Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- عبدالحمید بیاتی: شاید «محمد بن سلمان» به هیچ وجه تصور نمی کرد که روزی اعتبار و آبروی وی و خاندان سلطنتی عربستان در دستان نمایندگان کنگره آمریکا قرار بگیرد و سنای ایالات متحده تبدیل به کابوس شبانه وی شود.

بن سلمان که به مدد ثروت آل سعود و حمایت های بی چون چرای آمریکا از وی در خصوص جنگ یمن، سرکوب مخالفان داخلی، به گروگان گرفتن نخست وزیر لبنان، سرکوب گسترده شیعیان قطیف و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گمان می کرد قدرتمندترین فرد جهان است اکنون در وضعیتی گرفتار شده که شاید هیچ راه فراری از آن وجود نداشتته باشد.

از تمسخر ترامپ تا حملات گزنده سنا

ماه عسل بن سلمان با آمریکا از ماه اکتبر و بعد از ماجرای قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی، در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه به پایان رسید. در این میان هر چند ریاض هزینه های زیادی کرد تا به هر نحو ممکن شخص بن سلمان را از پرونده قتل خاشقجی دور کند اما اسناد و مدارکی درباره این جنایت وجود دارد و سناتورهای آمریکا در جریان آنها قرار گرفتند همگی بر نقش انکار ناپذیر ولیعهد جوان در این قتل تاکید دارند.

سناتورهای آمریکا با تکیه بر این اسناد بر لزوم برخورد با بن سلمان تاکید دارند. بن سلمانی که به دلیل خریدهای گسترده نظامی از آمریکا زمانی نه چندان دور از سوی ترامپ به سخره گرفته شده بود.

در همین رابطه در آخرین دور از حملات لفظی به عربستان، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز ادعا کرد: اگر آمریکا نبود، ظرف یک هفته همه در عربستان، فارسی حرف می‌زدند. نیاز ما به آن‌ها (سعودی ها) به مراتب کمتر از نیاز آنها به ما است. همکاری آمریکا با محمد بن سلمان (MBS) و رژیم قاتل وی به آمریکا ضربه می زند. ارتش آن‌ها (سعودی ها) توان جنگیدن ندارد.

علاوه بر گراهام، سناتور جمهوریخواه «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا  اعلام کرده در نظر دارد طرح قطعنامه ای را ارائه دهد که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان را مسئول قتل «جمال خاشقچی» معرفی خواهد کرد.

رئیس کمیته روابط خارجی سنا اظهار داشت: این قطعنامه محمد بن سلمان را مسئول آن قتل معرفی می کند و این یک بیانیه قوی از سوی جمهوریخواهان است. این یک محکومیت قوی یک ولیعهد است و آنها را مسئول قتل یک روزنامه نگار می داند.

کورکر امیدوار است که امروز سه شنبه بتواند با کنار گذاشتن روال معمول کمیته روابط خارجی، قطعنامه را مستقیما به صحن سنا ببرد. این سناتور ایالت تنسی اظهار داشت: امیدوارم که سنا حمایت گسترده ای از آن به عمل آورد. تصور می کنم که این اتفاق خواهد افتاد.

وی در پاسخ به سئوالی درباره مفاد این قطعنامه تصریح کرد: این قطعنامه رسما محمد بن سلمان را مسئول قتل خاشقجی معرفی می کند... این یک بیانیه قاطع از سوی سناتورهای جمهوریخواه است. یک محکومیت مستحکم و قاطع علیه ولیعهد سعودی و مسئول دانستن وی به خاطر قتل یک روزنامه نگار. این یک بیانیه قاطع از سوی سنا ایالات متحده است و تصور می کنیم این قطعنامه تصویب شود.

هفته گذشته سناتور جمهوریخواه «لیندسی گراهام» نیز از سوی شماری از سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات قطعنامه ای را ارائه کرد که بن سلمان را در قتل خاشقجی «همدست» معرفی می کند.

«کریس مورفی» سناتور دموکرات، «مایک لی» سناتور دموکرات و «برنی سندرز» سناتور مستقل هم قطعنامه مشترکی ارائه کرده اند که هدف آن پایان دادن به حمایت آمریکا از تجاوز سعودی ها و ائتلاف عربی تحت سرکردگی ریاض به یمن است. انتظار می رود سنا روز چهارشنبه این قطعنامه را بررسی کند.

در خصوص این قطعنامه  واشنگتن پست گزارش داد که سنای آمریکا تا پیش از پایان سال ۲۰۱۸ به صورت رسمی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان را  به دلیل قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی محکوم خواهد کرد.

همچنین بر اساس این طرح، از ولیعهد عربستان خواسته خواهد شد تا دیگر سیاست‌های خصمانه در خلیج فارس را متوقف کند.

علاوه بر آن، گزینه توبیخ ترامپ به دلیل حمایت از بن سلمان در این طرح گنجانده شده است.

هراس ترامپ از استیضاح

کنگره آمریکا فقط درصدد نقره داغ کردن بن سلمان نیست بلکه برنامه ویژه ای را نیز برای دونالد ترامپ در نظر گرفته است. در همین رابطه یک منبع آگاه به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفته «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره اینکه نمایندگان دموکرات در مجلس نمایندگان ممکن است او را استیضاح کنند ابراز نگرانی کرده است.

این منبع همچنین به سی‌ان‌ان گفته ترامپ استیضاح را یک احتمال واقع» می‌داند ولی مطمئن نیست که اتفاق بیفتد. یک منبع دیگر در کاخ سفید به سی‌ان‌ان گفته دستیاران ترامپ معتقدند تنها مسئله‌ای که ممکن است موجب آغاز روند استیضاح شود، تخلفات مالی وکیل شخصی ترامپ، «مایکل کوهن» و پرداخت پول توسط او به زنانی است که ترامپ با آنها رابطه غیر اخلاقی داشته است.

صحبت از احتمال استیضاح ترامپ در روزهای اخیر، بعد از شکایتی که دادستان‌ها از او در منطقه جنوبی نیویورک‌ تنظیم کرده‌اند شدت گرفته است. در آن شکایت‌نامه، دادستان‌ها برای اولین بار به طور مستقیم ادعا کرده‌اند که اقدامات غیرقانونی وکیل ترامپ به دستور شخص او انجام شده است.

دموکرات‌ها در روزهای اخیر گفته‌اند که اقدامی که ترامپ انجام داده جزو «جرایم قابل استیضاح» است و او حتی ممکن است بعد از اتمام دوره اول ریاست‌جمهوری روانه زندان شود.

«جری ندلر»، رئیس آتی کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا گفته که این ادعاها، در صورت اثبات مصداق جرم قابل استیضاح هستند.

مایکل کوهن برای اولین بار در ماه سپتامبر ادعا کرد که ترامپ به او دستور داده این وجوه غیرقانونی را به عنوان حق‌السکوت به «استورمی دنیلز»، بازیگر فیلم‌های مستهجن و «کارن مک‌دوگال»، مدل نشریه «پلی‌بوی» پرداخت کند.

دادستان‌ها در یک سند اتهام که جمعه برای کوهن تنظیم کرده‌اند ادعاهای او علیه ترامپ را تأیید کرده و خواستار در نظر گرفتن مجازات حبس برای کوهن شده‌اند.

روند استیضاح و شانس موفقیت آن

در خصوص امکان استیضاح ترامپ بی بی سی در گزارشی می نویسد: اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور نبود، ادعاهای مطرح شده در دادگاه مایکل کوهن، وکیل سابق او، می‌توانست به باز شدن پرونده‌ای قضایی علیه وی منجر شود.

حقوقدان ها می‌گویند که پیگرد قضایی ترامپ ‌در زمان ریاست جمهوری او امکان‌پذیر نیست و تنها راه برکناری او از این مقام، استیضاح او است.

اما آیا چنین کاری امکان‌پذیر است؟ کدام روسای جمهور آمریکا تا کنون استیضاح شده‌اند و نتیجه آن چه بوده؟ جواب این سوال‌ها ممکن است غیرمنتظره باشد.

در شرایط فعلی استیضاح به معنای وارد کردن اتهاماتی از سوی کنگره آمریکا است که می‌تواند مقدمه‌ای برای محاکمه رئیس جمهور باشد. قانون پیش بینی کرده که رئیس جمهوری، معاون رئیس جمهوری و مقامات کشوری ایالات متحده را می توان پس از استیضاح به خاطر خیانت به کشور، رشوه خواری و سایر جرایم و جنبه های مرتبط با مناصب اصلی دولتی و محکومیت به خاطر این جرایم از سمت هایشان برکنار کرد.

روند استیضاح باید از مجلس نمایندگان شروع شود و به جریان افتادن آن به رای اکثریت نمایندگان (نصف به علاوه یک) نیاز دارد. در صورت کسب این رای، محاکمه در سنا برگزار خواهد شد.

در این مرحله رای دوسوم نمایندگان سنا برای برکناری رئیس جمهور لازم است. در تاریخ ایالات متحده آمریکا هرگز چنین اتفاقی نیفتاده است.

با آن که تهدید به استیضاح در موارد متعددی مطرح بوده، تنها دو رئیس جمهور آمریکا واقعا استیضاح شده‌اند.

بیل کلینتون، چهل و دومین رئیس جمهور آمریکا، به دلیل شهادت دروغ در مقابل هیئت منصفه و ممانعت از اجرای عدالت، استیضاح شد. کلینتون درباره ماهیت رابطه‌اش با مونیکا لوینسکی دروغ گفته بود و ظاهرا از او هم خواسته بود که دروغ بگوید.

مجلس نمایندگان با ۲۲۸ رای مثبت در برابر ۲۰۶ رای منفی برای اتهام اول و ۲۲۱ در برابر ۲۱۲ برای اتهام دوم، استیضاح بیل کلینتون را کلید زد.

باید در نظر داشت که در آن زمان، یعنی دسامبر ۱۹۹۸، میزان محبوبیت کلینتون در نظرسنجی‌ها ۷۲ درصد بود. وقتی مصوبه استیضاح در سال ۱۹۹۹ به سنا رسید، رایی حتی نزدیک به دوسوم لازم برای برکناری او هم به دست نیامد و کلینتون رئیس جمهور ماند.

تنها رئیس جمهور دیگری که در تاریخ ایالات متحده استیضاح شده است «اندرو جانسون» بود که به عنوان هفدهمین رئیس جمهور آمریکا از سال ۱۸۶۵ به مدت چهار سال این مقام را بر عهده داشت. مجلس نمایندگان در سال ۱۸۶۸ استیضاح او را تصویب کرد. استیضاح جانسون، تنها ۱۱ روز بعد از برکناری ادوین استنتون، وزیر جنگ او به رای گذاشته شد. این وزیر با سیاست‌های رئیس جمهور موافق نبود.

تشابه اخراج استنتون در آن زمان و جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی، در زمان حاضر از چشم رسانه‌های آمریکایی پنهان نمانده است. با وجود این، بر خلاف کلینتون، اندرو جانسون با اختلاف بسیار کمی از رای‌گیری سنا جان سالم به در برد و اکثریت دوسوم تنها با یک رای شکسته شد.

کد خبر 4482122 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: دونالد ترامپ مجلس سنای آمریکا محمد بن سلمان کنگره آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۹۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، برخی نمایندگان کنگره آمریکا خواستار اعمال محدودیت در کمک واشنگتن به تل آویو شدند.

در همین ارتباط گزارش شده است که حداقل ۸۸ نماینده کنگره در نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از او خواسته‌اند تا سیاست ممنوعیت فروش تسلیحات به کسانی که مانع کمک آمریکا به غزه می‌شوند، در مورد اسرائیل اعمال شود.

این ۸۸ عضو کنگره در نامه خود به بایدن، محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در کمک به غزه را باعث ایجاد یک فاجعه انسانی بی سابقه در غزه عنوان کرده‌اند.

از طرف دیگر اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096074

دیگر خبرها

  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • درخواست ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو در کنگره
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو