Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی ایران مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اهمیت پایش پدیده های مختلف زمین گفت: سازمان فضایی ایران به صورت روزانه سطح کشور را با استفاده از داده های ماهواره ای مورد پایش قرار می دهد و گزارشات آن در حوزه های مختلفی اعم از برف سنجی، منابع آب، پوشش گیاهی، گردوغبار، کشند سرخ، خشکسالی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از طریق پایگاه الکترونیکی سازمان فضایی ایران در اختیار عموم قرار می گیرد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال پایش مساحت دریاچه ارومیه با استفاده از تصاویر ماهواره ای فعالیتی است که به صورت مستمر در سازمان فضایی ایران انجام می شود و محصولات آن از ۴۰ سال گذشته تاکنون در دسترس است که بر اساس آن می توان تغییرات سطح این دریاچه را در سالهای مختلف مورد بررسی قرارداد.

براری افزود: آخرین مساحت دریاچه ارومیه مطابق با تحلیل های صورت گرفته روی تصاویر ماهواره ای حدود ۱۴۸۲ کیلومترمربع است که در سال گذشته همین تاریخ، مساحت دریاچه حدود ۱۴۳۵ کیلومترمربع بود.

معاون وزیر ارتباطات گفت: پایش دریاچه های پوزک، صابوری و هیرمند در استان سیستان و بلوچستان و دریاچه های طشت، مهارلو و بختگان در استان فارس نیز به صورت مستمر انجام می شود که پردازش های انجام شده نشان می دهد، سطح آب دو دریاچه طشت و مهارلو به ترتیب به حدود ۳۰ و ۵۵ کیلومترمربع رسیده و بقیه دریاچه ها همچنان به صورت کامل خشک هستند.

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اهمیت و نقش فناوری فضایی در مدیریت مخاطرات طبیعی گفت: پردازش تصاویر ماهواره ای نشان می دهد از ابتدای سال تا ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ، تعداد ۲۹ روز پدیده گردوغبار در کشور رخ داده که استان سیستان و بلوچستان بیشترین تاثیر را داشته و ۲۱ بار پدیده گردوغبار این استان را فرا گرفته است. بیشترین فراوانی وقوع گرد وغبار در استان سیستان و بلوچستان، مناطق جنوب و غرب کشور افغانستان، غرب کشور پاکستان، شمال استان سیستان و شرق استان کرمان بوده است.

براری پایش برف را یکی دیگر از سامانه های پایش ماهواره ای زمین در سازمان فضایی ایران دانست و افزود: در بازه زمانی ۱۸ آبان تا ۱۰ آذر ۱۳۹۷ نتیجه مدل های پردازش تصویر روی گذر تصاویر ماهواره ای از کشور نشان می دهد در تاریخ فوق ۲۳ استان کشور تحت تاثیر بارش برف قرار گرفته و مساحت محدوده پوشیده شده از برف برای این استان ها حدود  ۴۹۴۷۹ کیلومتر مربع تخمین زده شده است.

کد خبر 4481184 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری فضایی ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۴۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور

پژوهشگر و محقق زمین شناسی گفت: یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهنربای قوی بوده را مورد آزمایش قرار دادیم. در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و  بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق  مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • بکرترین دریاچه لرستان در دل طبیعت (فیلم)
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • دریاچه زریبار مریوان سرریز شد (فیلم)
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور