Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اگر زندگی و سیره عملی اسطوره‌های ملی‌مان در قالب همایش‌ها، جشنواره‌ها، نمایش‌نامه‌ها، کنگره‌ها، کنسرت‌ها و بازارچه‌های فرهنگی در جامعه جریان‌سازی شود، قطعا و حتما بنیه فرهنگی کشورمان تقویت می‌شود و تقویت بنیه‌های فرهنگی‌مان یعنی وحدت و نشاط همه جریان‌های داخلی کشور.

حجت‌الاسلام والمسلمین احد آزادی‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا، به مشارکت مردم حول موضوعات ملی و  تاثیر آن بر تعمیق وحدت و همبستگی اشاره کرد و افزود: برای رسیدن به وحدت ملی باید ملیت‌مان را به رخ بکشیم به بیان روشن‌تر در سایهِ به رخ کشیدن میراث ماندگار فرهنگی می‌توانیم وحدت ملی را به دست آورد و حفظ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم ملایر در مجلس در پاسخ به این پرسش که تعیین یک روز برای حضور مردم با لباس‌های محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی قومی چقدر می‌تواند در ایجاد فضای وحدت و نشاط و جذب بیشتر گردشگران خارجی موثر باشد، گفت: کرد، لر، بلوچ، ترک، فارس، ترکمن و سایر خرده فرهنگ‌ها معدنی از ذخائر گرانبهاء فرهنگی را تشکیل داده‌اند. کشوری هستیم که رنگین کمانی از آداب و رسوم هماهنگ و متنوع داریم به بیان روشن‌تر تنوع در فرهنگ، پوشش، گویش، مذهب، سمبلها و نمادها در ایران موجب تشتت و ازهمپاشیدگی قومی و مذهبی نشده است. تنوع در این امور همانند دانه‌های یک پازل تصویر بزرگتر و کامل‌تری از اتحاد، همدلی و همبستگی ملی را ساخته و شکل می‌دهد. ایران با رنگین کمان فرهنگیش، ثروت ماندگار فرهنگی را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه تنوع فرهنگی، آداب، رسوم، پوشش و گویش حتما برای دوری از اختلافات، جریان‌سازی و حرکت در مسیر واحد ضروری و لازم است، گفت: برای کار روی ایرانی و اسلامی بودن‌مان حتما باید آداب، رسوم، پوشش و گویش خود را زنده نگهداشته و به رخ بکشیم. وقتی فرهنگ، رسوم، آداب، سنن، پوشش و گویش یک کرد، لر، بلوچ، ترک یا فارس در قالب بازارها و نمایشگاه‌های ملی - محلی در سراسر کشور در معرض نمایش گذاشته شود همه شهروندان ایرانی بلکه گردشگرانی که از سایر فرهنگ‌ها و کشورها به ایران سفر می‌کنند، به وجد خواهند آمد و این بستری است برای صدور فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی جمهوری اسلامی ایران.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: تنوعی که به لحاظ رنگ و برش در لباس‌های محلی و بومی وجود دارد در هیچ کشوری وجود ندارد. پوشش لباسهای محلی به گونه‌ای است که هم به مسئله عفاف و حجاب توجه خاص دارد و هم به تنوع، زیبایی و تراوت اهمیت فوق‌العاده می‌دهد پس بنابراین با عرضه این پوشش به جامعه به حد بسیار زیادی می‌توان فرهنگ جذاب ایرانی – محلی را به جامعه تزریق کرد و موجب تراوت، شادی، نشاط، وحدت، صمیمیت و صفای ملی شد.

به گفته آزادی‌خواه زنده کردن و احیای سنت‌ها، آداب و رسوم اصیل ایرانی و اسلامی در قالب بازی‌های بومی، قومی و سنتی در محلهای مناسب موجب شکل‌گیری فضای نشاط و اقبال شهروندان به این آداب و رسوم در شهرهای کوچک و بزرگ و افزایش امید به زندگی در پیر و جوان شهری می‌شود.

نماینده مردم ملایر در مجلس در عین حال متذکر شد: اگر به جای استحاله فرهنگی یا واردات فرهنگی، اعلامیه تنوع قومی و فرهنگی مثلا در قالب بازارچه‌های محلی و فروش محصولات فرهنگی به رخ کشیده شود تاثیر بسزایی در ایجاد وحدت و نشاط ملی می‌گذارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چقدر می‌توان از وجود ادیبان ملی مانند سعدی و حافظ برای ایجاد وحدت و همبستگی با برگزاری کنسرت‌های خیابانی با اشعار این شاعران و پخش آن در سراسر کشور توسط صداوسیما بهره برد، گفت:  فردوسی، باباطاهر، سعدی، ابن سینا و حافظ و سایر شعرا و عرفای ما جزو مواریث مشترک و ماندگار ما ایرانیها هستند. اگر ما این مشترکات‌مان را احیا کنیم و از ذخائر، ظرفیت‌ها و مزیت‌های فرهنگی و کهن خود استفاده کنیم در حقیقت فرهنگمان را احیای کرده‌ایم و غیرت ایرانی اسلامی‌مان را متحدا برانگیخته‌ایم.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حافظ و سعدی و سایر ادبای کشورمان برای شیعه، سنی، عرب، عجم، سیاه و سفید، زن و مرد، پیر و جان و سیاسی و غیرسیاسی‌مان مقدس و قابل احترام هستند و اگر اشعار، آثار، کتب و زندگی این اسطوره‌های ملی‌مان در قالب همایش‌ها، جشنواره‌ها، نمایش‌نامه‌ها، کنگره‌ها، کنسرت‌ها و بازارچه‌های فرهنگی جریان‌سازی شود  قطعا و حتما بنیه فرهنگی‌مان تقویت می‌شود و تقویت بنیه فرهنگی‌مان یعنی وحدت و نشاط همه جریان‌های داخلی کشور.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقوام ايران روز ملي صداوسيما گردشگري وحدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۶۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل

ایسنا/اردبیل با حضور مسئولان استان و شهرستان نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل برگزار شد.

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی اردبیل امروز، ۵ اردیبهشت با حضور سیدمحمد اعتماد اعجازی فرماندار اردبیل، رضوان باقلاچی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، امیر رجبی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اصغر تقی‌زاده شکیبا مدیر دایره المعارف استان و جمعی از اساتید و فعالان حوزه معماری با سخنرانی مجتبی رضازاده اردبیلی در سالن شهدای هنرمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

جشن و سرور در اردبیل قدیم جایگاهی داشت

مجتبی رضازاده ضمن بیان خاطرات و تجارب خود از طراحی هویت شهر اردبیل اظهار کرد: جشن و سرور در اردبیل قدیم جایگاهی داشت و در کنار آن، برای آیین‌های عزاداری ماه محرم نیز مسیرهای شمع نشانی در ۶ محله شهر اردبیل معین کرده بودند.

وی افزود: بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و جمعه مسجد اردبیل را از مکان‌های ارزشمند از حیث هویت تاریخی و معماری کهن شهر اردبیل اعلام کرد و گفت: معماری مجموعه جهانی شیخ صفی مطابق با مراتب و مراحل عرفانی طراحی شده و سردر عالی قاپو یکی از این نمادهای مهم بوده است.

باید روی علت عقب ماندگی تاریخی شهرستان و استان اردبیل مطالعات انجام شود

محمد اعتماد اعجازی، فرماندار اردبیل هم در این نشست گفت: بعد از گذشت سه دهه از استان شدن و بعد از سپری شدن حدود یک قرن از شهرستان شدن اردبیل، متأسفانه مرکز این استان از نظر شاخص‌های توسعه رتبه‌های خوبی ندارد و باید روی علت عقب ماندگی تاریخی این شهرستان و استان مطالعاتی صورت گیرد.

آئین نقاره‌زنی در اردبیل احیاء می‌شود

رضوان باقلاچی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل هم بر تشکیل اتاق فکر با مشارکت فعالان معماری برای آبادانی اردبیل تاکید کرد و گفت: در راستای احیای سنت نقاره زنی مذهبی در اردبیل، گروهی از افراد مستعد را برای دریافت آموزش‌های لازم به مشهد فرستاده‌ایم.

دکتر رضازاده عمر خود را صرف اعتلای فرهنگ اردبیل کرده است

امیر رجبی نیز در این نشست گفت: ابن بزاز اردبیلی نخستین اردبیل پژوه بوده که درباره شرح احوال شیخ صفی الدین اردبیلی کتاب تألیف کرده و در دوره معاصر نیز استاد باباصفری در عرصه اردبیل‌شناسی تحقیق و مطالعات فراوان کرده است و دکتر رضازاده نیز عمر خود را صرف تاریخ و اعتلای فرهنگ و هویت اردبیل کرده است.

اصغر تقی زاده شکیبا هم ابراز امیدواری کرد این نشست، نقطه عطف و سرآغازی برای جنبش اردبیل پژوهی و احیای معماری و تاریخ و فرهنگ این خطه باشد.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • جشنواره بازی‌های محلی بانوان در بجنورد برگزار می‌شود
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • دستگاه‌ها دلیل عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی را اعلام کنند
  • هشدارهای مهم محسنی اژه ای درباره حجاب و عفاف؛ به فراجا کمک کنیم | می‌توانیم خود را کنار بکشیم و بگوییم «کی بود کی بود؛ من نبودم»؟!