Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@09:29:53 GMT

70 درصد از معتادان متجاهر نیستند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۴۰۶۹

رکنا: بحث اعتیاد طی 3 تا 4 سال اخیر در زمینه مقابله، اقدامات پیشگیرانه، غربالگری و درمان افراد معتاد بین سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های ذی ربط بسیار مورد بحث قرار گرفته است.

نیروی انتظامی معتقد است ظرفیت برای نگهداری معتادان کافی نیست، این در حالی است که سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر Drugs معتقد هستند برخی از افرادی که در این مراکز نگهداری می‌شوند در ظاهر متجاهر هستند و حتی برخی از آنها تست اعتیادشان منفی می‌شود و باید در غربالگری افراد دقت بیشتری صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی و سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در حاشیه جلسه کمیته کشوری هماهنگی مراکز ماده ۱۶ (معتادان متجاهر) می‌گوید: راهکارهای علمی مبتنی بر شواهد در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر اتخاذ شده و اثربخشی آن نیز در حال رصد و ارزیابی است .شرایط افزایش ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر را نیز فراهم خواهیم کرد.بندپی ضمن اشاره به صدور مجوز از سوی بهزیستی برای مراکز نگهداری معتادان متجاهر می‌افزاید: صیانت، اشتغال و توانمندسازی حلقه‌های مفقود شده هستند چراکه معتاد Addicted بعد از درمان موقت در جامعه رها می‌شود و این فرد ناپایدار و بیکار دوباره با یک تعارف به شبکه اعتیاد بازمی گردد، بنابراین باید با تسریع، تقویت و تکمیل سامانه معتادان متجاهر و جبران کمبود منابع حمایت لازم از این افراد در زمینه توانمندسازی و اشتغال صورت گیرد. پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز ضمن تأکید بر جمع‌آوری معتادان توسط نیروی انتظامی و ارجاع به مراکز ماده 16 می‌گوید: این مراکز اقدامات لازم را در فرآیند درمان انجام می‌دهند و طبق قانون Law این افراد 3 الی 6 ماه در این مراکز نگهداری می‌شوند. برای خروج این افراد نیز تمهیداتی پیش‌بینی شده است که در واقع بعد از طی کردن فرآیند درمان به مراکز بازپروری و توانمندسازی معرفی می‌شوند.وی بیان می‌کند: مراکز چهار برابر تبصره 2 ماده 16 ظرفیت دارند که حتی قابلیت افزایش را هم دارا هستند.

افشار ادامه می‌دهد: با پیش‌بینی ظرفیت خوب در 6 ماهه نخست امسال، 10 هزار نفر در مراکز ماده 16 و 50 هزار نفر در تبصره 2 ماده 16 پذیرش شده‌اند، البته 35 تا 70 درصد از معتادان مراکز ماده 16 متجاهر نیستند و با شکایت خانواده یا حکم دادگاه به مراکز منتقل شده‌اند. این در حالی است که ظرفیت کافی برای درمان معتادان داوطلب وجود ندارد.فرید براتی سده، معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور هم ضمن اشاره به آخرین‌ آمار معتادان مراکز ماده ۱۶ می‌گوید: در حال حاضر ۹۵۰۲ نفر در مراکز ماده ۱۶ بهزیستی به سر می‌برند و بیش از ۴۰ هزار نفر نیز در مراکز تبصره ۲ ماده ۱۶ هستند و در مجموع تعداد معتادان حاضر در مراکز ماده ۱۶ و مراکز تبصره ۲ به بیش از ۵۰ هزار نفر می‌رسد.وی اذعان می‌دارد: میانگین یارانه اختصاص یافته به هر معتاد 15 هزار تومان است که با توجه به شرایط کنونی این هزینه کافی نیست و باید افزایش یابد که در جلساتی آتی این مورد باید بررسی شود. معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بعد از جمع‌آوری معتادان متجاهر متوجه می‌شویم که برخی از آنها معتاد نیستند، ادامه می‌دهد: بعد از بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد 340 نفر از افراد اتباع بیگانه بودند و 400 نفر تست اعتیادشان منفی بوده و 300 نفر از آنها نیز جزو سالمندان بالای 65 سال بودند که این افراد فقط ظاهر متجاهرانه‌ای داشتند، بنابراین بهتر است تمام معتادان جمع‌آوری شده از کانال سازمان بهزیستی غربالگری شوند. سرهنگ مجید کریمی، معاون اطلاعات و عملیات پلیس Police مبارزه با مواد مخدر ناجا نیز اذعان می‌دارد: بزرگ‌ترین مشکل کمبود ظرفیت برای نگهداری معتادان است در همین راستا نیروی انتظامی هم به کمک بهزیستی آمده است، مرکز نگهداری نیروی انتظامی ظرفیت نگهداری حداقل 2 هزار نفر از این افراد را دارد و در تلاش هستیم چهره شهرها را پاکسازی کنیم. اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

قتل کودک معصوم با ضربات مهلک چاقو توسط مادر بیرحم و دوست پسرش +عکس سرنوشت تکاندهنده هلیا 13 ساله که می خواست مثل مادرش خوشگل شود! +عکس اقدام زشت مادر هوس باز با پسر 16 ماهه اش+عکس احمدرضا دالوند درگذشت خواندنی / جزئیات روش همسریابی داعشی ها از زبان یک عضو پشیمان +عکس نقشه قتل برج ساز تهرانی برای دخترش میلیاردها تومان خرج برداشت + عکس جزییات تجاوز مرد خاص به یک زن خاص در خیابان+عکس مردان خانه فساد 3 جوان را تیرباران کردند/حمام خون در آبادان در پیامک اشتباهی ناهید نام همایون به چشم می خورد / همسرم با مرد غریبه ارتباط پنهانی داشت مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا افزایش حقوق کارکنان بازهم پلکانی است فاجعه در قلب تهران! / همه وحشت کردند! جزییات سرقت از طلافروشی بلوار امامت توسط 2 جوان اسلحه به دست کتک خوردن شدید معلم رودباری از خانواده دانش آموز 60 نفر در آتش سوزی سوپرمارکت سعادت آباد تهران گرفتار شدند

منبع: رکنا

کلیدواژه: مواد مخدر Drugs معتاد Addicted قانون Law پلیس Police بهزیستی درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر معتاد معتادان متجاهر عکس مرد تهران مرگ زن همسر ساعت دستگیر شد زیبا بروفه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم

 مجید متین‌فر ،معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم  در گفت‌وگویی پیرامون موضوع ساختمان به کد نوسازی ۳۶-۱۸۸-۴۰۲-۴ اظهار کرد: صدور پروانه ساخت این بنا در دوره قبلی مدیریت شهرداری قم و بین سال‌های ۱۳۹۰ لغایت ۱۳۹۳ و دقیقاً مطابق با رأی کمیسیون ماده ۵ استان قم صادر شده است که کمیسیونی در سطح مدیریت عالی استان بوده و شهرداری تصمیم‌سازی در آن ندارد.

وی صدور پروانه ساخت بنای این ساختمان را در ۳ طبقه منفی با ۱۰۰ درصد سطح اشغال به‌منظور پارکینگ و ۱۱ طبقه روی پیلوت با ضریب اشغال ۵۰ درصد برای کاربری مسکونی عنوان کرد و افزود: براساس صورت‌جلسات کمیته طرح تفصیلی اداره کل راه و شهرسازی استان و مطابق بند ۱۳ کمیسیون ماده پنج مورخ ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۲، برابر حداکثر ۵۰ درصد عرصه اولیه و تعداد حداکثر ۳۴ واحد مسکونی و با رعایت تأمین پارکینگ‌های مورد نیاز و مطابق ضوابط و مقررات در این پلاک پروانه ساخت توسط شهرداری قم در پنجم شهریورماه ۱۳۹۳ صادر شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم در ادامه شکایت مجموعه جامعه‌الزهرا از این مجتمع در منطقه ۴ شهرداری قم مربوط به سال ۱۴۰۰ را مطرح کرد و گفت: در خردادماه سال ۱۴۰۰ شکایتی از سوی مدیر جامعه‌الزهرا به شهرداری منطقه ۴ واصل شد که درخواست جلوگیری از ادامه کار ساختمان فوق را به علت ارتفاع و تعداد طبقات داشته که با طرح این شکایت و بلافاصله ورود شهرداری قم، ابتدا میزان تخلفات در سطح اشغال به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شد که در نهایت منجر به رای جریمه برای صاحب ملک شد.

متین فر ابراز کرد: در خصوص مشرفیت ملک و رفع آن برابر ضوابط و مقررات پایان کار و مقررات ملی ساختمان نیز تعهدنامه کتبی و محضری از مالک ساختمان اخذ گردید تا تمامی این موارد رفع شود و قطعا در زمان اخذ پایان کار نیز تمامی ضوابط و مقررات دقیقاً بررسی خواهد شد و تا رفع آن هیچ‌گونه پایان کاری صادر نخواهد شد.

منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • مرکز نگهداری معتادان متجاهر از نیازهای اساسی استان ایلام است
  • خروج شرکت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده 141 قانون تجارت
  • خروج ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • کمترین خسارت به گندم‌های نگهداری شده در مراکز روباز خوزستان
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد