Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@05:15:33 GMT

آیا دولت عمران خان بزودی سقوط می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۰۱۴۵

آیا دولت عمران خان بزودی سقوط می‌کند؟

مشاور حزب مردم (PPP) پاکستان و رئیس جمهوری پیشین این کشور، اخیرا در سخنانی مدعی شد که دولت جدید اسلام آباد به رهبری «عمران خان» مدت زمان پنجساله خود را طی نکرده و به زودی سرنگون می‌شود.

«آصف علی زرداری» در اجتماعی در شهر «صدیق آباد»، از شیوه مدیریتی دولت جدید انتقاد کرده و گفت که «عمران خان» نمی‌تواند اقتصاد را مدیریت کند و حتی قادر نیست که وعده‌های دروغین خود را محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی از شیوه حکومت حزب تحریک انصاف در دولت جدید این کشور و مدیران به تعبیر خود بی تجربه آن انتقاد کرد و ادامه داد: به نظر می‌رسد حکومت عمران خان دوام چندانی نداشته باشد و احتمالا به زودی شاهد سقوط حکومت او باشیم.

رئیس جمهوری پیشین پاکستان همچنین با انتقاد از شیوه مدیریت بحران در دولت جدید، گفت که در دولت حزب مردم (PPP) زبان هیچ مخالفی بسته نمی‌شد و مخالفان به زندان نمی‌افتادند.

عضو مجلس ملی پاکستان به نقد وعده نخست وزیر این کشور در خصوص تشکیل ایالت جدید «پنجاب جنوبی» پرداخت و توضیح داد: حزب تحریک انصاف (PTI) وعده و شعار حزب مردم (PPP) را در این خصوص به سرقت برد و اکنون شجاعت انجام این وعده را نیز ندارد.

زرداری همچنین با وعده اینکه به زودی حزبش به قدرت باز می‌گردد، افزود:ایالت‌هایی که در آن، گاز و نفت و آب استحصال می‌شود، حق امتیاز دریافت می‌کنند.

*** بوتو زرداری: دولت عمران خان اقدامی نکرده است
«بلاول بوتو زرداری» رئیس حزب مردم نیز، عملکرد دولت عمران خان را به شدت مورد انتقاد قرار داد و در پیام توئیتری نوشت که دولت ظرف این ۱۰۰ روز تنها سرگرم برگشت از مواضع خود بوده است.
از سوی دیگر سخنگوی حزب مردم گفت که سخنرانی نخست وزیر درباره عملکرد ۱۰۰ روزه خود تاثیرگذار نبود و «عمران خان» به رغم گذشت ۱۰۰ روز از دولت خود چیزی برای گفتن نداشت.
وی توضیح داد: حزبی که با رویاپردازی‌ها و تعهدات بسیار به روی کار آمده بود، طی ۱۰۰ روز گذشته، کمر قشر کم درآمد را شکسته و مردم را در سونامی گرانی و تورم غرق کرد.
نماینده ارشد حزب مردم نیز گفت:عملکرد عمران خان ظرف این ۱۰۰ روز، درخواست وام از کشور‌های دوست بود و وی بیشتر وقت خود را به درخواست وام گذراند.

*** سراج الحق: ماه عسل دولت عمران خان تمام شد
رهبر حزب جماعت اسلامی پاکستان نیز روز یکشنبه ۱۸ آذرماه در یک کنفرانس خبری با انتقاد از عملکرد چهارماهه دولت حزب حاکم (تحریک انصاف) گفت که ماه عسل دولت عمران خان پایان یافته و زمان آن است که دولت جدید به وعده‌های خود جامه عمل بپوشاند.
«سراج الحق» با طرح این پرسش که دولت تحریک انصاف چه اقداماتی طی چهار ماه گذشته برای ساختن کشور انجام داده است، افزود:همگان نگران تورمی هستند که گریبانگیر کشور شده است.

*** عضو حزب مخالف: دولت عمران خان عملکرد مناسبی نداشته است
عضو ارشد حزب مسلم لیگ - شاخه نواز شریف و وزیر پیشین مشاور در امور اقتصادی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، در خصوص ادعا‌های «آصف علی زرداری» رییس جمهوری پیشین این کشور و از اعضای ارشد حزب مردم (PPP) گفت:دولت جدید هیچ گام مثبتی برای تقویت اقتصاد برنداشت و از سویی نیز اعتماد عمومی را از بین برد.
افضل خان اضافه کرد:اعضای این دولت، در مدیریت اقتصادی موفق نبودند.
وی در خصوص ادعای عمران خان مبنی بر احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام گفت:عملکرد ضعیف دولت، می‌تواند دلیل انتخابات زودهنگام باشد و فکر می‌کنم که دولت جدید نمی‌تواند، دوره مسئولیت خود را به پایان برساند.
این عضو ارشد حزب مسلم لیگ - شاخه نواز شریف (PML-N) همچنین گفت: اختلافات عمده‌ای در حزب تحریک انصاف وجود دارد و رهبران حزب برای قدرت، رقابت می‌کنند.
وزیر پیشین مشاور پاکستان در امور اقتصادی و دارایی همچنین با بیان اینکه جهت گیری هر دولتی در ۱۰۰ روز نخست فعالیت آن مشخص می‌شود، افزود: دولت جدید از سیستم نخبه گرا به سیستم عوامگرا تغییر جهت داده است.

**عضو حزب حاکم پاکستان: شاخص‌های اقتصادی در جهت مثبت است
عضو مجلس ملی پاکستان و از اعضای حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا در خصوص انتقاد‌های مخالفان دولت و ادعای مخالفان مبنی بر احتمال سقوط زودهنگام دولت، گفت:به یقین، دولت عمران خان، مدت مسئولیت پنج ساله خود را با موفقیت به پایان رسانده و ادعا‌های مخالفان و «آصف علی زرداری» در این خصوص نیز بی اساس است.
«ارباب امیر ایوب» با متهم کردن احزاب مخالف دولت به بحران سازی، حزب مسلم لیگ شاخه نواز را مسئول بیشتر مشکلات اقتصادی پاکستان خواند و افزود: آن‌ها هیچ اقدامی برای توسعه و پیشرفت کشور انجام نداده اند و سران دولت‌های پیشین، عروسک و بازی گردان نیرو‌های خارجی و داخلی بوده اند.
وی با تاکید بر اینکه با تمهیدات و برنامه‌های در دست انجام، اقتصاد تا حد زیادی بهبود خواهد یافت، گفت:سیاست‌های دولت حزب تحریک انصاف در حال میوه دادن است.
«ارباب امیر ایوب» با ادعای اینکه تمامی شاخص‌های دولت در جهت مثبت حرکت می‌کند، ادامه داد:نتایج سیاست‌های اقتصادی دولت حاکم، طی ماه‌های آینده خود را نشان می‌دهد.
این عضو مجلس ملی پاکستان همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه، دولت حاکم، به طور قطع و یقین، مدت مسئولیت خود را به پایان می‌برد، افزود:حزب تحریک انصاف، صادقانه برای حل مشکلات اقتصادی کشور پیشقدم شده است و همه اقدامات نیز برای تحقق هدف آسایش و راحتی شهروندان انجام می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عمران خان پاکستان سقوط دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۰۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش خبرگزاری دولت به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان

ایرنا، خبرگزاری دولت در واکنش به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان مطلبی منتشر کرد. 

این خبرگزاری در ادامه نوشت: در جریان سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به پاکستان یک موج و فضاسازی رسانه‌ای پیرامون اعطای مدرک دکتری افتخاری به آیت الله رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان از سوی منتقدین دولت به راه افتاد، ادعاهایی بی اساس که به گفته کارشناسان در جهت به حاشیه بردن دستاوردهای این سفر استراتژیک تعبیر می‌شود، اما واقعیت ماجرا چیست؟

«آیت الله سید ابراهیم رئیسی» در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت‌ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه‌های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می‌کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت‌هایی که به کشورمان سفر کرده‌اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه‌های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه‌های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت‌های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل‌تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی‌اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه‌های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه‌های آن ایالت است و رئیس دانشگاه‌ها را تعیین می‌کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم‌ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می‌شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

آیت‌الله رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد. روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه‌های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت‌های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می‌شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

دیگر خبرها

  • واکنش خبرگزاری دولت به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • راه اندازی سومین مرکز تخصصی نماز کشور در استان؛بزودی
  • عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت
  • بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • درخواست آرژانتین از پاکستان و سریلانکا : احمد وحیدی وزیر ایران را بازداشت کنید
  • نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات بزودی اعلام می‌شود
  • سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر