Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-26@09:07:27 GMT

زیباکلام: بخاطر دفاع از روحانی شرمنده‌ایم

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۲۹۲۸

صادق زیباکلام از تحلیلگران جریان اصلاحات گفت: حرف من به آقای حجاریان این است که مردم اسباب بازی ما نیستند و ما نمی‌توانیم از مسئولیت اجتماعی خود در قبال انتخاب روحانی شانه خالی کنیم.

به گزارش شریان نیوز،به نقل ازجهان نیوز، سعید حجاریان از تئوریسین‌های جریان اصلاحات با بیان اینکه  اصلاح‌طلبان هیچگاه با روحانی عقدی به معنای ائتلاف نبسته بودند گفته بود: " حالا که‌ آقای روحانی از خودش عبور کرده، طبیعی است که برخی اصلاح‌طلبان با او زاویه پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

" حجاریان در حالی این اظهارات را بیان کرده که در سال 92 در حمایت از روحانی گفته بود " اصلاح طلبان حاضرند دندانه‌های دولت روحانی باشند."

در همین رابطه صادق زیباکلام یکی از فعالین سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی تسنیم و در پاسخ به این سوال که علت تغییر رویه چهره‌های اصلاح طلب در قبال دولت آقای روحانی از جمله حجاریان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت:‌ به هیچ وجه تغییری در مواضع آقای حجاریان به وجود نیامده، زیرا مطالبی که ایشان در سال 92 گفتند در خصوص همکاری با دولت آقای روحانی کاملا درست بود.

وی افزود: در دولت اول آقای روحانی اصلاح طلبان درصد بیشتری مشارکت داشتند. به طوری که  در فاصله سالهای 92 تا 96  سیاست‌های دولت آقای روحانی مطلوب اصلاح طلبان بود. 

به گفته زیباکلام، پس از انتخابات 29 اردیبهشت 96 و آغاز به کار دولت دوازدهم، روحانی فاصله معناداری با جریان اصلاحات گرفته و به همان میزان به اصولگرایان نزدیک شده است. حتی در مواردی سعی کرد اسباب انبساط خاطر اصولگرایان را هم فراهم کند. از جمله این اقدامات موضع گیری‌هایی است که نسبت به آمریکا و اروپا داشته که نشان می‌دهد آقای روحانی سعی در دلبری کردن  از اصولگرایان تندرو دارد.

این تحلیلگر جریان اصلاحات ادامه داد: علی‌رغم اینکه نزدیکی دولت آقای روحانی که درصد زیادی از محبوبیت خود را از دست داده، به طور طبیعی هزینه‌ زیادی برای اصلاح طلبان به وجود آورده است ولی  در عین حال معتقدم که اصلاح طلبان همچنان باید از دولت حمایت کنند، حمایتی که همراه با انتقاد و مطالبه‌گری وعده‌های انتخاباتی ایشان در سال 96 با صدای بلند است.

زیباکلام با بیان اینکه عملکرد اقتصادی دولت به ویژه در یک سال گذشته تاثیری در تغییر رویه جریان اصلاحات در قبال آقای روحانی نداشته گفت: قطعا دولت آقای روحانی کارآمد درخشانی در سالهای اخیر نداشته، منتها سوال این است که چه میزان قوه مجریه در به وجود آمدن شرایط امروز کشور نقش داشته است و چه میزان دیگر نهادهای حکومتی تاثیرگذار بوده‌اند. به نظر من نهادهای دیگر نیز در بروز مشکلات اقتصادی امروز بی تقصیر نیستند.

**حجاریان در تلاش می‌کند تا حساب خود را از دولت جدا کند
زیباکلام در واکنش به اظهارات اخیر  بهزاد نبوی که نسبت به هجمه‌هایی که از سوی برخی چهره‌های اصلاح طلب به دولت وارد می‌شود واکنش نشان داده و گفته بود " اصلاح طلبان نمی‌توانند با انتقادات تند از دولت روحانی،  حساب خودشان از دولت را جدا کنند" اظهار داشت: دقیقا همینطور است. چون وقتی که اصلاح طلبان از دولت روحانی ناامید و سرخورده شدند، کم نبودند اصلاح طلبانی که سعی کردند حساب خود را از دولت جدا کنند، که آقای حجاریان نیز تا حدودی از این قاعده مستثنا نبود.

وی افزود: البته آقای حجاریان هیچگاه به شکل آشکارا سعی نکرد که حساب خود را از دولت آقای روحانی جدا کند ولی اصلاح طلبانی چون آقای حضرتی بودند که خود را  در مقام حمله شدید به روحانی قرار دادند. به طور کلی اینکه اصلاح طلبان تلاش کنند به مردم بگویند که "ای مردم حساب ما را از دولت روحانی جدا کنید و آنچه که آقای روحانی و دولتش انجام می‌دهد به ما مربوط نیست" بازی کردن با مردم است. 

** تلاش‌های اصلاح طلبان نبود روحانی 4 میلیون رای نیز نداشت/ شرمنده‌‌ایم که روحانی به وعده‌هایش عمل نکرد
زیباکلام تاکید کرد:‌ در ارتباط با دولت آقای روحانی واقعیت این است که اگر تلاش‌های اصلاح طلبان در انتخابات 96 نبود، شاید او  حتی 4 میلیون رای نیز نمی‌آورد. بنابراین اصلاح طلبان نمی‌توانند امروز به روحانی پشت کنند و بگویند که عملکرد دولت به ما ربطی ندارد. ما باید به مردم بگوییم این اصلاح طلبان بودند که از شما خواستند که در انتخابات شرکت کنید و به آقای روحانی رای دهید.

وی ادامه داد: ما مسئولیت حمایت از دولت آقای روحانی را می‌پذیریم و شرمنده هستیم که آقای روحانی  به وعده‌های انتخاباتی خود پایبند نبود ولی در عین حال باید به مردم توضیح دهیم که گزینه دیگری نبود چراکه اگرما به صندوق‌‌های رای پشت می‌کردیم، امروز اصولگرایان در مسند امور بودند.

**آقای حجاریان! مردم اسباب بازی ما نیستند
زیباکلام ضمن بیان این مطلب که امروز تنها محبوبیت روحانی نیست که افول کرده بلکه اعتبار اجتماعی اصلاح‌طلبان نیز به واسطه عملکرد دولت روحانی آسیب جدی دیده، خطاب به حجاریان گفت: حرف من به آقای حجاریان این است که مردم اسباب بازی ما نیستند و ما نمی‌توانیم از مسئولیت اجتماعی خود در قبال انتخاب روحانی شانه خالی کنیم و باید همچنان پشت دولت بایستیم و باید روحانی را به شدت تحت فشار بگذاریم تا پاسخگوی وعده‌های انتخاباتی سال 96 باشد.

منبع:تسنیم

برچسب هاسعید حجاریانروحانی

منبع: شریان

کلیدواژه: سعید حجاریان روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت

معاون روابط کار وزیر کار با اشاره به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای بهبود دستمزد کارگران گفت:در اولین فرصت، لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بعدی (دوازدهم) تقدیم خواهد شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ همزمان با ایام هفته کارگر,‌ میزگرد«مطالبات کارگران؛ از امنیت شغلی تا مزد عادلانه» با هدف بررسی لایحه اصلاح قانون کار در برنامه «تهران 20» شبکه تهران برگزار شد. 

محسن باقری, نماینده کارگران در شورای عالی کار با حضور در این میزگرد مطالبه اصلی کارگران را امنیت شغلی خواند و گفت:مقام معظم رهبری در دیدارهای اخیر خود نظر مساعدی در این باره داشتند. مجلس نیز در این دوره تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای در حوزه تبدیل وضعیت شاغلان داشت. در سال گذشته با واگذاری برخی برندها مثل داروگر و... و اقداماتی ذیل عنوان کوچک‌سازی دولت مشکلاتی برای کارگران نیز مواجه بودیم. برخی کارخانه‌ها را می‌گیرند و وقتی می‌بینند سود ساخت و ساز بیشتر است، تولید کارخانجات تعطیل می‌شود. 

باقری با اشاره به موضوع جهانی‌سازی قیمت‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سنوات اخیر گفت: گران‌سازی انرژی با توجیهات نادرست باعث شد تولیدات ما به سمت دلاری شدن برود و مزد کارگران ما ریالی بماند. به هرحال خصوصی‌سازی، گران‌سازی قیمت‌ها و آزادسازی و موقتی‌سازی نیروی کار امروزه به چالش اصلی کارگران ما بدل شده است. امید است با اصلاح قانون کار و دائمی شدن قراردادها، امنیت شغلی در کشور افزایش یابد. 

باقری بیان کرد:بحث عبارت «اگر در قرارداد مدت زمان قید نشود» از ماده هفت قانون کار حذف شده است. از امسال نیز کلیه کارگرانی که مشمول ماده 7 هستند باید در ادارات کار رای مساعد بگیرند.  آیین نامه مصوب دولت قبل باید تبدیل به قانون شود تا تمامی ارکان روابط کار به آن مقید باشند. ما در قانون بیمه بیکاری نیز مشکل داریم و به دنبال این هستیم که استفاده کنندگان از بیمه بیکاری در چهارچوبی بتواند به کار بازگردد. 

باقری  با اشاره به اهمیت سازوکار شورای عالی کار در تعیین مزد گفت: بهترین ساختار موجود برای حل مسئله مزد شورای عالی کار است و مجلس وظایف دیگری دارد و بدیل نمی‌تواند باشد.  درباره تعداد اعضای شورای عالی کار و اینکه عادلانه است، از ناحیه گروه کارگری بحث وجود دارد اما به هرحال ساختار تعیین مزد سه جانبه است و این مزیت مهمی است که نباید آن را فراموش کرد. 

عضو شورای عالی کار تاکید کرد: ما برای تعیین مزد مبانی داریم و دو بحث تناسب نرخ تورم و سبد حداقل معیشت کارگری برای تعیین مزد ملاک است. مزد نیز باید هزینه‌های زندگی را پوشش دهد. ما مسئولیت کاری که کردیم را برعهده می‌گیریم و همیشه پای میز مذاکره هستیم و برای توافقات بهتر همیشه در صحنه هستیم. 

از نظر امام خمینی پذیرش مزد اندک از روی ناچاری ایراد شرعی دارد

 باقری درباره تعیین دستمزد در شورای عالی کار گفت: شورای عالی کار در موضوعات مختلف به جز مزد هم تصمیم می‌گیرد. درمورد دستمزد نیز عقدی عهدی و رضایی است و اگر کسی مجبور به کار با مزد اندک باشد، از نظر شرعی ایراد دارد. نظر امام خمینی نیز از نظر فقهی این است که اگر کارگری بخاطر فشار مالی و خانواده مجبور به کار و قراردادی شود، آن قرارداد ایراد شرعی دارد. 

وی تصریح کرد: اینکه رضایت کارگران در شورای عالی کار اخذ شود، بخاطر همین مبنای فقهی است که مورد تایید شورای نگهبان است و مکانیزم رضایت کارگران در شکل پیشنهادی جدید دولت مشخص نشده و ناگزیر مخالفت گروه کارگری با طرح واگذاری تصمیم مزدی به مجلس را شاهد هستیم.

*اخراج کارگران قبل از 5سال و دائمی شدن قرارداد کار مستمر با رای مراجع حل اختلاف!

 علی حسین رعیتی فرد،معاون روابط کار در ادامه با بیان اینکه امنیت شغلی کارگران حائز اهمیت است افزود:با آسیب‌شناسی وزارت کار و تاکید رهبری و رئیس جمهور بر امنیت شغلی کمیته‌هایی را با حضور شرکای اجتماعی خود برگزار کردیم که در نهایت به یک لایحه درباره اصلاح قانون کار رسیدیم. 

وی افزود: وزارت کار پیشنهاد داده است که کارگران دارای کار مستمر پس از5 سال به قرارداد دائمی برسند. ماده 227هم نیاز به اصلاح داشت تا کارفرما بتواند با کارگرانی که تولید را دچار اخلال می‌کنند متناسب با آیین‌نامه‌های انضباطی برخورد کند تا عدالت میان هردو گروه ایجاد شود. 

رعیتی فرد با اشاره به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای بهبود دستمزد کارگران ادامه داد:در اولین فرصت،  لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بعدی (دوازدهم) تقدیم خواهد شد. 

وی گفت: اگر کارفرما قبل از اتمام قرارداد نیروی کار را اخراج کند، باید در مراجع حل اختلاف در ادارات کار مسئله را حل کند. اگر در قانون پیشنهادی کارفرما بخواهد قبل از 5سال کارگر را اخراج کند، باید مراجع حل اختلاف ما موضوع را تایید کنند تا کارگر اخراج شود. 

 رعیتی فرد در پاسخ به این نظرات اظهار کرد: شیوه تعیین حداقل مزد در دنیا متفاوت است. یکی از شیوه‌ها اخذ مشورت از شرکای اجتماعی و تعیین مزد توسط دولت است و شیوه دیگر توافق سه جانبه میان شرکای اجتماعی است. سازمان‌های جهانی همه این شیوه‌ها را تایید می‌کنند. اکنون شورای عالی کار نمی‌تواند؛ بدون تصمیم مزدی کشور را منتظر توافق خود نگه دارد و ما در نهایت نمی‌توانیم بازار کار را بدون تصمیم مزدی رها کنیم. 

وی تاکید کرد: مجلس عصاره ملت است و نماینده کارگران، کارفرمایان و همه گروه‌ها در مجلس هستند و اشراف خوبی به شرایط کشور دارند. مجلس می‌تواند با اخذ نظرات کارفرمایان و کارگران در مجلس، به عدد عادلانه‌ای برسند. البته دولت نیز پیشنهادات مزدی خود را می‌دهد. سازمان جهانی کار نیز حاکمیت داخلی کشورها را زیر سوال نمی‌برد و با این موضوع مخالفت نخواهد کرد. 

معاون روابط کار وزیر تعاون با اشاره به تغییرات کاهشی نرخ تورم بر مبنای ارائه شده از سوی دولت گفت: مطالبات انباشته مزدی طی سال‌های گذشته نمی‌توان یک شبه حل شود. ما در سه سال گذشته 119درصد افزایش مزد داشتیم که بی‌سابقه است. البته مشکل کارگران با این افزایش حل نمی‌شود اما دولت در راستای حل مسئله نسبت مزد و تورم درحال برنامه ریزی است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • احتمالا تعطیلی شنبه بر پنجشنبه‌ چربیده است
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی
  • پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد ناامید در توئیتر
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • (ویدیو) زیباکلام: ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!