Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@08:33:31 GMT

سیل‌زده‌هایی که هنوز خون دل می‌خورند!+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۹۲۳۸

سیل‌زده‌هایی که هنوز خون دل می‌خورند!+ تصاویر

روستاهای بخش مرکزی شهرستان تنکابن در سیل مهرماه بیشترین آسیب را تجربه کردند که شمار این تخریب‌ها به سازه ها و پل ها، ساختمان ها و ابنیه، مستغلات، زمین های زراعی، باغات، کارگاه ها و مزارع پرورش ماهی سبب اعلام برآورد 700 میلیارد تومانی خسارت سیل از سوی مسئولین استانی شد.

 متاسفانه با وجود تخصیص بخشی از این اعتبار، هم چنان روستاهای مهاجرآباد، پلطان، سلیمان آباد، یوسف آباد، خشکرود و ایثارده با مشکلات، آسیب ها و پیامدهای برجای مانده از سیل دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلاتی نظیر آب شرب، قطعی گاز و مسائل تردد و جاده‌ای که به نظر نمی‌رسد وضعیت آنها تا سال‌های آینده نیز به حالت عادی برگردد.

بارش ۲۹۴ میلیمتری باران در کمتر از ۲۰ ساعت در شهرستان‌های غرب مازندران نه تنها رکورد بارش‌ها را شکست بلکه در تخریب تاسیسات زیربنایی، کشاورزی، واحدهای مسکونی و تجاری و راه‌های اصلی و فرعی مازندران نیز رکوردی ماندگار برجای گذاشت. خسارات اعلام شده از سوی دستگاه‌ها و اداره‌های مختلف بیانگر عمق فاجعه است، اما آنچه در این میان نقطه قوت و امیدواری این حادثه بود تلفات کشته و مصدوم بسیار پایین سیل است که به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور سیل در استان مازندران 5 کشته و 6 مصدوم برجای گذاشت.

با وجود وعده های فراوان مسئولین استانی و کشوری مبنی بر ترمیم خسارات وارده و پرداخت هزینه‌های جبران سیل اما تنها 350 خانوار از حدود ‌1850 خانوار مشمول دریافت کمک معیشتی، مبلغ 2 میلیون تومان تسهیلات به صورت بلاعوض دریافت کرده‌اند.

با تمامی آنچه گفته شد بر آن شدیم تا بازدیدی میدانی از یکی از روستاهای شهرستان تنکابن داشته باشیم، روستای مهاجر آباد که به گفته اهالی و بنابر آمار و ارقام بیشترین خسارت وارده از سیل را تجربه کرده و هم اکنون نیز از نعمت داشتن جاده، آب شرب و گاز طبیعی محروم مانده است.

* برداشت غیرمجاز از جنگل و رودخانه عامل اصلی سیل

قربانعلی مهرآور یکی از اهالی و باغداران روستای مهاجر آباد در گفت‌وگو با ایسنا، مقصر اصلی بروز حادثه سیل را ادارات منابع طبیعی و امور آب دانست و اظهار کرد: به دلیل اینکه چوب‌های مسیر رودخانه و درختان حریم رود توسط اداره منابع طبیعی جمع آوری و تعیین تکلیف نشدند، قطع اشجار و تجمع و تراکم این درختان در اثر سیل، باعث انحراف مسیر رودخانه و در نتیجه خسارت سنگین به روستای مهاجر آباد شد.

وی با انتقاد از عملکرد اداره‌ها و نهادهایی که در مسئله آبخیزداری و حفظ انهار و حریم آنها دخیل هستند، خاطرنشان کرد: برداشت غیرمجاز چوب از جنگل‌ها و همچنین برداشت مصالح رودخانه‌ها و عدم ساماندهی آنها دلیل اصلی بروز خسارت میلیاردی سیل بود.

مهرآور به سوء استفاده برخی شرکت‌ها و منابع طبیعی از چوب‌ها و درختان دپو شده در رودخانه پس از سیل اشاره کرد و افزود: تمام درختان و چوب‌های قابل برداشتی که توسط سیل در این منطقه برجای مانده بود، توسط اداره منابع طبیعی برداشت شد و هیچ عایدی از این حمل ‎ آورد سیل به روستائیان و افراد خسارت دیده تعلق نگرفت.

مهرآور، کشاورزان را کمک رسان دولت و تامین کننده نیازهای غذایی کشور عنوان و تاکید کرد: روستای مهاجر آباد به طول تقریبی 4 کیلومتر با در اختیار داشتن باغات کیوی، مرکبات و چای و همچنین مزارع پرورش ماهی به طور میانگین در سال بالغ بر 3 میلیارد تومان ارزآوری اقتصادی برای شهرستان داشته و در زمینه اشتغالزایی نیز با وجود تنوع کشاورزی پیشگام بود اما اکنون بیشترین خسارت را متحمل شده است.

*کم توجهی مسئولان در برابر هشدارهای شورا و مردم پیش از وقوع سیل!

ایران گلین عباسیان، رئیس شورای اسلامی روستای مهاجر آباد در گفت و گو با ایسنا ضمن معرفی روستا اظهار کرد: شورای روستای مهاجر آباد در سال 96 تشکیل شد و پیش از آن مشکلات متعددی در زمینه برق، آّب و گاز وجود داشت که با اقدامات اعضای شورا توانستیم این تاسیسات زیربنایی را احیا کنیم.

وی، مهاجر آباد را صادرکننده محصولات کشاورزی اعلام و تاکید کرد: سالانه 2 هزار تن کیوی و 400 تن ماهی قزل آلا از این روستا به بازارهای شهرستان و استان صادر شده و این روستا با داشتن باغات و مزارع چای دارای گستره کشاورزی مناسب بوده که حاصل آن اشتغالزایی برای جوانان روستا است.

رئیس شورای اسلامی روستای مهاجر آباد با تاکید بر اینکه پیش از وقوع سیل مشکلات روستا با مسئولین شهرستانی مطرح شده و پیش بینی خسارت سیل به این ادارات اعلام شده بود، گفت: بارها طی نامه نگاری های متعدد با ادارات مختلف شهرستان بیان کردیم که رودخانه مجاور روستا فاقد دیواره بوده و حریم آن نامشخص است.

عباسیان با اشاره به عدم لایروبی انهار و قطع درختان حاشیه رودخانه تصریح کرد: شورای مهاجر آباد در زمینه وقوع سیل هشدارهای لازم را مسئولان داده بود اما متاسفانه هیچ اقدامی از سوی متولیان امر صورت نگرفت.

وی، دلیل بروز خسارات هنگفت وارده را کم توجهی مسئولان در انجام وظایف محوله عنوان و خاطرنشان کرد: تلاش‌های یکساله شورای روستا و اهالی با ارسال مکاتبات در پیچ و خم اداری گم شد.

*مهاجرآباد سیل‌زده فاقد آب شرب و گاز

وی با بیان اینکه علیرغم بازدیدهای متعدد مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری هنوز اتفاق مثبت و شایان ذکری برای روستا نیفتاده است، گفت: متاسفانه هم اکنون روستا از داشتن آب شرب و گاز طبیعی محروم بوده و جاده دسترسی به روستا نیز به حد مطلوب نرسیده است.

عباسیان با انتقاد از عملکرد دستگاه های اجرایی و مسئولان نسبت به برداشت چوب های میان رودخانه که حمل آورد سیل بود، خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات اولیه در روزهای نخستین با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر قرار بر این شد تا 25 درصد از فروش چوب های انباشته حاصل از سیل سهم روستا شده و به کشاورزان آسیب دیده تعلق گیرد. با وجود این توافق، مسئولان با صراحت اعلام کردند که باید چوب ها از این محل خارج شود و اگر شورای روستا مخالفت کند با آن ها برخورد خواهد شد.

رئیس شورای مهاجر آباد با بیان اینکه تا این زمان به طور میانگین روزانه 4 کامیون چوب از روستا خارج می‏‌شود، گفت: علاوه بر خروج این سرمایه هنگفت، مقرر شد مصالح مازاد رودخانه نیز برداشت شود که حتی یک ریال از این میان عاید روستا نشده است.

عباسیان به سرمایه میلیاردی حاصل از این برداشت ها، اشاره و تصریح کرد: پرسش ما این است که این سرمایه ها به کجا رفته و صرف چه اموری شده است و چرا نباید بخشی از این هزینه ها در اختیار روستائیان همین منطقه قرار گیرد تا جبران خسارت وارده شود.

وی با اذعان بر اینکه سیل بعدی کل روستا را تخریب خواهد کرد به خواسته های مردم روستای مهاجرآباد، اشاره و اظهار کرد: احداث دیوار حفاظتی با استفاده از مصالح و حمل آورد سیل، برقراری تاسیسات زیربنایی و اختصاص بخشی از درآمد حاصل از فروش چوب به روستائیان تنها مطالبات به حق اهالی روستای مهاجرآباد است.

بهروز مرادی یکی دیگر از اهالی روستا مهاجرآباد در گفت‌وگو با ایسنا، مهاجرآباد را قطب کشاورزی و شیلاتی معرفی کرده و اظهار کرد: بارها طی نامه های متعدد با وزارت های نیرو و جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مکاتبه شد اما لایروبی نشدن انهار، وجود درختان حاشیه رودخانه، مشخص نکردن حریم رود و عدم اعلام آن به کشاورزان مسبب اصلی بروز سیل و آسیب به روستا گردید.

*مردم یا مسئولان، مقصر اصلی تخریب سیل کدامند؟

وی با اشاره به نامه مورخ 29 فروردین ماه مبنی بر هشدار در مورد طغیان و سیلابی شدن رودخانه و صدمه به جاده، ابنیه، باغات و زمین های زراعی کشاورزان روستای مهاجر آباد گفت: دستگاه ها به وظایف ذاتی و قانونی خود به درستی عمل نکردند.

مرادی در انتقاد از مقصر جلوه دادن روستائیان به دلیل تجاوز به حریم رودخانه‌ها تصریح کرد: زمانی که دستگاه‌ها به کشاورزان چه به صورت شفاهی یا کتبی اعلام نکنند که حریم رودخانه تا کجاست و هیچ ابلاغیه‌ای مبنی بر مشخص کردن حریم رود وجود نداشته باشد چطور کشاورزان باید حریم را رعایت و تکلیف خود را می دانستند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود هماهنگی‌های صورت گرفته با مسئولین سازمان جنگل ها که مقرر شده بود بخشی از آورده، سهم مردم روستا باشد وجود دست‌های پشت پرده این توافقات را برهم زد و تاکنون یک ریال از برداشت های چوب و مصالح عاید روستا نشده است.

مرادی با تصریح اینکه این درآمدها سهم بیت المال است و باید برای مردم و در همین مکان خرج و هزینه شود افزود: این تعرض آشکار به حق مردم رنجدیده است.

به گزارش ایسنا مازندران، خبرگزاری ایسنا آمادگی دارد تا پاسخ تمامی مسئولان ادارات و نهادهایی که نامشان در این گزارش آمده است را در قالب گفت‌وگو منتشر کند.

* ایسنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۹۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

دهیار روستای ابیانه از سنگ‌فرش سه هزار و ۲۰۰ مترمربع از معابر روستای ابیانه به منظور تسهیل در تردد گردشگران خبر داد. - اخبار استانها -

مجید نوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز، گفت: در آستانه فصل باز شدن گل‌های محمدی و شروع گلابگیری در شهرستان نطنز، بافت تاریخی و طبیعت پیرامون روستای ابیانه از وجود زباله‌ها پاک شد.

وی با بیان اینکه پاکسازی بافت تاریخی و محیط منظر روستای ابیانه با مشارکت پایگاه میراث فرهنگی، دوستداران طبیعت، دهیاری و مردم روستا برگزار شد، افزود: ترویج فرهنگ محیطی پاک و جمع‌آوری زباله و حفظ و حراست از میراث طبیعی و تاریخی از اهداف اصلی برگزاری چنین برنامه‌هاست.

سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ابیانه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در راستای افزایش زیبایی منظر روستایی و تسهیل تردد عابران محلی و گردشگران، معابر روستای ابیانه و کوچه‌های محلات تاریخی روستا از جمله محله پل و یوسمون سنگ فرش شد.

نوری با اشاره به اینکه اجرای این طرح علاوه بر تسهیل تردد، سبب هدایت آب‌های سطحی و انتقال به محدوده اراضی کشاورزی روستا خواهد شد، تصریح کرد: در این مرحله سه هزار و 200 مترمربع از معابر روستا، پس از بسترسازی مناسب، سنگ فرش شد و مابقی کوچه‌ها نیز در آینده سنگ فرش می‌شود، ضمن اینکه در سال‌های گذشته نیز بخش زیادی از معابر روستا توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان نطنز سنگ فرش شده است.

توزیع علوفه برای حفظ گونه‌های حیات وحش

دهیار ابیانه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم یادآور شد: با توجه به اقلیم کوهستانی روستای تاریخی ابیانه و قرارگیری و همجواری آن با  منطقه حفاظت شده کرکس و وجود گونه های متنوع زیستی، عملیات توزیع علوفه در اراضی بالادست روستا همه ساله با همکاری و مساعدت اداره محیط زیست، دهیاری ابیانه و دوستداران طبیعت انجام می‌شود که در زمستان گذشته با توجه به بارش‌های سنگین برف توزیع علوفه در سه نوبت انجام شد.

هادی عسگری گفت: منطقه حفاظت شده کرکس در شمال استان اصفهان با 114هزار هکتار وسعت زیستگاه 290 گونه گیاهی از جمله گون، درمنه، زرین گیاه، بادام کوهی و 13گونه پستاندار از قبیل گرگ، کفتار، بز کوهی، قوچ و میش است.

راه‌های دسترسی شهرستان خوسف به روستاها مختل شد

به گزارش تسنیم؛ روستای ابیانه در دامنه کوه کرکس و در 40 کیلومتری شمال غرب نطنز و 70 کیلومتری جنوب کاشان در استان اصفهان، همچون نگینی می‌درخشد و اتوبان خلیج فارس که قم را به اصفهان وصل می‌کند، یکی از بهترین راه‌های دسترسی به روستای تاریخی ابیانه است.

انتهایی پیام/804

دیگر خبرها

  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • (تصاویر) شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه / تخلیه برخی از روستا‌ها به علت سیلاب
  • شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه / تخلیه برخی از روستا‌ها به علت سیلاب
  • ۲ بند خاکی در زیرکوه شکست/ ادامه امدادرسانی از سوی امدادگران
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • بسته شدن ورودی روستای ماربین
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد