Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@20:06:25 GMT

قیمت خودرو بالا نرود، تولید کاهشی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۷۲۳۰

قیمت خودرو بالا نرود، تولید کاهشی می‌شود

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، در این گفت‌و‌گو شهرام میرآخورلو، نماینده وزارت صنعت با توجه به عوامل تاثیرگذار در قیمت خودرو گفت: تغییر و تحولات قیمتی در بازار خودرو در سال گذشته با نرخ میانگین هر دلار ۳ هزار و ۸۶۰ تومان بوده که این رقم در سال‌جاری به ۹ هزار تومان افزایش یافته است و این افزایش به‌طور طبیعی در قیمت‌گذاری خودرو اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرآخورلو افزود: به جهت حمایت از حقوق مصرف‌کننده باید سهم عملکردی هر واحد مشخص شود و از تولید هم باید حمایت شود تا بتواند استمرار در عرضه داشته باشند. در ادامه حسن قره‌ئی نماینده خودروسازان اظهار کرد: پیشنهاد خودروسازان این است که قیمت خودروها ۵ درصد کمتر از حاشیه بازار نرخ‌گذاری شود. اگر این اتفاق نیفتد قیمت در بازار با نوسان دائمی همراه خواهد بود.

 

قره‌ئی گفت: قیمت بازار موهوم نیست؛ ظرفیت خودروسازان حدود ۲ برابر تقاضای بازار است. به این ترتیب خودرو سازها می‌توانند بالای تقاضا، عرضه کنند و محصولاتشان را اقساطی بفروشند. وی همچنین تاکید کرد که قیمت خودرو باید در تابستان ۹۷ افزایش می‌یافت، ولی در این امر تعلل شد .در ادامه این گفت و گو علی علیلو نماینده پیشین مجلس نیز رقابت را بخش اعظم تولید محصولات با کیفیت خواند و عنوان کرد که وقتی از حاشیه بازار حرف می‌زنیم باید رقابت و عرضه هم وجود داشته باشد،حال این رقابت در کجا نمود دارد؟

وی افزود: به بهانه حمایت از تولید داخل، واردات خودرو وجود ندارد، اما در داخل چند شرکت واقعا با هم رقابت می‌کنند؟ ایران خودرو و سایپا هیچ پوشش رقابتی ندارند تا امشب به بهانه تحریم، عرضه‌ای صورت نمی‌گرفت اما به یکباره تحریم حل شد و عرضه انجام گرفت! تحریم تمام شد؟ امسال حدود ۳ مرتبه افزایش قیمت انجام گرفت، افزایش قیمت‌های اخیر و حاشیه‌های بازار توسط خودروساز کارگردانی می‌شود. در این بین قره‌ئی در پاسخ به علیلو با اشاره به اینکه بدون افزایش قیمت، تولید خودرو کم می‌شود، اظهار کرد که وقتی خودرو ساز اجازه افزایش قیمت نداشته باشد توان مالی آن کم و قطعه کم می‌آورد و تولید نیز به تبع آن کاهش می‌یابد. قره‌ئی به‌عنوان نماینده خودروسازان ادامه داد که برای نگهداری هر خودرو ۲۰ متر فضا نیاز است چطور می‌شود احتکار خودرو کرد؟ اصلا نمی‌شود چون هزینه نگهداری و اجاره فضا بسیار بالا خواهد بود. وی افزود: البته احتکار خودرو فقط به بازار خودرو آسیب می‌زند .

میرآخورلو نیز در این زمینه گفت: برای خودروسازان کشورمان امکان احتکار وجود ندارد، ولی این امکان برای نمایندگی‌ها و بنگاه‌های وابسته به آنها وجود دارد. وی اظهار کرد: در حال حاضر تنها راه کاهش قیمت، تزریق خودرو بیشتر به بازار است. در ادامه این نشست سخنگوی کمیسیون صنایع نیز در ارتباط تلفنی با طرح این سوال که چرا خودروسازان هزینه‌های سربار را کاهش نمی‌دهند؟ عنوان کرد که یکی از دلایل تاخیر در بازار این است که هنوز نتوانسته‌ایم میان حاشیه بازار و آنالیز قیمت تمام شده انتخاب درستی داشته باشیم.وی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد در شرایط فعلی خودروسازان باید براساس قیمت تمام شده، افزایش قیمت داشته باشند اما بخشی از قیمت تمام شده را هزینه‌های سَربار خودروسازان تشکیل می‌دهد. حال اینکه خودروسازان چرا حاضر نیستند هزینه‌های سَربارشان را کاهش دهند جای سوال است.سعید باستانی در ادامه گفت: زیان انباشت ایران خودرو حدود ۸ هزار میلیارد و این زیان برای سایپا حدود ۱۰ هزار میلیارد است. در حال حاضر مردم حدود یک میلیون تومان بابت سهام اضافه‌ای که خودروسازان نگه داشته‌اند، هزینه می‌کنند. بنگاهداری خودروسازان یک نوع هزینه کردن از جیب مردم است ایران خودرو در حال حاضر تا اردیبهشت ۹۹ پیش‌فروش انجام داده است. نماینده خودروسازان در واکنش به اظهارات این نماینده مجلس عنوان کرد که خودروسازان در راستای حمایت از اشتغال، کارکنان خود را اخراج نکرده اند.

قره‌ئی گفت: نارضایتی و دلخوری مردم از خودروسازان غیرقابل انکار است. در چندماه اخیر تولیدات خودروسازان به نصف رسیده و اگر افزایش قیمت خودروها اعمال نشود تولید بازهم کاهش می‌یابد، گویا خوشبختانه افزایش قیمت‌ها در حال اعمال است. در ادامه این گفت‌‌وگو مازیار بیگلو دبیر انجمن قطعه‌سازان در ارتباطی تصویری شرح حالی از وضعیت قطعه‌سازان داد و عنوان کرد که قطعه‌سازان در میان گازانبر دولتی گیر افتاده‌اند. وی ادامه داد: مواد اولیه قطعه‌سازان چه خارجی و چه داخلی از بخش‌های دولتی تامین می‌شود همچنین مواد خارجی با ارز بانک مرکزی و مواد اولیه داخلی نیز از فولادسازان و مس و آلومینیوم سازان داخلی تامین می‌شود که هر دو این طرف‌ها دولتی هستند و یک سوی گازانبر را تشکیل می‌دهند. سوی دیگر گاز انبر را خریداران یعنی خودروسازان داخلی تشکیل می‌دهند که به‌طور مستقیم یا غیر‌مستقیم از دولت دستور می‌گیرند.  وی افزود: جالب اینجاست که دولت نرخ ارزی که مبلغ خرید خارجی ما است را ۳ برابر افزایش می‌دهد و از طرف دیگر افزایش قیمت قطعه را نمی‌پذیرد. در حال حاضر قطعه‌سازان چیزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از خودروسازان طلبکار هستند.

دنیای اقتصاد

110

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: خودروسازان داخلی قطعه سازان خودروسازان خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۷۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقبگرد در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت طلا و سکه هفته اول اردیبهشت را با بازدهی منفی در تمام وزن‌ها و قطعات به پایان رساند.

براساس گزارش تجارت نیوز، طی هفته اخیر قیمت سکه بازدهی منفی ۲.۹۹ درصدی داشت و طلا با افت بازدهی ۸.۳۴ درصدی پرچمدار بیشترین کاهش بازدهی در بازارهای مالی بود.

کارشناسان اقتصادی معتقدند هر رفتاری در بازار دلار، تاثیر مستقیمی بر قیمت طلا و سکه دارد. آنها می‌گویند این روند کاهشی را می‌توان کوتاه‌مدت عنوان کرد زیرا انتظارات تورمی افزایشی است و هر لحظه ممکن است آرامش منطقه خاورمیانه از دست برود و این موضوع اثر مستقیم بر بازارهای مالی داخلی می‌گذارد.

تحلیلگران بازارهای مالی برای هر گرم طلا در بازار داخلی منطقه سه میلیون و ۳۰۰ هزار تا سه میلیون و ۴۳۰ هزار تومانی را کف تعادلی بازار طلا در نظر می‌گیرند. آنها برای سکه امامی منطقه ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را کف قیمت این قطعه می‌دانند.

گفتنی است انس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۴۳ دلاری در حال معامله است و افزایش نزدیک به ۱۱ دلاری دارد.

سکه امامی نیم میلیون تومان گران شد

قیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت افزایشی شد. این قطعه با رشد ۵۰۰ هزار تومانی، به کانال ۴۲ میلیونی صعود کرد و روی رقم ۴۲ میلیون و ۴۰۹ هزار تومانی بسته شد. سکه‌ بهار تنها قطعه کاهشی بازار بود و با افت ۷۰ هزار تومانی روی قیمت ۳۹ میلیون و ۱۹۵ هزار تومانی ایستاد.

گفتنی است نیم‌سکه با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی با قیمت ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد و ربع‌سکه با افزایش۱۰۰ هزار تومانی در دسته افزایشی‌های بازار قرار گرفت و روی قیمت ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بسته شد. سکه گرمی روز پنجشنبه بدون تغییر و با قیمت ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد.

طلا در روند کاهشی بسته شد

قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته اخیر کاهشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۰ هزار تومان کاهش داشت و با قیمت ۱۵ میلیون و ۲۵۹ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افت ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۵۲۳ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز روی رقم سه میلیون و ۴۷۶ هزار تومان ایستاد.

حباب سکه روز پنجشنبه در تمام قطعات افزایشی است. حباب سکه امامی ۵۸۷ هزارتومان، سکه بهار ۲۰۰ هزار تومان،‌ نیم‌سکه ۱۴۳ هزار تومان، ربع سکه ۱۷۵ هزار تومان و سکه گرمی ۳۶ هزار تومان افزایش داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899892

دیگر خبرها

  • عقبگرد در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلا و سکه در بازار؛ نیم سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!