Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - سرپرست فرمانداری یزد با بیان اینکه موفقیت ‌های این شهرستان در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی نیازمند جهت‌دهی برای کسب عنوان شهر دوستدار کتاب است،از حامیان فرهنگی خواست به کسب این عنوان کمک کنند.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی فرمانداری یزد، عباس حیدری در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان بر اهمیت جهت‌دهی به موفقیت‌های یزد در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی حمایت بیشتر حامیان فرهنگی را برای کسب عنوان شهر دوستدار کتاب خواستار شد و با تبیین وضعیت شهرستان از منظر جمعیت، زیرساخت‌ها و شمار کتابخوانها اظهار کرد: انتظار می‌رود با توجه به توانمندی های موجود، تلاش بیشتری در راستای ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی مطالعه شهروندان انجام شود.
سرپرست فرمانداری یزد در ادامه با یادآوری ظرفیت مطلوب در افراد خیر شهرستان در حوزه‌های اجتماعی یادآور شد: هدایت این ظرفیت به سمت فعالیت‌های فرهنگی و تشکیل انجمن حامی کتابخانه‌ها می‌تواند در افزایش سرانه مطالعه شهروندان نقش بارزی داشته باشد.
رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان یزد اولویت‌ بندی نیازهای جامعه و معرفی آنها به خیران را مهم دانست و افزود: هرجا فعالیت فرهنگی به مردم واگذار شد، حداکثر بازدهی را به دنبال داشت و به طور حتم استفاده و مشارکت مردم در جهت ترویج فرهنگ کتاب خوانی نیز از این امر مستثنی نخواهد بود.
حیدری در ادامه با بیان لزوم انجام فعالیت‌های ابتکاری در کتابخانه‌های عمومی یادآور شد: پرداخت حق نیم درصد سهم شهرداری‌ها برای رونق این امور نقشی حیاتی دارد و انتظار می‌رود پرداختی‌ها به‌صورت منظم و مستمر انجام شود.
همچنین مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد، رشد شاخص‌های نهاد را در استان مطلوب عنوان کردو اظهار داشت: در صورت بهره‌برداری از کتابخانه‌های مرکزی یزد زیرساخت‌های فرهنگی استان ارتقا خواهد یافت.
رقیه دوست فاطمی‌ها بابیان اینکه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در روزهای آتی از این طرح بازدید می کند، افزود: کتابخانه مرکزی یزد با هفت هزار متر زیربنا دارای بخش‌های متعددی است که هزینه‌های آن از محل شهرداری‌های استان‌های برخوردار تأمین می‌شود.
در این نشست از فعالان عرصه کتاب و دستگاه ‌های برتر در زمینه برگزاری جشنواره فرهنگی رضوی با اهدا لوح سپاس قدردانی شد.
از جمعیت یک میلیون و 138 هزار نفری استان یزد حدود 60 درصد در شهرستان یزد (مرکز استان) زندگی می کنند.
این شهرستان شامل 2 بخش مرکزی و زارچ با شهرهای یزد، شاهدیه و دهستان‌های فجر، فهرج، اله آباد و محمدآباد است.
7532/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتاب كتابخواني يزد دوستدار كتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۴۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

تلویزیون در حالی امسال به استقبال نمایشگاه کتاب می‌رود که در دو سال اخیر ویژه‌هایی را تعریف می‌کند و همچون سال گذشته چندین ساعت برنامه زنده را به این نمایشگاه اختصاص می‌دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محسن برمهانی معاون سیما اعلام کرد که برنامه‌هایی را به طور ویژه برای سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران تدارک دیده‌اند. چرا که او این نمایشگاه را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور می‌داند همچون که در دو سال گذشته سازمان صداوسیما یک نگاه ویژه‌ای به این نمایشگاه داشته است.

به تعبیر برمهانی رویداد فرهنگی همچون نمایشگاه کتاب وجود ندارد که چهار میلیون بازدیدکننده داشته باشد. او به ضبط دو هزار آیتم برنامه در طول برگزاری دوره سی و چهارم نمایشگاه کتاب اشاره کرد که  تمام این تولیدات در طول سال از رسانه ملی پخش شده‌اند. برای هر شبکه در نمایشگاه جایگاه ویژه ایجاد شد تا متناسب با مخاطبان بتواند برنامه خاص و ویژه تولید کنند.

اما او از تدارک ویژه برنامه‌های تلویزیونی برای سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از 19 اردیبهشت‌ماه به مدت 10 روز کار خودش را در مصلی امام خمینی(ره) آغاز می‌کند خبر می‌دهد. برمهانی می‌گوید: «امسال کارویژه‌هایی برای تمام شبکه‌های تلویزیونی تعریف شده تا خروجی ویژه با محوریت کتاب و نمایشگاه کتاب تهران برای مخاطبان با سلیقه‌های متفاوت تولید شود.»

66 درصد مردم ایران همراه با تلویزیون و «نون‌خ» صدرنشین

معاون سیما همچنین به برنامه‌سازی تلویزیونی از نمایشگاه کتاب اشاره دارد که این موضوع را در رونق صنعت نشر مؤثر می‌داند.او در این باره گفت: «برنامه‌سازی و فعالیت‌های رسانه‌ای حتما در رونق صنعت چاپ و تیراژ کتاب نقش خواهد داشت. اتفاقی مثل نمایشگاه کتاب که پرحجم در رسانه ملی تبلیغ می‌شود، حتمأ مخاطب توجه ویژه‌ای به آن خواهد داشت.»

این در حالی است که سال گذشته روزانه 12 ساعت پخش زنده «نمایشگاه کتاب تهران» در تلویزیون در دستور کار قرار گرفته بود. به طور مثال شبکه یک برنامه «کتاب اول»، شبکه دو «باغ کتاب» دو شبکه سه با دوربین‌هایش به شبستان مصلی امام خمینی(ره) می‌آمدند و ویژه‌هایی را تدارک می‌دیدند. این اتفاق در دیگر شبکه‌ها هم برقرار بود. حتی «کودک‌شو» هم یک ویژه طنزی را برای خانواده‌ها و فرزندان در مصلی امام خمینی(ره) اجرا کرد.

همچنین رئیس صداوسیما هم بارها به توجه برنامه‌سازان به کتاب و ساخت سریال‌های تلویزیونی از طریق اقتباس تأکید کرده است. همان‌طور که برمهانی و مسئولین در سیما به این نکته اشاره کرده‌اند فیلمنامه‌هایی اقتباسی حول محورِ کتاب‌های جذاب و جدید به دست شورای فیلمنامه رسیده و در حال بازنگری و تصویب است.

اما در عین حال برای فرهنگسازی کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه در کشور همچون گذشته نیازمند ساخت سریال‌هایی با موضوع «کتاب» هستیم؛ روزگاری که امثالِ سریال‌هایی تحت عنوان «کتابفروشی هدهد» ساخته می‌شدند. بنابراین علی‌رغم توجه صداوسیما به موضوع کتاب در ایام نمایشگاه کتاب لازم است در طول سال با ساخت برنامه‌های جذاب و سریال‌های ویژه کتاب و یا حتی اقتباس‌گونه، تلویزیون در کنار کتاب باشد نه چند روزِ خاص.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی؛ امیدبخش کتابدوستان کشور
  • ‌نشست جنگ و صلح از منظر سعدی در شیراز برگزار می‌شود
  • بازگشت چند کتاب کمیاب به کتابخانه تربیت تبریز
  • اهدای کتابخانه شخصی به کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • تهاجم فرهنگی سابقه ۲۰۰ ساله دارد/ راه‌اندازی کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ»
  • دو خبر فرهنگی از آران و بیدگل
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • اهدای ۵۰۰ جلد کتاب با‌ارزش به کتابخانه‌های عمومی بوشهر
  • لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود