Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله علیرضا اعرافی در جلسه معارفه مدیر امور مدارس حوزه علمیه قم که در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد، با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم، اظهار داشت: مدیریت عالم درون برای ما مهم بوده که از انگیزه‌های شیطانی مصون بمانیم، ما به عنوان روحانیت بیش از هر چیزی نیاز داریم که جهان درون خود را پاک نگه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: ما اگر در آرمان‌های بزرگ محو شویم، حوزه مسیر تکامل را طی می‌کند و جامعه به مسیر صحیح کشیده می‌شود.

مدیر حوزه های علمیه مطرح کرد: در برنامه جدید مدارس، نواقصی که موجب کندی کار می‌شد باید اصلاح شود و هیچ خط قرمزی در برنامه ها وجود ندارد و اصلاحات باید انجام شود.

آیت‌الله اعرافی با تاکید بر لزوم ادامه دادن برنامه های تثبیت شده ابراز کرد: مجموعه طرح ها و برنامه هایی که به خوبی پایه ریزی شده بود، باید ادامه پیدا کند و در صورت لزوم اصلاحات لازم صورت گرفته و مسیر اجرایی شدن آن دنبال شود.

وی ادامه داد: اصل هم افزایی و هم گرایی که از طریق شوراها و کارگروه‌ها انجام می‌شود، امری مبارک بوده و در عین حال نظرات کارشناسی نیز می‌تواند راهگشا باشد.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: پذیرش در سطح کشور کاهش داده شده و هدف از این اقدام اصل قراردادن کیفیت بوده و کمیت نیز مطرح است. بنا بر این شده که ورودی حوزه با حد نصاب تنظیم شود.

وی با اشاره به نقش مهم مدیران مدارس حوزه علمیه تاکید کرد: ورودی های قم سرمایه های نابی هستند و مهم‌ترین و برجسته ترین سرمایه حوزه های علمیه به دستان مدیران مدارس سپرده می‌شود و این مسئولیت را همه ما باید حس کنیم.

مدیر حوزه های علمیه توجه به نخبگان حوزه را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: استعدادهای برتر و نخبگان باید مورد توجه قرار گرفته و با هماهنگی که با مرکز نخبگان و دفتر مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد، یک حرکت جدیدی آغاز شود.

آیت الله اعرافی مطرح کرد: توافق شده که برای یک کمک هزینه هدفمند ظرف یک یا دوماه آینده اقداماتی صورت گیرد که در سطوح مختلف در حدود ۱۵ سال اجرا می‌شود.

وی افزود: مراقبت نسبت به آسیب ها و انحرافات موجود از جمله مدعیان مختلف و مریدهای آنان از نکات ضروری بوده و کار کسانی که مقابل ریزش ها قرار می گیرد ارزشمند است.

مدیر حوزه های علمیه آسیب‌های موجود در مسیر راه روحانیت را مورد توجه قرار داد و گفت: نظام روحانیت در معرض آسیب های سیاسی و اعتقادی قرار دارد که برخی از این امور به صورت برنامه ریزی توسط دشمنان روحانیت پیگیری می‌شود.

آیت‌الله اعرافی اضافه کرد: توجه به اخلاق و جاذبه داشتن اساتید اخلاق و عدم آسیب زدگی آنان مسئولیت مهم دیگر مسئولان حوزه علمیه و مدارس است.

وی ارتقاء اساتید را امری ضروری دانست و بیان کرد: عقیده این است که با حفظ مراقبت ها، از نظام سنتی حوزه و تدریس و تدرس آزاد صیانت شود تا طلبه بتواند دست به انتخاب بزند، چرا که حس آزادی، انسان‌های بزرگی را تربیت می‌کند، در همین راستا متون سطح یک حوزه دارای بدیل بوده و طلاب و اساتید می‌توانند در متون دست به انتخاب بزنند.

مدیر حوزه های علمیه ابراز کرد: گروه‌های علمی اگر به درستی شکل گیرد برکات غیرقابل وصفی خواهد داشت و ایجاد فضای دادوستد علمی را تضمین می‌کند.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به موضوع تعطیلی مدارس حوزه علمیه تاکید کرد: مدیریت تعطیلات نباید بیشتر از آنچه در آیین نامه آمده باشد و تعطیلات موجود نیز باید با معیارهای سنجیده تری مدیریت شود.

وی بیان کرد: در مسیر تسهیل منابع پایدار در مدارس باید گام برداشته شود، مسائل مختلف مالی و کاهش بودجه ها مشکلات جدی را بوجود آورده و تقریبا بودجه های برنامه ای حذف و بودجه برخی موارد دیگر نصف شده و لزوم کار جهادی حس می‌شود.

مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: برنامه ها با حداقل هزینه ها تعریف شده و کار جهادی و نگاه راهبردی و کلان با وجود مشکلات مالی حوزه را سربلند می‌کند، در همین راستا باید یک ریلی برای ادامه مسیر ایجاد شود که پایه همه این موارد در مدارس است.

وی مشکلات اقتصادی کنونی را بی سابقه دانست و گفت: در عین حال که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنیم، نباید متوقف شویم و مجموعه مدیران باید از تمامی امکانات به صورت حداکثری بهره گیرند.

کد خبر 4482400

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه علمیه مدیریت جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم افزایش ارتباط فعال دانشگاه با جوامع و نهادهای مردمی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در جلسه هم اندیشی شورای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه و سایر اعضا در تالار شهیدبهشتی برگزار شد.

دکتر زالی برنامه تحول دانشگاه را یکی از برنامه‌های مترقی برشمرد که با مشارکت صاحبان فرایند در این دانشگاه مهندسی و طراحی شده است و یادآور شد که طراحی و اجرای برنامه‌ها بدون مشارکت صاحبان فرایند منجر به شکست می شود.

رییس دانشگاه با اشاره به تلاش و ممارست سازمانی و تیمی برای تدوین برنامه راهبردی دانشگاه خاطرنشان کرد که شعار امسال مقام معظم رهبری در قالب یک راهبرد جدید و مستقل به این برنامه راهبردی اضافه می‌شود زیرا نقشی موثر در برنامه های دانشگاه ایفا می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خدمت محور بودن دانشگاه و حوزه سلامت گفت: خدمت رسانی وجه غالب تولید در حوزه سلامت است. بنابراین جهش تولید برای ما جهش در حوزه ارایه خدمات است.

به گفته دکتر زالی تولید در حوزه سلامت ضرورتا تولید محصول و تولید صنعتی نیست بلکه خدمات وجه غالب در دانشگاه است که این خدمت رسانی در عرصه های مختلف آموزش، بهداشت، درمان و ... صورت می گیرد و در واقع تولید نرم‌ محسوب می‌شود.

وی عدم چالاکی لازم برای تجاری سازی را از جمله چالش‌های سال‌های اخیر دانشگاه‌ها و حلقه مفقوده برای رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم عنوان کرد.

زالی بازبینی چگونگی تبدیل دانش بومی با سایز کوچک دانشگاهی به سایزهای بزرگتر را لازم شمرد و آن را از طریق ارتباط با صنعت و استفاده از ظرفیت‌های آن امکان پذیر دانست.

وی شرکت‌های دانش بنیان را مهمترین موضوع در خصوص مردمی سازی عنوان کرد که دانشگاه می تواند نقش برجسته‌ای در این زمینه داشته باشد.

دکتر زالی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران دولت در ماه مبارک رمضان و هدفگذاری بر توسعه بیشتر شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: توسعه شرکت‌های دانش بنیان یکی از مباحث اصلی است که امسال باید در دانشگاه مورد توجه قرار گیرد و با مشارکت همه حوزه های دانشگاه انجام شود.

رییس دانشگاه با اشاره به ارتباط مستقیم با مردم در حوزه‌های بهداشت و درمان و دارو و غذا، خواستار تسهیل سازی فرایندها در این حوزه‌ها شد و تسهیل سازی فرایندها در این حوزه را بسیار مهم دانست.

زالی تاکید کرد: باید مجموعه فرایندهای خدماتی مبتنی بر محوریت ارباب رجوع در حوزه های مذکور ثبت و نقشه الگوریتمی فرایندها ترسیم شود، سپس به تسهیل سازی فرایندها بپردازیم.

به گفته وی توسعه، تلخیص، ساده سازی و تسهیل گری در فضای فعلی بدون توسعه دیجیتال امکان پذیر نیست و الکترونیک سازی برای تسهیل سازی فرایندهاست، بنابراین این توسعه باید با توسعه دیجیتال ممزوج باشد.

رییس دانشگاه HIM را یک سیستم نرم افزاری فعال، دینامیک، به هنگام و پرنشاط در دانشگاه عنوان کرد که حوزه‌های درمان، آموزش، بهداشت، تحقیقات و فناوری به آن پیوسته‌اند.

وی با اشاره به کاربردهای بسیار آن خاطرنشان کرد که هر سال نسل‌های جدید HIM مورد بازنگری قرار گرفته و با ویژگی های جدید ظهور می کند و امسال لازم است آیکون جدیدی برای تحقق، ارزیابی، رصد شعار سال در این نرم افزار ثبت شود.

زالی با تاکید بر ضرورت تعیین شاخص‌ها در برنامه راهبردی دانشگاه گفت: هیچ برنامه‌ای بدون ممیزی موفق نیست؛ بنابراین این برنامه راهبردی نیز باید با ممیزی و کمی سازی شاخص‌های کمی مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد و در نهایت به مقایسه وضعیت کنونی و گذشته حوزه های مربوطه پرداخت.

وی با اشاره به پیشرو بودن دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ارتباط با جامعه گفت: ارتباط با جامعه در تحقق شعار امسال و مردمی سازی بسیار مهم است. بنابراین باید زمینه های ارتباط فعال با جوامع و نهادهای مردمی را افزایش دهیم که به طور مثال این امر در حوزه بهداشت با توسعه خانه های مشارکت مردمی، برنامه داوطلبان سلامت و ارتباط با سمن‌های فعال در حوزه سلامت و... میسر می‌شود.

دکتر زالی با اشاره به نقش مهم خیرین در حوزه‌های توسعه و درمان بر تدوین یک برنامه جدید توسط مجمع خیرین سلامت دانشگاه برای سال جاری تاکید کرد.

وی خیرین را ناب ترین بخش سرمایه گذاری مبتنی بر مسئولیت پذیری اجتماعی برشمرد که از متن مردم هستند.

رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود به مواردی نظیر ارتباط با سمن ها و انجمن های علمی، واگذاری خدمات و کاهش تصدی گری، بازنگری در حوزه پژوهش و شناسایی نیازهای امروزی حوزه سلامت با نگاه مردمی سازی، برگزاری رویدادهای دانشگاه با توجه به شعار امسال، توسعه محصولات و خدمات طب ایرانی مبتنی برشواهد با استفاده از ظرفیتهای مردمی، استفاده از چت باتها در آزمون‌های مصاحبه و فرایندهای جذب نیروی انسانی در دانشگاه اشاره کرد.

استفاده از سکوهای نوآوری‌های باز، تاسیس و بهره گیری از آزمایشگاه‌های خط مشی، استفاده از تجربه پردازش ابری و ابر کلودها در دانشگاه، ایجاد سایت برای دریافت پیشنهادهای آحاد جامعه برای مردمی سازی، استفاه از فناوری های نوین با استفاده از ظرفیت‌های مردمی، استفاده از شبیه‌سازها در حوزه های بهداشت و پژوهش و درمان و آموزش برای تسریع فرایندها از دیگر موضوعات مطرح شده توسط رییس دانشگاه در این نشست بود.

زالی در بخش دیگری از سخنان خود افسردگی سازمانی و اینرسی را از جمله چالش‌های خطرناکی برشمرد که باید مورد توجه قرار گیرد و به ارایه پیشنهادها و راهکارهایی در این راستا پرداخت و از اعضای حاضر خواست که برنامه های خود در راستای تحقق شعار امسال و نقشه راهبردی دانشگاه را ارایه دهند.

کد خبر 6084381

دیگر خبرها

  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • لزوم مدیریت مسائل فرهنگی در تفرجگا‌ها و سواحل مازندران
  • مدیر عامل تأمین‌ اجتماعی : اعلام « دستمزد» غیرواقعی است/ اولویت تامین اجتماعی برای کسر حق بیمه بر اساس دستمزد واقعی
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وسازهای جدید قم
  • آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
  • آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • آیت‌الله اعرافی: جایگاه زن در خانواده جزو مسائل تمدنی ماست
  • لزوم افزایش ارتباط فعال دانشگاه با جوامع و نهادهای مردمی