Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران در روزهای 22 و 23 آذر ماه میزبان نمایشگاه سفالینه های دختران و زنان روستای کلپورگانِ استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.

به گزارش پرشیا دایجست، دختران و زنان روستای کلپورگان که در جنوب شرق ایران واقع است، با هنرِ دستانِ خود قدم بزرگی برای منطقه شان برداشته اند، چراکه سازمان یونسکو سفالینه های آنها را ثبت جهانی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفال این روستا قدمتی هفت هزار ساله دارد و ویژگی این سفال، ساخت آن بدون چرخ سفالگری است. خصوصیت دیگر آن این است که صرفاً زنان و دختران روستا به آن مشغول هستند و آخر اینکه این سفال بدون رنگ و لعاب است و وقتی داخل کوره می رود به رنگ سرخ در می آید.

حالا این دختران می خواهند قدمی دیگر برای روستای خود بردارند و آن اینکه در روزهای آینده، نمایشگاهی از صنایع دستی آنها در کافه آنسو با هدف خیرخواهانه و به نفع ساخت هنرستان برای روستای کلپورگان برگزار خواهد شد.

مدیر پروژه ساخت این هنرستان در گفتگو با پرشیا دایجست، در خصوص هدف از برگزاری این نمایشگاه گفت: «متأسفانه دختران روستا، هنرستان ندارند و گروهِ ما بر آن شد که با کمک خیّرین، هنرستانی بسازد و دختران هم تصمیم گرفتند برای مدرسه کاری بکنند. آن ها سفال ساخته و به تهران فرستادند تا در روزهای 22 و 23 آذر در نمایشگاه عرضه شده و به فروش برسد.»

فرحناز امراللهی ادامه داد: «سفال این روستا به ثبت سازمان یونسکو رسیده و خودِ روستا هم سال گذشته، به عنوان روستای جهانی صنایع دستی ثبت شد. به همین دلیل ما در روند ساخت هنرستان تصمیم گرفتیم که معماری آن شبیه به معماری سنتی روستا و اطراف آن باشد و بخشی از مصالح نیز از دست ساخته های زنان مانند سفال و حصیر باشد.»

به گفته امراللهی این هنرستان، دو رشته اصلی موسیقی و سفال را در دو نوبت دخترانه و پسرانه خواهد داشت تا بچه ها علاوه بر فراگیری اصول موسیقی به صورت علمی، موسیقی محلی خود را نیز آموزش ببینند.

برای ساخت این هنرستان تاکنون از دولت هیچ کمکی خواسته نشده اما ممکن است در فازهای بعدی از آن ها نیز درخواست مساعدت شود.

به گفته امراللهی ساخت این پروژه از دو ماه پیش آغاز شده است که در چهار فاز ساخته می شود. فاز اول شامل سه کلاس درس و یک فضای اداری و سرویس های بهداشتی و سه کارگاه و یک فضای چند منظوره و دو آمفی تئاتر خواهد بود و در فاز توسعه و نهایی آن، خوابگاه شبانه روزی نیز پیش بینی شده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل آب در شهربنت و ۲۷ روستای نیکشهر

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، علیرضا قاسمی گفت: سیل در جنوب سیستان و بلوچستان به تاسیسات پمپاژ، خطوط انتقال آب و شبکه توزیع شهر بنت و تعدادی از روستا‌های شهرستان نیکشهر آسیب رساند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به موقعیت منابع تأمین که عمدتا چاه‌های در حاشیه رودخانه‌ها هستند، به دلیل سیلابی بودنِ مناطق امکان دسترسی و ترمیم لوله‌های خطوط پمپاژ وجود نداشت، اما با فروکش کردن سیلاب و با عنایت به اهمیت تامین آب مورد نیاز خانواده‌های منطقه بلافاصله تیم‌های عملیاتی برای ترمیم آسیب‌ها وارد عمل شدند.
 وی گفت: تنها یک روستا در منطقه با مشکل آب رو به رو است که به دلیل سیلابی بودن منطقه امکان استقرار جرثقیل و دسترسی به لوله آسیب دیده وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: در صورت فروکش شدن این سیلاب تیم عملیاتی مستقر در آن منطقه برای ترمیم خط آسیب دیده بلافاصه وارد عمل خواهند شد.

دیگر خبرها

  • وصل شدن برق تمام روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • برق تمام روستاهای سیل زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • برق روستاهای سیل زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • برق ۴۴۵ روستا‌ی سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • برق تمامی روستا‌های سیلزده جنوب سیستان وبلوچستان وصل شد
  • رفع مشکل آب در شهربنت و ۲۷ روستای نیکشهر
  • سیل ۹۵۰ میلیارد ریال به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت بيش از ۹۵ ميليارد تومانی سيل به شبكه توزيع برق / تنها برق سه روستا ناپایدار است
  • آب شرب ۱۴۲ روستا در سیستان و بلوچستان وصل شد
  • وضعیت سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان؛ مدیریت بحران کجاست؟