Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنها یکسال دیگر از عمر مجلس دهم باقی مانده است و هرچه جلوتر می رویم زمان به پایان کار نمایندگان در ساختمان بهارستان نزدیک و نزدیک تر می شود. همین مساله باعث شده است آن دسته از نمایندگانی که علاقه به تمدید دوره های نمایندگی خود در خانه ملت را دارند، از هم اکنون فکر چاره باشند تا بتوانند مدت زمان وکالت شان برای مردم در مجلس شورای اسلامی را طولانی تر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، پیش از روند افزایشی که قیمت محصولات مختلف در 8-9 ماه اخیر به خود گرفت، در جریان انتخابات مجلس دهم که 4 سال پیش برگزار شد، برخی صحبت از لزوم انجام هزینه های میلیاردی برای تبلیغات و در پس آن جمع آوری آراء مردم می کردند، حالا فرض کنید با افزایش 3-4 برابری هزینه ها نسبت به حداقل سال 96 هزینه های کاندیداهایی که قصد کاندیداتوری برای انتخابات مجلس یازدهم را دارند، چقدر خواهد بود؟

از طرفی، رفتار و اقداماتی که برخی نمایندگان برای قانع کردن مردم حوزه انتخابیه شان در پیش گرفته اند تا بار دیگر به عنوان نماینده مجلس نام خود را در فهرست وکلای ملت قرار دهند، همان قدر عجیب است که هزینه های میلیاردی مربوط به نماینده شدن عجیب می نماید.

در همین زمینه «سلمان خدادادی» رئیس کمیسیون اجتماعی و نماینده 5 دوره مجلس در گفت و گویی که پیشتر با خبرنگار «تابناک» انجام داده بود و مطابق با آن اعتقاد داشت مجالس پس از انقلاب رفته رفته ضعیف شده اند تا به مجلس دهم رسیدیم، می گوید:« وقتی رفته رفته مجلس ضعیف می شود، سطح مجالس و نمایندگان افت می کند و نگاه به مجلس یک نگاه سطحی می شود. نمایندگان برای رقابت در حوزه های انتخابیه جامعه هدفشان را به مطالبات بیشتر سوق می دهند. وقتی من می خواهم ورود کنم و می گویم مطالبات شما را از دیگران بیشتر پیگیری می کنم، طبیعی است این آسیب ها بروز می کند، در صورتی که وظیفه ما به عنوان نماینده این نیست.»

وی در رابطه با هزینه هایی که یک نماینده باید انجام بدهد تا بتواند کرسی خود در مجلس را حفظ کند، عنوان می کند: «بعضا می شنوم و دیده ام که خیلی از کاندیداهای اطراف حوزه انتخابیه من و یا جاهای دیگر به واسطه هزینه هایی که کرده است، بدهکار شده و اکنون بدهی دارد. خب طبیعی است در چنین شرایطی این شخصی که انتخاب شده در برابر هزینه ای که دیگران کرده اند، حتما کمتر هزینه نکرده است. هزینه هایی که بعضا غیر قابل تصور است.»

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه می دهد: «بعضی ها میلیاردی هزینه می کنند. من خود این کار را نمی کنم. از همان دوره ای که آمدم فقط چهار سال در دوره نهم نبودم. در ایام انتخابات حتی یک بار در حوزه انتخابیه نرفتم. گفتند چرا نمی آیی؟ جواب دادم: هفته تبلیغات آغاز شود، می آیم. هفته تبلیغات هم نرفتم. این هزینه ها زمینه ساز بعضی از انحرافات نیز می شود. شما وقتی در جایی هزینه می کنید، باید آن را پرداخت کنید. اگر خلاف نکرده اید از شیوه های غیر معمول باید کار کنید. باید جای هزینه ها را پر کنید و هر دوره انتخاب این هزینه ها را باید جبران کنند. من نمی گویم همه این کار را می کنند، تعدادی هم هستند که خود را به زحمت می اندازند و تلاش می کنند و با کارهای خوب خود شرایط را برای رأی آوری در انتخابات مهیا کنند.»

اگرچه بارها و بارها از سوی کارشناسان و خبرگان امر تاکید شده است که نمایندگان مجلس نباید به مسائل جاری و موضوعات کشور منطقه ای نگاه کرده بلکه باید نگاه ملی خود به مسائل کشور را در برابر نگاه منطقه ای تقویت کنند، به صورتی که ذهن آنها قدرت حلاجی موضوعات را به صورت کلان نگر داشته باشد، اما متاسفانه آسیب نگاه منطقه نمایندگان به دنبال رأیی که آنان از موکلان خود در حوزه انتخابیه شان می خواهند، همچنان غالب بر نگاه ملی و کلی نگر است.

وقتی یک کاندیدای مجلس یا نماینده ای که می خواهد بار دیگر کاندیدا شده و به هر شکلی رأی بیاورد،  مجبور است که قول بدهد، بعضی ها پول خرج را کند و هزینه های آنچنانی انجام بدهد و برخی حرف ها را در مجلس بزند یا کارهایی بکند که در نهایت منفعتی از آن به نفع کلان کشور و جامعه نخواهد رسید، بلکه این اقدام و حرف ها صرفا کاربرد انتخاباتی و منطقه ای دارد و فقط انتخاب دوباره یک نماینده را هدف گرفته است.

برخی نمایندگان چنین اقداماتی را در قالب بیان حرف هایی که صرفا باعث خوشامد برخی مردم در حوزه انتخابیه اش می شود و شاید برای کلان کشور مشکل ساز باشد یا باعث اختلاف قومی بشود، دنبال می کنند که نمونه هایی از این سخنان را اخیرا در نطق ها، سخنان و صفحات مجازی برخی نمایندگان دیده ایم.

عده ای هم ممکن است از ابزار در اختیار نمایندگان مجلس نظیر ابزار نظارتی مثل استیضاح وزیران خواسته های خود را دنبال کنند تا شاید بتوانند از این راه در راستای گرفتن امتیازات منطقه ای از وزیران و قوه اجرایی کشور بهره بگیرند. از آنجا مردم در حوزه های انتخابیه اغلب به نماینده به عنوان یک حلال مشکلات نگاه می کند و او هم حتما در دیدارها و در جریان تبلیغات انتخاباتی گذشته و هدف گیری برای انتخابات آینده قول هایی داده و ناچار است در این مجال برای حل مشکلات و عمل به قول هایش راهکار پیدا کند.

سال آخر نمایندگان مجلس دهم در سراشیبی پایان قرار گرفته است و بسیاری از نمایندگانی که قصد تمدید دوره نمایندگی خود در خانه ملت را دارد، مقدمات کار برای حضور دوباره در انتخابات و گرفتن رأی لازم از سوی مردم حوزه انتخابیه شان را آغاز کرده اند. این مساله در برخی نطق ها، رفتارها، سخنان، موضع گیری ها و بهره گیری نمایندگان از ابزارهای نظارتی شان به چشم می خورد و نشان می دهد، برخی عزم حضور دوباره در انتخابات را دارند.

برخی کارشناسان معتقدند که اگر برای نمایندگان نیز قانون محدودیت کاندیدا شدن برای حضور در مجلس قائل شود که البته اکنون در قانون اساسی چنین چیزی وجود ندارد و نمایندگان مجلس می توانند به صورت بی نهایت در انتخابات های دوره های مختلف حضور یافته و کرسی شان را در خانه ملت حفظ کنند، آنگاه دیگر نگاه ها منطقه ای نخواهد بود و تمرکز پارلمان نشینان به موضوعات ملی و کلان معطوف خواهد شد. این دسته از کارشناسان معتقدند که می توان نظیر آنچه در ریاست جمهوری پیش بینی شده، مثلا برای هر نماینده هم حداکثر دو دوره حضور متوالی در مجلس را در نظر گرفت.

بهر حال وظیفه نماینده قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون در کشور است، اینکه اکثر نمایندگان باید بخش مهمی از نگاه و تمرکزشان معطوف به حوزه انتخابیه شان باشد، آسیب بزرگی است که مدت هاست از طریق استانی کردن انتخابات مجالس مختلف به دنبال رفع آن بوده اند، اما تاکنون توفیقی در آن نیافته اند. قطعا نماینده نباید سخنرانی، تصمیم گیری ها و موضع گیری هایش برای خوشآمد مردم حوزه انتخابیه اش باشد، رویه ای که اکنون در بسیاری از موضوعات شاهد آن هستیم.

تا وقتی چنین نگاهی به مجلس حاکم است، هرگاه به انتخابات نزدیک شویم باید منتظر تکرار موضوعاتی از این دست باشیم. حالا که در سال آخر مجلس دهم قرار گرفته ایم، تکرار اظهار نظرهای قومی و منطقه ای و تصمیم گیری بر اساس تلاش برای گرفتن امتیازات برای حوزه های انتخابیه رویه ای است که از همین حالا کلید خورده و برخی آن را دنبال می کنند. بدون شک برای تامین منافع ملی باید این رویه اصلاح شود، اصلاحی که جز از طریق قانون امکانپذیر نخواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: هزینه های میلیاردی تصمیم گیری های منطقه ای سخنان تصمیمات عجیب نمایندگان مجلس کاندیداتوری در انتخابات رفتار انتخاباتی کار انتخاباتی الان قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، مجتبی یوسفی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی، بیانیه 206 نفر از نمایندگان مجلس درباره تقدیر و تشکر از تولید و پخش  ویژه برنامه‌های انتخابات مجلس، ماه مبارک رمضان و ایام نوروز توسط رسانه ملی را قرائت کرد. 

 متن بیانیه به شرح زیر است:

رسانه ملی، فراگیرترین و مهم ترین رسانه-دانشگاه کشور، نقش بی بدیلی در تربیت دینی جامعه، و رشد و پویایی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی، در ابعاد داخلی و بین المللی دارد.

 این رسانه در ماه‌های اخیر با توجه به تلاقی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز توانست با تولید ویژه برنامه‌های مناسبتی، دینی، قرآنی و رمضانی، ضمن ایجاد طراوت معنویت و امید و ایمان در متن و بطن جامعه، در پیوند اقشار ملت با آموزه‌های اسلامی خوش بدرخشد.

گواه این درخشش، ابراز رضایت رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز عید فطر امسال از نقش آفرینی رسانه ملی در برنامه‌های دینی و شیوع تلاوت قرآن در بین اقشار بود که تولید ویژه برنامه پرمخاطب قرآنی «محفل» نمود بارز آن بوده است.

 در دیگرسو، رسانه ملی با ایجاد ظرفیت های جدید و تولید برنامه‌های متنوع؛ متعدد در قالب های مختلف، ضمن هم افزایی سیاسی با سایر ارکان متولی انتخابات، زمینه حضور جهادی و حماسه آمیز ملت بزرگ ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری 11 اسفند را فراهم کرد.

 بر همین اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر تداوم راهبرد تحولی سازمان صداوسیما، مراتب قدردانی و حمایت خود را از مدیریت شایسته، و تلاش های رئیس سازمان صداوسیما، جناب آقای دکتر پیمان جبلی، و همکاران پرتلاش و سخت کوش ایشان در رسانه ملی اعلام می دارند.

 والسلام علیکم و رحمه الله

دیگر خبرها

  • این سه استان منتظر سیل باشند
  • قیمت‌های تعیین شده در حوزه زراعی جوابگوی هزینه کشاورز نیست
  • افزایش قیمت کارخانه ای این خودرو کلید خورد | منتظر افزایش قیمت‌ سایر خودروها باشیم؟
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم
  • صدور اعتبار نامه نمایندگان منتخب تهران در مجلس دوازدهم
  • اعتراف در خصوص حمله اسرائیل؛ باید منتظر پاسخ فوری ایران باشیم | سفر وزرای آلمان و انگلیس برای فشار به نتانیاهو
  • اعلام زمان بندی مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما