Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@19:59:52 GMT

آیا جنگ حزب الله و اسرائیل قریب الوقوع است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۱۵۵۶

آیا جنگ حزب الله و اسرائیل قریب الوقوع است؟

لبنان و فلسطین اشغالی مرزی به طول ۷۹ کیلومتر دارند که همواره طی دوره‌های مختلف بر اثر سیاست‌های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی پرتنش بوده است. عقب نشینی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۹ خورشیدی) از جنوب لبنان نیز پایان تجاوزکاری‌های این رژیم در مناطق مرزی با لبنان نبود، زیرا هنوز بخش‌هایی از خاک لبنان در اشغال رژیم صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در شرایطی که تحرکات نظامی صهیونیست‌ها در عملیات موسوم به سپر شمال در مرز لبنان ادامه دارد؛ سئوالی که ذهن تحلیلگران را به خود مشغول کرده، این است که آیا پس از ۱۲ سال، جنگ دیگری در کار خواهد بود؟ برخی تحلیلگران از احتمال آن سخن گفته و برخی دیگر آنرا رد کرده اند.

۲ دیدگاه درباره جنگ حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی

برخی از تحلیلگران که احتمال جنگ را ضعیف می‌دانند، برای نظریه خود دلیل می‌آورند و آن نامشخص بودن تبعات جنگ اسرائیل ضد حزب الله است. از نگاه این ناظران امور؛ ترامپ با وجود حمایت بی انتها از تل آویو، جنگ با حزب الله را دارای تبعات و هزینه‌های سنگین برای واشنگتن می‌داند و اینکه این جنگ جمهوریخواهان را در داخل آمریکا اذیت می‌کند.

اما در طرف مقابل؛ کسانی که احتمال جنگ را می‌دهند علت این نظریه خود را ملتهب شدن اوضاع بحرانی منطقه و تحرکات ترامپ برای بی ثبات کردن منطقه می‌دانند. تل آویو وجود ترامپ در آمریکا را فرصتی مناسب برای خود می‌داند تا وارد جنگ با حزب الله لبنان در سال ۲۰۱۹ یعنی قبل از سال ۲۰۲۰ که موعد انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست، شود. از نگاه این تحلیلگران؛ نبرد آتی فراتر از بیروت خواهد بود.

تحلیلگرانی که جنگ میان حزب الله و اسرائیل را نزدیک می‌دانند بر این باورند که از زمان ورود افرادی مانند جان بولتون به دولت آمریکا که فقط بر طبل جنگ می‌کوبد، ثبات لبنان در معرض خطر قرار دارد و بعید نیست که اسرائیل به جنگ روی آوردتحلیلگرانی که جنگ میان حزب الله و اسرائیل را نزدیک می‌دانند بر این باورند که از زمان ورود افرادی مانند جان بولتون به دولت آمریکا که فقط بر طبل جنگ می‌کوبد، ثبات لبنان در معرض خطر قرار دارد و بعید نیست که اسرائیل به جنگ روی آورد.

از نگاه کارشناسانی که احتمال جنگ را قوی می‌دانند؛ رویکرد ترامپ برای سوزاندن خاورمیانه مشابه آنچه بوش پدر انجام داد، است و گواه آنرا انتخاب قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، خروج ترامپ از برجام، باقی نگه داشتن نیرو‌های آمریکایی در سوریه و تشدید تحریم‌ها علیه ایران و حزب الله، می‌دانند. طبق دیدگاه این تحلیلگران؛ دولت کنونی آمریکا چراغ سبز لازم را به رژیم صهیونیستی برای به راه انداختن جنگ ضد حزب الله داده است.

اما جدای از هر تحولی که رخ دهد؛ آنچه می‌توان گفت: آمادگی کامل حزب الله برای درهم شکستن نیرو‌های اسرائیلی در جبهه زمینی و دریایی است و از سوی دیگر هراس صهیونیست‌ها از توان موشکی حزب الله و دقت آن است که همه رسانه‌ها و تحلیلگران صهیونیست به آن اذعان کرده اند.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت به نقل از «یووال اشتاینس» وزیر انرژی این رژیم اعلام کرد: «موشک‌های حزب الله ممکن است که کل اسرائیل را هدف قرار دهد. صهیونیستها، حزب الله را دشمن بسیار خطرناک و بسیار مجرب می‌دانند».

هراس تل آویو از موشک‌های دقیق حزب الله

پایگاه صهیونیستی «والا» با اشاره به دقت بالای موشک‌های حزب الله لبنان می‌نویسد: «حزب الله توان هدف قرار دادن اهداف و تاسیسات حساس و مهم اسرائیل را دارد و جنگ ۲۰۰۶ در مقایسه به جنگ بعدی به مثابه تفریح است».

رژیم صهیونیستی با تحرکات اخیر خود شامل عملیات موسوم به سپر شمال و جنگ روانی به دنبال اطمینان بخشی به جبهه داخلی خود در وهله اول و دیگر ارسال این پیام نخ نما شده به جهان عرب است که ارتش این رژیم هنوز شکست ناپذیر است.

این در حالی است که طبق گزارش رسانه ها؛ براساس برآورد‌های استراتژیک اسرائیلی‌ها در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۸ دشمن اول رژیم صهیونیستی حزب الله است و این برآورد گویا همه چیز است. هر عرب و کشور عربی باید از خود بپرسد که چه زمانی اسرائیل یاغی و عربده کش و اوباش طرح تخلیه ساکنان شهرک‌های مرزی را دست بررسی داشته است؟ این رژیم از طرح تخلیه ۲۲ شهرک نشین در شمال فلسطین اشغالی در صورت وقوع جنگ با حزب الله خبر داده است.

تحرکات نظامی صهیونیست‌ها در مرز لبنان در عملیات موسوم به سپر شمال در واقع هراس تل آویو از وقوع جنگ را نشان می‌دهد.

تحرک در جبهه زمینی با هدف چنگ انداختن بر گاز لبنان

«سالم زهران» تحلیلگر سیاسی لبنانی به اسپوتنیک گفت: «نتانیاهو از بحران گسترده‌ای رنج می‌برد و تحرکات آن در نزدیکی مرز لبنان در واقع فرار رو به جلو محسوب می‌شود. اسرائیل از طریق این تحرکات به دنبال باج خواهی از لبنان در جبهه زمینی است تا در دریا بتواند گاز لبنان به سیطره خود درآورد. همه شواهد گواه این است که جنگی در آینده نزدیک رخ نخواهد داد».

نظامیانی که توان نگهداری سلاح خود در شرایطی که هنوز جنگی رخ نداده را هم ندارند.

اما صرف نظر از وقوع جنگ میان حزب الله و رژیم صهیونیستی یا عدم آن؛ آنچه در جریان عملیات موسوم به سپر شمال و به زعم صهیونیست‌ها برای نابودی تونل‌ها حزب الله رخ داد، تزلزل و پاشنه آشیل این رژیم یعنی نیروی زمینی اش را بیش از قبل آشکار کرد و آن ماجرای گم شدن سلاح صهیونیست‌ها در جریان این عملیات است.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» رژیم صهیونیستی گزارش داد که سلاح دو سرباز صهیونیستی در نزدیکی مرز با لبنان به سرقت رفته است. وقتی نظامیان صهیونیست صبح شنبه به منطقه‌ای باز در نزدیکی «الجلیل» و نزدیکی لبنان رسیده اند، در این منطقه مستقر شدند و سلاح دو نفر از آنان از نوع «MAG» به سرقت رفت. نظامیان اسرائیلی اقدام به بازرسی منطقه کردند، اما از سلاح‌ها خبری نبود و دژبانی نیرو‌های مسلح و پلیس آن رژیم تحقیقات خود را در این باره آغاز کردند.

بعد از تحقیقات مشخص شد که یک موتور سوار زمانی که از منطقه تجمع نظامیان عبور می‌کرده، در شرایطی که به خاطر مه دید آن‌ها کاهش یافته بوده، سلاح‌ها را برداشته و از صحنه گریخته است و نظامیان اسرائیلی پس از گذشت دو ساعت فهمیده اند که سلاح هایشان مفقود شده است.

یک سایت عبری زبان نیز با اشاره به این اتفاق به نقل از یک منبع نظامی اعلام کرد، این اتفاق از نظر امنیتی و نیز از منظر امنیت شخصی سربازان به شدت خطرناک است و تحقیقات در این رابطه در حال انجام است.

روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت در این رابطه نوشت، گروهی از سربازان اسرائیلی یگان توپخانه این ارتش که از حدود یک هفته قبل در منطقه الجلیل در نزدیکی مرز‌ها با لبنان مستقر هستند، دو مسلسل مدل «اف‌ان ام‌آژ» خود را گم کردند، این دو مسلسل متعلق به یکی از خودرو‌های زرهی بوده است که بدون نظارت در منطقه مانده بود.

در پی انتشار خبر مفقود شدن دو مسلسل مذکور از روی تجهیزات نظامی اسرائیل این حادثه مورد تمسخر فعالان در شبکه‌های اجتماعی در لبنان و کشور‌های عربی درآمد. این موضوع به صورت هشتگ در شبکه‌های اجتماعی همراه با اظهارات تمسخر آمیز علیه اسرائیل و ارتشش انتشار یافت.

یکی از کاربران فضای مجازی در صفحه فیسبوک خود در حالیکه گفته می‌شود پس از سرقت این سلاح‌ها «افیخای ادرعی» سخنگوی ارتش اسراییل دیگر در شبکه‌های اجتماعی حاضر نشده، نوشت: «سلاح‌های تو هوشمند هستند، اما ارتش تو احمقند». یکی از کاربران فضای مجازی در صفحه فیسبوک خود در حالیکه گفته می‌شود پس از سرقت این سلاح‌ها «افیخای ادرعی» سخنگوی ارتش اسراییل دیگر در شبکه‌های اجتماعی حاضر نشده، نوشت: «سلاح‌های تو هوشمند هستند، اما ارتش تو احمقند».

یک کاربر دیگر با لحنی تمسخرآمیز توئیت کرد: «MAG کجاست؟» و کاربر دیگری در جواب او نوشت: «شاید در موزه مقاومت در شهر ملیتا در میان سلاح‌هایی است که حزب الله در سال ۲۰۰۶ از ارتش اسراییل به غنیمت گرفت».

در حالی که زندگی در مناطق مرزی لبنان با فلسطین اشغالی عادی است و ساکنان روستا‌ها و مناطق جنوبی بر این باورند که رژیم صهیونیستی جرات حمله را به سبب توان حزب الله ندارد در آن سوی دیگر یعنی در داخل فلسطین اشغالی، شهرک نشینان صهیونیست در وحشت به سر می‌برند و این را تحلیل رسانه‌ها این رژیم فاش کرده است.

رای الیوم در مطلبی با اشاره به گم شدن سلاح نظامیان اسرائیلی آورده است: «گم شدن دو توپ مسلسل که روی زره پوش‌های اسرائیلی سوار می‌شود، در نزدیکی مرز با جنوب لبنان به مثابه رسوایی برای ارتش اسرائیل در وهله اول و بیانگر قدرت حزب الله و رزمندگان آن در وهله بعدی است.

این رسانه نوشت: دو احتمال وجود دارد؛ نخست نفوذ نیرو‌های حزب الله از مرز یا تونل‌های مخفی با استفاده از تاریکی و بازکردن این توپ‌ها و بازگشت به پایگاه‌های خود با هدف ارسال پیامی برای خوار کردن ارتش اسرائیل و فرماندهان آن؛ و احتمال بعدی؛ اینکه نظامیان اسرائیلی این توپ‌ها را فروخته باشند تا پول یا مواد مخدر به دست آورند.

رای الیوم می‌نویسد: شاید بسیاری گزینه دوم را عجیب بدانند و این منطقی هم هست، اما می‌توان گفت که ارتش اسرائیل از فاسدترین ارتش‌های دنیاست. اما ما احتمال نخست را ترجیح می‌دهیم یعنی نفوذ نیرو‌های حزب الله به مقر اسرائیلی‌ها و باز کردن توپ‌ها از روی زره پوش‌ها و بازگشت به مقر فرماندهی خود در جنوب لبنان. بعید نیست که ما این سلاح‌ها را در نشست خبری درضاحیه بیروت یا در موزه ملیتا مربوط به غنایم نظامی حزب الله یا در تلویزیون المنار و المیادین ببینیم.

این رسانه می‌افزاید: حزب الله نیرو‌های بازدارندگی واقعی ایجاد کرده است که ارتش اسرائیل و فرماندهان آنرا وحشت زده کرده است و روز به روز حزب الله بر توان خود می‌افزاید و شاید این دو توپ حاوی پیامی است که آنرا تقویت می‌کند. شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله لبنان و مردی که مغز استراتژیک این حزب محسوب می‌شود در گفتگویی با روزنامه الوفاق ایرانی اعلام کرد که همه مناطق اسرائیل در تیررس موشک‌های حزب الله است. این خود پیامی آشکار به بازی مضحک سپر شمالی است که نتانیاهو شروع کرده است. قدرت واقعی حزب الله روی زمین است نه زیر زمین و گم شدن سلاح اسرائیلی‌ها گواه برای این مدعاست. روز‌های آینده آبستن حوادث بی شمار است».

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حزب الله اسرائیل مرز لبنان صهیونیست ها فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، معاون دبیرکل حزب الله لبنان در گفت وگو با شبکه المنار گفت که حمله ایران به اسرائیل نشان داد که این کشور در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند.

ایرنا به نقل از المنار نوشت: شیخ نعیم قاسم افزود: حمله ایران یک اعلام عملی بود مبنی بر اینکه نمی‌تواند در صورت حمله به آن، ساکت بماند.

وی همچنین خطاب به رژیم صهیونیستی، گفت: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد و بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند و مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند.

معاون دبیرکل حزب الله افزود: آنچه در جنوب انجام دادیم دفاع پیشگیرانه با هدف حمایت از غزه، حفاظت از لبنان و بازدارندگی (رژیم) اسرائیل نام دارد.

وی اضافه کرد: توانایی حزب‌الله در آسیب رساندن به رژیم صهیونیستی را نباید دست کم گرفت؛ آنچه در جبهه جنوب انجام شد تنها بخشی از توانایی‌ها بود و آنچه پنهان است، بیشتر است.

نعیم قاسم در ادامه با تاکید براینکه مقاومت در جنگ غزه پیروز است، گفت: آنچه که مقاومت لبنان از قدرت و تسلیحات خود به نمایش گذاشت، تنها بخش کوچکی از قابلیت‌های آن است.

معاون دبیرکل حزب الله افزود: پس از هفت ماه جنگ در غزه، رژیم صهیونیستی نتوانست به استحکامات مقاومت نفوذ کند و آنها را از بین ببرد و گروه‌های مقاومت فلسطین اطمینان دادند که می‌توانند ماه‌ها در مقابل دشمن به جنگ ادامه دهند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه مقاومت در غزه محاصره شده و توانایی‌های آن محدود است؛ گفت: اما دشمن از سوی بسیاری از کشورها حمایت می‌شود که برای دستیابی به ۲ هدف خود یعنی نابودی حماس و بازگرداندن اسرا، توانایی‌های خود را در خدمت این رژیم قرار داده‌اند.

نعیم قاسم افزود: با این حال محور مقاومت پیروز شد زیرا دشمن صهیونیستی را از دستیابی به اهداف خود یعنی سرکوب مقاومت و آزادی گروگان‌ها بازداشت.

معاون دبیرکل حزب الله همچنین درباره آتش‌بس در غزه نیز گفت که پذیرش هرگونه پیشنهاد یا توافقی که شامل آتش‌بس کامل در غزه نباشد، برای مقاومت دشوار است.

وی در ادامه به تحت فشار بودن جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و افزود: بایدن در حال حاضر در داخل و خارج از کشورش تحت فشار است و در آستانه شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری قرار دارد و به همین دلیل است که با اعمال فشار برای برقراری آتش‌بس حتی به صورت موقت تلاش می‌کند خود را سفید کند.

نعیم قاسم با بیان اینکه فشار آمریکا بر (رژیم) اسرائیل همچنان ملایم است وگرنه از کمک نظامی به تل‌آویو خودداری می‌کرد، گفت: اظهارات واشنگتن ریاکارانه است و در مورد قصدش برای پایان دادن به تجاوز به غزه جدی نیست.

این مقام حزب الله لبنان در ادامه افزود: صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها متوجه خواهند شد که با این نوع تجاوز، مقاومت پایداری را ایجاد کرده‌اند.

وی همچنین از خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی در آمریکا قدردانی کرد و این اقدام مردمی را در تغییر دولت، مهم دانست.

دانشجویان آمریکایی دانشگاه‌های مختلف آمریکا طی چند هفته اخیر با برگزاری تظاهرات دانشجویی خواستار برقراری آتش‌بس کامل در غزه و پایان دادن به سرمایه‌گذاری دانشگاه‌های خود در شرکت‌های حامی اسرائیل شده‌اند.

اگرچه رژیم اسرائیل این جنبش دانشجویی را «یهودستیزانه» می‌خواند، اما برگزارکنندگان این جنبش که در میان آنها افراد یهودی حضور دارند، این اتهام را رد و تصریح می‌کنند که حرکت آنها درخواستی صلح‌آمیز برای حمایت از فلسطین است.

دیگر خبرها

  • تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی براى حمله قريب الوقوع به رفح
  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • تخلیه شمال فلسطین اشغالی از بیم واکنش حزب الله
  • اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد
  • حملات بامدادی به جنوب لبنان/ اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد
  • توافق میان حماس و اسرائیل قریب‌الوقوع است
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند
  • شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد
  • حزب الله لبنان یک پایگاه اسرائیل را درهم کوبید