Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، خورشید گزدرازی بعد از ظهر دوشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور تلاش داریم که در راستای بهبود وضعیت کسب و کار حرکت کنیم و در این زمینه مطالبه‌گر باشیم.

وی با اشاره به اینکه با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در راستای مطالبه‌گری بخش خصوصی حرکت می‌کنیم اضافه کرد: به عنوان فعالان بخش خصوصی در حوزه کسب و کار و فعالیت اقتصادی در کنار تحریم‌ها با مشکلاتی در حوزه اداری روبرو هستیم و تلاش می‌شود که خودتحریمی‌های داخلی رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر فضای کسب و کار بیان کرد: نوسانات نرخ ارز از اواخر سال قبل شروع شد و با توجه به رویکردهای دولت و اعلام نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی که قابل قبول نبود، و تقاضای خرید نرخ ارز بالا گرفت و با خیلی از افراد ارز را دریافت کردند و کالایی وارد نشد و حتی کالاها اولویت‌بندی برای واردات نشده بود.

وی بیان کرد: با افزایش تقاضای ارز، کنترل بازار ارز غیرقابل کنترل شد و بعد از آن دولت مدیریت کرد و اولویت‌بندی انجام شد و کنترل ارز انجام شد ولی چیزی که هدف فعالان اقتصادی بود انجام نشد.

۶۰ درصد افت کانتینتر ورودی

گزدرازی با اشاره به اینکه تعداد زیادی کانتینر کالا در گمرک وجود دارد که ترخیص نشده است، ادامه داد: ۶۰ درصد افت کانتینتر ورودی در هشت ماهه سال جاری داشتیم. اگر دولت بحث ثبت سفارش را حل کند هم می‌توان نرخ ارز را کنترل کرد و هم اینکه مواد اولیه مورد نیاز وارد شود. نرخ ارز بین هشت تا ۱۰ هزار تومان طبیعی و قابل قبول است.

وی اضافه کرد: قطری‌ها با توجه به نیازی که به کالاهای ایرانی دارند، استقبال خوبی از کالاهای ایرانی دارند. قطر برخی از نیازهای خود در جام جهانی برای ساخت و ساز و توسعه زیرساخت‌ها از منابع کشور ما استفاده خواهد کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر گفت: مسئولان کشور قطر برای تامین مصالح ساختمانی مورد نیاز در ساخت و سازهای جام جهانی به کشور ما نیاز دارند چون کالاها موجود است و قیمت مناسبی نیز دارد.

حضور در بازار قطر

وی با اشاره به اینکه حضور بموقع ایران در کشور قطر باعث شده تا بخشی از بازار قطر به کالاهای ایرانی اختصاص یابد، افزود: باید کنترل مناسبی بر روی کیفیت و کمیت داشته باشیم تا این بازار را توسعه دهیم و بازار موجود را از دست ندهیم.

گزدرازی تصریح کرد: با حضور هیئت استان بوشهر در کشور قطر اتفاقات خوبی رقم خورده است و علاقمند هستند که در ایران نیز سرمایه‌گذاری کنند. در زمینه ورود و خروج شناورها نیز همکاری‌های بیشتری صورت می‌گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: به‌زودی واردات دام زنده از کشور استرالیا به استان بوشهر انجام می‌شود و در کشور ما ذبح خواهد شد تا مشکل تامین گوشت قرمز در کشور رفع شود.

صادرات خرما و گوجه

وی اظهار داشت: مهمترین محصول کشاورزی استان بوشهر خرما است که ۱۵ درصد خرمای کشور در استان بوشهر تولید می‌شود. ۷۰ درصد خرمای کشور در داخل مصرف می‌شود. مهمترین بازار خرمای استان بوشهر کشورهای اورآسیا است.

گزدرازی افزود: گوجه‌فرنگی خارج از فصل یکی از محصولات مهم استان بوشهر است که با چالش‌های جدی روبرو بوده است. پیشنهاد این بود که سطح زیرکشت کنترل شود تا کشاورز توجیه شود که بهره‌وری بهتری داشته باشد و منابع زیرزمینی حفظ شود. یکی از مشکلات مهم در استان این است که گوجه فرنگی جزو کالاهای ممنوعه صادراتی است. با بسته بودن صادرات چالش بزرگی در زمینه فروش این محصول در کشور را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: دو هزار تن گوجه فرنگی را به کشور قطر صادر کردیم و کشورهای اوراسیا از دیگر مشتریان استان ما است که ممنوع بودن صادرات کشور ما را با چالشی جدی روبرو خواهد کرد.

کد خبر 4481573

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۹۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران

سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی ، زراعی ، گلخانه ای ، لبنی و فرآورده های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر ، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش  همراه بوده است .

 وی افزود: سهم  محصولات کشاورزی و غذایی  از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد  ارزآوری برای کشور است.

لطیفی در ادامه گفت: از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ ،  گروه محصولات زراعی ، گلخانه ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در  ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن   ، گروه   محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن ، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار ، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه  محصولات فرآوری شده ، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش  کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل  شده است .

وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروههای صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹ درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته ، گروه کالایی محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده  نسبت به سال ۱۴۰۱ ، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است .

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالاهای صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالاها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند تر(۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها)  بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه های غذایی ، کشاورزی و دامی ) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود .

وی افزود : در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن  نسبت به متوسط صادرات کشور حدود چهار  برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالاهای صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است .

لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار،  ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار ، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار ، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار ، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشورهای همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار،  آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار ، قطر با ۷۰ میلیون دلار ، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار ، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان  با ۱۷ هزار دلار قرار دارند .

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • بهروز افخمی: باید به سینمای چین و روسیه نفوذ کنیم
  • بهروز افخمی : باید به سینمای چین و روسیه نفوذ کنیم
  • واکاوی راه‌های توسعه تجارت با آفریقا
  • لزوم شناسنامه‌دار کردن محصولات باغی برای توسعه صادرات
  • ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید شده است
  • راهکار کنترل اجاره‌بها چیست؟
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران
  • قیمت تولید گوشت قرمز و مرغ در استان بوشهر کاهشی شد