Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:18:36 GMT

گردشگر هندی: ایران، کشوری زیبا با فرهنگی مدرن است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۸۹۹۹

گردشگر هندی: ایران، کشوری زیبا با فرهنگی مدرن است

تهران - ایرنا - یک گردشگر هندی در توصیف سفر اخیر خود به ایران نوشت: ایران زیبا ، با داشتن مردمان مهربان و تلفیقی از فرهنگ مدرن و سنتی به کشوری دیدنی برای گردشگران خارجی مبدل شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، اوجیوال چوودهاری رئیس ارتباطات و رسانه دانشگاه پرل هند در شرح خاطرات سفر خود به تهران که درتارنمای «دیلی او»منتشر شده است، نوشت: آخرین روزهای ماه نوامر (آبان-آذر) سال جاری میلادی همزمان با دومین سفرم به ایران همیشه در ذهن من زیبا و روشن باقی می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی که به عنوان رئیس یک هیات رسانه ای به ایران سفر کرده بود، اینگونه می نویسد؛ اولین سفرم 12 سال پیش بود؛ سفری سه روزه برای شرکت در یک کنفرانس که محدود به هتل و جلسات بدون گشت و گذار در تهران سپری شد.
اما این بار بسیار متفاوت بود.
اولین چیزی که درباره تهران نظر مرا به خود جلب کرد تمیزی شهر بود؛ مهم نبود چه زمانی از شبانه روز و در چه قسمتی از شهر باشم، تهران همیشه پاکیزه بود. حتی در شلوغ ترین مکان های شهر نظیر «بازار بزرگ تهران» نیز به ندرت شاهد آلودگی، زباله، ته سیگار یا کیسه های پلاستیکی هستید. پاکیزگی بیمارستان ها- که نگاه گذرایی به آنها انداختم- و دستشویی های عمومی نیز مرا تحت تاثیر قرار داد.
دومین چیزی که مرا محو تماشای این شهر کرد، بناها و زیرساخت های تهران بود. از اتوبان های پهن تا کوچه های کوچک، تمامی خیابان ها و مقاصد با تابلوهای فارسی و انگلیسی مشخص شده است. ساخت و سازهای تهران عمدتا سازگار با محیط زیست است و تلاش فراوانی برای کاهش مصرف انرژی به خصوص در پروژه های جدید انجام شده است.
وقتی از برج میلاد شهر را نگاه می کنید پیچیدگی جاده و پل ها با مهندسی و طراحی منحصر به فرد این شهر را می بینید. تهران از برج میلاد به یک شهر اروپایی در دل خاورمیانه می ماند که با حال و هوای پارسی و مساجد بسیار زیبا مزین شده است.
جالب است که بیشتر کوچه ها و خیابان های تهران به نام شهیدان 8 سال دفاع مقدس در جنگ ایران و عراق نامگذاری شده است.
در تهران شما شاهد تلفیق بسیار زیبایی از سنت و مدرنیته خواهید بود. لباس های سنتی، غذاهای سنتی، مهربانی و مهمان نوازی، فرهنگ و موسیقی و خانواده محوری با مدرنیته ترکیب شده است تا به شما بگوید تهران شهری در حال تحول است. مساجد بسیار زیبا و پارک های سرسبز و بزرگ به این شهر شکوه جلال بخشیده است.
رو به روی هر ساختمان چند درخت و باغچه های پر گل وجود دارد. مجتمع های بزرگ در پارک ها که شامل استخر، باشگاه، مراکز خرید و رستوران است احداث شد و این شهر را منحصر به فرد ساخته است.

*شب های تهران
حضور و امنیت بانوان در تردد و فعالیت های اجتماعی تهران مرا به وجد می آورد. یک بانوی محقق که در دانشکاه تهران فعالیت داشت با دو تن از دانشمندان برجسته ایرانی مرا به شام دعوت کردند و ساعت 12 شب پس از اینکه مرا به هتل رساند به تنهایی با تاکسی به خانه اش بازگشت، و این نمایی از امنیت بالای این کشور است.
چایخانه ها تا نیمه شب باز هستند و چای، قهوه، خوراکی های مختصر و قلیان سرو می کنند.

*تحصیلات در ایران
تحصیلات، آموزش و پرورش در ایران بسیار حائز اهمیت است. دستور دولت تحصیل در این کشور رایگان است و بر طبق قانون شهروندان موظف به اخذ دیپلم هستند. با وجود تحصیل رایگان، دولت از کیفیت آموزشی نیزاطمینان حاصل می کند.
ورود و تحصیل در دانشگاه رقابتی است و تحصیل برای افرادی که در دانشگاه های دولتی پذیرفته می شوند رایگان است.

*رفاه اجتماعی
بهداشت عمومی، تحقیقات علوم پزشکی و مقررات دارویی در تهران بی عیب و نقص است. اکثر مراکز بهداشتی درمانی عمومی و دولتی برای همه ایرانی ها رایگان است و 98 درصد داروهای فروخته شده در ایران تولید می شود. ایران در حال حاضر مقصد اصلی سفرهای پزشکی برای افرادی است که در خاورمیانه زندگی می کنند. ایران برای شهروندان بیش از صد کشور در این خصوص ویزا صادر کرده است.

*خانواده محوری
خانواده ها در ایران روابط محکمی و خوبی با یکدیگر دارند و افراد وقت زیادی با خانواده و دوستان خود می گذرانند. جوانان از فناوری به خوبی استفاده می کنند، زمان زیادی را صرف رسانه های اجتماعی، خرید دوربین های مدرن و گوشی های هوشمند می کنند. ایران، با وجود اینکه یک کشور اسلامی است اما افراط گرایی در این کشور وجود ندارد.
مردم ایران از شنبه تا چهارشنبه سخت کار می کند و روزهای پنجشنبه و جمعه به استراحت و گذراندن وقت با خانواده می پردازند.
من با شک و تردید به تهران رفتم و با حس تحسین از این کشور بازگشتم.
آساق**9470**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی تهران ایران گردشگر هندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۸۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند

استاد سرشناس زبان و ادبیات فارسی گفت: من فکر می‎‌کنم نمایشگاه کتاب تهران که هند هم در آن شرکت کرده نباید به پایتخت محدود شود و به نظرم در نمایشگاه‌های استانی کتاب هم باید مهمان ویژه از کشور‌های دیگر داشته باشند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، روابط فرهنگی ایران و هند تاریخ درازدامنی دارد و شاید نتوان نخستین سال‌های این روابط را از دل تاریخ تمدن بشری احصا کرد. در طول قرن‌ها این رابطه پر فراز و نشیب بوده و گاهی آنچنان درخشان شده که در هند تولیدات فرهنگی و ادبی فارسی مهمی را برجای گذاشته است، تولیداتی که نه تنها در ایران که در حافظه فرهنگی بشریت ثبت شده‌اند. به همین دلیل زبان فارسی نیز در هند همیشه جایگاه والایی داشته است. با این اوصاف، اما حضور استعمار بریتانیا در هندوستان اندک فاصله‌هایی را بین این دو تمدن موجب شد. اکنون وقت آن شده تا با برنامه‌ریزی‌هایی در هر دو کشور این فاصله کم شود.


صنعت نشر هند در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان مهمان ویژه حضور دارد و این یکی از راه‌هایی است برای کم کردن فاصله‌ها و گسترش روابط فرهنگی میان ایران و هند. به همین مناسبت پای صحبت‌های سیداختر حسین کاظمی، ایران‌شناس، پژوهشگر زبان فارسی و استاد گروه مطالعات فارسی و آسیای میانه، دانشکده زبان، ادبیات و مطالعات فرهنگی دانشگاه جواهر لعل نهرو نشستیم.


سید اختر حسین کاظمی با اشاره به اینکه که متاسفانه تاکنون نتوانسته حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را تجربه کند، اشاره کرد: اگر روزی من به نمایشگاه کتاب در ایران بیایم، کتاب‌هایی را که می‌پسندم از جمله «شاهنامه»، «مثنوی معنوی»، «خمسه نظامی»، «گلستان» و «بوستان» سعدی و «دیوان حافظ» خریداری خواهم کرد و اگر از کتاب‌های معاصران هم بپرسید دوست دارم حتما مجموعه شعر دکتر شفیعی کدکنی و نوشته‌های محمد علی اسلامی ندوشن را تهیه کنم.


با توجه به این نکته که هند در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان مهمان ویژه حضور دارد، سید اختر حسین کاظمی در پاسخ به این سوال که خوب است چه کتاب‌هایی از هندوستان در نمایشگاه به مخاطبان ایرانی عرضه شود، گفت: هند یک کشور بزرگ و پهناور است و فرهنگ هند مثل فرهنگ ایران یکنواخت نیست. اینجا هر استان یک زبان دارد و هر استان در زبانش یک ادبیاتی دارد. علاوه براین زبان‌ها و ادبیاتی که هند دارد ادبیات و زبان انگلیسی هم به صورت تکامل یافته در هند وجود دارد. پس انتخاب ما خیلی متنوع است. اگر شما در زمینه فلسفه نگاه کنید ما نویسندگانی داریم مثل کریشنا مورتی، راد‌ها کریشنن و... این‌ها کسانی بودند که در زمینه فلسفه کتاب‌های گرانبهایی نوشتند و این کتاب‌ها نه فقط در هند بلکه بیرون هند هم مورد استقبال قرار می‌گیرند.


وی افزود: اگر شما شعر را دوست دارید ما شاعران بسیار برجسته‌ای در هند داشته‌ایم که هم به زبان انگلیسی شعر گفته‌اند و هم به زبان‌های محلی. مانند شاعرانی، چون نسیم ازکیل و کملا داس که بعدا به اسلام مشرف شد و اسم خودش را ثریا گذاشت که بسیار شعرهایشان دلنشین و دوست داشتنی است. همچنین اگر شما افسانه و رمان و داستان‌های کوتاه و بلند را بپسندید، ما نویسندگانی داریم مثل خوشوانت سینگ و قره‌العین حیدر. این‌ها نویسندگانی با آثار بسیار گرانبهایی هستند و همه از معاصران ما بوده‌اند. این فرهنگ خیلی جالب است. هند، پاکستان و بنگلادش یک حوزه فرهنگی را تشکیل می‌دهند که ما آن را آسیای جنوبی می‌گوییم. از این قسمت‌ها هم نمی‌شود شاعرانی، چون فیض احمد فیض و احمد فراز را فراموش کرد. ما نویسندگان زیادی داریم که در هر زمینه‌ای آن‌ها یک وزنه بوده‌اند و در هر رشته ید طولا داشته‌اند.


اخترحسین کاظمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور هند به عنوان مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اثرات این حضور بر نزدیک‌تر کردن صنعت نشر دو ایران و هند، گفت: این برای نخستین بار است که هند به عنوان مهمان ویژه به نمایشگاه کتاب تهران دعوت شده و توجه ایران را جلب کرده است. این گام بسیار مهمی است که در جهت گسترش روابط فرهنگی دیرپای دو کشور دوست و هم‌فرهنگ و تا یک حدی هم هم‌زبان برداشته شده و روابط دیرینه فرهنگی دو کشور را مستحکم‌تر خواهد کرد. حضور به عنوان مهمان می‌تواند برای هند بهانه‌ای باشد تا علاقه خود را به فرهنگ ایران نشان بدهد و آثار ارزنده‌ای را در که در زمینه ایران و ایران‌شناسی هم در زمان گذشته و هم در دوران معاصر تولید کرده در عرصه دید مخاطبان قرار دهند و دوستان ایرانی از آن کتاب‌ها و ارمغان هند استفاده کنند.


نویسنده کتاب «سیاست در اندیشه و شعر اقبال» درباره راه‌های صنعت نشر هند برای معرفی هرچه مطلوب‌تر خود به ایرانیان در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اشاره کرد: علاوه بر این ناشران هندی کتاب‌ها را همراه خود می‌برند و به نمایش می‌گذارند و به فروش می‌رسانند، می‌توانند تابلو‌هایی را هم برای ایرانیان به نمایش بگذارند که آیینه فرهنگ دو کشور است، مثل اشعار بسیار نابی که شاعران هندی با توجه به ایران سروده‌اند و تصاویر و آثار ایرانی‌هایی که سال‌های سال در هند زندگی کرده‌اند یا خاطرات و یادداشت‌های بسیار شیرین از هند داشته‌اند و آن‌ها را به رشته تحریر درآورده‌اند، این هنر‌ها را اگر در نمایشگاه قرار بدهند مردم می‌توانند گذشته و حال دو کشور را بهتر درک کنند.


این ایران‌شناس و پژوهشگر زبان فارسی در بخش دیگری از این گفتگو تحلیلش از کار‌های ناشران ایرانی فعال در حوزه ارتباطات فرهنگی هند و ایران را چنین بیان کرد: فرزندان دکتر سید محمدرضا جلالی نایینی کتاب مهابهارات را چاپ کرده‌اند و آثار تالیفی مرحوم جلالی نایینی را در اختیار ایرانیان قرار داده‌اند. علاوه بر آن ما انتشارات در ایران داریم که اغلب کتاب‌های هندشناسی را به چاپ رسانده است. این مسئله مهمی است هم در هند و هم در ایران و هم در نقاط مختلف جهان.


اخترحسین کاظمی همچنین در پاسخ به این سوال که به نظرش کدام یک از نویسندگان معاصر هندی باید به ایرانیان بویژه جوانان معرفی شوند، گفت: ششی تارور، قره‌العین حیدر، خوشوانت سینگ، تاگور و اقبال از شاعران و نویسندگانی هستند که باید معرفی شوند. کتاب‌های مهاتما گاندی که به زبان فارسی ترجمه شده و خیلی خوب است که دوستان ایرانی از آن کتاب‌ها استفاده کنند. تاریخ هند را خانم رومیلا تاپر بسیار خوب می‌نویسند و آثار ایشان اگر به زبان فارسی ترجمه شود دوستان ایرانی بسیار از این کتاب‌ها لذت می‌برند.


وی در پایان پیشنهاد داد: من فکر می‎کنم نمایشگاه کتاب تهران که هند هم در آن شرکت کرده نباید به پایتخت محدود شود و به نظر در نمایشگاه‌های استانی کتاب هم باید مهمان ویژه از کشور‌های دیگر داشته باشند، چرا که همه کسانی که در شیراز، مشهد، اهواز یا زاهدان هستند که نمی‎توانند به تهران بیایند. پس باید یک برنامه متناوب هم داشته باشیم که علاوه بر پایتخت این برنامه‌ها در شهر‌های مهم ایران هم بچرخد. چرا که من فکر می‌کنم موج فرهنگ باید تا آخرین نقطه ایران برسد و مردم بیشتری از آن بهرمند شوند.


سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • وزارت خارجه هند: خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می شوند
  • خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می‌شوند
  • خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات توافق شده آزاد می‌شوند
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر تل شیطان (فیلم)
  • طرز پخت 10 کیلو چلو مرغ کاری توسط آشپز هندی (فیلم)
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • شب شعر «به یاد کمال» با حضور شاعران کشوری در منطقه ۳ اصفهان
  • نمایی زیبا از چال کندی دزفول (فیلم)
  • ◄ دیدار کنسول هند با 16 خدمه هندی کشتی توقیفیMCS Aries
  • طرز پخت چلو مرغ توسط یک پدربزرگ‌ هندی (فیلم)