Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@03:40:33 GMT

آمریکا صادرکننده خالص نفت خام نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۳۰۹۵

آمریکا صادرکننده خالص نفت خام نیست

به نقل از فوربز، چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه «آمریکا برای اولین بار طی ۷۵ سال به یک صادرکننده خالص نفت تبدیل شده است». بسیاری این پیشرفت را تحسین کردند و عده‌ای هم به نادرستی آن خندیدند.

در مورد هر دو نقطه نظر حقایقی وجود دارد. درست است که این عنوان گمراه کننده است و احتیاج به توضیح دارد، ولی روندی رو به سوی استقلال انرژی برای آمریکا هم وجود دارد؛ بنابراین نگاهی می‌اندازیم به حقایقی که تولید نفت، مصرف و صادرات آمریکا را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تولید داخلی نفت خام افزایش یافته است
وزارت اطلاعات انرژی آمریکا هر هفته آماری دقیق از تولید، مصرف و صادرات آمریکا منتشر می‌کند که به آن گزارش هفتگی وضعیت نفت می‌گوید.
در هفته منتهی به ۳۰ نوامبر، وزارت اطلاعات انرژی گزارش داد که آمریکا ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز نفت خام تولید کرده است که نشان دهنده دو میلیون بشکه افزایش نسبت به سال گذشته بود. این خبر مورد قبول همه قرار گرفت.

در ادامه گزارش، در گروه محصولات عرضه شده ۲۰.۵ میلیون بشکه در روز نوشته شده بود. این مصرف تقریبی نفت خام آمریکا در یک هفته است؛ بنابراین آمریکا حداکثر در حال سوزاندن بیش از ۲۰ میلیون بشکه در روز است در حالی که کمتر از ۱۲ میلیون بشکه تولید می‌کند. پس برخی به این نتیجه می‌رسند که آمریکا حتی به استقلال در انرژی نزدیک هم نشده است.

تولیدات دیگر.
ولی مفاهیم مهمی بین این ارقام وجود دارد. اول ۲۰.۵ میلیون بشکه در روز نشان دهنده مصرف آمریکاست. ولی بسیاری از ارقام تولید آمریکا در آمار تولید نفت خام نمی‌آیند.
یک عنوان دیگر با نام «تولیدات دیگر» وجود دارد که شامل گاز طبیعی مایع و سوخت اتانول می‌شود. این گروه نشان دهنده ورودی‌های قابل توجهی به پالایشگاه‌ها علاوه بر ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز تولید نفت است (و ۴ میلیون بشکه در روز واردات خالص نفت خام). تولیدات دیگر شامل ۶.۹ میلیون بشکه در روز می‌شود که در نهایت به عنوان خوراک پالایشگاه‌ها و تولیدات پتروشیمی مصرف می‌شوند؛ بنابراین تولید داخلی نفت خام به علاوه‌ی سایر تولیدات برابر با ۱۸.۶ میلیون بشکه در روز است که هنوز دو میلیون بشکه تا مصرف آمریکا فاصله دارد.

افزایش صادرات.
ولی صادرات داستان متفاوتی دارد. طی هفته‌ای که آمریکا ۱.۶ میلیون بشکه در روز واردات داشت، ۵.۸ میلیون بشکه صادر کرد. صادرات محصولات نهایی آمریکا ۴.۲ میلیون بشکه در روز بود. آمریکا نفت خام هم صادر میکند. دلیل اینکه همزمان نفت خام را صادر و وارد می‌کند این است که چیزی که تولید می‌کند برای پالایشگاه‌های داخلی مناسب نیست بنابراین نفت خام را صادر میکند و نفتی را که مناسب پالایشگاه‌ها باشد وارد میکند.
بنابراین، عنوانی که درباره آن صحبت کردیم نتیجه ۴ میلیون بشکه در روز واردات خالص نفت و ۴.۲ میلیون بشکه در روز صادرات خالص محصولات نهایی است. در واقع وقتی نفت خام و محصولات نهایی را در هفته منتهی به ۳۰ نوامبر در نظر بگیریم، آمریکا صادر کننده ۰.۲ میلیون بشکه نفت خام به علاوه محصولات نهایی بوده است.
ولی این چیزی نیست که عنوان آن خبر اعلام کرد. در آن آمده بود «نفت». آمریکا هنوز هم یک وارد کننده خالص ۳ تا ۴ میلیون بشکه در روز است.
بعلاوه تولید نفت و سایر تولیدات آمریکا که خوراک پالایشگاه‌ها هستند، معادل ۱۸.۳ میلیون بشکه در روز است، در حالی که مصرف آمریکا ۲۰.۵ میلیون بشکه است. پس مصرف آمریکا نزدیک به دو میلیون بشکه بیشتر از تولید آن است؛ بنابراین آمریکا صادر کننده خالص نفت خام نیست و در زمینه انرژی استقلال ندارد، ولی بیش از یک دهه است که در این مسیر حرکت می‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: نفت خام آمریکا صادرکننده خالص نفت قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی انصاری، با بیان اینکه آب‌های بسته بندی دارای مزایای متعددی هستند، از عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و انگلی بیماری‌زا، وجود محدوده‌های مجاز املاح و فلزات سنگین و آفت کش‌ها به عنوان بخشی از این مزایا یاد کرد و گفت: دلیل کنترل کیفیت این محصولات در محل تولید از منبع اصلی آب گرفته تا پایان فرایند است در حالی که برای آب چاه کنترلی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، یادآور شد: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آب‌های زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.

انصاری ادامه داد: در تولید و عرضه آب‌های بسته بندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایشات متعدد اخذ می‌شود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بسته بندی محصول، اعلام می‌شود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بسته بندی شده نیست. ظروف بسته بندی پت در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه‌ها، روغن‌های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه‌های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می‌شود.

کد خبر 6097527 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!