Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@11:21:38 GMT

کاهش تقاضا بزرگترین چالش سوادآموزی است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۵۱۴۶

کاهش تقاضا بزرگترین چالش سوادآموزی است

ارومیه- ایرنا- معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی بزرگترین چالش این حوزه را کاهش تقاضا خواند و گفت: انسداد مبادی بیسوادی و اراده قاطع سیاسی، راهکار کاهش آمار بیسوادی است.

به گزارش ایرنا علی باقرزاده روز دوشنبه در سومین شورای پشتیبانی سوادآموزی آذربایجان غربی افزود: جذب دوباره افرادی که ترک تحصیل کرده اند یا به نوعی از تحصیل محروم شده اند، بسیار دشوار است اما با این وجود از همه دستگاه هایی که بتوانند جامعه هدف را تامین کنند، حمایت شده و آموزشیاران و محتوای آموزشی و تمام هزینه های سوادآموزی آنان تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه تعریف ساز و کارهایی منعطف و متناسب با نیازهای شغلی سوادآموزان و طراحی آنها ضروری است، ادامه داد: رویکرد فعالیت در حوزه سواد آموزی از تمرکز صرف بر خواندن و نوشتن به سمت مهارت های زندگی و اجتماعی و یادگیری حقوق و تکالیف شهروندی سوق داده شده است.
وی بیان کرد: اگر شهروندان آموزش و توانمندی لازم را نداشته باشند، حرکت سازمان به سمت هدف ها دچار اختلال می شود زیرا تمامی ابعاد و بخش های جامعه اعم از اقتصاد، فرهنگ، امنیت و رفتارهای عمومی با مردم شکل می گیرد و چاره این کار نیز فقط آموزش است.
باقرزاده با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی درصد باسوادی در گروه سنی 10 تا 29 سال 96.5 درصد است، اضافه کرد: رشد باسوادی در کشور به طور میانگین 1.1 درصد و در این استان 3.2 است و قابل افزایش به چهار درصد نیز می باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در گروه هدف سوادآموزی که 10 تا 49 سال می باشد نیز این استان دارای 91.5 درصد باسواد است و 9 درصد بیسوادان نیز در این زمینه خوداظهاری داشته اند.
وی بیان کرد: در بخش اعتبارات سواد آموزی تصمیم بر تخصیص اعتبارات ویژه به آذربایجان غربی است تا در یک مدت زمانی کوتاه سواد آموزی در استان پیشرفت کند.
به گزارش ایرنا و براساس آمار سال 1395، 2 میلیون و 690 هزار نفر از جمعیت ایران بیسواد هستند و یک سوم از این تعداد را افراد آموزش ناپذیر تشکیل می دهند.
7125 /3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي شوراي پشتيباني سواد اموزي سواد آموزي آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۵۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت

فرشید رضایی سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد:  سواد سلامت رسانه از جمله مقوله های مهم سواد سلامت برای توانمندسازی جامعه و سازمان ها است که جای خالی آن و ضرورت توانمندسازی خانواده ها و دانش آموزان در مورد سواد سلامت رسانه، پس از همه گیری کووید-۱۹ بیش از پیش مشخص شده است.

وی بیان کرد: پیدایش ویروس جدید کرونا در سال ۲۰۱۹ و همه گیری جهانی بیماری تنفسی کووید-۱۹ یکی از بزنگاه های مهم تاریخ بهداشت جهان محسوب می شود. علاوه بر همه گیری بیماری تنفسی در ۴ سال اخیر، همه گیری اطلاعات نادرست و شایعات و باورهای نادرست بهداشتی نیز باعث رنج و مرگ هزاران نفر در جهان شد. ناکافی بودن سواد سلامت رسانه ی مردم جهان پاشنه ی آشیل برنامه های بهداشت در برابر این ویروس شناخته شد.

رضایی ادامه  داد: فرهنگ سلامت بعنوان یکی از اثرگذارترین حوزه ها در سلامت جامعه بسیار تحت تأثیر و تعامل دو سویه با فضای تبلیغاتی و رسانه ها است.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: توانمندسازی مادران و دانش آموزان و سفیران سلامت طلبه جزو اولین برنامه های توانمندسازی در زمینه سواد سلامت رسانه است.

وی افزود: در دوران پاندمی و گسترش اطلاعات نادرست بهداشتی مجهز بودن آحاد جامعه بویژه مادران خانواده و کودکان و نوجوانان می تواند سپر حفاظتی مهمی برای سلامت جامعه باشد. ارتقای سلامت جامعه و اعتلای فرهنگ سلامت در گرو افزایش سواد سلامت جامعه و توانمندی و مشارکت مردمی است و به همین دلیل بهبود سواد سلامت رسانه از اولویت های آموزش بهداشت محسوب می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • طرح ملی سواد آبی در یزد ۳ ساله شد
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود