Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ سید علی‌اصغر مصطفوی امروز دوشنبه در حاشیه بازدید از طرح‌های آب و خاک بخش کشاورزی ابرکوه گفت: طرح آبیاری نوین از سال ۱۳۷۰ تاکنون با کمک‌های رایگان دولت و مشارکت کشاورزان اجرا شده است.

مصطفوی افزود : با توجه به کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی و تداوم خشکسالی، اجرا و توسعه طرح‌های آبیاری نوین در استان کم‌آبی مثل یزد ضروری است، کشاورزان و مسئولان تمامی مساعی خود را در این ارتباط به کار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دولت امسال برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین ۲۹۰ میلیارد ریال به‌ صورت کمک رایگان برای یزد مصوب کرد.

مصطفوی خاطرنشان کرد: در صورت اختصاص کامل این مبلغ سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز خواهد شد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: در اجرای این طرح  یادشده شهرستان‌های خاتم، تفت و ابرکوه پیشتاز بوده و بیشترین اجرا را داشتند.

استقبال کشاورزان یزدی از اجرای طرح نوین آبیاری

وی، استقبال کشاورزان از اجرای طرح نوین آبیاری را نسبتاً خوب ارزیابی کرد وافزود: نبود ثبات و افزایش قیمت لوازم آبیاری نوین، پایین بودن توان مالی کشاورزان برای پرداخت خودیاری و خرده مالکی کشاورزان از جمله چالش‌هایی است که در این حوزه دیده می‌شود.

مصطفوی گفت: در سال ۱۳۹۶ سه هزار هکتار اراضی زراعی و باغی استان به سامانه نوین آبیاری تجهیز شد.

وی بابیان اینکه هم‌اکنون سالانه ۸۲ درصد منابع آبی یزد به میزان ۹۲۲ میلیون مترمکعب در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، گفت: بر اساس طرح تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی در یک برنامه پنج‌ساله بایستی این میزان به ۵۶۰ میلیون مترمکعب کاهش یابد.

مصطفوی با اشاره به اینکه، این استان ۱۸ سال با کاهش بارندگی، آثار پدیده خشکسالی و کم‌آبی روبه‌روست گفت: با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری ظرفیت صرفه‌جویی حدود چهار هزار مترمکعب آب به ازای هر هکتار فراهم می‌شود.

وی با توجه به تداوم دوره خشکسالی در سال‌های اخیر افزود: دولت برای تجهیز هر هکتار زمین‌های کشاورزی و سامانه‌های آبیاری موضعی ۱۳۰ میلیون ریال و سامانه کم‌فشار ۵۸ میلیون ریال کمک رایگان از محل اعتبارات سال ۹۷ پرداخت می‌کند.

مصطفوی ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز، امکان صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و انجام عملیات آبیاری با سایر عملیات زراعی و باغی ازجمله تغذیه و کود دهی مهم‌ترین مزایای آبیاری نوین است.

اراضی قابل‌کشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل کم‌آبی، تداوم ۲ دهه خشک‌سالی و تغییر الگوی کشت، سطح زیر کشت به ۱۱۶ هزار هکتار کاهش یافت.

در ابرکوه باوجود بحران کم‌آبی از ۱۵ هزار سطح زیر کشت سالانه افزون بر ۱۹۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی تولید می‌شود.

این شهرستان یکی از قطب‌های عمده تولید محصول کشاورزی یزد است و درآمد ۳۵ درصد جمعیت وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دام‌پروری است.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی تسهیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۸۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ صالح محمدی با اشاره به اهمیت رعایت تقویم زراعی برنج در افزایش کیفیت محصول و کاهش خسارت‌ها افزود: تا کنون شالیکاران گیلانی ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع خود را با آب‌های سنتی و سطحی شخم زده اند که باید کشاورزان باید هرچه سریعتر مزارع خود را برای کشت برنج آماده کنند. 
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین با اشاره به اینکه تا کنون ۱۵۶ هزار هکتار از شالیزار‌های گیلان خزانه گیری شده گفت: ضدعفونی و جوانه دار کردن بذر، آماده سازی و خزانه گیری برنج، ایجاد زهکش در زمان وزش باد و بارندگی، هوادهی و کنترل دمای خزانه برنج به ویژه در ساعات گرم روز‌های آفتابی از مهمترین اقداماتی است که کشاورزان باید توجه داشته باشند. 
وی اضافه کرد: تعریض و ترمیم مرز کرت‌ها، لایروبی آب بندان‌ها، ترمیم کانال‌های آبرسان و سردهنه‌ها باید در اولویت قرار گیرد. 
گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار و ۳۰۰ هزار شالیکار دارد.

دیگر خبرها

  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • اجرای کشت ۱۰۵ هزار هکتار از طرح جهش تولید در دیمزار‌ها
  • اصلاح طرح آبیاری قطره‌ای اراضی ۱۷۰ هکتاری آب‌پخش در دولت سیزدهم