Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@00:28:51 GMT

شوق خواندن در خردسال‌ترین کتابخوان سلماسی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۶۹۰۵

شوق خواندن در خردسال‌ترین کتابخوان سلماسی

به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، کتاب و کتابخوانی از عادتهای خوبی است که متاسفانه این روزها مورد فراموشی و غفلت بسیاری از افراد در جامعه قرار گرفته و هر یک از افراد برای نخواندن کتاب بهانههایی گاه منطقی و گاه بی‌منطق میآورند.
«یار مهربان» این روزها در نظرهای مردم ایران رنگ باخته است و طرفدار چندانی ندارد، اما شاید با ریشه دواندن فرهنگ کتاب و علاقه به کتابخوانی در کودکان بتوان این یار مهربان را دوباره بر سر زبانها انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شوق کتابخوانی در بین کودکان سلماسی رونقی تازه گرفته و در این میان دانش‌آموز 7 ساله سلماسی تحت تاثیر تبلیغاتی که بمناسبت هفته کتابخوانی در مدارس دیده بود، با علاقه و خنده‌ای لبریز از خوشحالی خواندن، عضو کتابخانه‌های عمومی سلماس شد تا بعنوان خردسال‌ترین عضو کتابخانه‌های این شهرستان شناخته شود.
محمدعلی کاظمی، دانش‌آموز پایه اول سلماسی، در گفت‌وگو با ایکنا، با زبان شیرین کلاس اولی‌اش گفت: وقتی کتابهای رنگارنگ و عکس‌دار را می‌بینم شاد می‌شوم و می‌خواهم بیشتر از این کتابها داشته باشم و بخوانم.
محمدعلی اظهار کرد: کتاب خواندن برایم مثل تفریح است، و وقتی مشغول خواندن کتابهای مختلف می‌شوم، دلم می‌خواهد بیشتر بخوانم و بیشتر بدانم.


سجاد کاظمی، پدر محمدعلی نیز از شوق و علاقه او به عضویت در کتابخانه سلماس به ایکنا گفت: محمدعلی از وقتی در مدرسه، شرایط عضویت در کتابخانه را شنیده بود، مدام آن را تکرار می‌کرد و مرتبا می‌خواست تا باهم به کتابخانه بیاییم و او را در این کتابخانه عضو کنیم.
کاظمی بیان کرد: محمدعلی وقتی در خانه مشغول خواندن کتابهای امانت گرفته شده یا رنگ‌آمیزی کتابهایش می‌شود، دیگر صدای ما را هم نمی‌شنود و باید چندین بار وی را صدا کنیم تا دل از کتابهایش کنده و سر سفره غذا بیاید.


وجود 11 هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی سلماس
هادی درستی، رئیس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان سلماس، در خصوص امکانات کتابخانه‌های عمومی این شهرستان برای کودکان سلماسی گفت: کتابخانه‌های عمومی سلماس با دارا بودن 11 هزار جلد کتاب مخصوص کودکان و نوجوان و در فضایی مخصوص این رده سنی آماده پذیرایی از کودکان و نوجوانان عزیز سلماسی است.
درستی با اشاره به وجود 2 هزار و 660 نفر عضو کودک و نوجوان در کتابخانه‌های سلماس اظهار کرد: قصه‌گویی، نمایش فیلم، نمایش تئاتر، حلقه‌های کندوکاو، مسابقات کتابخوانی، مسابقات نقاشی، کلاس‌های نقاشی و پرورش خلاقیت، جمع‌خوانی، شعرخوانی، بلندخوانی و کاردستی از جمله فعالیت‌هایی است که در بخش مخصوص کوکان کتابخانه‌های عمومی سلماس برای این رده سنی اجرا می‌شود.
رئیس کتابخانه‌های عمومی سلماس خاطرنشان کرد: کتابخانه‌های سلماس مجهز به اینترنت پرسرعت بوده و امکان جستجوی کتاب در کتابخانه‌های عمومی کل کشور در این کتابخانه‌ها برای مردم سلماس فراهم بوده و پژوهشگران و محققان عزیز می‌توانند از این ظرفیت برای تکمیل تحقیقات خود بهره ببرند.
وی بیان کرد: در طول سال 97 نیز بیش از 100 برنامه فرهنگی مختلف از جمله قصه‌گویی، جمع‌خوانی، بلندخوانی، نقد و بررسی کتاب و رونمایی از کتاب برای گروه‌های هدف مخصوص انجام شده است.


انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن کتابخوانی دانش آموز سلماس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان

ایسنا/کردستان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با انتقاد از اینکه متأسفانه کتابخانه های عمومی در استان طی سنوات گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: تجهیز ۱۰ شهرستان بدون کتابخانه در کردستان در اولویت برنامه‌های این نهاد در استان است.

مهدی رمضانی امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در شبکه کتابخوانی کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۷۰۰ کتابخانه توسط کتابخانه های عمومی کشور اداره می شود.

وی شبکه و خدمات را دو محور اساسی کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد و افزود: در حوزه تعریف خدمات اقدامات زیادی در سطح کشور انجام شده حدود ۴۰ خدمت در حال انجام و ارائه است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وجود مدل های مختلف مردمی و دولتی مدیریت کتابخانه های عمومی در دنیا بیان کرد: مدل اداره کتابخانه های عمومی در ایران به صورت بینابینی با ترکیب حمایت و نظارت دولت و ظرفیت های مردمی است و مردم نقش زیادی در اداره این نهاد عمومی دارند.

وی با تأکید بر اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت کنونی است، عنوان کرد: سیاست کلی کتابخانه های عمومی کشور نیز اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه در کشور است و توسعه کتابخانه های سیار نیز به دستور رییس‌جمهور در دستور کار قرار دارد.

اجرای طرح ملی کتابخوانی در مدارس کشور 

رمضانی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایه فعالیت های کودکان و نوجوانان باید اساس کتابخانه‌های عمومی کشور باشد و بر همین اساس اتصال مدارس به کتابخانه ها و اختصاص یک زنگ به کتابخوانی در مدارس در دستور کار قرار گرفته است که در این زنگ مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی تدریس شود.

وی، افزود: اجرای برنامه هد هد سفید در حوزه‌های مختلف از جمله دیگر اقدامات مهم کتابخانه های عمومی کشور در حوزه کودک و نوجوان است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه کردستان را استانی فرهنگی ذکر و بیان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در استان از سنوات گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است و ۱۰ شهرستان استان  فاقد کتابخانه است.

رمضانی استان کردستان را به لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت های زیادی دانست و خاطرنشان کرد: با این وجود مردم زیاد به کتابخانه های عمومی استان مراجعه نمی کنند و به نظر می رسد که زیرساخت و ظرفیت این فضا برای مردم کردستان مهیا نشده است که باید این مشکل، با پیگیری و همدلی مسئولان استان رفع شود.

وی بیان کرد: با افزایش قیمت کتاب و هزینه ها، دولت موظف است که دسترسی به کتاب را در کتابخانه های عمومی ثابت و سیار سهل کند و در این راستا دسترسی آسان کودکان و دانش آموزان به کتاب، تقویت فضای مجازی و الکترونیک در حوزه کتاب از جمله اقدامات دولت برای دسترسی آسان به کتاب است.

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: «کتابخانه بدون کتاب» نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند