Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@15:29:18 GMT

جلوی ضرر را هر جا بگیریم سود کردیم

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۳۸۵۴

جلوی ضرر را هر جا بگیریم سود کردیم

ادغام وزارتخانه‌های راه و مسکن از اول اشتباه بود. بازنگری شرایط خاص سیاسی و تاریخی که منجر به ادغام شد نشان می‌دهد این کار در شرایطی هیجانی روی داد و نتیجه واکنش تند رئیس جمهوری وقت به استیضاح وزیر بود. حجت‌الله میرزایی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه          مسکن و راه دو بخش کاملاً مجزا هستند. بخش مسکن بخشی است که نیاز به سیاستگذاری و وظایف حاکمیتی دولت دارد در حالی که بخش حمل و نقل و راه بخشی عملیاتی و اجرایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش راه بخش پولدارتری محسوب می‌شود که منابع بودجه‌ای زیادی دارد این حوزه با حوزه مسکن ادغام شد که فاقد منابع است. با ادغام این دو بخش توجه وزیران بیشتر به حمل و نقل معطوف شد و سیاستگذاری در مسکن کاملاً مغفول ماند. پروژه اشتباه مسکن مهر، اسکان موقت و غیر رسمی که در 15 سال گذشته بشدت در شرایط خارج از محیط توسعه یافت، بی‌توجهی به بافت‌های فرسوده و تأمین مسکن برای گروه‌های کم درآمد از نتایج غفلت مسئولان از مسکن بود. با ادغام دو وزارتخانه بخش مسکن عملاً به حاشیه رفت و غلبه جدی در سیاستگذاری‌ها، با حمل و نقل و راه بود. در کشور ما که بخش زیادی از تصمیم‌گیری‌ها قائم به فرد و شخص وزیر است با ادغام دو وزارتخانه بزرگ عملاً بخشی از وظایف مغفول ماند. باید در ابتدای دولت یازدهم جدایی دو وزارتخانه اتفاق می‌افتاد و تفکیک انجام می‌گرفت. یکی از دلایل مخالفت نمایندگان مجلس با تفکیک موضوع هزینه‌ها بود آنها اینگونه استدلال کردند که ادغام ، هزینه در بر داشته و با تفکیک ،هزینه‌های جدید بر کشور تحمیل می‌شود درحالی که این استدلال درست نیست جلوی ضرر را از هر جا بگیریم منفعت دارد. بیماری که به‌خاطر داروی اشتباهی حالش بدتر شده را نباید به حال خودش رها کنیم تا بمیرد. وضعیت وزارت راه و شهرسازی الان حکم همان بیمار را دارد. برای بهتر کردن وضعیت دو بخش مسکن و حمل و نقل باید هزینه کنیم تا ضرر گذشته جبران شود. دولت و مجلس برای تفکیک باید راه حلی پیدا کنند تا به تفاهم برسند. می‌توان با کمترین هزینه تفکیک را انجام داد. حل و فصل مسائل کنونی بخش مسکن فقط با تفکیک امکانپذیر است با تفکیک موضوعات مهمی مانند تأمین مسکن کم درآمدها، موضوع اسکان موقت و بافت فرسوده باید در دستور کار وزارت مسکن جدید قرار گیرد.  دو بخش مسکن و حمل و نقل بخش‌های پرحجمی از نظر کاری هستند که برای اجرای درست سیاست‌های هر بخش چاره ای جز تفکیک نداریم. با ایجاد وزارت مسکن جدید برخی وظایف کنونی وزارت کشور مانند نظارت بر شهرداری و دهیاری‌ها باید به وزارت مسکن سپرده شود تا سیاست‌های این بخش همسو شود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۳۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن

مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا با اعلام اینکه بیش از ۱۰۰ هزار داوطلب برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن نام نویسی کرده‌اند؛ تاکید کرد: دانشجویان تا امروز ۱۵ اردیبهشت مهلت نام نویسی دارند.

وی افزود: دانشجویان برای دریافت وام شهریه تا پایان اردیبهشت مهلت نام نویسی در سامانه صندوف رفاه دانشجویان وزارت علوم را دارند.

گنجی تصریح کرد: در صورت تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، تمام وام‌های دانشجویی تا پایان تیر ۱۴۰۳ پرداخت خواهند شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ادامه داد: به دانشجویان شاغل و پردیس خودگردان هیچ نوع وامی تعلق نمی‌گیرد و فعلاً دانشجویان روزانه و شبانه در اولویت قرار دارند.

گنجی گفت: مبلغ وام ودیعه مسکن برای شهر‌های کمتر از ۵۰۰ هزار نفر ۶۰ میلیون تومان، بیشتر از ۵۰۰ هزار نفر ۹۰ میلیون تومان و در شهرتهران ۱۲۰ میلیون تومان افزایش داشته است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • حق تفکیک برای زمین‌های امامزاده ابراهیم شفت کاهش پیدا می‌کند
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • حق مسکن افزایش پیدا کرد؟ | توضیحات مهم مدیرکل روابط کار وزارت تعاون
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار
  • امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن