Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@12:48:25 GMT

تولید 10 میلیون تن فولاد مازاد بر نیاز کشور

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۱۹۶۴

رئیس انجمن تولید‌کنندگان فولاد ایران با اشاره به تولید حدود 25 میلیون تن فولاد در کشور تا پایان سال گفت: این در حالی است که حدود 10 میلیون تن از این میزان مازاد بر نیاز است بنابراین باید به فکر صادرات آن بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهرام سبحانی امروز در نشست خبرگزاری گفت: در 8 ماهه ابتدای امسال 14 میلیون و 232 هزار تن انواع محصولات فولادی، میلگرد، تیرآهن و نورد در کشور تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: بیشترین افزایش تولید با 22 درصد مربوط به تولید میلگرد بوده و همچنین ورق‌های نورد گرم 9 درصد و ورق‌های نورد سرد 5 درصد رشد تولید داشته‌اند. 

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران بیان داشت: در محصولات میانه فولاد 9 میلیون و 258 هزار تن بیلت و بلوم تولید شده که در مقایسه با سال گذشته 23 درصد افزایش رشد داشته است و اسلب نیز 7 میلیون و 382 هزار تن تولید شده که 11 درصد بیش از دوره مشابه سال گذشته بوده و در مجموع در این دو مورد 18 درصد رشد تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌ایم. 

سبحانی اظهار داشت: در بخش آهن اسفنجی در 8 ماهه ابتدای امسال 17 میلیون 363 هزار تن تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 19 درصد افزایش تولید داشته‌ایم. 

وی با اشاره به صادرات فولاد بیان داشت: در 6 ماهه اول تقریبا در همه واحدها رشد صادرات داشته‌ایم اما در 6 ماهه دوم این مقوله دچار دستخوش شد که امیدواریم با تمهیداتی که واحدها خواهند داشت رشد صادرات خود را ادامه دهند. 

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: اگر امسال موفق به تولید 25 میلیون تن فولاد شویم حدود 9 الی 10 میلیون مازاد بر مصرف داخلی فولاد خواهیم داشت زیرا در حال حاضر مصرف سالانه فولاد کشور بین 15 تا 16 میلیون تن است.

* بدون صادرات باید مازاد تولید را انبار کنیم 

وی افزود: ایران بزرگترین تولید کننده فولاد در منطقه و دوازدهمین تولید کننده بزرگ در جهان است. 

سبحانی بیان داشت: در 8 ماهه ابتدای امسال که محدودیت‌های صادراتی چندانی براثر تحریم‌ها وجود ندارد 5 میلیون و 373 هزار تن محصولات فولادی اعم از میلگرد، تیرآهن بیلت و اسلب صادر شد و پیش‌بینی می‌شود این صادرات تا پایان سال به 7 میلیون و 800 هزار تن برسد. 

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی انتظار می‌رود شرایط صادرات تسهیل شود گفت: در غیر این صورت میزان مازاد تولید  باید در انبارها ذخیره شود.

سبحانی بیان داشت: وی با بیان اینکه میزان واردات هم به شدت کاهش یافته است، کاهش واردات فولاد می‌تواند عاملی برای افزایش تولید باشد ضمن اینکه به دلیل قیمت ارز اصلا واردات به صرفه نیست. 

وی گفت: این در حالی است که تا چند سال پیش بخشی از نیاز فولاد کشور از طریق واردات تامین می‌شد.

* 3.5 میلیارد دلار صادرات و 3 میلیارد دلار مصرف ارز داریم

سبحانی با اشاره به تعرفه‌گذاری از سوی عراق و افغانستان برای واردات فولاد ایران گفت: این تعرفه برای صادرکنندگان فولاد ایران مشکلاتی را ایجاد کرده و سبب می‌شود که بازارهای همسایه از دست ایران خارج شود. 

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد با بیان اینکه ذهنیت غلطی در ذهن مسئولان کشور در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان فولاد ایجاد شد مبنی بر اینکه فولادی‌ها ارز را به اقتصاد کشور باز نمی گردانند، بیان داشت: برخی تصور میلیاردها دلار صادرات فولاد را دارند در حالی که از ابتدای امسال 7 میلیون و 800 هزار تن صادرات داشته‌ایم با محاسبه نرخ 450 دلاری صادرات مجموع ارز صادراتی 3 میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد شد و متوسط هزینه‌های ارزی برای تولید فولاد سالیانه 3 میلیارد دلار است. 

سبحانی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود اروپایی‌ها به علت مشکل نقل و انتقالات مالی قرارداد خرید خود با ایران را تمدید نکرده‌اند، گفت: اگر به دلیل مشکل نقل و انتقالات مالی کسی فولاد نمی‌خرد این موضوع راه‌حل دارد. 

* برای نقل و انتقال مالی در دوران تحریم راهکار داریم

وی افزود: ممکن است برخی خریداران خارجی به دلیل تحریم‌های آمریکا در صورتی که سهامدار آمریکا باشند یا تولید کننده برخی محصولات مورد نیاز آمریکا باشند محدودیت‌هایی را در واردات محصولات فولادی از ایران ایجاد کرده باشند اما بطور کلی برای هر گونه مشکل در خصوص نقل و انتقالات مالی و بانکی راهکار وجود دارد. 

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد کشور در مورد قیمت پایه صادراتی فولاد بیان داشت: رایزنی‌ها در این رابطه انجام شده و این مطلب که شیوه قیمت‌گذاری برای محصولات صادراتی غلط بود مطرح شده است، توصیه ما این است که به شرکت‌های بزرگ اعتماد شود و اظهار نامه گمرک ملاک قیمت گذاری قرار گیرد. 

وی با اشاره به جلسه شب گذشته فولادی‌ها با بانک مرکزی گفت:  در این جلسه با ارائه اسناد نشان دادیم که ارز را به کشور وارد کرده‌‌ایم و نیازهای خود را از این محل تامین کرده‌ایم.

به گزارش فارس نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از 17 تا 20 دی در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟

مجتبی نوروزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد:« مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.»

براساس گزارش تسنیم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه گفت:« تا به امروز ۳ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت:« استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش ۴۰ درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.»

نوروزی تصریح کرد:« بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.»

سرانه ۷ کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت:«سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر ۷ کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: «هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در ۴۵ روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.»

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت:« نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است که می‌توانیم ۳۰۰ هزار تن آن را تامین کنیم.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد:«دوره‌های پرورش مرغ ۳.۶ در سال است که در صورتی که این رقم به ۴ دوره افزایش یابد ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.»

نوروزی افزود: «اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در ۶ دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.»

وی تصریح کرد: «مرغ نیمچه ۳۷ تا حداکثر ۴۰ روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پاسخ به سوال گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل ۱۳۶ هزار ۵۰۰ تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه‌ای بودن تولید مرغ در کشور آیا برنامه‌ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد:« وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.»

وی افزود:« با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.»

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت:« کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال دیگری افزود:« در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.»

وی افزود:« درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.»

tags # گوشت قرمز ، گوشت مرغ سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند
  • اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور توسط وزارت نفت اعلام شد
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • افتتاح مرکز خرید گندم در هندیجان
  • رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم
  • صادرات کفش نمدی از قم با اروپا