Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@18:57:10 GMT

روش های صحیح مصرف انرژی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۴۲۲۲

روش های صحیح مصرف انرژی

پیامبر(ص) در وصیت به امیرمومنان(ع) فرمود: «ای علی! چهار چیز به هدر می رود: خوردن در حال سیری، افروختن چراغ در شب مهتابی(جایی که روشن است و نیازی به روشنایی نیست)، کشاورزی در زمین شوره زار و نیکی به کسی که شایسته آن نیست.»

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: در فصل هشتم کتاب مفاتیح الحیات، تالیف آیت الله العظمی جوادی آملی، احادیث و روایاتی با عنوان کلی «مواد سوختنی» آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فصل بسیاری از مولفه ها که در زندگی امروز به ویژه باید به آن توجه داشته باشیم، اشاره شده است که در ادامه تقدیم حضورتان می شود:

 

امام صادق(ع) می فرماید: «قوام و پایداری زندگی دنیا به سه چیز بستگی دارد که یکی از آنها آتش «انرژی سوخت» است.»(۱)

 

رسول خدا(ص) می فرماید: «مردم را نباید از سه چیز محروم ساخت که یکی از آنها آتش (انرژی سوخت) است.»(۲)

 

صرفه جویی در انرژی برق

 

شایسته است در مصرف برق که از نعمت های بزرگ مادی است صرفه جویی و به اندازه نیاز از آن بهره گیری شود؛ همچنین در زمان هایی که نیازی به نور برق نیست مانند روز روشن، هنگام خواب و ... از آن بهره نگیرند.

 

پیامبر اکرم(ص) برای این رعایت معیاری بیان کرده که همه این موارد را شامل می شود؛ آن گرامی در وصیت به امیرمومنان(ع) فرمود: «ای علی! چهار چیز به هدر می روند: خوردن در حال سیری، افروختن چراغ در شب مهتابی(جایی که روشن است و نیازی به روشنایی نیست)، کشاورزی در زمین شوره زار و نیکی به کسی که شایسته آن نیست.»(۳)

 

روشن کردن بیش از نیاز چراغ، ضایع کردن مال است و امام صادق(ع) می فرماید: «دعای کسی که مال خود را ضایع و فاسد کند و از خدا روزی بطلبد، پذیرفته نمی شود.»(۴)

 

نکته: روشن بودن بی مورد چراغ، گاهی آسیب ها و خطرهایی چون آتش سوزی را در پی دارد، چنانکه رسول گرامی اسلام(ص)، با اشاره به یکی از مصادیق آن فرمود: «چراغ ها را (در زمان که به آن نیاز ندارید) خاموش کنید...(چراکه ممکن است شعله روشنی خانه ای را به آتش بکشد).»(۵)

 

پی نوشت ها:

۱.تحف العقول، ص321

۲.الجامع الصغیر، ج1، ص537

۳.الفقیه، ج4، ص373

۴.الکافی، ج2، ص511

۵.علل الشرایع، ص582

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: معاون اول رئیس جمهور خراسان جنوبي بیرجند حسن روحانی مشهد استان بوشهر روزنامه بازدید بندرعباس خراسان جنوبی روش های مصرف کتاب مفاتیح الحیات صرفه جویی در مصرف انرژی سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۴۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

شاهمیرزایی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

شاهمیرزایی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی، در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • شغل نان و آب‌دار چراغ‌روشن‌کنی را چه کسانی عهده‌دار بودند؟