Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) از جمله شایع ترین داروهای تجویزی در جهان هستند اما مصرف این داروها با افزایش فشارخون و بروز مشکلات قلبی-عروقی هم همراه است.در برچسب داروهای NSAID هشدارهای در مورد افزایش فشارخون آمده است، اما داده های کمی در مورد تاثیرات داروهای خاص وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته محققان، حفظ یا کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به آرتروز و فشارخون همراه با آن (درمان شده با درمان نشده) سالانه مانع از مرگ ۷۰ هزار نفر به دلیل سکته و ۶۰ هزار نفر به دلیل بیماری قلبی عروقق کرونر می شود.محققان دانشگاه مرکز قلب سوئیس ۴۴۴ بیمار را که ۴۰۸ نفرشان مبتلا به استئوآرتریت و ۳۶ نفرشان مبتلا به آرتروز روماتوئید بودند مورد مطالعه قرار دادند.

 

بیماران به طورتصادفی سلکوکسیب (۱۰۰-۲۰۰ mg دوبار در روز)، ایبوپروفن (۶۰۰-۸۰۰ mgسه بار در روز) یا ناپروکسن (۳۷۵-۵۰۰ mg دو بار در روز) دریافت کردند.پژوهشگران دریافتند سلکوکسیب در طول ۲۴ ساعت موجب کاهش میانگین فشارخون سیتولیک تا -۰.۳ mmHg شد درحالیکه ایبوپروفن و ناپروکسن به ترتیب موجب افزایش فشارخون تا  mmHg ۳.۷ و ۱.۶ شدند.

 

بررسی های بیشتر نشان داد درصد بیماران دارای فشارخون عادی که مبتلا به فشارخون بالا شدند در مورد مصرف کنندگان ایبوپروفن ۲۳.۲ درصد، ناپروکسن ۱۹.۰ درصد و سلکوکسیب۱۰.۳ درصد بود.به گفته محققان، بیماران دریافت کننده ایبوپروفن ۶۱ درصد بیشتر در معرض ابتلا به فشارخون قرار داشتند از اینرو تاکید می شود به دلیل وجود این عوارض پرخطر قبل از مصرف ایبوپروفن حتما با پزشک مشورت شود.

 

مهر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون ایبوپروفن فشارخون بیماری جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۷۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین بیماریهای متقاضیان حج تمتع خراسان رضوی فشارخون و دیابت است

محمد رضا واحدی جو  گفت: طبق بررسی‌های پزشکی انجام شده ۱۵ تا ۲۰ درصد متقاضیان حج امسال استان خراسان رضوی به فشار خون و ۱۰ تا ۱۵ درصد به بیماری دیابت مبتلا هستند.

وی شمار متقاضیان حج تمتع امسال استان خراسان رضوی را ۹ هزار و ۵۶۷ نفر اعلام کرد که چهار هزار و ۳۶۵ نفر از این متقاضیان مرد و پنج هزار و ۲۰۲ نفر زن هستند و در قالب ۶۷ کاروان راهی زیارت خانه خدا می‌شوند.

نماینده مرکز پزشکی حج در هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه متوسط سنی این متقاضیان ۵۶ سال است، گفت: معاینات پزشکی کلیه این متقاضیان انجام شده و ۱۸ نفر به دلیل عدم توانایی جسمی و مسائل پزشکی فاقد استطاعت بدنی تشخیص داده شده و با سایر متقاضیان جایگزین شدند.

وی بیان کرد: تزریق واکسن متقاضیان حج تمتع نیز از هفته آینده آغاز می‌شود که تزریق واکسن مننژیت برای کلیه افراد اجباری و سایر واکسن‌ها از جمله آنفلوانزا بر اساس توصیه پزشکان تزریق خواهد شد.

نخستین کاروان اعزام متقاضیان حج تمتع امسال خراسان رضوی از روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری آغاز می‌شود و تا ۱۲ خرداد جاری ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین بیماریهای متقاضیان حج تمتع خراسان رضوی فشارخون و دیابت است
  • ارائه داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در داروخانه هلال احمر
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • آیین‎نامه فروش اینترنتی دارو به زودی ابلاغ می‌شود
  • هر سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود
  • آیین نامه فروش اینترنتی دارو به زودی ابلاغ می شود
  • روزنه امید برای بیماران مبتلا به سرطان خون
  • بزودی آیین نامه فروش اینترنتی دارو ابلاغ می شود