Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- مدیرکل بازرگانی بین المللی راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: ترکمنستان از ورود واگن های لبه بلند ایرانی به شبکه ریلی خود استقبال می کند و قرار است مشخصات فنی این واگنها به این کشور ارسال شود.

شهرام جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این توافق امروز در نشست مشترک مرزی بین مسئولان راه آهن 2 کشور در باره فراهم کردن زمینه ورود ناوگان ریلی ایران به جمهوری ترکمنستان که در نقطه صفر مرزی سرخس برگزار شده بود، حاصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: بر این اساس قرار شد مشخصات فنی واگنهای لبه بلند ایرانی که ساخت روسیه بوده و نو می باشد برای طرف ترکمنستانی ارسال شود تا پس از تایید از سوی آنان مجوز ورود این واگنها به ترکمستان صادر گردد.
وی گفت: ترکمنستان برای ترانزیت گوگرد خود به مقاصد خارجی به این نوع واگن نیاز دارد لذا پذیرش این موضوع به نفع این کشور است.
جعفری عمده نیاز صادرکنندگان کشور و بویژه خراسان رضوی را به واگنهای مسقف اعلام کرد و افزود: تامین این واگنها یا باید از داخل کشور انجام شود یا اینکه ترکمنستان واگنهای خالی تحت عنوان 'امدادی' را به ایران اعزام کند تا برای بارگیری محصولات صادراتی کشور مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار داشت: ترکمنستان واگنهای مسقف و کفی ایرانی را فاقد استانداردهای لازم برای تردد در حوزه کشورهای سی.آی.اس (کشورهای مشترک المنافع به جا مانده از شوروی سابق) دانسته و از طرفی ادعا می کند واگنهای کافی برای اعزام به عنوان امدادی را در اختیار ندارد چرا که آنها برای مصارف دیگر در کشورهای افغانستان و ازبکستان در حال بارگیری و جابجایی کالا هستند ، در عین حال ترکمنستان برای تامین واگن امدادی قولهایی داده است.
وی اساس مذاکرات صورت گرفته در این نشست مرزی مشترک را فراهم شدن زمینه ورورد همه واگنهای ایران به حوزه کشورهای سی.آی.اس اعلام کرد و گفت: توافق شد در جلسه بعدی که اسفند ماه برگزار خواهد شد مشخصات فنی و گواهی ساخت این واگنها را ارسال کنیم تا در صورت تایید از سوی ترکمنستان زمینه ورود این واگنها به کشور ترکمنستان فراهم شود.
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، ایران که پیش از این عضو ناظر اتحادیه راه آهن های کشورهای حوزه سی.آی.اس شده است به دنبال اخذ عضویت وابسته در این گروه می باشد تا بتواند علاوه بر حق رای با ثبت ناوگان ریلی خود در سامانه های حمل و نقل این اتحادیه زمینه سیر واگنهای کشور را در این منطقه عظیم فراهم کند.
منطقه گسترده ای که علاوه بر روسیه ، آسیای صغیر و قفقاز ، پنج کشور آسیای مرکزی از جمله ترکمنستان را نیز شامل می شود.
پارسال یک میلیون و 970 هزار تن کالا توسط 33 هزار و 85 دستگاه واگن از طریق مرز ریلی سرخس با ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی در سه بخش کالاهای صادراتی، وارداتی و ترانزیتی مبادله شد.
مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان از طریق راه آهن در 2 مرز ریلی سرخس و اینچه برون انجام می شود.
مرز سرخس به دلیل سابقه، زیرساختهای بهتر و نزدیک بودن به کشورهای آسیای مرکزی و مسیر ریلی بندر عباس بخش عمده ترانزیت و تجارت ریلی کالا بین ایران و آن کشورها را به خود اختصاص داده است.
فعالان اقتصادی خراسان رضوی برای صادرات محصولات خود به آسیای مرکزی حدود 200 دستگاه واگن مسقف نیاز دارند.
3221 / 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تركمنستان صادرات از طريق راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در راستای توسعه دیپلماسی حمل‌ونقل، پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشورهای عضو اکو هم‌زمان با نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، سید میعاد صالحی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «در راستای توسعه دیپلماسی حمل‌ونقل، پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن کشورهای عضو اکو و نهمین نشست کمیته ریلی شورای هماهنگی حمل‌ونقل ترانزیت اکو، هم‌زمان با یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته برگزار می‌شود.»

طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته، از ۲۹ اردیبهشت‌ماه تا یکم خرداد سال جاری با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. ارائه توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، بومی‌سازی صنایع ریلی و آشنایی تولیدکنندگان صنایع ریلی کشور با جدیدترین پیشرفت‌های روز این صنعت در جهان، از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

بیشتر بخوانید توسعه ناوگان ریلی در دستور کار قرار دارد حضور چین و روسیه در دهمین نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی

دهمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی سال گذشته مهرماه با حضور وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاحیه برگزار شد و بیش از ۱۰۰ شرکت تولیدکننده، دانش‌بنیان و فعال حمل‌ونقل ریلی در نمایشگاه سال گذشته شرکت کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • ورود وزیر ورزش به تایلند با استقبال سفیر ایران و تاج
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان