Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور لبنان به رغم اینکه اخیرا تهدید کرده بود مساله تشکیل دولت لبنان را به پارلمان می‌برد مذاکرات جدیدی را برای باز کردن گره تشکیل دولت جدید آغاز کرده و با رئیس پارلمان و نخست‌وزیر مکلف دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة در اشاره به بحران تشکیل دولت لبنان نوشت، حزب الله لبنان می‌خواهد یکی از شش نماینده سنی مستقل هم‌پیمانش که عضو لیست "اللقاء التشاوری" هستند به عنوان وزیر در دولت جدید تعیین شود این درحالی است که سعد حریری، نخست‌وزیر مکلف لبنان با این مساله مخالف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان خواسته شده تا از سهم وزیر سنی خود بگذرد تا یکی از شش نماینده‌ سنی هم‌پیمان حزب الله به عنوان وزیر تعیین شود.

پیشتر جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان پیشنهاد داده بود تا تعداد وزرای دولت از ۳۰ وزیر به ۳۲ وزیر افزایش یابد تا به این ترتیب مشکل حل شود. منابع آگاه گفتند، طرح ۳۲ وزیر منجر به افزایش دو وزیر از اقلیت‌ها یعنی یک وزیر علوی و یک وزیر سریانی می‌شود.

این منابع ادامه دادند، از این رو رئیس‌جمهوری وزیر سنی را از سهمیه هشت مارس برمی‌دارد و به یک وزیر اضافی از سریانی دست می‌یابد یا اینکه حریری در مقابل صرف نظر از یک وزیر سنی خود به یک وزیر علوی دست می‌یابد تا تعداد وزیرانش شش تا باقی بماند و به این ترتیب تعداد وزیران رئیس‌جمهوری و جریان آزاد ملی نیز ۱۲ وزیر باقی می‌ماند و این یعنی حفظ "یک سوم معطل" که برای تصمیم‌گیری‌ها در این کشور مهم است.

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان با این راهکار موافق است و مانعی در این نمی‌بیند که سعد حریری به سهم خود از دولت برای دو وزیر علوی و سریانی دست یابد و یک وزیر سنی که جزو سهمیه عون است تعیین شود.

اما از آنجا که حریری با افزایش وزرای دولت مخالف است، نبیه بری تنها همان پیشنهادش را دارد که عون از سهمیه وزیر سنی خود دست بکشد تا یکی از شش وزیر "اللقاء التشاوری"(دیدار مشورتی) تعیین شود.

به گفته منابع آگاه، میشل عون ابتدا درباره تعیین وزیر سنی از سهمیه‌اش از میان شش نماینده سنی مستقل انعطاف‌پذیری داشت اما باسیل توانست نظر عون را با پیشنهاد افزایش تعداد وزرا تغییر دهد تا عون بتواند سهمیه‌ای از دو وزیر اضافی داشته باشد.

این منابع می‌گویند، عون قانع شده که دولت ۳۲ وزیر داشته باشد اما حریری با این مساله مخالفت کرده و این موجب اختلاف میان او و عون شده است.

نبیه بری درباره اینکه آیا حریری یکی از شش نماینده هم‌پیمان حزب الله را می‌پذیرد حتی اگر از سهمیه عون باشد، گفت: این مساله را به من واگذار کنید. من نهایت تلاشم را می‌کنم تا حریری را قانع کنم اما اگر عون فداکاری نکند و از وزیر سنی سهمیه خودش نگذرد نمی‌توانم کاری بکنم.

همچنین منابع می‌گویند بعید است حزب الله از میشل عون بخواهد از سهمیه خود بگذرد تا مشکل حل شود چراکه حزب الله تنها به گفتن این مساله اکتفا کرده که هر چیزی که شش نماینده هم‌پیمانش با آن موافق باشند این حزب نیز همان را می‌پذیرد.

میشل عون نیز مشغول مذاکرات جدید برای باز کردن گره دولت است. وی با نبیه بری و سعد حریری دیدار کرده شاید بتواند قبل از جشن‌های سال نو مشکل را حل کند.

این دیدارها در حالی صورت گرفته که بری معتقد است عون باید فداکاری کند و یکی از شش نماینده از سهمیه خود را به جای پیشنهاد باسیل برای راضی کردن حزب الله به تعیین یکی از نمایندگان شش گانه از سهمیه حریری بپذیرد.

حریری که با تعیین وزیری از شش نماینده سنی هم‌پیمان حزب الله مخالف است گفته که دنبال نامزد دیگری خارج از شش نماینده در راستای یک راهکار میانه باشید.

به دنبال انتقاد عون از سفر فردا (چهارشنبه) حریری به لندن درحالی که دولتی تشکیل نشده و صحبت‌هایش در مقابل نمایندگان و مسؤولان که گفته بود اگر حریری دولت را تشکیل ندهد باید به دنبال فرد دیگری باشیم، این دو به شدت با هم اختلاف پیدا کرده‌اند.

حریری بعد از دیدارش با عون درباره طرح‌های تشکیل دولت گفت: من این طرح‌ها را به شما نمی‌گویم چراکه هر زمان که در این باره صحبت می‌کنیم اوضاع به هم می‌ریزد برخی خواهان تشکیل دولت هستند و برخی نیستند. ما باید به رئیس‌جمهوری فرصت بدهیم تا به مذاکراتش ادامه بدهد.

وی درباره اینکه آیا دولت قبل از میلاد مسیح تشکیل می‌شود یا خیر گفت: نمی‌دانم آیا تشکیل دولت یکی از هدایای بابانوئل خواهد بود یا خیر.

او درخصوص تصمیم عون برای ارسال پیامی به پارلمان گفت: مشکل ما در لبنان این است که به یک مساله مشخص تکیه و از آن علیه یکدیگر استفاده می‌کنیم. من به خوبی اهداف و قصد و نیت رئیس‌جمهوری را می‌دانم ما نباید برداشت نادرست داشته باشیم. رئیس‌جمهوری در نهایت مایل به تشکیل دولت است.

حریری گفت: همگان مسؤولیت عدم حل بحران تشکیل دولت را برعهده دارند و تنها من و رئیس‌جمهوری مسؤول نیستیم.

وی بر وجود راهکارهایی برای تشکیل دولت تأکید کرد و گفت: من سه شنبه بیروت را ترک می‌کنم و زمانی که بازگردم رئیس‌جمهوری مذاکراتش را تکمیل کرده است و ان شاء الله به راهکار می‌رسیم.

قرار است حریری امروز برای شرکت در یک همایش اقتصادی عازم لندن شود.

همچنین میشل عون احتمالا طی دو روز آینده با هیئتی از حزب الله و شش نماینده‌ای که این حزب مصر است یکی از آن‌ها وزیر شود، دیدار کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند

 سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه کنفرانس صلح اوکراین به میزبانی سوئیس یک تقلید مسخره و بی معنی از یک کنفرانس واقعی با مذاکرات جدی و تاثیرگذار است، گفت: هیچ یک از سیاستمداران کشور‌های غربی و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند.

به گزارش بامداد دوشنبه اسپوتنیک، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ATV بوسنی با بیان اینکه در حال حاضر هیچکس نیست که ما با وی مذاکره کنیم، اظهار کرد: بر اساس اظهار نظر‌هایی که از رهبران اوکراین، ایالات متحده و کشور‌های اروپایی و سیاستمداران این کشور‌ها شنیده می‌شود، هیچ یک از آنها برای گفت وگوی جدی آماده نیستند.

وی در ادامه افزود: غرب تلاش می‌کند به هر طریق ممکن با استفاده از ابزار‌های دروغ‌پراکنی، باج‌خواهی یا با دادن قول‌های واهی، حداکثر تعداد ممکن از کشور‌های در حال توسعه و کشور‌های جنوب جهانی را به کنفرانس سوئیس بکشاند.

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه به انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا اشاره و تاکید کرد که برای مسکو بین رئیس جمهور دموکرات یا جمهوریخواه تفاوتی وجود ندارد چرا که هر دو حزب در ایالات متحده، روسیه را دشمن خود می‌دانند و فارغ از اینکه رئیس جمهور این کشور از کدام حزب انتخاب شود، سعی خواهد کرد مسکو را شکست دهد.

وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود: اینکه ما باید از سوی مقام‌های آمریکایی یک دشمن محسوب شویم یا یک رقیب به حساب بیاییم، نکته ظریفی است، اما در هر صورت هدف واشنگتن، شکست استراتژیک روسیه است.

 ایگنازیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس پیش‌تر در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: بنا به درخواست اوکراین، ما قصد داریم تا تابستان کنفرانسی در سطح عالی درباره صلح در اوکراین ترتیب دهیم تا برای رسیدن به هدف مشترکمان با هم همکاری کنیم.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • وزیر کشور: ری، دماوند و فیروزکوه به استان‌های تهران شرقی و غربی ملحق نخواهند شد
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • کابینه جنگ اسرائیل امروز تشکیل جلسه می‌دهد
  • میشل: شکست دادن بارسا جشن گرفتن دارد
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا