Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@00:18:36 GMT

تنها سه کارخانه تولید کمپوست در ایران داریم

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۴۱۱۱

تنها سه کارخانه تولید کمپوست در ایران داریم

یک استاد دانشگاه زنجان گفت: در کشوری با اقلیم خشک زندگی می‌کنیم و ناچار به مصرف کود شیمیایی هستیم.

احمد گلچین در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این تفکر که بدون مصرف کود شیمیایی محصولات کشاورزی تولید کنیم اصلا امکان‌پذیر نیست. مگر چند راس دام می‌توان نگه‌داری و توسط آن محصولات را کوددهی کرد. علاوه بر این، آلودگی دام به مراتب بیشتر از آلودگی کود شیمیایی خواهد بود و بدون کوددهی هیچ محصولی تولید نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها راه‌کار این است که درست مصرف کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی زارعان، کود را در چاه آب می‌ریزند و از این طریق به محصولات خود پمپاژ می‌کنند. این افراد با این اقدام خود آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کنند. از این‌رو، باید اطلاع‌رسانی در خصوص مسائل زیست‌محیطی و متعاقب آن، سلامت انسان اطلاع جدی قلمداد شود؛ چراکه در صورت ادامه چنین روندی نمی‌توان هیچ آینده‌ای را برای کشور متصور شد. البته اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی باید از سنین کودکی آغاز شود و کودکان از همان دوران ابتدایی، زیست‌محیطی بار بیایند.

گلچین با اشاره به این‌که در خصوص تخریب محیط زیست، چندان اهل پیشگیری نیستیم، افزود: به عنوان مثال در منطقه سردسیری مثل زنجان، زیر درب منازل چند سانتی‌متر با زمین فاصله دارد و در فصول سرد، هوای گرم به راحتی خارج می‌شود. سیستم ساختمان‌سازی ما بر اساس محیط زیست نیست. در حالی که در کشورهایی مثل هلند، ۱۲ درجه از گرمای درون زمین را به ساختمان‌ انتقال می‌دهند و ساختمان‌های‌شان به صورت اتوماتیک ۱۲ درجه دما دارد و مابقی گرما را از طریق سوخت دریافت می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان با تاکید بر این‌که تشکیلات ساختمانی و شهری ما زیست‌محیطی نیست، تصریح کرد: در زنجان، هنوز سیستم فاضلاب نداریم و فاضلاب از جوی‌های ریز و درشت عبور می‌کند و در نهایت به رودخانه قزل‌اوزن می‌ریزد. به همین‌خاطر، شوینده‌های مصرفی خانوار در طول مسیر عبور فاضلاب، رشد گیاهان آبزی را افزایش می‌دهد، اکسیژن آب مصرف می‌شود و زمینه برای مرگ آبزیان فراهم می‌شود.

وی افزود: این‌که دائم بگوییم کشاورزی تنها آلوده کننده محیط زیست محسوب می‌شود درست نیست؛ چراکه ما آلوده کننده‌های زیادی داریم و سیستم شهرنشینی‌مان بر اساس حفاظت از محیط زیست شکل نگرفته است. همه این موارد باید در سیاست‌ گذاری‌های آینده تغییر کند. شهرها باید شهر سبز شوند و سیستم فاضلاب داشته باشند.

گلچین با اشاره به این‌که مواد آلی خاک‌ها کاهش یافته و زمین مانند سیمان سخت شده است، یادآور شد: مواد آلی زیادی داریم که می‌تواند به اراضی تزریق شود. از جمله کارخانه افشره سیب و کارخانه‌هایی که ضایعات سیب‌زمینی و زیتون و گوجه‌فرنگی تولید می‌کنند. اگر هر ایرانی روزانه یک کیلوگرم زباله تولید کند، روزانه ۸۰ میلیون کیلوگرم ماده آلی از بهترین نوع تولید می‌شود. فقط باید تفکیک زباله کنیم و این کود را به زمین بدهیم تا خاک از کربن آلی غنی شود.

استاد دانشگاه زنجان ادامه داد: در کل سه کارخانه تولید کمپوست در ایران (تهران و تبریز) فعالیت می‌کند. در حالی که همه شهرها به کارخانه کمپوست نیاز دارند و احداث چنین کارخانه‌ای نه تنها از مصرف کود شیمیایی می‌کاهد، بلکه منتج به اشتغالزایی بومی می‌شود.

وی هم‌چنین با تاکید بر این‌که آلودگی هوا خیلی بدتر از آلودگی خاک است و مستقیم روی محصولات می‌نشیند، گفت: اگر بخواهیم آلودگی را از بین ببریم باید سیاست‌های شهری خود را تغییر دهیم. علاوه بر این، سیاست‌های دولت باید به گونه‌ای باشد که شهروندان را ملزم به رعایت چارچوب‌های زیست‌محیطی کند، در حالی که فعلا این‌طور نیست. علاوه بر این، اطلاعات‌مان راجع به خاک خیلی کم است.

گلچین تصریح کرد: آلودگی فقط از طریق کارخانه سرب و روی و معدن منتقل نمی‌شود و فعالیت‌های بسیاری باعث آلودگی خاک می‌شود. باید نقشه راهی وجود داشته باشد که درصد آلودگی خاک به فلزات سنگین را نشان دهد . در حال حاضر دقیقا نمی‌دانیم خاک کدام مناطق استان زنجان آلوده است و میزان این آلودگی‌ها چقدر است. برای این‌که چنین نقشه راهی داشته باشیم نیازمند به کارگیری کارشناسان متخصص هستیم؛ چراکه چنین مناطقی نباید تحت کشت و کار انجام بگیرد.

استاد دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: اگر آگاهی مردم افزایش یابد خود مردم دولت را مجبور به اتخاذ سیاست‌هایی می‌کنند که محیط زیستی باشد. درصد بالایی از سرطان‌ها به خاطر تغذیه‌های نادرستی است که صورت گرفته است. تشکیلاتی وجود ندارد که گاهی به صورت رندوم، محصولات کشاورزی را تجزیه کند و به مردم بگوید که چه چیزی را مصرف کنند و از مصرف کدام محصول خودداری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کمپوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۴۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت کارخانه ای این خودرو کلید خورد | منتظر افزایش قیمت‌ سایر خودروها باشیم؟

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سرانجام بعد از کشمش‌های فراوان بر سر زیان انباشته خودروسازان امروز ایران خودرو از افزایش قیمت یکی از محصولات پرتقاضای خود که از سال گذشته تولید آن حاشیه های بسیاری داشت خبرداده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت پژوپارس که مدت ها تغییری نکرده بود با دریافت مجوز ۴۴۵ میلیون و ۷۴۲ هزارو ۳۰۰ تومان تعیین شده است و متقاضیان باید برای تکمیل وجه قیمت های جدید را در قراردادهای خود لحاظ کنند.

البته نکته مهم اینجاست با صدور مجوز تغییر قیمت پژوپارس به نظر باید منتظر افزایش قیمت‌ کارخانه ای سایر انواع خودروهای داخلی بود و طی روزهای آینده قیمت جدید سایر خودروهای داخلی هم توسط شرکت ها اعلام شود.

اما داستان پژوپارس در سال گذشته چه بود که در نهایت امسال به عنوان نخستین خودرو مجوز افزایش قیمت را دریافت کرده است.

مردادماه سال گذشته بود که شرکت ایران خودرو بنا بر تصمیم سازمان ملی استاندارد مبنی بر توقف تولید این خودرو ، پایان تولید خودروی پژوپارس را در تمامی سایت های تولیدی خود اعلام و سورن پلاس را به عنوان خودروی جایگزین معرفی کرد. این شرکت طبق اخطار سازمان ملی استاندارد مبنی بر اینکه پژوپارس تا نیمه اسفندماه فرصت تولید خواهد داشت ، نسبت به توسعه خط تولید سورن پلاس برنامه ریزی کرده بود.

با این حال سازمان ملی استاندارد با توجه به تعهد تحویل حدود ۱۰۰ هزار دستگاه پژوپارس توسط ایران خودرو، اعلام کرد که این خودرو تا بهار سال آینده برای پاسخ به تعهدات معوق تولید خواهد شد تا مشتریان این محصول نگران تحویل خودروی خود نباشند.

کد خبر 845293 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر مهم خودرو - ایرانی ايران خودرو

دیگر خبرها

  • تولید روزانه ۱۲۰ تن کمپوست در قم/ احداث کمربند سبز سایت پردازش پسماند شهر
  • تأمین کننده ها و توزیع کننده های ورق گالوانیزه در ایران
  • فرایند تولید چاقوی حرفه‌ای سرآشپز‌ در کارخانه چینی (فیلم)
  • زنجان رکورددار آلودگی هوا/ شاخص کیفی ۲۰ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • فرآیند تولید ادویه ها در کارخانه (فیلم)
  • ثبت بیش از ۵۰۰ مورد آلودگی زیست محیطی در لرستان
  • پژو پارس گران شد/ افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو کلید خورد؟
  • افزایش قیمت کارخانه ای این خودرو کلید خورد | منتظر افزایش قیمت‌ سایر خودروها باشیم؟
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو کلید خورد؟