Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بهرام قاسمی در برنامه «پارک شهر» رادیو تهران درباره بزرگ‌ترین راهپیمایی‌های جلیقه زردها در فرانسه و برخورد پلیس با معترضان گفت: جریان جلیقه‌زردها بحث داخلی کشور فرانسه است و ما کمتر علاقه‌مندیم درباره این مسایل صحبت کنیم. ما علاقه داریم این کشورها یاد بگیرند در مسایل داخلی دیگر کشورها دخالت نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شاهد برخی خشونت‌های سنگین در هفته‌های گذشته در پاریس و برخی شهرهای دیگر فرانسه بودیم و تصاویری که منتشر شد نامطلوب بود و فکر می‌کنم باید دولت فرانسه تا حد بیشتری خویشتن‌داری کند و از برخورد خشن و اعمال زور با مردمی که خواسته‌هایی دارند و مسایلی را مطرح می کنند به عنوان کشوری که مهد دموکراسی است پرهیز کند. امیدواریم این مسایل با گفت‌وگو و به طور مسالمت‌آمیز حل شود و شاهد خشونت از جانب پلیس و نیروهای دیگر نباشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این پرسش که در ناآرامی‌های سال ۸۸ و بعد از آن کشورهای اروپایی و از جمله فرانسه به ایران هشدار می‌دادند و سفیران ما را احضار می‌کردند، آیا ایران هم چنین رفتار متقابلی اکنون در رابطه با برخورد دولت و پلیس فرانسه نسبت به معترضان خواهد داشت؟ گفت: ما در تماس با این دولت‌ها هستیم و مواضع خود را اعلام می‌کنیم اما همواره منتقد رفتار برخی کشورهای اروپایی به خاطر استاندارد دوگانه آنها و استفاده ابزاری درباره مسایل سیاسی بودیم. البته ما به این شکل که در فرانسه حوادث در جریان است در کشور خود حوادثی نداشتیم اما برخی اظهارنظرها نباید توسط این کشورها در برخی مسایل ما انجام می‌شد و آنها را دخالت در مسایل داخلی خود می‌دانیم و امروز هم می‌گوییم در مسایل آنها دخالت نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: آنها باید بیاموزند که شرایط برای همه کشورها در نوسان و متغییر است و ممکن است این حوادث برای همه اتفاق بیفتد. ما توصیه می‌کنیم کشورها از هنجارهای بین‌المللی تبعیت کنند و ما به فرانسه توصیه می‌کنیم که مسایل خود را با هوشمندی و درایت و عدم استفاده از زور جلو ببرد.

قاسمی درباره رسیدگی به وضع پناهجویان ایران در برخی مرزها از جمله صربستان و گرجستان گفت: اصولا سیاست ایران و وزارت خارجه درباره همه ایرانیان در همه نقاط جهان یک سیاست مشخص و روشن است و آن حمایت از حقوق مسلم آنهاست در قبال سایر دولت‌ها و تا جایی که ممکن باشد وزارت خارجه چه مستقیم و چه از طریق سفارت‌خانه‌هایش این حقوق را پیگیری می‌کند.

وی تاکید کرد: ما با حساسیت ویژه برخی مسایل که برای برخی ایرانیان در مرزهای زمینی و هوایی گرجستان اتفاق افتاد را در تهران و تفلیس دنبال می‌کنیم و در حال مذاکره هستیم و یک بار سفیرشان در این‌باره احضار شده است. هم‌چنین برنامه‌های دیگری را هم در دست اقدام داریم. برای ما این مسایل بسیار حساس است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ممانعت پلیس فرودگاه گرجستان از ورود یک زن ایرانی و بازداشت به مدت بیش از ۲۰ ساعت که با رفتارهای خشونت‌آمیز پلیس‌ نیز همراه بوده است، اظهار کرد: اخبار مربوط به این خانم را دیده‌ایم و با جدیت مساله را دنبال می‌کنیم و هم‌زمان سفارت‌مان ماموریت گرفته است که از نزدیک این مساله را دنبال کند.

قاسمی در پاسخ به این‌که ظاهرا گفته شده که این فرد دیپورت شده و به ترکیه بازگردانده شده است؟ گفت: بله.

وی گفت: ما در هفته‌ها و یکی دو ماه گذشته این اخبار را داشتیم که در مرزهای هوایی و زمینی این کشور تعدادی ایرانی دیپورت شدند. ما این رفتار دولت گرجستان را مورد انتقاد قرار می‌دهیم و مراتب ناراحتی ما به سفیرشان ابلاغ شد و برنامه‌هایی داریم که ظرف یکی دو روز گذشته انجام می‌دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه خطاب به تمام ایرانیان گفت: از هرگونه سفر به گرجستان در صورت عدم نیاز و اجبار خودداری کنند تا ایران بتواند در یک سازوکار مشخص چرایی این مشکل و مصائبی که دولت گرجستان برای اتباع ایرانی ایجاد کرده را روشن کند و آنها تکلیف این رفت و آمد ایرانیان را اعلام کنند، البته ما خواستار لغو رواید هستیم اما متاسفانه برخی ایرانیان توسط گروه‌های مافیایی که مجوز لازم را ندارند تحت عناوین خرید مسکن و بحث‌های توریستی به این کشور می‌روند و مدارک لازم را ندارند و بهانه‌ای را به دست نیروهای گرجستان می‌دهند، اما با همه این‌ها باعث نمی‌شود که نسبت به رفتار دولت گرجستان گلایه نکنیم.

وی درباره شکایت ایران درباره شبکه ایران اینترنشنال اظهار کرد: درباره شبکه‌ای که از یک گروه تروریست علنی و رسمی حمایت کرد و سران آنها در دانمارک زندگی می‌کنند شکایتی تنظیم و ارایه شد. این پرونده هنوز مفتوح است و توسط سفارت‌مان در لندن شکایتی علیه این شبکه مطرح کردیم و دولت دانمارک پذیرفت، سران این گروه دچار خطا شدند و همچنین در دادگاهی که مقر آن در لندن است شکایت‌مان دنبال می‌شود.

قاسمی تاکید کرد: دولت ایران اجازه نمی‌دهد گروه‌های تروریستی از فضای دیگر کشورها استفاده کنند و پشت برخی حمایت‌های جانبی که از آنها می‌شود، پنهان شوند و به منافع و مردم ایران حمله کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جلیقه زردها پناهجویان ایران شبکه ایران اینترنشنال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا علیه گرجستان بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ایراکلی گاریباشویلی» رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا در خصوص پیش‌نویس قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد.

وی با بیان اینکه مردم گرجستان به خوبی هدف از تصویب این قطعنامه را درک می‌کنند، گفت: می‌خواهم به مردم بگویم که «حزب خلق اروپا» دقیقاً با لابی‌گری «جنبش ملی» متحد اصلی خود در اروپا این قطعنامه شرم‌آور و ناعادلانه را اجرا کرد.

گفتنی است، حزب حاکم رویای گرجستان روز 3 آوریل پیش‌نویس قانونی را به مجلس این کشور ارائه کرده که قانون «شفافیت نفوذ خارجی» نام دارد.

طبق این قانون، سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های گرجستان که بیش از 20 درصد بودجه خود را از منابع خارجی تأمین می‌کنند، باید خود را به‌ عنوان نماینده خارجی یا «عامل تحت نفوذ خارجی» ثبت و معرفی کنند.

اتحادیه اروپا خواستار عدم تصویب این لایحه شده و اعلام کرد که لایحه نفوذ خارجی با اصلاحات دموکراتیکی که به منظور پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا لازم است، تضاد دارد.

شارل میشل رئیس شورای اروپا در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد که این لایحه گرجستان را از اتحادیه اروپا دورتر می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • استان فارس در تبیین دستاوردهای دولت رتبه اول کشور را دارد
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • ۲ انیمشن ایرانی به جشنواره معتبر انسی راه یافتند
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • هر ایرانی که از این جاده بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد