Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-20@03:51:35 GMT

شکست رؤیای عربی در خلیج پارسی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۸۲۶۰

شکست رؤیای عربی در خلیج پارسی

سیاست‌های بچه گانه ریاض که ناشی از بی‌تجربگی و البته جاه طلبی بچه گانه ولیعهد سعودی و تیم وی می‌باشد از یک سو و تلاش قطر برای بهره‌گیری از جریان‌های افراطی اخوانی به عنوان بازوی اجرایی سیاست خارجی دوحه از سوی دیگر سبب شده تا آینده تاریکی پیش روی این شورا قرار بگیرد.

به گزارش گروه سیاسی قدس‌آنلاین، شورای همکاری خلیج فارس یک بلوک سیاسی-تجاری منطقه‌ای است که شامل کشورهای عرب پیرامون خلیج فارس است که در ۲۵ مه ۱۹۸۱ با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله اهداف کشورهای عضو، رسیدن به واحد پولی مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود. اما رؤیای ایجاد چنین ائتلافی یک دست هیچ گاه محقق نشد. این شورا که متشکل از کشورهای عربستان، بحرین، امارات، کویت، قطر و عمان می‌باشد؛ از همان ابتدا دچار واگرایی جدی بود به صورتی که خیلی زود با ایجاد دو بلوک متعارض یعنی بلوک سعودی، بحرین و امارات در مقابل بلوک قطر، کویت و عمان دچار انشقاق شد. با این حال و با وجود همه این اختلافات تا همین چند سال پیش نیز شورای همکاری خلیج‌فارس یکی از عوامل همگرایی عربی در منطقه خلیج فارس محسوب می‌شد. به گونه‌ای که بعضاً صحبت از ایجاد یک نیروی نظامی مشترک یا واحد پول مشترک به میان می‌آمد. این شورا تلاش می‌کرد تا با بهره‌گیری از الگوی امنیت دسته جمعی در اروپا یک بلوک سیاسی واحد و قدرتمند در منطقه ایجاد کند تا علاوه بر برخورداری از ثبات نسبی بتواند نقش مؤثری نیز در تحولات سیاسی ایفا کند، اما تحقق این رؤیا هیچ گاه به اندازه امروز بعید نبوده است. سیاست‌های بچه گانه ریاض که ناشی از بی‌تجربگی و البته جاه طلبی بچه گانه ولیعهد سعودی و تیم وی می‌باشد از یک سو و تلاش قطر برای بهره‌گیری از جریان‌های افراطی اخوانی به عنوان بازوی اجرایی سیاست خارجی دوحه از سوی دیگر سبب شده تا آینده تاریکی پیش روی این شورا قرار بگیرد. عدم حضور رهبران عمان و قطر در نشست اخیر شورای همکاری و سخنان و رفتار امیر کویت همه و همه نشانه‌ای بر شکست رؤیای عربی در دریای پارسی است.عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور عرب در این رابطه می‌نویسد: پس از تعلیق نقش اتحادیه عرب و تبدیل آن به یک ویرانه، اکنون باید گذشته کشورهای عربی را یادآوری کرد، بله این جدایی‌ها و اختلاف‌نظرهای کشورهای منطقه خلیج فارس ضربه‌ای مهلک را به شورای همکاری خلیج‌فارس وارد کرده و اگر این ضربه بدتر از ضربه وارد شده به اتحادیه عرب نباشد، احتمال بسیاری دارد این شورا را به همان سرنوشت دچار کند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شورای همکاری خلیج فارس قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی باقری معاون سیاسی وزیر  خارجه ایران در مورد سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی ویژه خبری گفت: در طول این مدت بحث اساسی که مطرح بود، این بود که ما به دنبال تنش نیستیم. ما در طول هفت ماه گذشته از همه‌ی ظرفیت‌های خودمان چه ملی، چه منطقه‌ای و چه بین المللی استفاده کردیم تا تنش در سطح منطقه تسری پیدا نکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ما در چارچوب سیاست همسایگی، تعامل بسیار به هم پیوسته‌ای را با کشور‌های همسایه ایجاد کردیم. این امروز یک سرمایه‌ی ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه با دشمن منطقه و طرفی است که همواره به دنبال اخلال و ثبات زدایی از منطقه است و همیشه توانسته منافع نامشروع خودش را از طریق قلدری تعقیب بکند.  تحکیم پیوند‌های جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های منطقه  فضای جدیدی را در منطقه ایجاد کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

تعامل ایران با کشورهای منطقه در زمان پاسخ به رژیم صهیونیستی و اجرای عملیات وعده صادق

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پیام پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی برای منطقه

کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران هم قدرت و هم این اراده را دارد که به مخل امنیت منطقه اجازه ندهد امنیت منطقه را مختل کند.
جمهوری اسلامی به کسی اجازه شیطنت، اشتباه یا دیوانگی در منطقه را نمی دهد. 
هزینه بی ثباتی را باید طرفی بدهد که ثبات زدا است.
همه ما یعنی کشورهای حوزه ی  خلیج فارس بر این نکته اذعان داریم که  مناسبات سیاسی مبتنی بر اعتماد متقابل باید با روابط مستحکم و به هم پیوسته ی اقتصادی تضمین بشود که لازمه آن ثبات و امنیت است. ایران در این قضیه نشان داد  که ضامن این امنیت است. این برای کشورهای منطقه اطمینان بخش است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در خدمت منافع و امنیت ملی ایران

ایران توانمندی ثبات ساز نظامی خودش را از جایی اجاره نکرده و وابستگی به کسی ندارد، چون اگر از جایی گرفته بود باید بالاخره منافع آن طرفی که این توانمندی را در اختیار ایران قرار داده باید رعایت کند؛ این داشته و سرمایه ایرانی است و لذا صرفا ما به دنبال امنیت ملی خودمان هستیم صرفا به دنبال صیانت از تمامیت ارضی خودمان هستیم لذا این داشته خودمان را برای آن به کار می گیریم، این برای کشورهای منطقه هم اطمینان بخش هست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

جمهوری اسلامی ایران وزنه ثبات ساز در حوزه شامات و خلیج فارس 
ایران وزنه ثبات بخش بین مناسبات در خلیج فارس و منطقه شامات است؛ عملیات وعده صادق تبلور  این نقش ثبات ساز بین حوزه خلیج فارس و حوزه شامات بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • طالبان و همسایگان آن: یک قالب منطقه ای برای غلبه بر چالش‌ها در افغانستان و فراتر از آن
  • عملیات وعده صادق معادله جدیدی ایجاد کرد/ برای ثبات منطقه هیچ راه‌حلی جز توقف تجاوز به غزه وجود ندارد
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به فرودگاههای دبی و شارجه
  • لزوم همکاری ‌های امنیتی در بستر سازمان شانگهای
  • آمریکا باید از ‌آب‌های خلیج فارس خارج شود
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه در تعامل بود