Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: امسال بودجه پژوهشی ۱۴ هزار میلیارد تومان است؛ هرچند که انتظار ما اختصاص بودجه بیشتری است؛ اما تخصیص کامل آن می‌تواند در پیشبرد اهداف ما موثر باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ظهر امروز نشست خبری معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری به مناسبت نوزدهمین هفته ملی پژوهش و فناوری در محل این وزارت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسعود برومند با اشاره به برنامه‌های هفته پژوهش سال ۹۷ بیان کرد: این هفته ملی هر ساله در جهت بزرگداشت فرهنگ پژوهش و توسعه فناوری در کشور برگزار می‌شود و موضوعات اجرایی در این هفته برای اطلاع رسانی هر چه بیشتر به خانواده‌ها است که بدانند فرزندانشان در این حوزه چه دستاورد‌هایی را به ثمر رسانده اند.

وی با بیان اینکه ۲۴ تا ۲۸ آذر ماه امسال هفته پژوهش با شعار پژوهش هدفمند فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی برگزار خواهد شد، ادامه داد: اجرای هفته ملی پژوهش و فناوری به طور همزمان در سراسر کشور و توجه ویژه به پژوهش‌های کاربردی و تولیدات ساخت داخل ضمن برگزاری نمایشگاه تقاضای فناوری به همراه عرضه فناوری مهمترین ویژگی‌های هفته پژوهش و فناوری امسال هستند.

برومند تاکید کرد: نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش و فناوری و فن بازار همزمان با نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل سوم دی یک هفته بعد از هفته پژوهش برپا می‌شود.

وی درباره نامگذاری روز‌های هفته ملی پژوهش عنوان کرد: شنبه ۲۴ آذرماه پژوهش فناوری مدرسه و دانشگاه، یکشنبه ۲۵ آذر (روز پژوهش نامگذاری شده) تجلیل از پژوهشگران و فناوران پژوهش فناوری و رسانه، دوشنبه ۲۶ آذر ماه پژوهش فناوری و چالش‌های ملی، سه شنبه ۲۷ آذر ما (به نام روز وحدت روز حوزه و دانشگاه) پژوهش و فناوری علوم انسانی و هنر و چهارشنبه ۲۸ آذر ماه پژوهش فناوری مسئولیت‌های اجتماعی و تعاملات بین المللی نامگذار شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در توضیح بیشتر برنامه‌های هفته پژوهش گفت: شنبه ۲۴ آذرماه از ۲۱ دانش آموز یا گروه دانش آموزی برگزیده تقدیر می‌شود. زنگ پژوهش با حضور وزرای علوم و آموزش و پرورش نواخته خواهد شد. همچنین طی هماهنگی ۲۰۰ دانشگاه، پژوهشگاه و پارک علم و فناوری با مدارس قرار است که مراسم در‌های باز برای بازدید دانش آموزان از بخش‌های مختلف دانشگاهی در جهت ایجاد فضای انگیزه بخشی برای آن‌ها برگزار شود.

وی با اشاره به برنامه‌های روز یکشنبه ۲۵ آذر ماه ادامه داد: تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور و به طور خاص ۱۸ پژوهشگر منتخب ۶ فناور منتخب و چند استاندار که بیشترین حمایت را از طرح‌های پژوهشی داشتند برگزار می‌شود. در ضمن این برنامه نشست معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و روسای پارک علم و فناوری برپا شده و بعدازظهر روز یکشنبه نشستی با حضور اصحاب رسانه و میزگرد تخصصی در مورد نقش رسانه در پژوهش فناوری صورت می‌گیرد.

برومند ادامه داد: در روز دوشنبه ۲۶ آذر ماه در هر یک از دستگاه‌های اجرای نشستی با محوریت پژوهش و فناوری به منظور حل مشکلات موجود آن دستگاه برگزار می‌شود. همچنین دبیرخانه شورای عالی عتف اقدام به برگزاری جشنواره هنری هفته پژوهش در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی/ پژوهشگران کرده است که ۲۴۵۰ اثر در زمینه‌های مختلف دریافت شده و در دست داوری است.

به گفته وی همایش آسیب شناسی پژوهش در علوم انسانی به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی و همچنین نشستی با حضور معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های هنر کشور با محوریت کارکرد هنر در ارتقای سرمایه اجتماعی به میزبانی دانشگاه هنر اصفهان، سه شنبه ۲۷ آذر ماه برگزار خواهد شد.

برومند با اشاره به برنامه‌های روز آخر هفته ملی پژوهش عنوان کرد: نشستی با حضور مدیران روابط بین الملل دانشگاه‌ها و رایزنی‌های علمی سفارتخانه‌های خارجی در تهران به منظور بررسی روند اجرای طرح‌های مشترک در دانشگاه کاشان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در عصر روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه دانشگاه تربیت مدرس همایشی با محوریت انجمن‌های علمی در زمینه ترویج علم، حضور بین المللی ظرفیت‌های و پتانسیل‌های این حوزه برگزار می‌شود. همچنین در ضمن این برنامه از انجمن‌های برتر تقدیر و تشکر خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان کرد: برگزاری هفته ملی پژوهش و فناوری در طی برنامه‌هایی است که وزیر علوم در ابتدای حضورشان در وزارتخانه مطرح کردند و برای آن برنامه‌های خاصی را به مجلس ارایه کردند. همچنین مطابق آن برنامه‌های ماموریت‌های سازمانی را آماده نمودند از این رو قرارگرفتن در این هفته نتیجه تلاش یکساله و سیاست‌هایی است که وزارت علوم در دوره جدید پیگیری می‌کند.

وی ادامه خوشبختانه در تمامی حوزه‌هایی که از نظر مقام عالی وزارت علوم اهمیت ویژه‌ای دارند مانند پژوهش که توسعه علمی در دستور کار است یا توسعه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری و توجه به چالش‌های ملی و ... اتفاقات خوبی رقم خورده است.

معاون پژوش و فناوری وزارت علوم در مورد بودجه پژوهشی عنوان کرد: لایحه بودجه هنوز نهایی نشده و قرار است که مباحث مرتبط با آن طی هفته‌های آتی تکمیل شود. در یکسری از حوزه‌هایی که با سازمان برنامه و بودجه هماهنگی‌های لازم را داشته ایم اتفاقات خوبی افتاده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال بودجه پژوهشی در پارک‌های علم و فناوری ۷۳ درصد، بودجه پژوهشی در پژوهشگاه‌ها ۱۷ درصد و بودجه پژوهشی در دانشگاه‌ها ۱۴ درصد، مجموعا رشد داشته است.

به گفته وی نسبت بودجه پژوهشی به بودجه کل کشور حدود ۷ دهم درصد است و امسال بودجه پژوهشی ۱۴ هزار میلیارد تومان است هرچند که انتظار ما اختصاص بودجه بیشتری است، اما تخصیص کامل آن می‌تواند در پیشبرد اهداف ما موثر باشد.

برومند با بیان اینکه حدود ۷۲ درصد بودجه پژوهشی امسال تخصیص داده شده است گفت: سازمان و برنامه و بودجه کشور کماکان اعتقاد دارد که کل بودجه حوزه پژوهش و فناوری کشور را اختصاص خواهند داد و در این رابطه به ما قول داده اند این در حالی است که سال گذشته علیرغم اختصاص دادن کامل بودجه پژوهشی دانشگاهها، اما بودجه پژوهشی پارک‌های علم و فناوری و پارک‌ها به طور کامل تخصیص پیدا نکرد.

وی بیان کرد: وقتی بودجه دانشگاه‌ها در زمان مقرر تخصیص داده نشود متاسفانه بودجه بخش پژوهش اولین بخشی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد از این رو برنامه ریزی‌های مناسبی را در وزارت علوم انجام دادیم و دو طرح را پیش می‌بریم تا سیستم‌های مالی در دانشگاه‌ها هزینه کرد‌های حوزه پژوهش خود را مشخص کنند. این مساله برای سال ۹۸ به جد پیگیری می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به رشد مقالات و نشریات کشور اظهار داشت: در این موضوع طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ رشد خوبی را شاهد بودیم. در حال حاضر بهادادن به کیفیت به مقالات بیش از کمیت اتفاق مهمی است که رخ داده است.

وی ادامه داد: برای اینکه مرجعیت علمی در کشور شکل بگیرد نشریات داخلی ما می‌توانند نمایه شوند و به سطح بالایی از اعتبار علمی برسند تا نشریات و مقالات ایرانی را چاپ کنند.

برومند از تغییرات آیین نامه نشریات در دانشگاه خبر داد و عنوان کرد: ارزیابی و رتبه بندی نشریات در حال تغییر است و اگر طبق برنامه جلو رویم طی یک ماه آینده آیین نامه جدید نشریات را به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد.

برومند ادامه داد: در سال ۹۶ حجم قرارداد‌هایی که بین دانشگاه‌ها و بخش صنعتی دولتی و غیردولتی منعقد شده است افزون بر ۹۵۱ میلیارد تومان بوده است؛ که این ارقام در حال رشد است.

وی همچنین در پایان صحبت‌های خود به میزان حمایت مالی از واحد‌های فناور و رشد کمی آن‌ها طی سال‌های ۹۵ تا ۹۷ اشاره کرد و افزود: در سال ۹۵ صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان ۲۳۰ میلیون دلار بوده که در سال ۹۶ به ۲۶۰ میلیون دلار رسیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بودجه پژوهش هفته پژوهش و فناوری مسعود برومند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۲۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در استان همدان

نماینده سازمان سنجش استان همدان: در این خصوص گفت: ۲۳ هزار و ۸۸۰ داوطلب ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در ۱۷ حوزه امتحانی از ۱۰ شهرستان استان همدان، دیروز و امروز همزمان با سراسر کشور باهم رقابت کردند.

سید مهدی مسبوق گفت: تعداد داوطلبان کنکور سراسری امسال حدود ۵۰۰ نفر نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

نماینده سازمان سنجش در استان همدان با بیان اینکه ۳۸ درصد از شرکت کنندگان در کنکور سراسری ۱۴۰۳ این استان را مردان و ۶۲ درصد را زنان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: کنکور سراسری ۱۴۰۳در پنج گروه علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی، هنر و زبان انگلیسی همزمان با سراسر کشور در روز‌های ‏‏پنجشنبه و‏ جمعه ششم و هفتم اردیبهشت در ۲ نوبت صبح و بعدازظهر برگزارشد.

به گفته او، امسال بیشترین تعداد داوطلبان کنکور سراسری در استان همدان در گروه علوم تجربی با آمار ۴۳ درصد شرکت کنندگان است.

مسبوق گفت: گروه علوم انسانی با ۳۳ درصد، ریاضی با ۱۱ درصد، زبان با هفت درصد و گروه هنر نیز با پنج درصد به ترتیب در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

او گفت: آزمون امسال در ۱۷ حوزه‌ی امتحانی دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه ملایر، دانشگاه آزاد همدان و تویسرکان، دانشگاه‌های پیام نور مراکز شهرستان‌ها و آموزش و پرورش برگزارشد.

مسبوق با اشاره به اینکه نوبت دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ در روز‌های هفتم و هشتم تیرماه برگزار خواهد شد، گفت: نتایج اولیه این آزمون نیمه دوم خرداد منتشر می‌شود.

در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۷۲۹ هزار و ۶۵۶ نفر یعنی ۶۳ درصد زن و ۴۲۲ هزار و ۸۶۲ نفر یعنی ۳۷ درصد مرد هستند. همچنین امسال آزمون دانشجومعلم همزمان با نوبت اول کنکور برگزار می‌شود که در آزمون اختصاصی

پذیرش دانشجو معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند و از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

نوبت اول کنکور امسال برای پذیرش دانشجوی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه (۶ اردیبهشت)، هنر و زبان‌های خارجی عصر امروز و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه (۷ اردیبهشت) در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در استان همدان
  • ۶۳ درصد داوطلبان کنکور در لرستان دختران هستند
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟