Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس, ظرف اوپک طی ماه گذشته از تولید اعضاأ لبریز شده بود؛ به‌طوری که قیمت‌ها به‌طرز چشم‌گیری سقوط کرد و به مرز ۵۹ دلار نیز رسید. موضوعی که به مذاق عربستان، بزرگ‌ترین تولیدکننده اوپک خوش نیامد و زمزمه‌های کاهش تولید ازسوی این کشور از حدود دو هفته پیش از صدوهفتاد و پنجمین گردهمایی اوپک به گوش رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع درحالی از سوی عربستان مطرح شد که چندی پیش محمد بن سلمان - ولیعهد عربستان سعودی، برای پیشبرد اهداف آمریکا در راستای حذف نفت ایران از بازارهای جهانی، اعلام کرده بود عربستان در ازای خروج هر بشکه نفت ایران، دو بشکه صادر می‌کند!

از سوی دیگر، بازخوانی تاریخ اوپک حاکی است که تولیدکنندگان نفت محدودیت عرضه خود را در ژانویه سال ۲۰۱۷ به‌منظور پایان دادن به اشباع عرضه جهانی و تقویت قیمت‌ها، آغاز کردند. این سیاست موفق شد سطح ذخایر را کاهش داده و قیمت‌ها را بالا ببرد. با این حال، این گروه در ماه ژوئن، تحت فشار ترامپ در آستانه بازگشت تحریم‌های واشنگتن علیه ایران موافقت کرد میزان تولید خود را مجموعا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

اما درنهایت اعضای اوپک و غیراوپک، پنجشنبه و جمعه هفته گذشته، گرد هم جمع شدند و درحالی که کارشناسان کاهش تولید یک میلیونی را پیش‌بینی می‌کردند، درباره کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای به توافق رسیدند. توافقی که ایران نیز از آن مستثنی و قرار شد ۸۰۰ هزار بشکه‌ی آن، توسط اعضای اوپک و ۴۰۰ هزار بشکه نیز توسط اعضای غیراوپک کاهش یابد.

این تصمیم که از ابتدای سال میلادی جدید اجرایی خواهد شد، درحالی گرفته شد که رییس‌جمهوری آمریکا در آستانه دیدار رسمی اوپک و متحدانش، از این گروه خواسته بود  تولید نفتشان را در سال میلادی آینده کاهش ندهند زیرا این اقدام قیمت‌های نفت جهانی را بالا خواهد برد .دونالد ترامپ در توییتی نوشت که امیدوارم اوپک به عرضه نفت به همین منوال ادامه داده و تولید خود را محدود نکند.

پیچیدگی این تصمیم، زمانی پررنگ می‌شود که عربستان در این مدت در همه تصمیم‌های آمریکا که با هدف حذف ایران از بازارهای جهانی گرفته می‌شد، آن را همراهی کرده و تولید خود را تا بیش‌ترین حد افزایش داده بود. انتظار می‌رفت این بار نیز دل به دل آمریکا بدهد و از کاهش تولید امتناع کند. برخی کارشناسان بر این باورند که پیام این اقدام عربستان به آمریکا این بود که می‌تواند مستقل از آمریکا عمل کند و به اهداف خود برسد.

در این راستا، نرسی قربان - کارشناس ارشد حوزه انرژی - در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که تصمیمی که در اوپک گرفته شد، بهتر از چیزی بود که پیش‌بینی می‌شد، توضیح داد: پیش‌بینی می‌شد اوپک تصمیم بگیرد یک میلیون بشکه از تولید خود کاهش دهد اما اعضای اوپک تصمیم گرفتند تولید خود را میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش دهند که یک اتفاق مثبتی است. از سوی دیگر این‌که ایران از این تصمیم مستثنی شده، اتفاق بسیار مطلوبی است.

وی با تاکید بر این‌که تصمیم اوپک کمک بسیاری به تثبیت قیمت نفت در سطح‌های بالاتری می‌کند، گفت: زمانی که این تصمیم گرفته شده بازار درباره آینده تصمیم می‌گیرد و نباید تا آن زمان برای تغییر قیمت نفت صبر کرد. در حال حاضر قیمت نفت در رنج ۶۵ دلار است و به‌نظر من، قیمت نفت بین ۶۰ تا ۷۰ دلار تثبیت خواهد شد.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی، درباره تصمیمی که عربستان گرفت و مواضعی که این کشور با آمریکا دارد، توضیح داد: از یک سو ممکن است عربستان در ظاهر اعلام کند تولید خود را کاهش می‌دهد اما در عمل این کار را نکند. از سوی دیگر ممکن است عربستان بخواهد این پیام را به آمریکا بدهد که مستقل عمل می‌کنیم و حتی اگر آمریکا دستور بدهد، تولید را کاهش ندهید، ما قبول نمی‌کنیم.

به گفته قربان این‌که پیش‌بینی این موضوع که درنهایت عربستان در عمل چه می‌کند و تولید خود را کاهش می‌دهد یا خیر  درحال حاضر غیر ممکن است.

منبع: ایسنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه

امیر قطر و ولیعهد سعودی در گفت‌وگویی تلفنی بر لزوم جلوگیری از گسترش تنش‌ها در منطقه و برقراری آتش‌بس در غزه تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه ادامه گفت‌وگوهای سران کشورهای منطقه درباره تحولات غزه، شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در تماسی تلفنی با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی، اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه غزه را مورد بررسی قرار داد.

دیوان امیری قطر اعلام کرد که امیر این کشور و ولیعهد سعودی در این تماس تلفنی بر لزوم کاهش تنش‌ها و جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه تاکید کردند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی و محمد بن سلمان همچنین بر اهمیت برقراری آتش‌بس در نوار غزه و سایر اراضی فلسطینی تاکید کردند.

دیروز سه شنبه هم فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در نشست مطبوعاتی با همتای پاکستانی خود گفت: تلاش‌های انجام‌شده برای آتش‌بس در نوار غزه کافی نیست و باید به ورود کمک‌های بشردوستانه سرعت ببخشیم.

وزیر خارجه عربستان سعودی با اشاره به جان باختن اعضای کاروان سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» در حمله عامدانه ارتش رژیم صهیونیستی در چند هفته گذشته در غزه اظهار داشت: جهان در حالی با کشته شدن هفت نفر از نیروهای امدادرسان در غزه دست به تحرک زده که کشتار بیش از 33 هزار انسان را تاکنون نادیده گرفته است.

وی تاکید کرد که مرگ ساکنان غزه به‌سبب گرسنگی تأکید می‌کند که نظام بین‌المللی کاملاً در خصوص تعامل با اوضاع نوار غزه شکست خورده است. ما خواهان آتش‌بس فوری در غزه و مخالف نزاع بیشتر در منطقه هستیم.

عربستان: جهان کشتار 33هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد
  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان
  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • توضیح «خاندوزی» درباره اختلافات بخش اول و دوم بودجه/ تصمیم جدید درباره مالیات‌ها
  • قزاقستان تخطی از سهمیه تولید در اوپک‌پلاس را جبران می‌کند
  • هشدار افزایش بهای جهانی نفت به فراتر از ۱۰۰ دلار در صورت تشدید تنش ها در خاورمیانه