Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-16@05:06:08 GMT

موافقت بانک مرکزی با بازگشت تهاتری ارز صادراتی

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۰۰۳۵

موافقت بانک مرکزی با بازگشت تهاتری ارز صادراتی

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران‌ با بیان این که ذهنیت مسئولان مبنی اینکه فولادی‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نیما نمی کنند درست نیست،گفت: در جلسه بانک مرکزی شیوه تهاتر برای بازگشت ارز صادراتی تعیین شده است. ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۳ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، بهرام سبحانی روز دوشنبه در نشست خبری  امروز با بیان این که تحریم ها و محدودیت های بیرونی صادرات انواع محصولات فولادی را دشوار کرده است، اظهارداشت: در این شرایط انتظار می رود سیستم بانک مرکزی، تامین ارز، گمرک و سایر دستگاه ها دست به دست هم بدهند تا صادرات فولاد انجام شود و در غیر این صورت مازاد محصول را باید انبار کرد یا تولید را کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبحانی با اعلام اینکه تا پایان امسال امکان تولید 25 میلیون تن فولاد وجود دارد که 15 تا 16 میلیون تن آن به مصرف داخل خواهد رسید، افزود: با افزایش تولید، واردات به شدت کاهش یافته و می توان 15 تا 16 میلیون تن مصرف داخلی را افزایش داد؛ به این ترتیب می‌توان واردات را با تولید داخل جایگزین کرد.

وی گفت: در هشت ماهه امسال 14 میلیون و 232 هزار تن انواع محصولات نوردی از جمله میلگرد و تیرآهن تولید شد که در همسنجی با پارسال 10 درصد رشد داشته است.
 رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه است که با 25 میلیون تن تولید سالیانه رتبه دوازدهم جهان را دارد، تصریح کرد: در هشت ماهه امسال که هنوز تحریم‌ها عملیاتی نشده و محدودیت‌های صادراتی نبود، پنج میلیون و 373 هزار تن محصول اعم از میلگرد، شمس، تیرآهن، بیلت و اسلب صادر شد و در خوشبینانه ترین حالت در چهار ماهه باقی مانده امسال این صادرات به هفت میلیون و 800 هزار تن خواهد رسید.

وی گفت: با احتساب نرخ متوسط صادرات 450 دلاری، مجموع ارز صادراتی سه میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد شد؛ این در حالیست که متوسط هزینه‌های ارزی برای تولید فولاد سالیانه سه میلیارد دلار است.

سبحانی اضافه کرد: متأسفانه ذهنیتی در مسئولان کشور شکل گرفته که فولادی‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نیما نمی کنند، در حالی که تا پیش از ابلاغ دستورالعمل مربوطه واحدهای تولیدکننده فولاد ابتدا به خرید نیازهای ارزی خود می پرداختند و اینطور نیست که ارز حاصل از صادرات را جای دیگر برده باشند.

*دستکاری در بورس کالا مورد تایید نیست

به گفته وی ، هرگونه مشکل در خصوص نقل و انتقالات مالی و بانکی برای صادرات محصول به خارج راهکار دارد و تولید کنندگان راه‌حل آن را یافته اند یا در نهایت به تهاتر نیازهای خود خواهند پرداخت. همچنین ممکن است برخی شرکت‌های خارجی که سهام دار آمریکایی دارند یا تولید کننده برخی محصولات مورد نیاز آمریکایی ها هستند، محدودیت ‌هایی در واردات محصولات فولادی از ایران ایجاد کرده باشند.

وی با بیان اینکه مکانیزم بورس کالا اکنون مکانیزم خوبی بر اساس عرضه و تقاضاست و تا به امروز نیز کار خود را کرده است، اظهار داشت: دستکاری در بورس کالا مورد تایید نیست، البته قیمت محصول جهانی را بازار تعیین می کند؛ این در حالی است که منحنی تغییرات قیمتی در زنجیره فولاد به شکل موزون و هماهنگ پیش می رود.

 رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اضافه کرد: در مورد تغییر قیمت گاز دولت با تولیدکنندگان فولاد جلسه ای نداشته است و البته تغییر نرخ نیز از اول مهر به اجرا گذاشته شده و عطف به ماسبق شده و ما نیز به آن انتقاد داریم؛ البته دلیل دولت این است که ما نباید انرژی را ارزان به تولید بدهیم؛ این در حالی است که روش کار ما احیای مستقیم است نه کوره بلند؛ بنابراین نرخ گاز باید توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی در خصوص اصلاح قیمت پایه صادراتی فولاد گفت: ما موارد را با گمرک در میان گذاشته است و بعضا ارزش‌گذاری ها نیز غیرواقعی انجام می شود. این در حالی است که برگه سبز باید ملاک قرار گیرد. توصیه و پیشنهاد ما این است که به شرکتهای بزرگ اعتماد کنند. اظهارنامه گمرکی باید ملاک کار قرار گیرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد، با بیان اینکه صادرکنندهای فولاد دیشب با بانک مرکزی جلسه داشتند، تصریح کرد: قرار شد دستورالعمل را در قالب تهاتر برای تامین نیاز ارزی فولادسازان از ارز محل صادرات همین رشته معدنی اقدام شود.

* محدودیت های صادراتی برداشته شود

در ادامه این نشست خبری بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در ماه های گذشته شاهد بودیم دولت مداخلاتی در بازار انجام داد که بیشتر از نیاز بود.

وی ادامه داد: در بازار داخل قیمت محصولات داخلی هیچگاه از کیلویی هفت تا هشت هزار تومان بالاتر نرفت، در حالی که نرخ دلاری محصولات بیشتر بود، اما هیچ مشکلی برای تامین بازار داخلی نداشتیم و محصولات به وفور وجود داشته و دارد.

احرامیان گفت: در دوره گذشته تحریم ها ایران دومین یا سومین واردکننده فولاد در جهان بود و بطور متوسط سالیانه 11 میلیون تن فولاد به ارزش هفت تا هشت میلیارد دلار وارد کشور می‌شد، اما امروز به جایگاهی رسیده ایم که به فکر صادرات فولاد هستیم و وضعیت برعکس شده است.

نائب رئیس انجمن فولاد بیان داشت: مشتریان اصلی صادراتی ما از جمله عراق و افغانستان از محدودیت تحریم ها سوء استفاده می کنند و در هفته های گذشته عوارض صادراتی سنگینی روی محصولات فولادی ایران قرار داده‌اند که می‌تواند عرصه را بر صادرات فولاد تنگ‌تر کند.

* نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این جلسه به برگزاری نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در 17 تا 20 دی ماه در برج میلاد تهران اشاره کرد و گفت: امروز  ایران از یک کشور واردکننده فولاد به جایگاهی رسیده که می تواند ساخت انواع تجهیزات فولادی را انجام داده و فناوری‌های مربوطه را بومی‌سازی کند.

وی با اشاره به اینکه صفر تا 100 یک کارخانه فولاد ایران را می‌توان در داخل کشور طراحی و احداث کرد، گفت:  به دلایلی امروز این توان داخلی مغفول مانده، زیرا در گذشته بیشتر از طریق فاینانس پروژه ها را تامین مالی می کردیم . امروز محدودیت های بین المللی سبب شده تا تامین مالی از طریق فاینانس به قوت گذشته نباشد و سرمایه‌گذاران به ناچار به تولید داخل روی بیاورند.

سبحانی بیان داشت: برگزاری این نمایشگاه در سال مزین به حمایت از تولید ملی می تواند زمینه را فراهم کند تا شرکت های توسعه و پشتیبانی صنعت فولاد و تامین کنندگان مواد مصرفی و لوازم یدکی (از سنگ آهن تا محصول نهایی) توانمندی‌های خود را به منصه ظهور برساند.

بلوک فولاد خوزستان فردا در بورس عرضه می‌شودمبنای قیمت زغال سنگ 26.5 درصد نرخ شمش فولاد خوزستان تعیین شد

 

انتهای پیام/

R1012125/P1012122/S7,77,78,79/CT11 واژه های کاربردی مرتبط صنایع فولادی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع فولادی صنایع فولادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۰۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۲۴ میلیون دلاری صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان از افزایش ۲۲۴ میلیون دلاری صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسین روستایی - رایزن بازرگانی ایران در افغانستان - اعلام کرد: میزان صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در دوازده ماه سال ۱۴۰۲ بـه یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار رسید که این میزان، افزایش ۱۳.۶ درصدی را در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: ارزش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در دوازده ماهه سال گذشته ۲۲۴ میلیون دلار و در وزن نیز ۹۶۳ هزار تن افزایش یافت که در مجموع ارزش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در سال  ۱۴۰۲ به یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار و به لحاظ وزنی به ۳۴۱۴ تن رسید که این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۸ درصد در وزن افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، افزایش رفت و آمد هیئت‌های تجاری، تسهیل در مرزها و افزایش ساعات کاری در گمرک ها، برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران، برگزاری همایش‌های تجاری در کابل، هرات، تهران و مشهد، برگزاری نمایشگاه اختصاصی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در هرات، تبادل بیش از ۵۰ هیئت نمایشگاهی و کیفیت خوب کالاهای صادراتی ایران از مهمترین عوامل افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به افغانستان است.

رایزن بازرگانی ایران افزود: پس از جنگ و ناامنی و بحران کرونا، پس از چهار سال متمادی کاهش رقم صادرات غیرنفتی کشورمان به افغانستان، در سال گذشته روند صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان، سیر صعودی به خود گرفت.

به گفته روستایی همچنین در سال گذشته افزایش تنوع اقلام صادراتی به افغانستان نیز دیده شد به گونه‌ای که بیش از ۲۵۰۰ ردیف تعرفه کالاهای صادراتی در اقلام صادراتی به افغانستان ثبت شده که در مقایسه با سال‌های گذشته ۱۰۰۰ قلم کالای جدید به اقلام صادراتی به افغانستان افزوده شده است.

در سال گذشته گازهای نفتی و هیدروکربن‌های گازی شکل با ۹۹ میلیون دلار افزایش، یعنی با رشد ۳۲۸ درصدی در ارزش، شمش آهــن و فـولاد با ۷۶ میلیـون دلار افـزایش، سیب زمینی با ۳۸ میلیون دلار افزایش، یعنی۵۶۰۰ درصد رشد در ارزش، کامپاند پلی اتیلن با ۳۳  میلیون دلار افزایش، اوره با ۳۰ میلیون دلار افزایش، قند و شکر با ۲۷ میلیون دلار افزایش یا به عبارتی ۳۸  هزار درصد رشد ارزشی، تخم خوراکی پرندگان و ماکیان با ۲۵ میلیون دلار افزایش و ۳۲۱  درصد رشد ارزشی، محصولات از آهن یا فولاد با ۱۵ میلیــون دلار افــزایش و ۲۶۱ درصد رشــد ارزشی، گاز طبیعی با ۱۵ میلیون دلار افزایش و ۲۹ درصد رشد ارزشی، زعفران با ۱۳ میلیون دلار افزایش و ۱۸۹ درصد رشد ارزشی از اقلام صادراتی ایران است که در سال ۱۴۰۲ بیشترین افزایش را نسبت به سال قبل از آن داشته است.

فرآورده‌های نفتی، گازهای نفتی، شمش آهــن و فولاد، گاز طبیعی، هیدروکربون‌های سبک و سنگین، آهن، فولاد، مواد غذایی، اوره، انواع پلی اتیلن، سبزیجات و سیمان مهترین اقلام صادراتی ایران به افغانستان بوده است.

بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت، رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: حجــم صادرات افغانستان به ایران نیز در سال گذشته با ۱۳ میلیــون دلار افزایش به ۴۳ میلیون دلار رســـید که رشد ۴۵ درصدی در ارزش و افزایش ۱۰۴  درصدی در وزن را نشان می‌دهد.

محصول جو با افزایش ۴.۵ میلیون دلار، شتر با افزایش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار، نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی با ۹۶۵ هزار دلار افزایش، گاو گوشتی با دو میلیون و  ۲۰۰ هزار دلار افزایش، سایر حیوانات زنده از نوع گاو به جز نژاد مولد یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار افزایش، سنگ منگنز با یک و نیم میلیون دلار افزایش، طلای خام با یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار افزایش، بادام زمینی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار افزایش، ذرت دامی با ۵۰۰ هزار دلار افزایش و سنگ صابون با ۳۰۰ هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام کالاهای وارداتی از افغانستان است که سال گذشته با رشد همراه بوده است.

افغانستان هفتمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است و براساس آمار رسمی گمرک ایران، در دوازده ماه سال ۱۴۰۲، در بین کشورهای هدف صادراتی جمهوری اسلامی ایران، بالاترین تــراز تجـاری مثبت با کشور افغانسـتان ثبت شده است.

هدف‌گذاری صورت گرفته بین مسئولان ارشد تجاری دو کشور ایران و افغانستان، برای سطح مبادلات تجاری دو کشور در کوتاه مدت رقم پنج میلیارد دلار است که با تلاش‌های دو طرف و اجرای برنامه‌های ترویجی و توسعه‌ای پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال حجم مبادلات تجاری دوکشور به بالاتر از سه میلیارد دلار ارتقاء یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۱۳ درصدی صادرات به افغانستان
  • صادرات به افغانستان با رشد ۱۳ درصدی به ۱.۸ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۲۲۴ میلیون دلاری صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان
  • با سخت گیری های بانک مرکزی، جهش تولید مقدور نخواهد بود
  • افزایش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان
  • ۱۲۰ میلیون دلار صادرات اردبیل در سال ۱۴۰۲
  • تلاش همگانی برای تولید محصولات صادرات محور در مازندران
  • ثبت تولید ۷۲۰ هزار تن محصول در شرکت فولاد اکسین خوزستان
  • پارسال درآمد‌های فولاد اکسین ۶۶ درصد رشد داشت