Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:11:46 GMT

کتابفروشی عجیبی که در دنیا نظیر ندارد + عکس

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۱۳۳۵

کتابفروشی عجیبی که در دنیا نظیر ندارد + عکس

شکسپیر و دوستان یک کتابفروشی در پاریس است که هیچ نظیر و مثالی ندارد.

به گزارش ایسنا، خبرآنلاین نوشت: اینجا خانه‌ گروه "نسل گم­شده" (Lost Generation) در دهه‌ ۱۹۲۰ میلادی بوده و در دهه‌ ۱۹۵۰ نسل بیتنیک (Beatnik) از آن به عنوان خلوتگاهشان استفاده می‌کردند و هم­ اکنون هم در لیست کتاب فروشی­‌های مورد علاقه‌ عاشقان ادبیات در پاریس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای راه اندازی این مرکز از این قرار بود: کتاب فروشی شکسپیر و دوستان در سال ۱۹۵۱ تاسیس شد. یک کارمند آمریکایی به نام جورج وایتمن (George Whitman) در پاریس و در خیابان "بانک چپ" یک کتابفروشی باز کرد. او در زمان جنگ جهانی دوم به منظور مطالعه بر روی G.I. Bill به سوربن (Sorbonne) رفت و تا پایان عمرش آنجا ماند.

آن کارمند آمریکایی یک صومعه‌ که قدمتش به قرن شانزدهم میلادی می‌رسید را برای کسب و کار جدید خود انتخاب کرد. این صومعه فقط چند دقیقه با کلیسای جامع و معروف نوتردام (Notre Dame) که در داستان­‌ها، گوژپشت (Hunchback) از آن آویزان می­‌شد، فاصله داشت و در کنار رودخانه‌ی سین (Seine) است. کتاب فروشی شکسپیر و دوستان بی‌تردید یکی از معروف­ترین کتابفروشی­ها در سطح جهان محسوب می‌شود و به سرعت مشهور شد چراکه دوستداران ادبیات همیشه با دیدنش به وجد می‌آمدند و هنوز هم شیفته‌ی آن می‌شوند.

جالب است بدانید که کتاب فروشی شکسپیر و دوستان دومین کتاب­ فروشی با این نام در پاریس است. این مکان نام خود را از یک فروشگاه قدیمی‌­تر که در سال ۱۹۱۹ توسط خانم سیلویا بیچ (Sylvia Beach) تاسیس شده بود، گرفت. خانم سیلویا هم یک مهاجر آمریکایی بود که در پاریس زندگی می‌کرد. این فروشگاه در خیابان دوازدهم واقع شده بود و در سالهای پیش از جنگ جهانی دوم، یک پناهگاه ادبی محسوب می‌شد. کتابخانه شکسپیر توسط آلمانی­های نازی در سال ۱۹۴۱ بسته شد و سیلویا به زندان افتاد. گفته می‌­شود ارنست همینگوی (Ernest Hemingway) پس از آزادی شخصا به پاریس و کتابفروشی شکسپیر رفت و اعلام کرد که این مکان دوباره بازگشایی شده است. اگر خاطرتان نیست باید بگوییم که ارنست همینگوی یکی از نوابغ ادبیات محسوب می‌شود که توانست نوبل ادبیات را نیز از آنِ خود کند. پس از این اتفاق، متاسفانه بازهم فعالیت فروشگاه از سر گرفته نشد.

در اواخر دهه‌ی ۱۹۵۰ سیلویا بیچ نام رسمی فروشگاه خود را به جورج وایتمن تغییر داد اما پس از مرگ وی، جورج نام کتاب‌فروشی را به شکسپیر و دوستان تغییر داد. او در اصل فروشگاه خود را لو میسترال (Le Mistral) نام گزاری کرده بود.

کتاب‌فروشی شکسپیر و دوستان سال­های زیادی خانه نویسندگان و هنرمندان مشهور محسوب می‌شد. می‌توان گفت که در سال‌های ابتدایی تاسیس این کتاب‌فروشی، اینجا مکانی برای آرامش نویسندگان بود به همین خاطر به اینجا لقب "نسل گم شده" را داده بودند. افراد بسیاری مثل اسکات فیتزجرالد (F. Scott Fitzgerald) و ارنست همینگوی در این کتابفروشی با یکدیگر آشنا شدند. ناگفته نماند که کتابفروشی شکسپیر و دوستان در دوره‌ی جورج وایتمن، نسل جدید نویسندگانی همچون الن گیسنبرگ (Allen Ginsberg)، هنری میلر (Henry Miller)، آنان نین (Anaïs Nin) و ری بردبوری (Ray Bradbury) را پذیرا بود. گفته شده که ویلیام بروگز (William S. Burroughs) مجموعه‌ی کتاب­های طب وایتمن را در همین کتابفروشی خوانده و در اثر بعدی خود از آن تاثیر گرفته است.

حضور نویسندگان و هنرمندان در کتابفروشی شکسپیر تنها به گذشته مربوط نمی‌شود، بلکه اگر امروزه نیز به این مکان مراجعه کنید، می‌توانید افرادی چون زادی اسمیت (Zadie Smith) یا مارتین ایمیس (Martin Amis) و فیلیپ پولمن (Philip Pullman) را در کتابفروشی شکسپیر ببینید.

جورج وایتمن علاقه‌ی زیادی داشت که در این کتابفروشی لم داده یا دراز بکشد، به همین خاطر بسیاری از نویسندگان نیز به این کار علاقه‌مند شدند و حالا این مکان به جایی برای استراحت و خواندن کتاب و یا گوش سپردن به داستان‌های دیگران تبدیل شده است.

آیا در شهر شما هم کتابفروشی مشابهی وجود دارد؟ برخی شهر کتاب‌ها را مشابه چنین کتابفروشی‌هایی می‌دانند، آیا شما هم موافقید؟ مشتاق خواندن نظرات شما هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كتابفروشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش درخشان کاپیتان تیم ملی با ضربه کم‌نظیر (ویدئو)

به گزارش "ورزش‌سه"، درخشش حسن‌زاده در حالی رقم خورد که او یکی از بازیکنان شاخص تیم ملی در دور گروهی و سه مسابقه برابر افغانستان، بحرین و کویت هم بود و نقش ویژه او در تیم وحید شمسایی وقتی بیشتر به چشم آمد که او در آخرین ثانیه‌های مسابقه برابر کویت و در حالی که تیم ملی با نتیجه 4 بر صفر از حریف خود پیش بود، برای حفظ دروازه تیم ملی با از جان مایه گذاشت و با جنگندگی و توانی مثال زدنی خودش را در مسیر پارس ارسالی بازیکن کویت قرار داد تا از گلزنی آنها جلوگیری کند.

ویدئو: 330874

حسن‌زاده که آمار استثنایی 45 بازی و 42 پیروزی را در جام ملت‌های آسیا به نام خود کرده، در مصاف با قرقیزستان توانست این آمار را به 43 پیروزی در 46 مسابقه ارتقا دهد و البته اقدامات تاثیرگذار دیگری هم داشت.

حسن‌زاده که رهبر تیم شمسایی و برقرار کننده تعادل در فاز تدافعی و هجومی تیم به شمار می‌رود، از گل سوم به بعد بیشتر توانست با هوش و خلاقیت خود از فضاهایی که ایجاد می‌شد، استفاده کند. نگاهی به گل‌های چهارم و پنجم ایران مقابل قرقیزستان به خوبی نقش او را پس از تصاحب دوباره توپ به تصویر می‌کشد؛ جایی که او بدون معطلی با پاس‌های کوتاه خود زمینه‌ساز دو گل از احمدعباسی و مهدی کریمی می‌شود.

اما اوج کار حسن زاده کاپیتان 36 ساله تیم ملی در مصاف با قرقیزستان روی گل ششم رقم خورد؛ جایی که او ضربه پنالتی را به شکلی عجیب که نشان از قریحه و تکنیک بالای او داشت، با موجی که به توپ وارد کرد، به سمت دروازه فرستاد. وقتی برای اولین مرتبه این صحنه را می‌بینید، احساس می‌کنید که توپ به سمت راست دروازه‌بان فرستاده می‌شود، اما در ادامه با چرخش و کاتی که حسن‌زاده به پای خود می‌دهد، توپ به سمت چپ دروازه‌بان می‌رود و گل ششم تیم ملی را رقم می‌زند.

دو سال پیش وحید شمسایی تیم ملی را با استفاده از نام‌های جوان به جام ملت‌ها برد و نام بازیکنان بزرگی نظیر حسن زاده را خط زد. او در این تورنمنت حالا رویه دیگری را در پیش گرفته و با برگشت از تصمیم گذشته‌اش بار دیگر حسن زاده را به عنوان رهبر تیمش به جام ملت‌ها برده و تا صعود به مرحله نیمه نهایی هم به خوبی جواب این تصمیم خود را گرفته است.

دیگر خبرها

  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • (ویدئو) ویدئوی عجیبی که ۳.۵ میلیون نفر را سرکار گذاشت!
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان / فیلم
  • ۸ اردیبهشت، آخرین مهلت ثبت‌نام حضور در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • نمایش درخشان کاپیتان تیم ملی با ضربه کم‌نظیر (ویدئو)
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • «مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها