Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@03:28:58 GMT

روز آرام و کم هيجان بورس

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۶۱۹۲

روز آرام و کم هيجان بورس

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- شاخص بورس امروز (دوشنبه) در جا زد و با رشد اندک 24 پله اي در جايگاه 166 هزار و 915 واحدي ايستاد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، بورس که در هفته هاي اخير نوسان شديد مثبت و منفي را تجربه کرده است، در معاملات امروز، روندي آرام و کم حاشيه را دنبال کرد.
در معاملات امروز يک ميليارد و 617 ميليون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش سه هزار و 971 ميليارد ريال در 130 هزار و 739 نوبت دادوستد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بررسي شاخص هاي اصلي بازار سرمايه نشان مي دهد شاخص قيمت (وزني - ارزشي) که در آن ارزش سهام شرکت هاي بزرگ اثر بيشتري بر شاخص مي گذارد، هفت واحد رشد کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت هاي بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، يکسان در نظر گرفته مي شود، 40 واحد کاهش يافت.
شاخص قيمت (هم وزن) نيز 28 واحد پايين آمد؛ اين شاخص بيانگر سطح عمومي قيمت سهام شرکت هاي پذيرفته شده در بورس است. شاخص آزاد شناور 101 واحد افت کرد؛ اين شاخص بخشي از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان مي دهد.
شاخص بازار اول مربوط به شرکت هاي برتر از نظر سرمايه، سودآوري و درصد سهام آزاد شناور 21 واحد افزايش يافت و شاخص بازار دوم بورس نيز 30 واحد رشد کرد.
در معاملات امروز نمادهاي فارس (هلدينگ خليج فارس)، وتجارت (بانک تجارت)، رانفور(خدمات انفورماتيک) و کگل(صنعتي و معدني گل گهر) بيشترين تاثير مثبت و فملي (ملي صنايع مس)، جم (پتروشيمي جم) و رمپنا (مپنا) بالاترين تاثير منفي را داشتند.
** صدرنشيني گروه بانک
گروه بانک در معاملات امروز بورس صدرنشين شد؛ در اين گروه 516 ميليون سهم به ارزش 774 ميليارد ريال دادوستد شد. گروه خودرو به ارزش 547 ميليارد ريال و فرآورده هاي نفتي به ارزش 375 ميليارد ريال جايگاه هاي بعدي را به خود اختصاص دادند.
گروه شيميايي با دادوستدي به ارزش 327 ميليارد ريال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت؛ گروه فلزات اساسي نيز با معاملاتي به ارزش 262 ميليارد ريال، رده پنجم را از آن خود کرد.
** رشد فرابورس
شاخص فرابورس (آيفکس) در معاملات امروز 19 واحد رشد کرد و در جايگاه يک هزار و 857 واحدي قرار گرفت. در بازار فرابورس بيش از 911 ميليون سهم و اوراق بهادار به ارزش بيش از سه هزار و 310 ميليارد ريال دادوستد شد.
در معاملات امروز نمادهاي ذوب (ذوب آهن)، مارون (پتروشيمي مارون)، کگهر (سنگ آهن گهر زمين)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و شراز (پالايش نفت شيراز) با رشد خود بيشترين تاثير مثبت را بر شاخص داشتند.
*بورس در انتظار اخبار مثبت
بهزاد صمدي کارشناس بازار سرمايه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره چشم‌انداز شاخص بورس نيز گفت: بورس اکنون به کانال 160 هزار واحدي رسيده است که البته امکان افت بيشتر شاخص بورس وجود دارد، مگر آنکه اتفاق خاصي رخ بدهد به عنوان مثال کانال مالي بين اروپا و ايران برقرار شود.
وي يادآور شد: بورس پس از رشد سريع و شتابان فصل تابستان و اوايل مهرماه، اکنون در حال گذراندن مرحله اصلاح زماني خود است.
اين کارشناس بازار سرمايه اضافه کرد: بيشتر سهام شرکت‌هاي شاخص ساز، حمايت‌هاي تکنيکال خود (تحليل فني شاخص) را از دست داده اند و احتمال افت بيشتر آنها وجود دارد.
صمدي درباره گزارش هاي 9 ماهه شرکت ها نيز گفت: گزارش هاي 9 ماهه شرکت ها آنگونه که پيش‌بيني مي‌شد، خوب و مثبت نخواهد بود.
وي خاطرنشان کرد: البته به دليل محاسبه دلار بالاي 10 هزار تومان و رشد نرخ کاموديتي ها (مواد پايه و معدني)، گزارش هاي 9 ماهه امسال از گزارش هاي مشابه سال گذشته بهتر خواهند بود اما آنگونه که قبلا تصور مي‌شد، تحقق نمي يابند.
صمدي درباره وضعيت بازار سرمايه، گفت: بورس اکنون در مرحله اصلاح قرار دارد و به علت افت شديد قيمت نفت، کاهش بهاي ارز و صادرات برخي شرکت ها، روندي نزولي را تجربه مي کند.
اين کارشناس بازار سرمايه گفت: جزئيات بودجه سال 97 به زودي اعلام خواهد شد که بر اساس آن، مسير حرکت بازار مشخص خواهد شد.
صمدي ادامه داد: به جز بودجه 98 مباحث مربوط به کانال مالي اروپا و ايران و نيز ادامه کاهش نرخ ارز در چشم انداز آينده شاخص بورس تاثيرگذار خواهند بود.
وي درباره خروج نقدينگي از بازار بورس نيز گفت: پول هايي که از بورس خارج مي شوند با توجه به شرايط نامناسب ارز و طلا به سراغ اين بازارها نخواهد رفت بلکه با هدف اخذ سود مطمئن، روانه بانک ها خواهد شد.
اقتصام**2022**2025
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۶۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار