Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:07:59 GMT

چابهار، قلب توسعه مَکُّران

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۵۴۸۷

چابهار، قلب توسعه مَکُّران

چابهار- ایرنا- چابهار کانون توسعه محور شرق و به نوعی قلب توسعه اقتصادی، تجاری و گردشگری مَکُّران در جنوب سیستان و بلوچستان است.

به گزارش ایرنا، چابهار با ظرفیت های بی شمار اقتصادی، تجاری، ترانزیتی، گردشگری، کشاورزی و متصل بودن به آب های آزاد قلب توسعه شرق و جنوب شرق بویژه منطقه مَکُّران محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چابهار با توجه به موقعیت راهبردی، بزرگترین بندر اقیانوسی کشور است که اهمیت زیادی برای سرمایه ‌گذاران ایرانی و کشورهای حاشیه اقیانوس هند و همسایگان ایران دارد.
نظام جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و آبادانی این منطقه برنامه های ویژه ای تدارک دیده که از جمله آنها توسعه سواحل مَکُّران است بطوریکه رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری تاکید زیادی برای آبادسازی آن دارند.
برای استفاده از ظرفیت های ترانزیتی چابهار پروژه ملی راه آهن چابهار- سرخس تعریف شده است تا حمل و نقل کالا با سرعت بیشتری به داخل کشور و کشورهای آسیای میانه جابجا شود.
اشتغال افراد بومی نیز یکی از اولویت هاست که ایجاد طرح هایی نظیر پتروشیمی، فولاد، 9 اسکله صیادی، بندر هشت و نیم میلیون تنی شهیدبهشتی، طرح های بزرگ و کوچک شیلاتی، خدماتی و تولیدی از جمله آنهاست.
چابهار و کنارک 2 نقطه مهم ساحلی سیستان وبلوچستان دارای 130 کیلومتر مرز خاکی و 320 کیلومتر مرز آبی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، اقیانوس هند و پاکستان هستند.
چابهار و کنارک منطقه ای بالقوه برای پرورش میگو است و با بیش از 42 هزار هکتار اراضی مستعد، 36 درصد صید آبهای جنوب کشور، 31 درصد صید کل کشور، 20 درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، دارای رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی، رتبه اول صید در غرب اقیانوس هند و تأمین کننده بیش از 70 درصد تون ماهیان کشور است.

مدیرکل بنادر ودریانوردی سیستان وبلوچستان به خبرنگار ایرنا گفت: چابهار بندری راهبردی، امن و کم هزینه برای ترانزیت کالاهای داخلی و خارجی با زیر ساخت های لازم آماده ارائه خدمات به تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران است و می تواند اقتصاد منطقه را متحول کند.
بهروز آقایی افزود: بندر مهم و استراتژیک چابهار از گذشته های دور مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی بوده است و در سالهای اخیر کشورهای مختلف به ویژه هند، افغانستان و آسیای میانه برای انتقال کالاهای خود و سرمایه گذاری از آن استقبال کرده اند.
وی افزود: چابهار یک مسیر مناسب دسترسی افغانستان به آبهای آزاد است و مسئولان دو کشور برای رونق تجارت در تلاش هستند.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: سواحل مکران با داشتن زمین مستعد پرورش میگو در مناطقی مانند گواتر و روستای رودیک با داشتن ظرفیت پرورش ماهی در قفس،‌ قابلیت پرورش ماهی‌ های زینتی، خیار دریایی، جلبک، لابستر و وجود گونه‌ های تجاری با ارزش میگو مانند ببری سیاه، سفید هندی، ببری سبز و موزی استعداد بالقوه ‌ای در زمینه آبزی پروری دارد.
هدایت الله میرمرادزهی افزود: وجود 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی نقش مهمی در بسته بندی و صادرات تن ماهیان در این منطقه دارند.
وی ادامه داد: شهرستان های چابهار و کنارک با اتصال به آب های اقیانوسی از ظرفیت های بالایی از نظر ذخیره گاه و رشد انواع آبزیان دریایی (ماهی و میگو) برخوردار هستند بطوری که صیادان بیش از 80 نوع ماهی را در آب های دریای مکران صید می کند.
وی سرمایه گذاری صیادان در خصوص پرورش ماهی در قفس، پرورش میگو در سایت های گواتر و رودیک را خواستار شد و خاطرنشان کرد: چابهار یکی از بهترین نقاط کشور و قلب توسعه اقتصادی و تجاری مکران برای آبزی پروری است و می تواند سودآوری خوبی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی داشته باشد.
3043 **6081

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد توسعه جنوب شرق چابهار و مكران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۵۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»

رئیس اتاق استان کرمان از برگزاری همایش سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان با عنوان «کرمان آیدکس ۲۰۲۴» با حضور تعدادی از وزرای دولت و سفرای خارجی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده صبح امروز در نشست خبری همایش سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان با عنوان «کرمان آیدکس 2024» اتاق کرمان، با بیان اینکه کرمان ظرفیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد، اظهار داشت: باید همه کمک کنیم تصویر بهتری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان معرفی کنیم و میزان جلب سرمایه‌گذاری در استان را ارتقا دهیم.

وی با اشاره به برگزاری همایش سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان، بیان کرد: این همایش به مدت چهار روز از 24 تا 27 اردیبهشت‌ماه امسال در کرمان برگزار می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان در این همایش در بخش‌های مختلف معرفی می‌شود، ادامه داد: یک نمایشگاه جانبی با حضور شرکت‌های اقتصادی نیز در کنار این همایش دایر می‌شود.

وی ادامه داد: برپایی غرفه صندوق توسعه ملی و سازمان بورس و شرکت فرابورس را هم در این نمایشگاه داریم که برگزاری دوره‌های آموزشی برای تامین مالی از این طریق را در دستور کار دارد.

طبیب‌زاده با بیان اینکه قرار است با برگزاری این همایش یک گفت‌وگوی ملی برای توسعه هر چه بیشتر کرمان شکل بگیرد، گفت: 22 پنل تخصصی در قالب این همایش برگزار و پیشنهادات بخش خصوصی دریافت می‌شود.

زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شودبانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند

وی با اشاره به اینکه در این همایش هم از بخش خصوصی و هم از بخش دولتی مهمان داریم و برنامه‌ریزی شده که میزبان حداقل سه نفر از وزرای دولت باشیم، بیان کرد: بیش از دو ماه است که کار برنامه‌ریزی برگزاری همایش و دعوت از مهمانان در حال انجام است که امیدواریم نتایج لازم را از برگزاری همایش بگیریم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه کرمان رتبه اول معدنی کشور را دارا است و در برخی تولیدات کشاورزی از جمله پسته رتبه اول کشور را دارد، ادامه داد: سرمایه‌گذاری در استان کرمان متوازن انجام نشده است و در برخی نقاط به شدت ضعیف است.

وی با اشاره به اینکه کمک به توسعه و گسترش بازار بنگاه‌های اقتصادی، وظیفه ذاتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است، گفت: از سال گذشته تصمیم گرفتیم همایش کرمان آیدکس برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان را برگزار کنیم و بتوانیم در این راستا اثرگذار باشیم.

طبیب‌زاده با بیان اینکه برگزاری این همایش در راستای تحقق شعار سال و جهش تولید با مشارکت مردم است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، افزود: باید تمام ظرفیت‌ها را به‌کار گرفت تا بستر حضور مردم و بخش خصوصی در اقتصاد فعال شود و این همایش یک فرصت خوب است.

وی با اشاره به اینکه در قالب این همایش برای اولین بار در کرمان میزبان تعداد زیادی از سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی هستیم، بیان کرد: توسعه گردشگری استان کرمان بسیار اهمیت دارد که در این همایش پیگیری می‌شود و به صورت ویژه مورد توجه است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»