Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ارتقاي سواد رسانه اي و توليد محتوا مطابق با نياز هاي روز در جامعه مي تواند عمليات رواني دشمن را خنثي کند و اعتماد ملي به رسانه هاي بومي را افزايش دهد. از اين رو لازم است با طراحي يک برنامه مدون و همه جانبه در فضاي مجازي تهديدها را به فرصت تبديل کرد.
ارتقاي سواد رسانه اي و توليد محتوا مطابق با نياز هاي روز در جامعه مي تواند عمليات رواني دشمن را خنثي کند و اعتماد ملي به رسانه هاي بومي را افزايش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اين رو لازم است با طراحي يک برنامه مدون و همه جانبه در فضاي مجازي تهديدها را به فرصت تبديل کرد.
به گزارش شارا به نقل از ايرنا، در دنياي کنوني آموزش سواد رسانه اي به شهروندان مفهومي کلي به شمار مي رود که به مطالعات رسانه اي، فرهنگي، اجتماعي، تاريخي، سياسي و تکنولوژيکي وابسته است و مي توان آن را به آموزش شيوه هاي بهتر زندگي کردن در عصر اطلاعات و ارتباطات که به طور خاص در يک جامعه و به طور عام در جامعه جهاني مي توان اطلاق کرد.
همچنين سواد رسانه اي را مي توان به عنوان ابزاري براي حمايت شهروندان در برابر آثار منفي رسانه هاي جمعي دانست که چارچوبي را جهت دسترسي، تحليل، ارزيابي و خلق پيام ها به اشکال مختلف از انتشار گرفته تا اينترنت، فراهم مي کند.
در واقع سواد رسانه اي درکي را از نقش رسانه در اجتماع شکل مي دهد و کسب مهارت هاي ضروري تحقيق و بيان عقايد شخصي را براي شهروندان در عصر جهاني شدن ضروري مي داند تا با ژرف انديشي و برنامه ريزي دقيق و سنجيده نسبت به آموزش آن و استقرار يک نظام کارآمد، جهت تربيتِ شهروندي مناسب با ضرورت هاي عصر جهاني شدن در کشور اقدام هاي لازم را انجام دهد. به عبارت ديگر سواد رسانه اي به فرد اجازه مي دهد با دنياي اطلاعات در تعامل باشد و هوشمندانه نيازهاي اطلاعاتي خود را شناسايي، جستجو و بهره برداري کند.
بر پايه آمارها سطح سواد رسانه‌اي در مناطق شهري بزرگ در ايران 22.9 درصد در مناطق حومه شهر 18 درصد، در شهرهاي کوچک 18.9 درصد و در مناطق روستايي 17.9 درصد است. سطح سواد عمومي رسانه اي ايراني ها نيز در سطح جهان عدد 12 از 100 است.
بنابراين ضرورت دارد سواد رسانه اي و آموزش آن به شکل جدي مورد توجه سياستگذاران در سطح کلان کشوري قرار گيرد تا بتوان معايب و مزاياي آن را مورد ارزيابي قرار داد. اين مفهوم اجتماعي شدنِ پله پله است که نقش وسايل نوين ارتباطي را بيش از گذشته پر رنگ مي کند و بهره مندي از سواد رسانه اي را الزامي مي سازد.
پژوهشگر گروه اطلاع رساني ايرنا در گفت وگو با «مهدي آرکونتن» کارشناس ارتباطات و مشاور رسانه اي کميسيون اصناف مجلس شوراي اسلامي، ضرورت ارتقاي سواد رسانه اي را در سطح جامعه از زواياي مختلف بررسي کرد. در ادامه اين گفت وگو مي خوانيم:
** رسانه هاي ارتباطي بستري نوين براي تبادل اطلاعات
سواد رسانه اي از جمله مفاهيمي در حوزه ارتباطات است که با گسترش رسانه هاي ارتباطي و شبکه هاي اجتماعي مجازي به عنوان بستري نوين براي تبادل اطلاعات از حدود ده سال قبل در ايران بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. سنجش ميزان تاثير ارتقاي سواد رسانه اي بر تقويت توسعه سياسي و فرهنگي جامعه نيازمند، تعريف مفهوم سواد رسانه اي است.
به عنوان مثال، شما هنگام خريد يک دستگاه تلويزيون، همراه آن کاتالوگي را دريافت مي کنيد که نحوه راه اندازي و امکانات محصول خريداري شده را به شما آموزش مي دهد، با ارجاع همين مصداق به مفهوم سواد رسانه اي مي توان به تعريف آن رسيد، يعني مخاطبي که در مقابل حجم انبوهي از اطلاعات، شايعات و اخبار قرار گرفته با استفاده از سواد رسانه اي است که مي تواند به مقياسي براي درستي و نادرستي محتواي ارائه شده دست پيدا کند و خود را از تاثيرات مخرب شايعات و اخبار نادقيق مصون دارد.
بر همين پايه در شرايطي که ضريب نفوذ شبکه هاي اجتماعي و ماهواره اي در ميان اعضاي جامعه ايراني گسترش مي يابد، عدم برخورداري از سواد رسانه اي مشابه رانندگي در يک اتوبان پرخطر بدون داشتن گواهينامه ي رانندگي است زيرا سواد رسانه اي ياد مي دهد که کدام پيام رسانه اي امن و کدام پيام انحرافي و خطرناک است و در نقطه مقابل بي سوادي رسانه اي باعث مي شود تا ندانيم کدام پيام قابل اعتماد و کدام پيام فريبکارانه، جعلي و دروغ است.
** استفاده از کالاهاي فرهنگي به ميزان سودمندي تربيتي
امروزه خانواده‌ها با حجم عظيمي از رسانه‌ها و کالاهاي فرهنگي روبرو هستند که توجه ويژه به سواد رسانه‌اي، به انتخاب و استفاده آگاهانه خانواده‌ها در مصرف رسانه‌ها و کالاهاي فرهنگي در محيط خانواده کمک مي‌کند و موجب مي‌شود که والدين هر فيلم، بازي، پويانمايي يا رسانه مجازي را تنها به دليل جذاب و سرگرم کننده بودن براي فرزندان خود خريداري يا در منزل استفاده نکنند و در انتخاب هر رسانه و کالاي فرهنگي هم به ميزان سودمندي تربيتي آن و هم به ويژگي‌هاي رشدي فرزندان خود توجه کنند.
در راستاي اين رويکرد، مدارس کشورهايي مانند ژاپن و کانادا سواد رسانه اي را از سنين پايين به دانش آموزان آموزش مي دهند تا در انتخاب محتواي رسانه اي مورد نياز خود گزينشي عمل کنند و از آثار مخرب آن بکاهند و اين مهارت‌ها به آنها کمک مي‌کند تا بتوانند از ميان حجم انبوه اخبار و اطلاعاتي که از سوي رسانه‌ها به آنها داده مي‌شود اخبار صحيح را از ناصحيح تشخيص دهند و خود را در برابر آسيب‌هاي ناشي از مواجهه با داده‌هاي ناصواب مصون بدارند.
** ارتقاي فرهنگ رسانه اي در جهت افزايش شعور اجتماعي مخاطبان
دانش و آگاهي جامعه از اخبار دقيق مي تواند ضمن ارتقاي فرهنگ رسانه اي، شعور اجتماعي مخاطبان را نيز افزايش داده و به توسعه فرهنگي و در نهايت توسعه سياسي کشور منجر شود و از آنجايي که در جريان جنگ جهاني دوم و پس از آن دوران جنگ سرد، رسانه ها نقش ويژه اي را در سياست هاي بين المللي بازي کردند، مي توان به اين نتيجه گيري رضايت داد که ارتقاي سواد رسانه اي يک جامعه و توليد محتوا مطابق با نياز هاي رسانه اي مخاطب هدف مي تواند عمليات رواني دشمن را خنثي کرده و اعتماد ملي را به رسانه هاي بومي افزايش دهد. اکنون لازم است بيش از گذشته به اين مساله توجه کرده و با طراحي يک برنامه مدون و همه جانبه اولا مانع از گسترش آسيب هاي بي سواد رسانه اي شد و ثانيا با افزايش سواد رسانه اي جامعه ايراني تهديدها را به فرصت تبديل کرد.

اضافه نمودن به:
نظر شما:نام:پست الکترونيکي:نظر
کد امنيتي:
پربيننده ترين مطالب روابط عمومي آشنايي با روابط عمومي
شناخته شده ترين روزنامه نگار
تقويم روز ارتباطات/ سالگرد درگذشت غلامحسين صالحيار روزنامه نگار بزرگ ايران
آشنايي با روابط عمومي و تبليغات
اصول اعلاميه حقوق بشر به مناسبت سالروز تصويب نهايي آن در مجمع عمومي سازمان ملل
کمپاني رسانه اي تريبيون چون نتوانست با وسب سايت ها و آنلاين هاي اينترنت رقابت کند اعلام ورشکستگي کرد!
مشتري
آنچه بايد بدانيم؟/ عوامل موثر بر موفقيت کارمندان روابط عمومي
با حکم سرپرست فرهنگستان هنر، گروه چندرسانه‌اي تشکيل شد
رييس مرکز روابط عمومي وزارت جهاد کشاورزي، رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي شد



مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومي
مديريت
رويدادها
روابط عمومي ايران
کتابخانه
تازه هاي شبکه
آخرين رويدادها
فن آوري هاي نو
تبليغات و بازاريابي
ايده هاي برتر
بادپخش صوتي
گزارش تصويري
پيشنهادهاي کاربران
اخبار بانک و بيمه
نيازمندي ها
خدمات
خبرنگار افتخاري
بخش اعضا
دانلود کتاب
پيوندها
جستجوي پيشرفته
موبايل
آر اس اس
بخشنامه ها
پيشکسوتان
لوح هاي سپاس
پيام هاي تسليت
مناسبت ها
جملات حکيمانه
پايان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب اين سايت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به شارا است
info@shara.ir
خبر فوري: فراخوان دومين همايش بررسي نقش روابط عمومي در صنعت بانکداري

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۴۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «طنز پهلو»، یادمان کیومرث صابری فومنی با حضور عباس حسین نژاد دبیر این رویداد امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت در معاونت امور رسانه‌ای و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

حسین نژاد در ابتدای این نشست خبری گفت: جشنواره طنز پهلو ۶ دوره به صورت استانی برگزار شده و از دوره گذشته به صورت ملی برگزار می‌شود. سال گذشته در مجموع ۴۶۲ اثر به ما رسید که برخی از مسؤولان استانی آن را بیشتر اعلام کردند، امسال هزار و ۱۲۹ اثر به این رویداد رسیده که در داستان کوتاه طنز ۲۴۴ اثر و در کاریکاتور ۲۲۶ اثر شرکت کردند.

وی افزود: پنج استان بیشتر از بقیه در رویداد مورد اشاره مشارکت داشتند. تهران با ۲۸۹ اثر در رتبه اول و استان‌های اصفهان با ۱۲۵ اثر، فارس ۱۰۱ اثر، قم ۹۵ اثر و خراسان رضوی نیز ۸۴ اثر در رتبه‌های بعدی قرار دارند. یکی از استان‌ها هم در این رویداد شرکت نکرد.

دبیر طنز پهلو در ادامه سخنان خود گفت: اختتامیه این جشنواره روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در فومن برگزار می‌شود. گل آقا یک طنزپرداز مطبوعاتی تراز در تاریخ رسانه بود، حالا که ایشان اهل فومن است چه بهتر که اختتامیه را در این شهر برگزار کنیم تا در مسیر مرکز زدایی و تقویت مشاهیر استانی تلاش کرده باشیم. برگزاری دو نشست آموزشی رسانه‌ای هم با همکاری حوزه هنری و دفتر طنز در دستور کار قرار دارد.

حسین نژاد در مورد داوران این جشنواره گفت: هر بخش این جشنواره را دو نفر داوری می‌کنند که تلاش کردیم داورها از چهره‌های شناخته شده باشند. علی اکبر قاضی زاده و محسن اربابی از همکاران قدیم مجله گل آقا از داوران ما هستند. من هم به عنوان کسی که در روزهای پایانی این مجله در آنجا بودم در این جشنواره حضور دارم، سعید سلیمانپور و امید مهدی نژاد، رضا ساکی، احمد عربانی و مجید خسروانجم هم از داوران این جشنواره هستند.

وی افزود: ما از همه نویسندگان طنز و کاریکاتوریست دعوت کردیم اگر در رسانه‌های خود اثری منتشر می‌کنند در این رویداد حضور پیدا کنند. طنز رسمی در حال عقب افتادن از طنز غیررسمی است. ما از فعالان فضای مجازی و بلاگری هم دعوت می‌کنیم در این رویداد حضور داشته باشند. ما سعی داریم به طنزپردازانی که در رسانه‌های غیررسمی طنز تولید می‌کنند هم کمک کنیم تا سطح طنزشان را بالا بیاورند.

دبیر طنز پهلو ادامه داد: طنز که تولید و مشتری آن زیاد شده در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است؛ این پیوند باعث شده طنز و کمدی در فضای مجازی گسترش پیدا کند. من فکر می‌کنم بیشتر هم می‌شود و ما اگر به عنوان متولی رسانه‌ای و مطبوعاتی کشور به آن توجه نکنیم در این حوزه متضرر خواهیم شد. به دنبال ارتقای طنز هستیم، چون معتقدیم طنزپرداز مصلح اجتماعی است و تلاش می‌کنیم به این جایگاه برگردند.

حسین نژاد در پایان گفت: موضوع دادن در جشنواره، توجه به موضوعات مختلف است. در این دوره از جشنواره نیز موضوعاتی چون جمعیت در ایران، غزه، انتخابات، ورزش، گرانی و اینترنت وجود دارد، در کنار این موارد موضوع آزاد را هم در نظر داریم. برای برندگان نیز جوایزی بیشتر از سال گذشته در نظر گرفته شده است. در هر بخش از این رویداد چهار برنده داریم؛ نفرات اول ۱۰ میلیون تومان نفرات دوم ۷ میلیون تومان، نفرات سوم ۵ میلیون تومان و نفرات چهارم (تقدیری) ۲ میلیون تومان دریافت می‌کنند. همچنین تندیسی با شعار «نجستم همیشه جز از راستی» نیز به برندگان اهدا می‌شود.

کد خبر 6086385 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به ۱۵۰ نفر تذکر داده شد
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • برگزاری دوره توانمندسازی کنشگران رسانه و فضای مجازی
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است