Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه هیچ خط تولید دارویی نباید تعطیل شود، گفت: راه درست مبارزه با قاچاق، کاهش بروکراسی برای تولید داخل است و نباید شرکت‌های خوش سابقه به دلیل بروکراسی با مشکل مواجه شوند.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان غلامرضا اصغری در همایش پیشگیری و مقابله با قاچاق و تقلب در کالا‌های سلامت‌محور با اشاره به حساسیت کالا‌های سلامت محور اظهار داشت: به دلیل اهمیت سلامت جامعه، باید درخصوص کالا‌های سلامت محور، نظارت ویژه انجام شده و از کیفیت و سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در همه کشور‌های دنیا گزارش‌هایی از میزان تقلب در کالا‌های سلامت‌محور وجود دارد و این موضوع یکی از مشکلات این حوزه است. البته کشور‌های مختلف برنامه‌هایی برای پیشگیری از قاچاق و تقلب در حوزه کالا‌های سلامت‌محور دارند؛ بنابراین در مواردی استفاده از تجارب بین‌المللی می‌تواند باعث ارتقای کیفیت اقدامات در این حوزه شود.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به شرایط جغرافیایی کشور و ویژگی‌های کشور‌های همسایه ایران، عنوان کرد: به دلیل شرایط اقتصادی، مرز‌های طولانی و وجود همسایگانی که از مشکلات متعدد مانند جنگ و فقر رنج می‌برند، قاچاق و مبارزه با آن اهمیت ویژه‌ای دارد. سازمان غذا و دارو با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این حوزه فعال است.

 اصغری با بیان اینکه کشور ناگزیر به ارتباط با جهان است و این ارتباطات مرزی از طریق بازارچه‌های مرزی و گمرکات در جریان است، افزود: نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی بر این موارد می‌تواند در مبارزه با قاچاق و تقلب در کالا‌های سلامت‌محور کمک کند تا کیفیت و اصالت‌شان حفظ شود.

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو با شفاف کردن و الکترونیک کردن نظارت‌ها و ردیابی کالاها، برای نظارت بیشتر تلاش می‌کند، تصریح کرد: همکاران می‌توانند با نظارت‌هایشان از سلامت مردم حفاظت کنند. برای مثال، دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینه کالا‌های مرتبط با غذا اقدامات نظارتی خوبی را انجام داده است.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تحریم‌های آمریکا، گفت: در شرایطی که دچار تحریم‌های ظالمانه آمریکا شده ایم، گرفتاری‌های اقتصادی بیشتر شده، وارد یک جنگ اقتصادی شده‌ایم و تحریم بر اقتصاد کشورمان تحمیل شده است، بحث مبارزه با قاچاق اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، زیرا وقتی تقاضا از مبادی رسمی تامین نشود باز هم تقاضا وجود دارد و منجر به ایجاد کمبود در بازار می‌شود. حال ممکن است این کمبود از طریق بازار غیر رسمی تامین شود که منجر به رونق بازار سیاه، قاچاق و تقلب می‌شود.

اصغری تاکید کرد: این موارد از عوارض جنگ اقتصادی است. به همین دلیل تلاش سازمان غذا و دارو این است که بتواند کالا‌های سلامت‌محور به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی را از طریق مبادی رسمی تامین کند. از طرفی باید مواد اولیه را وارد کنیم تا تولید انجام شود و واردات رسمی را نیز تسهیل کنیم. هر میزان بتوانیم بستر قاچاق را تقلیل دهیم، بهتر است؛ بنابراین باید نیاز بازار را به طور رسمی تامین کنیم تا کمبودی در حوزه کالا‌های سلامت‌محور به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد نشود.

وی همچنین اظهار داشت: علی‌رغم ادعای دروغین آمریکا که می‌گوید دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، اما باید گفت: وقتی نقل و انتقال ارز دچار مشکل شده و بانک‌ها دچار مشکل شده‌اند، تامین دارو و تجهیزات پزشکی نیز با مشکل مواجه می‌شود؛ بنابراین در شرایط جنگ اقتصادی این انتظار وجود دارد که فعالیت‌های ما هم تشدید شده و آرایش جنگی به خود بگیرند تا از اصالت کالا‌هایی که در بازار است، اطمینان حاصل کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: یکی از راه‌های درست مقابله با قاچاق این است که بروکراسی را برای تولید داخل تسهیل و پیچ و خم‌های اداری را کم کنیم و چنانچه شرکتی مشکل اداری یا صدور پروانه دارد، به آن، کمک کنیم. هیچ خط تولیدی نباید تعطیل شود. نباید یک شرکت با سابقه را به دلیل بروکراسی اداری دچار مشکل کنیم بلکه باید کار‌ها را برای آن‌ها تسهیل کرد تا شرکت‌های تولیدی به راحتی به تولید پرداخته و واردکنندگان هم به راحتی واردات‌شان را انجام دهند تا نیاز بازار تامین شود. هر چقدر در این حوزه موفق باشیم عرصه را برای قاچاق تنگ‌تر کرده‌ایم و اگر به این موضوعات توجه نکنیم، بستر را برای قاچاق باز کرده‌ایم.

 اصغری با بیان اینکه تشدید بازرسی‌ها در انبار‌ها و کالا‌های در چرخه توزیع و داروخانه‌ها می‌تواند به ما کمک کند تا در شرایط فعلی مردم کمترین آسیب را ببینند، گفت: باید بتوانیم شرایط جنگ اقتصادی را با آسیب کمتری پشت سر بگذاریم هرچند که تحریم‌ها اثرگذار است، اما تلاش شما می‌تواند آثار زیان بار آن را برای مردم کاهش دهد. باید با این نگرش در این روز‌ها که روز‌های کمک به مردم است بتوانیم از کیفیت محصولاتی که در اختیار مردم است پاسداری کرده و با تقلب‌ها و قاچاق مقابله کنیم.

 انتهای پیام /

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلامت محور رییس سازمان دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۳۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ حدود سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز (سوم اردیبهشت ۱۴۰۳) نیز بیش از سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالا‌های اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالا‌های تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است.

کالا‌های اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • تصویب مبلغ منابع ارزی دارو و کالا‌های اساسی
  • میزان جریمه‌های تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد در فروردین اعلام شد
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • کشف ۷۰۰ کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس
  • کشف گردو قاچاق در اتوبوس
  • ۷۰۰ کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس کشف شد
  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد