Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی مطهری» نایب رئیس مجلس که در دو دوره اخیر انتخابات مجلس شورای اسلامی لیست «صدای ملت» را تشکیل داده و تلاش کرده بود نمایندگانی که حرف مردم را می فهمند و می زنند را در این لیست جای داده و از این طریق برای راهی کردن آنان به مجلس تلاش کند در اظهار نظری قابل تامل پیرامون موضوع گرانی بنزین گفته است که «حدس می‌زنم مردم هم موافق افزایش قیمت بنزین هستند!»

به گزارش «تابناک»، اینکه آقای مطهری از کجا و بر اساس چه یافته هایی متوجه شده که مردم با گران شدن قیمت بنزین نه تنها مخالفتی ندارد که موافق هم هستند، نه از طرف ایشان اعلام شده و نه در مورد آن توضیحی ارائه کرده اند، اما برخی واکنش ها به این سخنان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که قرار بوده صدای مردم در خانه ملت باشد قابل تامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا در یکی از کامنت ها پیرامون این سخن آقای مطهری از طرف مردم نوشته شده بود که «آره بخدا، از نماینده‌های مجلس خواهش می‌کنیم هرچه سریع تر نان، آب و برق و بقیه‌ی چیزا رو هم گرون کنن!!!! باور کنید، خسته شدیم از این همه ارزونی!!!»

به نظر می رسد که خیلی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی واقعا در جریان وضعیت اقتصادی کشور و مردم نیستند، طبیعی هم هست چون آقای مطهری و اگر نگوییم همه حداقل بخش قابل توجهی از نمایندگان محترم مجلس تا الان نشده که وسط ماه کفگیر حقوق و مزایای شان به ته دیگ بخورد و سایر روزهای ماه رو به انتظار دریافت حقوق آخر ماه شان بنشینند که اگر چنین وضعیتی داشتند، فکر اساسی برای بهبود و رفاه حال مردم می کردند.

«علی مطهری» از نمایندگانی بود که در جریان دولت نهم و دهم «وکیل الدوله» بودن برخی نمایندگان را به شدت محکوم می کرد و شاید یکی از دلایلی که بخشی از مردم او را نماینده ای شجاع و مدافع حق می دانستند هم همین رویکرد بود، اما با شروع بکار دولت روحانی مدت هاست که چنین رویکردی را از نایب رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی نمی بینیم. بنابراین باید خطاب به او یادآور شویم که بگیم صرف دفاع و هم راهی با دولت نباید باعث بستن چشم ها بر روی واقعیات های جامعه بشود.

هرچند همه ما این مساله را به خوبی درک می کنیم که قیمت بنزین در ایران با توجه به سقوط ارزش پول ملی و گران شدن نرخ ارز در قیاس با سایر کشورهای همسایه مان به شدت پایین است و شاید یکی از دلایل افزایش قاچاق سوخت هم همین باشد، لذا افزایش قیمت بنزین می تواند امری عقلایی و منطقی باشد، اما بهتر است این مساله را نه از زبان مردم، بلکه به زبان کارشناسی و منطقی بیان و علت های آن را هم ذکر کنیم.

قطعا مردم با افزایش قیمت سوخت مشکلی نخواهند داشت، اما آقای مطهری و سایر نمایندگان مجلس بهتر است در کنار این موضوع فضا را به نحوی فراهم کنند که کارتل ها و مافیای تولید خودروی انحصاری را در کشور کنار زده و زمینه را برای رقابتی کردن این بازار و دادن حق انتخاب به مردم فراهم کنند. تحقق چنین موضوعی می تواند همان بخش منطقی و قابل درک باشد که در این صورت مردم هم هیچ مخالفتی با افزایش قیمت سوخت نخواهند کرد.

نمی شود که هم خودروی بی کیفیت و بدون هرگونه امکانات رفاهی به مردم عرضه شود که نه تنها باعث راحتی و رفاه خریداران نمی شود، بلکه جان آنها را هم به خطر می اندازد و از طرفی هم سوخت گران به مردم عرضه شود. در حقیقت آنجایی که مربوط به حاکمیت و دولت می شود امکانات باید حداقلی باشد و وقتی به وظایف مردم می رسد انتظار داریم که در قبال این امکانات حداقلی پرداخت حداکثری داشته باشند!

لذا مردم می پذیرند که سوخت گران بشود، اما بازار خودرو با واردات خودروهای مدرن و به روز دنیا و همچنین تولید داخلی که مردم می توانند دست به انتخاب از بین خودروهای وارداتی و تولید داخل بزنند، آزاد شود. مردم باید برای سوار شدن یک خودرو حق انتخاب داشته باشند، بتوانند برای جلوگیری از معضلات زیست محیطی و کاهش هزینه های مربوط به سوخت فسیلی خودروهای هیبریدی بخرند و البته برای خودروهای بنزینی هم از سوخت با کیفیت استفاده کنند. قابتی بشود.

آقای مطهری بهتر است بداند که «خیلی چیزهای دیگر هم باید بشود» اینکه دست دولت، مسئولان  و حکومت همیشه یک طرفه برای حل مشکلات در ‌جیب مردم مردم باشد،  درست نیست. اگر قرار است با استانداردهای کشورهای منطقه و جهان همه چیز سنجیده شود، لازمه ابتدایی آن توجه به میزان حقوق و دستمزد دریافتی از سوی حقوق بگیران است که باید آن را حداقل به سطح نرم و استاندارد جهانی رساند. نمی شود که درآمدهای مردم ریالی باشد و زمان دریافت خدمات آن را دلاری پرداخت کنند!

برای حل مشکلات مربوط به میزان مصرف سوخت و بالاتر از آن مشکلات مردم در این زمینه، بهتر است دولت و تئوری پرداران کشور که تاکید زیادی بر تولید خودروهای داخلی دارند، به اشتباهات خودشان مثلا در رابطه با «سرمایه گذرای بیهوده بر صنعت خودرو اذعان کنند» و پس از آن یک برنامه زمان بندی شده ای را برای رساندن نرخ سوخت به قیمت های فوب و استاندارد جهانی و همچنین بهره مندی مردم از دسترسی به خودروهای مدرن تولیدی در دنیا بدون پرداخت تعرفه های چند برابری ارائه کنند.

نمایندگان مجلس می توانند در این زمینه طرحی ارائه کنند که مبتنی بر آن مثلا بعد از پنج سال قیمت سوخت مطابق با خواسته های که اخیرا رئیس جمهور در یک سخنرانی بیان کرد، شناور و منطبق با قیمت های جهانی بشود و از طرفی بعد از 5 سال مردم ایران هم بتوانند در یک بازار کاملا رقابتی بین محصولات داخلی و خارجی خودروهای مدرن و روز دنیا را با قیمتی که مردم سایر کشورهای دنیا برای خریدن یک خودرو می پردازند، دست به انتخاب بزنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نقد سخنان نایب رئیس مجلس قیمت سوخت علی مطهری درآمدهای ریالی هزینه های دلاری پیشنهاد واردات خودرو افزایش قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۱۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد هزینه سلامت از جیب مردم پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، «فاطمه محمدبیگی» در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی اظهار کرد: در وهله اول تحقق «وعده صادق» را که در قالب عملیات تنبیه رژیم صهیونیستی انجام شد، تبریک می‌گویم.

وی ضمن تبریک سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز کلیات طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی در مجلس تصویب شد که موجب پیشرفت صنایع دفاعی و بازدارندگی دفاعی کشور خواهد شد.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کنار حفظ امنیت و مرزهای جغرافیایی کشور، تامین امنیت غذایی و توجه به معیشت مردم به ویژه کارگران و بازنشستگان اهمیت زیادی دارد.

محمدبیگی ادامه داد: شرایط کارگران بسیار بغرنج است و متاسفانه شورایعالی کار نتوانسته به وظایف اصلی خود در حوزه کار و کارگر عمل کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به کمبود دارو در کشور گفت: با حذف ارز ترجیحی قرار بود ما به التفاوت نرخ ارز ترجیحی جبران شود اما در حال حاضر می‌بینیم که بیش از ۶۵ درصد هزینه سلامت از جیب مردم پرداخت می شود.

وی بیان کرد: برخی از دستگاه‌ها از پرداخت حق بیمه استنکاف می‌کنند و همچنین شاهد عدم همکاری برخی از سازمان‌های بیمه‌گر هستیم و این شرایط باعث خواهد شد به زودی شاهد شرایط بغرنج دارویی در کشور باشیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: البته توان تولید بیش از ۹۷ درصد دارو در کشور را داریم و نسبت به سال گذشته هم تولید دارو افزایش پیدا کرده است. دولت باید سهم هزینه سلامت را در GDP افزایش دهد.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: باید تعرفه‌ها واقعی‌سازی شود چراکه ناکامی در واقعیت‌سازی تعرفه‌ها باعث خروج پزشکان از کشور شده و در برخی از نقاط کشور با کمبود پزشک مواجه هستیم.

کد خبر 6084308 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تراکتور انتخاب کرد: حمید مطهری در تبریز
  • هزینه نگهداری از پرخرج‌ترین خودروهای آمریکایی در حد خودروهای داخلی است!
  • واریزی‌های مالیاتی به حساب شهرداری‌ها برای عمران شهری هزینه شود
  • ارزبری ۳ میلیارد دلاری خودروهای مونتاژی
  • اظهارات جنجالی علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودروهای شاسی بلند، اعتراضات سال 1401 و ...
  • دستیار قلعه نویی سرمربیگری تیم ملی نوجوانان را نپذیرفت
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • صرفه‌جویی ۱۵۲ میلیون دلاری در پرداخت یارانه سوخت با اسقاط خودروهای فرسوده در سال ۱۴۰۲
  • ۶۵ درصد هزینه سلامت از جیب مردم پرداخت می‌شود
  • واردات خودروهای دست دوم در دستور کار قرار بگیرد