Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-01@09:01:27 GMT

نظام آموزشی کشور به سرقت ادبی مشروعیت می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۵۲۶۶

نظام آموزشی کشور به سرقت ادبی مشروعیت می‌دهد

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع فرهنگ کپی کاری و بررسی معضل کپی‌کاری فرهنگی با حضور علی زارعی نجف‌دری عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

نجف دری در ابتدای این برنامه با اشاره به فرهنگ کپی‌کاری گفت: فرهنگ کار در حوزه فرهنگ، دارای مولفه‌هایی از جمله تفکر و اندیشیدن، مطالعه، تحقیق و پژوهش و اقتباس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی افراد، اساساً کار فکری فرهنگی را کار محسوب نمی‌کنند و به همین خاطر هیچ مالکیتی هم برای آن متصور نیستند و در نتیجه خود را آزاد می دانند که به نتیجه ی کار فرهنگی ورود و آن را کپی کنند.

وی افزود: ما در فرهنگ عمومی جامعه باید فرهنگ سازی کنیم که کار فرهنگی نیز، نوعی کار است و مالک و صاحبی دارد. از طرف دیگر کار فرهنگی اساساً در حوزه نرم افزار متصور است درصورتیکه محصول کار فرهنگی شامل نرم افزاری و سخت افزاری می شود. کپی از محصولات نرم افزاری یک کار فرهنگی، از حوزه سخت افزاری آن به مراتب مهم تر است.

عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به عنوان دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان دو سال قبل نامه‌ای به دبیرکل معاهده جهانی کپی‌رایت نوشتم و تقاضا کردم که مسئله کپی رایت را جدی بگیرند و کشورهایی را که به این معاهده نپیوسته‌اند، ملزم به پیوستن نکنند. چراکه شاید با فرهنگ عمومی جامعه آنها سازگار نباشد. پیشنهاد کردم برای کشورهایی که مایل به تعهد به کپی‌رایت هستند اما نمی پیوندند، کپی رایت بومی را تدوین کنند.

زارعی نجف‌دری با اشاره به دلیل کپی کاری در کتاب گفت: خلاف تصور عمومی، فکر کردن و اندیشیدن از همه کارها سخت تر است. تولید یک ایده فکری کار سختی است. بنابراین افراد برای اینکه این زحمت را به خود ندهند مستقیم به سراغ کپی کردن آن می‌روند و متاسفانه در برخی موارد عمداً نام این کپی را اقتباس می‌گذارند درحالی‌که در صورت اقتباس هم باید منابع را ذکر کرد.

دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان افزود: بخش اعظمی از فرهنگ کپی‌کاری در کشور ما از آموزش و پرورش آغاز می‌شود. از دانش آموز پایه ششم که هنوز با فرهنگ مطالعه آشنایی ندارد تحقیق می‌خواهند. نظام آموزشی و معلمان ما در مدارس با این کار به سرقت ادبی مشروعیت می‌بخشند. این اشکال حتی به نظام آموزش عالی نیز بر می‌گردد. وقتی دانشجو وارد دانشگاه می‌شود استاد موضوعاتی را در ترم اول برای تحقیق مطرح می‌کند در حالی‌که روش تحقیق خود به عنوان درس مستقلی است که دانشجو قبل از تحقیق باید آن را بگذراند.

وی در پایان گفت: کپی‌کاری به ویژه در حوزه فرهنگ نه تنها از نظر اخلاقی و فرهنگی و عرفی اشکال دارد بلکه یک سرقت است. اگر برخورد با این سرقت، مانند دیگر سرقت‌ها باشد می‌توان جلوی این کار را گرفت.


انتهای پیام
   

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۵۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام گفت: ظرفیت‌های زیادی در استان وجود دارد که برای بالفعل شدن این ظرفیت‌ها به تحقیق و توسعه نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، ناصر نجفی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌_ در کارگاه آموزشی و پژوهشی مشترک استانداری و نیروهای مسلح، ضمن یاد و خاطره سه‌هزار شهید استان و عرض تبریک پیروزی رزمندگان سپاه و با مشارکت نیروهای مسلح بر رژیم کودک‌کش صهیونیستی، اظهار کرد: قدرت منطقه‌ای و جهانی جمهوری اسلامی در پاسخ اخیر به رژیم منحوس صهیونسیتی مشخص شد.

وی افزود: ایلام مهد پرورش سه هزار شهید، و گذرگاه و قطب اربعین کشور است زیرا ۴۳۰ مرز مشترک با کشور عراق دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان وجود دارد که برای بالفعل شدن این ظرفیت‌ها به تحقیق و توسعه نیاز داریم؛ ایلام استان نوظهور گردشگری در کشور است و در حوزه گردشگری مذهبی نیز استان دارای ظرفیت‌های فراوانی است.

نجفی اضافه کرد: در اربعین حسینی سال گذشته سه میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از مرز مهران تردد کردند و در طول سال نیز به‌ صورت میانگین روزانه بیش از ۱۰ هزار زائر از استان تردد دارند.

وی با بیان اینکه بدون تحقیق و پژوهش نمی‌توان به توسعه و پیشرفت برسیم، تاکید کرد: پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است بنابراین باید به موضوعاتی نظیر هوش مصنوعی بیش از گذشته توجه کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام با تاکید بر اینکه با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و با استفاده از ظرفیت‌های جوانان می‌توانیم خدمتی به مردم ارائه کنیم، تصریح کرد: در حوزه دفاعی، کشور به جایگاه بسیاری خوبی در دنیا رسیده است؛ بنابراین در سایر در حوزه‌ها نیز باید با استفاده از ظرفیت نخبگان به جایگاه اصلی خود برسیم.

نجفی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از دانش و به کارگیری دستاوردها و نتایج آن در دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها، گفت: در دانشگاه‌های استان نخبگان زیادی داریم که باید ضمن استفاده از ظرفیت و دانش این نخبگان، مورد تجلیل نیز قرار گیرند.

سالانه حدود ۳۵۰ هزار پایان‌نامه دفاع می‌شود

امیر سرتیپ حسن عیسوند، رئیس اداره فناوری‌های نوظهور و بدیع ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: شناخت ظرفیت‌های علمی و پژوهشی هر استان بسیار مهم است و در سفرهای استانی هدف بالفعل کردن ظرفیت‌های بالقوه است‌.

وی افزود: نظام اجرای طرح‌ها را تدوین کردیم و هدف اصلی حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکترا به صورت کاربردی و هدفمند است.

رئیس اداره فناوری‌های نوظهور و بدیع ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه سالانه حدود ۳۵۰ هزار پایان‌نامه دفاع می‌شود که باید از نتایج این پژوهش‌ها در توسعه و پیشرفت کشور بیش از گذشته بهره گرفته شود، اضافه کرد: نیاز است به استان‌های مرزی و کم‌برخوردار در حوزه فناوری بیش از گذشته کمک شود.

کد خبر 749357

دیگر خبرها

  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی