Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@18:23:47 GMT

گویا: قدیمی ترین معدن مس ایران در اهر

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۰۶۳۷

گویا: قدیمی ترین معدن مس ایران در اهر

تبریز - ایرنا - هفته نامه «گویا» در آخرین شماره خود در مطلبی با عنوان« قدیمی ترین معدن مس ایران در اهر همچنان فعال است»، گفت و گویی با مدیرعامل معدن مس «مزرعه» اهر انجام داده است.

به گزارش گویا، سیاوش حاتم زاده مدیر عامل شرکت مس مزرعه اهر متولد سال 1344 در شهرستان اهر، فارغ التحصیل دانشگاه تبریز می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان که کارشناسی ارشد شیمی دارند، ابتدا یک سال در کارخانه سرم سازی تبریز فعالیت داشت و از سال 1370 وارد مجموعه مس سونگون شد.
در مجتمع مس سونگون رئیس و مجری بخش ها و پروژه های مختلف بوده است. وی تابستان امسال به سمت مدیرعاملی شرکت مس مزرعه اهر منصوب شد.
حاتم زاده بر حفظ معدن مس مزرعه و توسعه آن تأکید دارد. معدن مس مزرعه اهر قدیمی ترین معدن مس ایران خوانده می شود و همین عنوان خود اعتبار بزرگی به حساب می آید.
وی در این باره گفت: این معدن از سال 1335 تا 1342 توسط فرانسوی ها اکتشاف و استخراج شده است.
مدیرعامل شرکت مس مزرعه اهر با اشاره به این که این معدن در سال 1368 مجدداً فعال شده، افزود: عملیات نصب کارخانه تغلیظ مس مزرعه در سال۱۳۷۵ به اتمام رسیده و بهره برداری از آن با کانسنگ معدن مزرعه انجام گرفته است.
به گفته حاتم زاده؛ شرکت مس مزرعه یک شرکت با شخصیت حقوقی مستقل از مس سونگون است و صددرصد سهام آن متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران است.
مدیر عامل شرکت مس مزرعه اهر گفت: ذخیره سنگ این معدن در سال 1385 به اتمام رسیده و برای ادامه فعالیت کارخانه، سنگ معدن مورد نیاز به میزان 300 تن در روز از معدن سونگون تأمین می شود.
حاتم زاده با بیان این که هم اکنون در کارخانه مزرعه روزانه پنج تن کنسانتره تولید می شود، افزود: بر اساس قراردادی از معدن سونگون خرید کانسنگ صورت گرفته و کنسانتره تولیدی به میزان 1800 تن در سال به مجتمع مس سونگون فروخته می شود.
وی تصریح کرد: معدن مس مزرعه به خاطر مسائل اجتماعی و اشتغال یکصدنفر شاغلین آن، از سوی شرکت ملی صنایع مس ایران فعال نگاه داشته شده است.
مدیرعامل شرکت مس مزرعه اهر با اشاره به مشکلات این معدن، گفت: هزینه انتقال کانسنگ از سونگون به مزرعه با طی مسافت 120 کیلومتر بالاست و قیمت تأمین مواد اولیه را بالا برده است، بنابراین سود چندانی عاید شرکت نمی شود. همچنین با توجه به اینکه جهت تامین آب مورد نیاز کارخانه از ذخیره آب باران در فصل های غیرزراعی استفاده می کنیم، تأمین آب مورد نظر یکی دیگر از محدودیتهای این واحد تولیدی می باشد.
وی پرشدن سد باطله را از دیگر مشکلات این معدن عنوان کرد و گفت: سد باطله نیاز به ترفیع دارد و برای افزایش ارتفاع 5 متری در آن، پنج میلیارد تومان اعتبار لازم است که در این صورت برای مدت ۶ سال جوابگو خواهد بود.
وی افزود: این کار در قالب کارهای طرح جامع آب مس سونگون مطرح شده و صفر تا صد آن را مجتمع سونگون انجام می دهد.
حاتم زاده؛ رفع مشکلات پرسنلی را با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل عنوان کرده و افزود: هزینه تأمین قطعات و مواد شیمیایی مصرفی اخیراً با افزایش قیمتها مواجه شده که هزینه بهره برداری را بالا برده است.
مدیر عامل شرکت مس مزرعه اهر گفت: با کمک مجتمع مس سونگون با مشکلات مبارزه می کنیم و با حمایت و کمک نماینده توانای منطقه، فرماندار فعال و بزرگوار و امام جمعه فهیم و مردمی شهرستان اهر بر تمام مشکلات فائق می آییم. دست استمداد به سوی این بزرگواران و بقیه مسئولان شهرستان دراز می کنیم و انتظار کمک داریم تا قدم های اساسی در توسعه معدن مس مزرعه و کارخانه تغلیظ مس برداریم.
حاتم زاده در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای اکتشاف ذخایر جدید انجام گرفته است، گفت: برای کشف ذخیره جدید، حوزه اکتشاف معدن مزرعه را در اختیار امور اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران قرار داده ایم که بررسی مجدد و اکتشاف کامل انجام دهد.
وی افزود: طراحی پایه کارخانه جدید با سه برابر ظرفیت واحد فعلی انجام گرفته که خرید و نصب آن مستلزم یافتن ذخایر با تناژ و عیار مناسب می باشد و اگر این اتفاق بیافتد قطعاً کارخانه را ایجاد می کنیم.
وی تصریح کرد: جهت یافتن ذخایر جدید؛ با معادن دیگری که در دست بخش خصوصی است، برای مشارکت ارتباط برقرار کرده ایم تا معدن با عیار خوب پیدا کنیم. از جمله آنها؛ معدن مس گاول، بخش شرقی معدن انجرد و نیز معدن جویبند می باشد که اگر از این معادن ذخیره خوب با عیار مناسب پیدا کنیم، کارخانه جدید با تناژ بالا و پیشرفته تر با رعایت الزامات زیست محیطی و پارامترهای فنی ایجاد خواهیم کرد که باعث تولید اشتغال و جذب نیروهای جدید خواهد شد.
مدیر عامل شرکت مس مزرعه اهر در ارتباط با برنامه های توسعه شرکت مس مزرعه گفت: در راستای توسعه فعالیتهای شرکت مس مزرعه بررسی هایی در مورد تأمین مواد و تجهیزات مصرفی سونگون و امکان ایجاد کارخانه های تولید این مواد و تجهیزات در حوزه اهر در دست اجراست که امیدواریم نتیجه مطلوبی بدست آمده و مورد موافقت مسئولان مربوطه قرار گیرد.
سیاوش حاتم زاده همچنین تصریح کرد: بهره برداری و تعمیر و نگهداری از عملیات انتقال آب از سد اهر به معدن مس سونگون طی قراردادی در دست این شرکت است.
مدیر عامل شرکت مس مزرعه اهر گفت: در انجام برنامه های توسعه واقعاً نیازمند کمک مسئولان هستیم و اگر توسعه انجام یابد، در کنار اتمام عملیات نصب کارخانه آهک اهر و سایر طرح ها، جدب کلی نیرو به صورت آزمون انجام می شود که قسمت عمده این نیروها از شهرستان اهر جذب می شود. مخصوصاً نیروهایی در حد دپیلم در صورت موافقت مسئولان شهرستان و شرکت مس؛ صرفاً از شهرستان اهر جذب خواهد شد.
6132/518

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ديگر رسانه ها هفته نامه گويا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب وارده به کارخانه آب‌شیرین‌کن چابهار - کنارک مرتفع شد

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاسمی شامگاه چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران سیل جنوب سیستان و بلوچستان، که با حضور وزیر کشور در کنارک برگزار شد، افزود: با تلاش بی‌وقفه سرمایه‌گذار بخش خصوصی و کارکنان این شرکت فاز اول کارخانه آب‌شیرین‌کن چابهار - کنارک طی ۱۵ ساعت کار مداوم وارد مدار شد.

وی با بیان اینکه مخازن ذخیره آب ساکنان چابهار و کنارک آبگیری و هیچ مشکلی بابت تأمین آب ساکنان این شهرها برای ۲۴ ساعت آینده وجود نخواهد داشت، ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود، فاز دوم آب‌شیرین‌کن نیز، پس از احیای تابلوهای برق تا صبح پنج‌شنبه وارد مدار شود.

وی با اشاره به آخرین وضعیت شبکه آب مناطق سیل زده گفت: در حال حاضر بر اساس برآوردهای اولیه، شبکه آب ۷۸ روستا به دلیل طغیان رودخانه‌ها، تخریب چاه‌ها و منابع تولید و همچنین شکستگی خطوط انتقال آب از مدار خارج شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به بسته بودن بخش اعظمی از مسیرهای مواصلاتی روستایی و عدم دسترسی به روستاها امکان افزایش روستاهای دچار اختلال وجود دارد.

کد خبر 6081583

دیگر خبرها

  • تأمین کننده ها و توزیع کننده های ورق گالوانیزه در ایران
  • کوثری: شلیک به ریزپرنده ها بخاطر آماده باش پدافند هوایی است /بازی اسرائیل دیگر قدیمی شده است
  • واکنش مدیر موسسه اطلاعات به علنی شدن تذکر به مسئولان بابت گشت ارشاد
  • مزرعه پرورش مار پیتون؛ لحظه برداشت ۵۸ تخم یک مار پیتون کمیاب (فیلم)
  • بهره‌برداری از فاز توسعه شرکت کلران در سمنان
  • کشف ۶ دستگاه ماینر غیرمجاز در کرمانشاه
  • آسیب وارده به کارخانه آب‌شیرین‌کن چابهار - کنارک مرتفع شد
  • انفجار در بزرگترین شرکت جنگ افزار سازی انگلیس
  • پژو پارس گران شد/ افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو کلید خورد؟
  • شرکت ملی نفت صاحب کارخانه آسفالت می شود