Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@20:58:31 GMT

ساماندهی شکار در تالاب‌های فریدونکنار

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۴۷۸۸

ساعت24-مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ساماندهی بهره‌برداری از پرندگان در تالاب‌های فریدونکنار در اولویت برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست است، به تشریح اقدامات انجام شده برای ساماندهی شکار در این منطقه پرداخت.

 علی تیموری با بیان اینکه تالاب‌های منطقه فریدونکنار یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین زیستگاههای فصلی پرندگان مهاجر در کشور به شمار می آیند، گفت: هر ساله با آغاز فصل مهاجرت پرندگان یکی از دغدغه‌های مهم سازمان حفاظت محیط زیست، اتخاذ تدابیر مناسب ، جلب همکاری، مشارکت سایر دستگاه‌های مسئول و جوامع بومی و محلی برای حمایت از این پرندگان و جلوگیری از شکار غیرقانونی و بهره‌برداری بی‌رویه و غیراصولی از آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست افزود: علاوه بر اقداماتی نظیر تهیه طرح پنج ساله برای مدیریت دامگاه‌ها در منطقه همچنین برگزاری جلسات آموزشی و هماهنگی برای جوامع محلی و صیادان بومی، برگزاری نشست‌های اداری با مسئولان ملی و استانی، تهیه و ابلاغ دستورالعمل‌های شکار با استفاده از روش‌های کم خطر سنتی در دامگاه‌ها (روش دوما) با همکاری و مشارکت  اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران در سنوات گذشته انجام شد.

وی تصریح کرد: از سال قبل رایزنی‌های موثر و سازنده‌ای به خصوص با مقامات استان شامل استاندار، مقامات انتظامی و قضایی و سایر دستگاههای مسئول انجام شد که منجر به اتخاذ تصمیمات قابل ملاحظه‌ای از طریق شورای تامین استان در این رابطه و الزام تمام دستگاه‌های ذیربط به همکاری با محیط زیست برای ساماندهی بهره‌برداری از پرندگان و مقابله با روش های غیر مجاز شکار و برخورد با متخلفان شد.

تیموری خاطر نشان کرد: با توجه به پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اجرایی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، اقدامات گسترده و قابل توجهی به اجرا گذاشته شد که هنوز نیز در جریان است و تا پایان دوره حضور پرندگان مهاجر در این مناطق ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌های اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، آن اداره کل با به‌کارگیری ۲۲۰ تن از نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان همچنین مشارکت ۳۶ تن از پرسنل نیروی انتظامی استان، از ۱۵ آبان ۹۷ تا ۸ آذر۹۷ در شش مرحله اقدام به جمع‌آوری دام‌های هوایی (که از پرخطرترین و غیر اصولی ترین روش‌های شکار پرنده در دامگاه‌ها است) کردند.

تیموری با بیان اینکه در مجموع این مراحل، ۱۸۲۰ رشته دام هوایی و ۳۶۴۰ پایه دام جمع آوری شد، گفت: متاسفانه این اقدامات در برخی موارد با مقاومت‌هایی از سوی صیادان غیرمجاز و صاحبان دام‌های هوایی مواجه و حتی یکی از محیط بانان زحمتکش و مظلوم استان در جریان این زیاده‌خواهی‌های افراد سودجو مجروح شدالبته سعه صدر نیروهای اجرایی سازمان محیط زیست همچنین خویشتن داری و مدیریت اصولی نیروهای انتظامی و یگان حفاظت محیط زیست استان مانع از بروز تنش‌های محلی و اجتماعی شد.

وی افزود: ۹ تن از صیادان غیر مجازی که در ایجاد درگیری‌ها و ضرب و شتم ماموران محیط زیست نقش داشتند و پس از آن متواری شده بودند، شناسایی و برای تعقیب و دستگیری به مراجع قضایی استان معرفی شدند علاوه بر این حین اجرای عملیات جمع‌آوری دام‌های غیر مجاز و پیگرد متخلفان، دو قبضه سلاح ۵ تیر (یک قبضه غیرمجاز)، هفت دستگاه اسپیکر و یک دستگاه چراغ قوه متعلق به متخلفان توقیف همچنین سه نفر از متخلفان و صیادان غیرمجاز دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، تیموری تاکید کرد: با سیاستگذاری‌های کلان سازمان محیط زیست و همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران و نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان و همکاری و مشارکت نیروی انتظامی استان و سایر دستگاه‌های مسئول استانی، اقدامات اجرایی و قانونی برای قانون‌مند کردن بهره‌برداری از پرندگان در تالاب های منطقه فریدونکنار و مقابله به سوء استفاده کنندگان و ناقضان قانون در این منطقه کماکان ادامه خواهد یافت.      

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۴۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است

سید محمد موسوی فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی اظهار کرد: در استان، همواره تلاش این اداره کل بر حراست از عرصه‌های تحت مدیریت خود و حفاظت از حیات وحش آن بوده است.

وی با بیان اینکه نمی‌توان تمامی عرصه تحت مدیریت این اداره کل در استان را تنها با تکیه بر توان ۶۰ نیروی محیط بان حفاظت کرد، گفت: به طور مستمر تلاش شده است که علاوه بر اخذ مجوز بابت افزایش تعداد نیروهای محیط بان استان همچنین جلب همکاری جوامع محلی به عنوان همیاران طبیعت و آموزش همگانی نیز عملی شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی عنوان کرد: در سال گذشته هفت نیروی محیط بان از سهمیه ایثارگران جذب شدند همچنین شماری همیار جدید نیز به تعداد همیاران این اداره کل افزوده شدند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۸۸۳ نفر و در سال ۱۴۰۲ نیز به دو هزار و ۳۶۳ نفر در قالب طرح آموزش یک ساعت با محیط بان در مدارس، آموزش‌های محیط زیستی ارائه شدند.

موسوی تصریح کرد: البته در زمینه ارتقای فرهنگ محیط زیستی در میان عموم علاوه بر اقدامات فرهنگی نیاز است که از ظرفیت موزه طبیعی نیز بهره گرفت.

وی تاکید کرد: هرچه زودتر موزه طبیعی مرکز استان در بوستان باباامان راه اندازی شود که بر آشنایی هر چه بیشتر عموم با ارزش‌های زیست محیطی بسیار موثر خواهد بود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به نتایج مثبتی که در کشور در زمینه اجرای قرق‌های اختصاصی تجربه شده است نیز اشاره و اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، برخی از نقاط کشور که تحت مدیریت ادارات کل محیط زیست استان‌ها نیستند بلکه مناطق آزاد هستند، به عنوان قرق‌های اختصاصی به بخش خصوصی واگذار شدند.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری قرق‌های اختصاصی با رویکرد ساماندهی این مناطق آزاد و البته با رویکرد حفاظت از حیات وحش این مناطق همچنین با رویکرد درآمدزایی اجرایی شد.

موسوی در ادامه بیان کرد: در این طرح، به بخش خصوصی که حفاظت از عرصه و حیات وحش مناطق هدف را انجام می‌دهد، اجازه داده می‌شود که پس از سرشماری جمعیت حیات وحش این مناطق، شکار مبتنی بر پروانه‌ای که صادر خواهد شد، انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: مبتنی بر این تجربه ملی، جمعیت حیات وحش مناطق واگذار شده به بخش خصوصی افزایش یافتند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اعلام کرد: در این زمینه، خراسان شمالی نیز طی سال‌های اخیر برای دو منطقه هدف واقع در شهرستان‌های جاجرم و اسفراین طرح قرق اختصاصی را تهیه و طرح‌ها به سازمان محیط زیست کشوری ارسال کرده است.

وی گفت: اجرای این طرح در دو منطقه هدف منوط به تایید شورای عالی محیط زیست کشور است.

موسوی تصریح کرد: خراسان شمالی مناطق مستعد دیگری را نیز دارا است که می‌توان این طرح را در این مناطق اجرایی کرد.

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که در استان همواره برای حفاظت از حیات وحش تلاش‌های بسیاری انجام شده و ادامه دارد، اظهار کرد: با این وجود، امر شکار صفر نمی‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره صید غیر مجاز آبزیان (زردپر)، ۳۶ فقره شکار غیر مجاز پرندگان، ۴۵ فقره شکار غیرمجاز پستانداران، ۱۰ فقره زنده گیری پرندگان، و طی سال ۱۴۰۲ نیز دو فقره صید غیرمجاز آبزیان، ۲۱ فقره شکار غیرمجاز پرندگان، ۳۹ فقره شکار غیرمجاز پستانداران و هفت فقره زنده گیری پرندگان کشف و شناسایی شدند.

وی همچنین گفت: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ فقره اقدام به شروع به شکار، سه فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۱۹ فقره سلاح شکاری غیرمجاز و ۵۹ فقره سلاح شکاری مجاز کشف شدند.

موسوی افزود: در استان، طی سال ۱۴۰۲ نیز تعداد ۲۴ فقره اقدام شروع به شکار، پنج فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۳۷ فقره سلاح شکاری غیرمجاز، ۴۹ فقره سلاح شکاری مجاز و یک فقره سلاح جنگی برای شکار کشف و شناسایی شدند.

وی یادآور شد: طی همکاری با فراجای استان نیز در سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره و در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد شش فقره تخلف فروش حیات وحش شکار شده و زنده‌گیری شده در فضای مجازی کشف شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی درباره زنده گیری پرندگان شکاری در استان نیز عنوان کرد: این نوع پرندگان مورد تقاضای سودجویان داخلی و مشتریان کشورهای عربی است.

وی گفت: با توجه به اینکه معمولا زنده گیری پرندگان شکاری از تیرماه شروع می‌شود، هر ساله طی هماهنگی با نهاد فراجا، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان و فرودگاه بجنورد گذرگاه‌های عبوری استان تحت پایش و نظارت قرار می‌گیرند تا از بروز احتمالی قاچاق پرندگان شکاری استان جلوگیری شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در خاتمه درباره بازدارندگی جرایم برای تخلف‌های زیست محیطی نیز عنوان کرد: هنوز مبالغ این جرایم به روزرسانی نشده است که امیدوار هستیم به روز شود.

موسوی همچنین خواستار شد: قوانین مربوط به حمل سلاح نیز اصلاح و به روز شوند تا قدرت بازدارندگی در برابر شکارهای مجاز را افزایش دهد.

خبرنگار:سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229139 برچسب‌ها سازمان محیط زیست استان

دیگر خبرها

  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟