Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت الاسلام سیدحمید حسینی دیروز، 19 آذر ماه، در دوره آموزشی توجیهی مبین که با حضور روسای گروه و کارشناسان قرآن و عترت استان‌ها در مجتمع فرهنگی اقامتی آفتاب ولایت مشهد برگزار شد، در خصوص آسیب شناسی فعالیت‌های دینی در فضای مجازی، اظهار کرد: اکنون در دوره‌ای دشوار برای توجیه و تبیین اتفاقی که در جهان افتاده و موجب شکل گیری یک فضا و جهان جدید به اسم فضای مجازی شده، قرار داریم؛ این اتفاق عرصه جدید و دنیای نویی به وجود آورده که در نتیجه آن به تدریج مردم بیش از آنکه در فضای فیزیکی و واقعی زندگی کنند، به فضای مجازی رفته اند؛ به حدی که این امر امروز کاملا پذیرفته شده و هیچکس در اصل آن تردیدی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: مساله مهم امروز چگونگی کیفیت و حضور در این فضاستچون هر کس به دنبال این است که از این فضا و فرصت به نفع اهداف و آرمان‌های خویش استفاده کند؛ ما نیز می توانیم برای توسعه و گسترش معارف اسلامی و آموزه‌های قرآن و حدیث از این ظرفیت استفاده کنیم که البته تاکنون نیز اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.

مشاور فضای مجازی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: متاسفانه آنچه که تاثیرگذاری این اقدامات را کم کرده و در مقایسه با رقابت سخت رسانه‌های نوین یک عقب ماندگی و به تعبیری شکست را رقم زده، این است که کیفیت و آداب استفاده این ابزار را به درستی نمی‌دانیم؛ در واقع هزینه‌های سنگین و اقدامات پرطمطراقی در فضای مجازی انجام می‌دهیم اما باز هم نتیجه ای نمی‌گیریم.

حسینی با اشاره به آسیب های هفتگانه استفاده از فضای مجازی اظهار کرد: نگاه منفی به علم و فناوری مدرن یکی از آسیب های این فضاست. در واقع نگاه صرفا فنی و بی توجهی به جنبه‌های تربیتی، انسانی و محتوایی، غفلت از سرعت تحولات و ویژگی‌های نسل جدید فناوری ارتباطات و اطلاعات از دیگر آسیب های این فضا بشمار می رود؛ لذا باید به گونه‌ای برای این فضا برنامه‌ریزی و طراحی اقدام کنیم که همتای آن فناوری پیش برویم.

مشاور فضای مجازی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آسیب چهارم را بی توجهی به فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی برشمرد و گفت: تفاوت اقتضائات فضای مجازی با فعالیت‌های حضوری، اکتفا به اقدامات سطحی و آسان است که در نهایت بی توجهی به اثربخشی و تعامل را موجب می شود که این مساله نیز از دیگر آسیب های این فضاست.

وی گفت: وقتی کم کم فضای مجازی در بین مردم نهادینه شد، کارهای خوبی صورت گرفت که عمده آن در حد تبدیل فرمت‌های آنالوگ به دیجیتال، قرار دادن روی سایت، راه اندازی کتابخانه های الکترونیکی و... بود که کم کم متوقف شد. این در حالی است که ظرفیت‌های بسیاری در فضای مجازی وجود دارد که اگر از آن استفاده شود، قطعا تاثیرگذاری فعالیت های ما نیز به مراتب بیشتر خواهد شد اما متاسفانه کمترین اقدامات را برای این منظور انجام می‌دهیم. یکی از ویژگی های مهم فضای مجازی و فناوری اطلاعات تعاملی بودن و درگیرکردن افراد با فضاست.

مشاور فضای مجازی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: سطوح بهره‌گیری از فضای مجازی برای اهداف مذهبی شامل آموزش و یادگیری، پاسخگویی و مشاوره، خدمات علمی و فرهنگی، برپایی مناسک و مراسم الکترونیکی، تسهیل در برگزاری امور حضوری، مشاهده اماکن مذهبی، معرفی و اطلاع‌رسانی و... است.

وی تصریح کرد: فعالیت های مجازی تفکرات دیگر در دنیا نشان می‌دهد دیگران از این فرصت‌ها استفاده می‌کنند و اگر از آن غافل شویم، این قدرت را هم از دست خواهیم داد. در حقیقت اگر به این آموزه‌ها توجه نکنیم، هزینه‌هایی که به اسم فضای مجازی و قرآن و عترت انجام می دهیم، دور ریخته خواهد شد؛ لذا یکی از آسیب‌های ما بی توجهی به اثربخشی و تعلیمی بودن این فضاست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فعالیت های قرآنی ارشاد فضای مجازی مشاور دینی آسیب قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۳۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان گفت:این کارگاه چه به منظور آشنایی و استفاده بهینه از سامانه جامع امور قرآنی با حضور مدیران موسسات قرآن و عترت استان برگزار شد. امین درخشان افزود: یکی از نکات برگزاری این کارگاه ساماندهی و بسط و گسترش نظام‌مند امورات قرآنی در استان بوده است به نوعی یک سامانه راهبر و پشتیبان برای موسسات قرآن و عترت می‌تواند گام و نقش بسزایی در این زمینه ایفا نماید. درخشان اظهار داشت:این چنین برنامه‌هایی می‌تواند شروع یک جریان سازی قرآنی در استان و به تبع آن کشور باشد و به نوعی رصد مسائل قرآنی در سطح کلان می‌تواند گام مهمی برای تحقق مسائل قرآنی و تصمیم‌گیری‌های کلان برای متولیان و مروجان امورات قرآنی درجامعه باشد. رئیس گروه قرآن و عترت هم گفت: در این کارگاه ضمن اشاره به اینکه سامانه حمد می‌تواند چتر مناسبی برای افراد قرآنی باشد و از این طریق بیمه فعالان قرآنی، ساماندهی کلاس‌های قرآن، ارائه تسهیلات، بهره‌مندی اتحادیه‌هاو تشکل‌های قرآنی و همچنین هیئت‌های رسیدگی به صدور مجوز‌های قرآنی می‌تواند نقطه قوتی برای متولیان وجامعه قرآنی باشد. مصلحی افزود :تقویت و هدایت فعالیت‌های موسسات قرآن عترت سراسر کشور منوط به توجه ویژه مسئولان و در ادامه مدیران موسسات قرآن و عترت سراسر کشور به این سانه می‌باشد.  درپایان مدیران موسسات به بیان مشکلات خود در سامانه حمد اشاره کردند.

دیگر خبرها

  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • مرحله استانی مسابقات قرآن عترت و نماز در چرام
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • شایعه عجیب در فضای مجازی پیرامون استقلال
  • رقابت ۱۸۰ فرهنگی در مسابقات قرآن و عترت درمبارکه
  • تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در خصوص فضای مجازی