Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@23:48:30 GMT

روایت عرفان سرخ پوستی از عوامل موثر در اداره جهان

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۶۳۴۶

روایت عرفان سرخ پوستی از عوامل موثر در اداره جهان

رییس موسسه بهداشت معنوی با بیان اینکه عرفان سرخ پوستی به نوعی زیربنای سایر عرفان های نوظهور است، گفت: به عقیده پیروان عرفان سرخ پوستی نیروهایی در طبیعت وجود دارد و خدایان و الهه هایی هستند که امور طبیعت را تدبیر می کنند؛ لذا باور به خدا در آن نیست.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: یکی از مسائل مبتلابه جهان امروز، ظهور انواع و اقسام معنویت های نوپدید و عرفان هایی است که همه به نام تعالی انسان و بهبود بخشیدن به زندگی او، مطرح می شوند و اتفاقا پیروانی هم پیدا می کنند اما بعد از گذشت مدتی و پس از آنکه ثابت شد هیچ کارایی ای ندارند از گردونه حذف می شوند اما آثار مخربشان تا مدت ها بر افکار پیروان باقی می ماند، چراکه آنها این جریان ها را بهشت برین خود تصور می کردند اما ناگهان متوجه شدند که با سراب مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یکی از جریان هایی که به ویژه در طول سال های اخیر پیروانی پیدا کرده و به شکل فزاینده ای گسترش یافته «عرفان سرخ پوستی» است. سردمدار این جریان فردی به نام «کارلوس کاستاندا» است که با طرح ماجراها و افکاری که خود با یک سرخ پوست داشته، توانسته است طرفدارانی را پیدا کند هرچند که بسیاری آثار وی را زیر سوال برده و بیشتر آن را تجربیاتی تخیلی می دانند.

 

از این رو، در ادامه بررسی عرفان های نوپدید، بخش دیگری از مباحث حجت الاسلام «حمیدرضا مظاهری سیف»، رییس موسسه بهداشت معنوی را که به همت شبکه جهانی ولایت، طی سلسله مباحث منسجمی گردآوری شده است، تقدیم حضورتان می شود:

 

 

 

حجت الاسلام «حمیدرضا مظاهری سیف» با اشاره به ماهیت آنچه که به عنوان عرفان سرخ پوستی مطرح می شود، گفت: این جریان به نوعی زیربنای سایر عرفان های نوظهور بوده و در چند دهه اخیر بسیاری از جریان های مدعی معنویت که پدید آمدند از آنچه که امروز موضوع بحث ماست استفاده کردند و بر اساس آن محتوای خود را شکل داده اند.

 

رئیس موسسه بهداشت معنوی ادامه داد: معمولا عرفان سرخ پوستی را با آثار فردی به نام «کارلوس کاستاندا» می شناسیم و البته دنیا با نام او عرفان سرخ پوستی را می شناسد. حدود ۶۰ سال قبل این دانشجوی رشته مردم شناسی شروع به نوشتن کتاب هایی در مورد عرفان سرخ پوستی کرد، او مدعی شد که با فرد عارفی در قبایل سرخ پوستی به نام «دون خوآن» آشنا شده و بعد شروع کرد به ارایه آموزش ها، روش ها و افکاری که از او آموخته و آنها را در قالب کتاب ها و نوشته هایش ارایه داد. البته چند شماره مجله هم منتشر کرد.

 

مظاهری سیف تصریح کرد: در آثار او بیشتر با ماجرایی مواجه می شویم که او و دون خوآن با هم داشته اند، گردش هایی که در کوه و جنگل و کویر با یکدیگر انجام می دهند و حرف هایی که دون خوان می زند و آنچه که  از حکمت سرخ پوستی به کاستاندا می گوید؛ این ماجراها ۱۲-۱۳ نسخه می شود که به زبان فارسی و البته زبان های دیگر نیز ترجمه شده است، در جایی خواندم که آثار کاستاندا به 31 زبان ترجمه شده یعنی می توان گفت آثار او را در همه دنیا خوانده اند.

کارلوس کاستاندا

 

 

وی با بیان اینکه کاستاندا اولین کسی است که در دوران ما از عرفان سرخ پوستی صحبت کرده، اظهار کرد: بعد از او افراد دیگری هم آمدند و مدعی آموزش عرفان سرخ پوستی شدند، کسانی مثل «دون میگوئل»؛ اما تاثیرگذارترین فردی که عرفان سرخ پوستی را مطرح کرد کاستاندا است که نوشته هایش بیشتر شبیه سرگذشت و رمان است تا آنجا که برخی تحلیل گران این احتمال را داده اند که شاید آثار او اصلا واقعی نباشند و صرفا رمان باشد، چراکه دون خوآن را کسی جز خود کاستاندا ندیده است.

 

این پژوهشگر عرفان ابراز کرد: کسانی بوده اند که بعد از مطالعه آثار کاستاندا مراجعه کرده و خواستار ملاقات با دون خوآن بوده اند اما پاسخ کاستاندا این بوده است که او از دنیا رفته است، این موضوع و ماهیت ماجراهایی که کاستاندا  در مورد دون خوآن مطرح می کند و همچنین سرنوشت نهایی دون خوآن و نحوه از دنیا رفتن او، سبب شد تا مسایل دست به دست هم داده و عده ای بگویند که دون خوآن اصلا واقعیت نداشته و آثار کاستاندا اثر ادبی و رمان است نه یک مکتب عرفانی.

 

مظاهری سیف در ادامه بیان کرد: کاستاندا می گوید موضوع پایان نامه من پاسخ به این سوال بود که قبایل سرخ پوستی چگونه از گیاهان دارویی استفاده می کنند، رشته تحصیلی ام نیز مردم شناسی بود باید بین قبایل می رفتم و تحقیق میدانی انجام می دادم، سراغ افراد رفتم و از هر کسی سوال کردم که شما برای بیماری ها از چه گیاهانی استفاده می کنید پاسخ درستی نمی دادند، معمولا می گفتند: از حکیم ما بپرس، از دون «خوآن» بپرس، او بالای تپه زندگی می کند، پیدایش کن و بپرس.

 

وی تاکید کرد: کاستاندا شروع به جست وجوی دون خوآن کرد و او را یافت، او می گوید: هر سوالی که از او می پرسیدم پاسخ روشنی نمی داد مثلا سوال می کردم از چه گیاهانی استفاده می کنید؟ پاسخ می داد: هر گیاهی که پیدا کنیم، می پرسیدم برای چه بیماری هایی از آنها استفاده می کنید؟ پاسخ می داد هر بیماری ای را که شخص مبتلا شده باشد، سعی می کنیم با همین داروها مداوا کنیم. می پرسیدم چگونه از آنها استفاده می کنید؟ جواب می داد: هر طور که بشود!

دون خوآن

 

این پژوهشگر اظهار کرد: کاستاندا به این نتیجه رسید که با این جواب های سربالا نمی تواند پایان نامه اش را پیش ببرد، بنابراین از دون خوآن عاجزانه تقاضا می کند که کمکش کند، او هم در پاسخ گفته بود: برو و هر وقت آماده شدی برگرد. کاستاندا می گوید: من رفتم و یک کوله پشتی و لباس مناسب پوشیدم و برای تحقیق و بررسی بیشتر برگشتم، دون خوآن کوله پشتی ام را گرفت و با سر و وضع ساده ای مرا برد و چند روز در کوه و جنگل گشتیم، در آن مدت هرچه که می خواستیم پیدا می کردیم، اگر گرسنه می شدیم یک چیزی پیدا می کردیم و می خوردیم، اگر می خواستیم استراحت کنیم جایی برای خواب پیدا می کردیم.

 

مظاهری سیف اضافه کرد: در تمام این مدت دون خوآن به کاستاندا تاکید می کند که طبیعت سرشار از انرژی و بخشندگی و قدرت است و هرچه که بخواهیم در طبیعت وجود دارد. از همین جا یک موضوع مشخص می شود و آن هم اینکه عرفان سرخ پوستی یک عرفان طبیعت گرا است و باور به خدا در آن وجود ندارد. به عقیده پیروان عرفان سرخ پوستی نیروهایی در طبیعت وجود دارد و خدایان و الهه هایی هستند که امور طبیعت را تدبیر می کنند، رب النوع هایی هستند که زمام امور به دست آنهاست و ما با زندگی ساده در طبیعت می توانیم با این خدایان ارتباط داشته باشیم و آنها نیز از ما حمایت کرده و نعمت و برکت خود را به ما می دهند.

 

رئیس موسسه بهداشت معنوی تصریح کرد: کاستاندا می گفت با این افکار از طریق دون خوآن آشنا شدم و سفرها و ماجراهای ما سال ها به طول انجامید و من هر دفعه از این اتفاقات یادداشت برداری می کردم، اما موضوع اصلی که کاستاندا دنبالش می گشت گیاهان دارویی بوده است، او می گوید دون خوآن گیاهانی را به من معرفی می کرد مثل «مسکالیتو»، «پیوتل» و ... گاهی این گیاهان را می جویدیم و گاهی در چپق دود می کردیم. حالت اولیه بعد از استفاده از این گیاهان این بود که یک حالت پرانرژی و سرحال را به ما می داد به گونه ای که احساس می کردم با طبیعت یکی شده ام، مثلا درخت به سمت من می آید یا می توانم در دل کوه بروم.

 

مظاهری سیف تاکید کرد: کاستاندا در توصیف این گیاهان بیان می کند که پیامد ثانویه ای هم بعد از استعمال این گیاهان ایجاد می شد و یک نوع حالت تکیدگی و رخوت و سردرد را به همراه داشت، کاستاندا توضیح می دهد وقتی از این گیاهان استفاده می کردم دون خوآن در مورد واقعیت جهان صحبت می کرد و بعد که حال من بهتر می شد و سوال می کردم این چه تجربه ای بود که برای من اتفاق افتاد، توضیح می داد که ما یک چهره خاصی از واقعیت را می بینیم در حالی که واقعیت چهره دیگری هم دارد. در حکمت سرخ پوستی همواره سعی می کنیم با چهره دیگر واقعیت آشنا شویم. آن وقت است که می توانیم از قدرت این موجودات استفاده کنیم.

 

این محقق گفت: کاستاندا می گوید دون خوآن برایم توصیح داد آنچه که به عنوان واقعیت در جهان طبیعی می بینیم و می شناسیم، میدان های انرژی هستند، کل جهان به روایتی که دون خوآن ارایه می دهد، از 48 نوار یا رشته انرژی ایجاد شده که ما فقط دو رشته از این رشته ها را در جهان واقعی خودمان با توانایی ادراکی و حواس پنج گانه ای که داریم می بینیم و 46 رشته دیگر پنهان است و به چهره دیگر واقعیت مربوط می شود.

 

رئیس موسسه بهداشت معنوی ابراز کرد: کاستاندا می گوید دون خوآن از من انتظار داشت که وقتی این گیاهان را مصرف می کنم آن چهره دیگر واقعیت را درک کرده و به آن توجه کنم، او می گوید گاهی که از این گیاهان استفاده می کردم دون خوآن را شکل یک گرگ می دیدم و زمانی که در این مورد از او سوال می کردم پاسخ می داد این مساله همان چهره دیگر واقعیت است.

 

مظاهری سیف اظهار کرد: کاستاندا در جای دیگری می گوید: یک روز پس از استعمال این داروهای گیاهی در جاده ای در حال حرکت بودم و دیدم شاخه ای کنار جاده افتاده است، وقتی که از کنارش رد می شدم احساس می کردم که چهار دست و پا حرکت می کند و به سمتم می آید اما تا نگاهش می کردم همانجا سر جایش ثابت می شد.

 

وی بیان کرد: در جای دیگری کاستاندا می گوید: یکبار پس از استعمال این داروها به همراه او به تپه ای رفتیم و به بالای آن رسیدیم. دون خوآن سوال کرد چه میبینی؟ گفتم یم دریای مواج را می بینم، او پاسخ داد داخل آن شیرجه بزن! اما من این کار را نکردم، در مقابل دون خوآن چنین کرد و پرید و من هم بر اساس اعتمادی که به او داشتم پریدم. کاستاندا می گوید: مدتی راه و روش ما برای سیر در کوهستان همین بود یعنی دیگر پای پیاده نمی رفتیم بلکه خودمان را پرت می کردیم و سالم می رسیدیم.

 

رئیس موسسه بهداشت معنوی در پایان بخش نخست از سخنان خود درباره عرفان سرخ پوستی، خاطرنشان کرد: شاید از بابت همین ماجراهاست که عده ای از تحلیل گران می گویند این مطالب زاییده تخیلات کاستاندا است. البته در این میان برخی مطرح می کنند احتمالا کاستاندا گیاهان توهم زا استفاده می کرده و بعد شروع به نوشتن می کرده است. شاید خودش فکر می کرده است که تجربه هایش واقعی هستند، به بیان دیگر دون خوآن را هم در تخیلاتش داشته و تصور می کرده که این تخیلات واقعی هستند و نهایتا این موارد را نوشته و کتاب کرده است. این برداشت ها در مورد کاستاندا و نوشته های او وجود دارند.

ادامه دارد...

 

علاقمندان به دریافت فایل صوتی این مطلب می توانند به اینجا مراجعه کنند.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: معاون اول رئیس جمهور هرمزگان خراسان جنوبي خراسان جنوبی حسن روحانی روحانی مشهد روزنامه های اصفهان روزنامه ها روزنامه گروه اندیشه سرخ پوست شبکه جهانی ولایت عرفان های نوظهور خبرگزاری شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۶۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است

هرمزگان-جام جم انلاین-امام جمعه اهل سنت بندرعباس در دیدار مجتبی معین وزیری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، معاونان و نمایندگان تشکل‌های صنفی و بازنشستگی تامین اجتماعی که در دفتر امام جمعه اهل سنت برگزار شد، بر توجه به همه بخش‌های فعال جامعه تاکید کرد و گفت: نباید شرایطی رقم بخورد که تعدادی از گروه‌های شغلی، خود را برتر بدانند و توجهات را به سوی خود معطوف کنند و مشکلات بخش‌های دیگری از شاغلین جامعه شنیده نشوند.
شیخ یوسف جمالی یک مشکل مهم در حوزه کار را مشارکت عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما بجای فرهنگ مشارکت بعضا ضد آن عمل می کنیم به عنوان مثال این ضد فرهنگ ادبیات خود را هم تولید کرده مثل اینکه "اگر شریک خوب بود خدا شریک داشت" که این صحبت اشتباه سنگینی است.     وی در این خصوص به روایت " انا ثالث الشریکین اشاره کرد و گفت: با استناد به این روایت، می‌بینیم خدایی که صاحب گنجینه‌های زمین است خود را نفر سوم یک شراکت اقتصادی خطاب می‌کند.امام جمعه اهل سنت بندرعباس ادامه داد: همین اشکال باعث شده تا عمر کسب‌ و کارها در جامعه کوتاه و نهایتا چند دهه دوام داشته باشد.  
شیخ جمالی با اشاره به وضع رفاه کارگران، افزایش سطح کیفی معیشت مشاغل کارگری را از بهترین روش‌های مقابله با مشاغل کاذب دانست و ادامه داد: متاسفانه در سال‌های اخیر، دریا که همه کرم و نعمت و فرصت است توجه کمتری بخاطر قاچاق به مشاغل پایدار آن شده است و عدم بهره گیری از این ظرفیت باعث شده تا مشاغل کاذب و ترک تحصیل شکل گرفته و ضربه مهلکی به جامعه محلی وارد سازد.به گفته وی، یکی از عوامل شکل گیری قاچاق، کم توجهی به مشاغل پایدار دریایی است.   اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال رقم خورده استدر این دیدار همچنین مجتبی معین وزیری مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در حوزه اشتغال که هم دغدغه مردم و هم دغدغه مسئولان است اتفاق خوبی که رقم خورده این است که بیشترین کاهش نرخ بیکاری در کشور را داشتیم و استان هرمزگان با ۳.۹ درصد وضعیت خوبی را به خود اختصاص داده است.وی افزود: با توجه به فعالیت هایی که در حوزه صنایع و مشاغل خرد و خانگی در استان راه افتاده است، در سال گذشته حدود ۵۴ هزار شغل ثبت شده با کدملی اتفاق افتاد که طبق تعهدات کشوری ۳۰ هزار شغل بوده که ما در این شاخه رتبه یک کشوری را کسب کردیم.  
مجتبی معین وزیری گفت: در طرح طبقه بندی و یکسان سازی حقوق در کارگاه های بالای ۵۰ نفر کارگر ، در کشور ۵۵ درصد مشمول این طرح می شوند که در استان هرمزگان ۶۶ درصد کارگران شامل این طرح شده اند همچنین در حوزه رسیدگی هیئت حل اختلاف بین کارگری و کارفرمایی مدت زمان رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی در کل کشور ۳۷ روز و در استان هرمزگان ۱۲ روز است ، که ما در این حوزه هم رتبه یک کشوری را کسب کرده ایم ، خوشبختانه با توجه به تلاش همکاران در بحث بازرسی کار و ایمنی کارگران و همچنین در کاهش خطرات جسمی و فوتی ها هم در سال گذشته رتبه یک کشوری را کسب کرده ایم.   مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: علاوه بر کوشش دولت در حوزه مسکن کارگری که به صورت ملی انجام می شود ما به صورت استانی، زمین هایی که به عنوان مسکن کارگری در طرح جدید در شهر بندرعباس قرار دارد به صنایع تخصیص داده شده و تعاونی آنها در حال راه اندازی است و کارگران صنایع و کارگران مشغول به کار در صنایع می توانند عضو این تعاونی ها بشوند.

دیگر خبرها

  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • نشان ویژه امپراطور ژاپن به یک زن کابینه روحانی رسید
  • ریزش سنگ در جاده پلدختر - خرم‌آباد
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • دستاوردهای عملیات وعده صادق روایت فتح می‌خواهد
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • درخشش گنجی از لاهور