Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@13:36:48 GMT

سفر به گرجستان و فرانسه را تعلیق کنید

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۳۷۴۱

پس از دیپورت شماری از شهروندان ایرانی از گرجستان در هفته‌های گذشته و اعلام رسمی مواضع دولت ایران درباره بدرفتاری‌های اخیر با ایرانی‌ها، معاون گردشگری کشور از به صدا درآمدن «زنگ خطر گردشگری» در این کشور خبر داد و به مردم توصیه کرد که به گرجستان سفر نکنند. آفتاب‌‌نیوز : در ادامه تنش‌های انتخابات ریاست جمهوری گرجستان و تغییر سیاست‌های مهاجرتی در این کشور، شماری از شهروندان ایرانی به بهانه‌های مختلفی از این کشور دیپورت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهرام قاسمی ـ سخنگوی وزارت امور خارجه در تازه‌ترین واکنش به این اتفاق‌ها و بازداشت ۲۰ ساعته یک زن ایرانی و دیپورت وی از گرجستان به ترکیه، دیروز گفت: با جدیت مساله را دنبال می‌کنیم و هم‌زمان سفارتمان ماموریت گرفته است از نزدیک این مساله را دنبال کند.
او با تایید دیپورت تعدادی از اتباع ایرانی از مرزهای هوایی و زمینی گرجستان در یکی دو ماه گذشته، اظهار کرد: ما این رفتار دولت گرجستان را مورد انتقاد قرار می‌دهیم و مراتب ناراحتی‌مان به سفیرشان نیز ابلاغ شد و برنامه‌هایی داریم که ظرف یکی دو روز انجام می‌دهیم.
سخنگو وزارت امور خارجه خطاب به تمام ایرانی‌ها گفت: از هرگونه سفر به گرجستان در صورت عدم نیاز و اجبار خودداری کنند تا ایران بتواند در یک سازوکار مشخص چرایی این مشکل و مصائبی را که دولت گرجستان برای اتباع ایرانی ایجاد کرده است روشن کند و آنها تکلیف این رفت و آمد ایرانی‌ها را اعلام کنند. البته ما (ایران و گرجستان) لغو رواید هستیم اما متاسفانه برخی ایرانی‌ها توسط گروه‌های مافیایی که مجوز لازم را ندارند تحت عناوین خرید مسکن و بحث‌های  توریستی به این کشور می‌روند و مدارک لازم را ندارند و بهانه‌ای را به دست نیروهای گرجستان می‌دهند، اما با همه این‌ها باعث نمی‌شود که نسبت به رفتار دولت گرجستان گلایه نکنیم.
ولی تیموری ـ معاون گردشگری ـ نیز در واکنش به این اتفاقات پس از اعلام رسمی مواضع وزارت امور خارجه ایران ـ از فرستادن نامه‌ای به ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌ها برای خودداری از سفرهای غیرضروری شهروندان ایرانی به گرجستان خبر داد و به ایسنا گفت: بدرفتاری‌های گرجستان با هموطنان ایرانی مرزهای کد اخلاق گردشگری را رد کرده است، در چنین مواقعی از اصطلاح «Tourism Alert» استفاده می‌شود. پس از اعلام مواضع رسمی دستگاه دیپلماسی کشور ما نیز در نامه‌ای به اداره‌های کل استان‌ها به پشتیبانی از این مواضع برآمده‌ایم و از شهروندان ایرانی نیز "مؤکدا" می‌خواهیم تا اطلاع ثانوی و بهبود شرایط این کشور، از انجام هرنوع سفر غیرضروری به گرجستان خودداری کنند؛ تا نتایج بررسی‌های وزارت امور خارجه درباره وقایع اخیر، مشخص شود.
او با اشاره به این‌که توقف کامل سفر به گرجستان درصورت اعلام قطعی این دستور از سوی وزارت خارجه کشورمان امکان‌پذیر است، بنابراین فروش سفر و بلیت پروازهای گرجستان در آژانس‌ها همچنان ادامه دارد، گفت: ما از آژانس‌ها می‌خواهیم درباره واقعیت‌های سفر به گرجستان در شرایط حال حاضر، دقیق و شفاف اطلاع‌رسانی کنند تا از مشکلات مشابه و بعدی جلوگیری شود.
تیموری با انتقاد از رفتار گرجستان با اتباع ایرانی در شرایطی که سفرهای آن‌ها در اقتصاد این کشور بی‌تاثیر نبوده است، بیان کرد: ما با گرجستان تبادل گردشگر داریم، بخصوص آن‌که گردشگران ایرانی برای این کشور درآمدزایی کرده‌اند، انتظار داشتیم اهانت و بدرفتاری نمی‌شد.  
معاون گردشگری همچنین با اشاره به تنش‌های اخیر در فرانسه که به کشورهای همسایه آن همچون بلژیک تسری پیدا کرده است، گفت: شرایط فرانسه با گرجستان کاملا متفاوت است، در این مقصد مثل گرجستان با بی‌احترامی و اهانت با مسافر ایرانی مواجه نیسیتم اما به خاطر حفظ امنیت هموطنانمان توصیه می‌کنیم از سفر به این کشور نیز تا اطلاع ثانوی خودداری کنند و یا درصورت امکان تاریخ سفر خود را جابه‌جا کنند.
تیموری افزود: از دفاتر خدمات مسافرتی و مجریان تور در فرانسه نیز می‌خواهیم شرایط این کشور را که در حالت اعتراض شدید به سر می‌برد، واضح و شفاف به ایرانی‌ها توضیح دهند و با وعده نبود خطر، آن‌ها را به انجام این سفر ترغیب نکنند.
وزارت خارجه نیز در اطلاعیه‌ای هشدار داد: با توجه به درگیری‌ها و اتفاقات اخیر در پایتخت و برخی شهرهای فرانسه و به ‏خشونت کشیده شدن روند حوادث و با عنایت به احساس ناامنی شهروندان ایرانی ‏مقیم و خانواده‌های آنان، به شهروندان ایرانی مقیم فرانسه و مسافران و جهانگردان ایرانی که در حال حاضر در فرانسه حضور دارند یا در روزهای آتی عازم این کشور می‌شوند، توصیه جدی می‌شود ‏ضمن مراقبت و هوشیاری لازم، از حضور در مراکز ‏و مکان‌های درگیری جداً اجتناب کنند.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گرجستان فرانسه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۳۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان

تین نیوز سیدحسین میرافضلی :

تاکنون ده ها مقاله و یاد داشت در خصوص کریدور شمال جنوب و اهمیت آن نوشته شده و مصاحبه های زیادی انجام شد اما عملا اتفاق ملموسی حاصل نگردیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از سیاست روز، انتظار بود تا صد میلیون تن بار بین شرق و غرب و جنوب آسیا با شامل غرب آسیا از طریق این کریدور و از مسیر ایران جابجا شود اما هنوز رشد ملموسی در این خصوص حادث نگردیده است. دلایل اینکه این آرزوی بزرگ در حد سخن و شعار باقی مانده چیست؟

از جمله دلایل اصلی عدم تحقق رویای کریدور شمال جنوب عبارتند از:

1-عدم همکاری ترکیه جهت رفع مشکل خط آهن بین دریاچه وان و غیر اقتصادی شدن حمل بار  ریلی از این مسیر

2-مشکلات کانال ولگا جهت حمل انبوه و سریع کالا

3-عدم اتصال راه اهن ایران به عراق از طریق شلمچه یا خانقین

یکی از راهکارهای اساسی حل این مشکلات اتصال راه آهن ایران به گرجستان از طرق ارمنستان است. بندر پوتی گرجستان یکی از بنادر بزرگ و پیشرفته جهان است. بندر باتومی نیز از ظرفیتهای مناسبی برخوردار است.  خط آهن ایران می بایست بهر طریق ممکن هر چه سریعتر به خط اهن و بنادر  گرجستان متصل شود. از طریق بنادر گرجستان می توان اروپا و شمال آفریقا را تحت پوشش کریدور جنوب شمال قرار داد.

دو مسیر برای تحقق این هدف وجود دارد که عبارتند از:

1-راه آهن رشت آستارا و اتصال به گرجستان از طریق آذربایجان یا اتصال خط اهن جلفا به نخجوان و از انجا به ارمنستان و گرجستان که این مسیر کمترین سرمایه گذاری را می خواهد چرا زیرساختهای ان موجود می باشد.

احتمالا آذربایجان کما فی سابق با ایران همکاری جدی نخواهد نمود اما چنانچه آذربایجان و ترکیه کاملا متوجه شوند که عزم ایران برای احداث خط اهن ارمنستان جدی است همکاری نسبتی بیشتری خواهند نمود. با این حال ایران می بایست پروژه خط اهن ارمنستان را در هر شرایطی پیگیری نماید تا وابسته به دو کشور ذکر شده نباشد. حتی چنانچه کشور آذربایجان همکاری بیشتری داشته باشد باز نیز یک مسیر ریلی برای تحقق کریدور شمال جنوب و جابجایی ده ها میلیون تن بار در مسیر این کریدور بین المللی کافی نیست و احداث خط اهن ایران ارمنستان یک ضرورت ملی است.

2-احداث 65 کیلومتر راه اهن از جلفا تا مکان مد نظر در مرز ارمنستان و احداث راه اهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان(خط اهن ارمنستان به گرجستان متصل می باشد)

 راهکارهای اجرایی اتصال خط آهن ایران به ارمنستان و گرجستان:

1-انعقاد قرارداد الزام آور و تعهد آور با ارمنستان جهت تامین هزینه احداث خط آهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان گرجستان و واگذاری پروژه بصورت BOO یا BOT به سرمایه گذار ایرانی

2-در صورت نیاز، ایجاد کنسرسیومی جهت اجرای پروژه با مشارکت سرمایه گذاران هندی و چینی( احداث این خط اهن منافع بسیار زیادی برای این دو کشور به دنبال دارد)

3-شروع عملیات اجرائی خط اهن جلفا تا مرز ارمنستان پس از انجام بند 1

4-شروع عملیات اجرائی در خاک ارمنستان توسط شرکتهای ایرانی و اعضای کنسرسیوم

 منافع اجرای این طرح برای ایران:

شرکت راه آهن 50درصد درآمد شرکتهای ریلی را بابت حق دسترسی به شبکه برداشت می کند چنانچه کرایه هر تن کیلومتر بار را 800تومان لحاظ نمائیم که 400 تومان آن سهم شرکت راه آهن می شود با ترانزیت ریلی 20 میلیون تن بار سالانه 300 میلیون دلار درامدپایدار صرفا در بخش زیرساختهای ریلی برای کشور ایجاد می شود با استفاده از این درآمد وام های دریافتی در مدت کوتاهی پس از بهره برداری طرح بازپرداخت خواهد شد. با توجه به بررسی مسیر و طول مسیر،  هزینه اجرای این پروژه حدود 500میلیون دلار خواهد بود که در مدت کمتر از دو سال پس از بهره برداری بازگشت خواهد شد.

-ترانزیت حدود بیست تن میلیون تن بار از طریق 1500کیلومتر شبکه ریلی ایران و در نتیجه
 ایجاد حدود 300 میلیون دلار درآمد برای شرکت راه آهن، در حوزه خدمات حمل و نقل نیز درامدهای قابل توجهی ایجاد می شود.

-ایجاد بیش از 300 میلیون دلار درآمد برای شرکتهای مالک لکوموتیو و مالک واگن-ارتقاء روابط و تعاملات بین المللی ایران-افزایش سطح امنیت پایدار در کشور -ایجاد هزاران شغل در حین اجرای پروژه

-ایجاد هزاران شغل در خدمات حمل و نقل مرتبط از جمله تولید واگن و لکوموتیو و قطعات و تجهیزات مربوطه و شرکتهای حمل و نقل ریلیپیش نیازهای ایجاد جذابیت برای کریدور ایران ارمنستان گرجستان:

-اجرای هر چه سریعتر خط آهن دو خطه و پر سرعت از ایران تا خط آهن ارمنستان گرجستان

-اتصال چابهار به شبکه ریلی -رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 80 تا 100کیلومتر بر ساعت

-افزایش سرعت تخلیه و بارگیری در بنادر جنوبی-تکمیل مسیرهای اتصال خط اهن بندر ماهشهر به تبریز  

-تصویب قوانین تسهیل کننده ترانزیت و رفع کلیه موانع قانونی و نرم افزاری-ارتقاء سطح دیپلماسی و تعاملات بین المللی

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • به دخترم برای تعلیق از دانشگاه افتخار می‌کنم | ویدئو
  • تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت ۶ ماه تعلیق شد
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • خودداری سفارت ایران در فرانسه از پیگرد قضایی فرد مهاجم
  • بیانیه مطبوعاتی سفارت ایران در فرانسه در ارتباط با وقایع بخش کنسولی
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن