Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-19@11:06:46 GMT

واردات آیفون X به چین ممنوع می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۵۰۷۱

واردات آیفون X به چین ممنوع می‌شود

کوالکام در ادعایی جنجالی و مهم گفته که دادگاهی در کشور چین، به ممنوعیت فروش برخی مدل‌های قدیمی آیفون رأی داده است؛ اما اپل این موضوع را تکذیب می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، کوالکام ادعا می‌کند که به‌تازگی دادگاهی در چین به ممنوعیت فروش چندین مدل قدیمیگوشی‌های سری آیفون دستور داده است؛ ظاهرا این حکمِ اولیه در پی نقض دو پتنت کوالکام توسط اپل، صادر شده و این درحالی است که کوپرتینویی‌ها ادعای مطرح‌شده توسط کوالکام را تکذیب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Qualcomm و Apple مدت‌ها است که بر سر نقض پتنت‌ها با یکدیگر به‌مشکل خورده‌اند و ادعای جدید کوالکام جدیدترین اقدام در همین‌راستا به‌شمار می‌آید. نباید فراموش کرد که چینیکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازارهایی است که اپل در آن حضور دارد و جلوگیری از فروش محصولات این شرکت در زمانی که سهام این شرکت با افت محسوسی مواجه شده، قطعا می‌تواند ضررهای زیادی را به آن وارد کند و نگرانی‌هایی را در مورد میزان تقاضا برای تولید آیفون‌ها در پی داشته باشد.

اپل روز دوشنبه‌ی گذشته گفت که در پی صدور این حکم، درخواست تجدیدنظر را برای این دادگاه چینی ارسال کرده است. از طرفی، کوالکام گفته است که دادگاه مردمی شهر فوجو در چین پس از انجام تحقیقات روی پرونده‌ی اپل و کولکام، متوجه شده که کوپرتینویی‌ها حق امتیاز دو پتنت ثبت‌شده توسط کوالکام را نقض کرده‌اند، از همین‌رو این دادگاه در حکمی فوری دستور توقف فروش برخی از گوشی‌های آیفون را صادر کرد؛ ظاهرا این دستگاه‌ها شامل آیفون ۶ اس تا آیفون ۱۰ می‌شوند.

پتنت‌های نقض‌شده مرتبط به نرم‌افزار هستند، نه سخت‌افزار

این درحالی است که اپل می‌گوید فروش تمامی مدل‌های پیشین آیفون در چین به قوت خود باقی است، در ضمن سه مدل جدید عرضه‌شده در سال ۲۰۱۸ (آیفون XS، آیفون XS Max و آیفون XR) شامل این پرونده نمی‌شوند و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

چین، هنگ‌کنگ و تایوان در حقیقت سومین بازار بزرگ اپل به‌شمار می‌آیند و طبق آمار، در حدود یک پنجم فروش ۲۶۵.۶ میلیارد دلاری محصولات این شرکت را در سال اخیر مالی، به خود اختصاص داده‌اند. 

کوالکام که بزرگ‌ترین تأمین‌کننده‌ی تراشه‌های موبایلی در دنیا به‌حساب می‌آید، در اواخر سال ۲۰۱۷ بود که شکایت مربوط به نقض پتنت‌هایش توسط اپل را در دادگاه چین ثبت کرد. این شرکت مدعی شده بود که سازنده‌ی آیفون پتنت‌هایی را در مورد ویژگی‌های مربوط به تغییراندازه‌ی تصاویر و مدیریت اپلیکیشن‌ها روی نمایشگر لمسی، نقض کرده است. این شرکت گفته است: «اپل همچنان به سود بردن از مالکیت معنوی پتنت‌های ما ادامه می‌دهد و نمی‌خواهد غرامت پرداخت کند.»

ممنوعیت واردات آیفون‌ها به چین، می‌تواند ضربه‌ی مهلکی به اپل بزند

اپل در جواب به ادعاهای کوالکام گفته است: «تلاش‌های کوالکام برای جلوگیری از فروش محصولات ما، یک اقدام مضحک دیگر از سوی شرکتی است که اعمال غیرقانونی‌اش در سراسر دنیا توسط رگولاتورها تحت بررسی است.»

در ماه ژوئیه، همین دادگاه واردات برخی از ریزتراشه‌های شرکت Micron Technology را به‌دلیل نقض پتنت‌های ثبت‌شده توسط شرکت تایوانی United Microelectronics Corpممنوع اعلام کرده بود. 

در این دادگاه ایالتی کشور چین که مستقل از دادگاه‌های ویژه‌ی مربوط به مالکیت معنوی کالاها به‌شمار می‌آید، یک طرف می‌تواند درخواست توقف فروش محصولات طرف مقابلش را ثبت کند و این در حالی است که به آن طرف مقابل شانس حضور در دادگاه و ارائه‌ی دفاعیات، داده نمی‌شود.

کوالکام برای اجرایی کردن توقف فروش آیفون‌های اپل در چین، لازم است به‌صورت جداگانه شکایاتی را با ذکر دلایل منطقی تنظیم کند و آن‌ها را به دادگاه اجرایی کشور چین بفرستد، جایی که اپل فرصت دفاع از خود را پیدا خواهد کرد.

در پی این اتفاق، سهام اپل با افزایش اندکی (کمتر از یک درصد) مواجه شد و به ۱۶۹.۶۰ دلار به‌ازای هر سهم رسید، در ضمن شاهد افزایش ۲.۲ درصدی سهام کوالکام نیز بودیم (۵۷.۲۴ دلار به ازای هر سهم).

این حکم در حالی صادر شده که چین و آمریکا مدت‌ها است در حال جنگ تجاری با یکدیگر هستند. این دو ابرقدرت پیشتر بر سر انجام مذاکراتی توافق کرده بودند که احتمالا نتایج این مذاکرات در یکم مارس ۲۰۱۹ (۱۰ اسفند ۱۳۹۷) اعلام خواهد شد.

یی‌یانگ لی، وکیل ثبت‌ اختراع شرکت Faegre Baker Daniels که در این پرونده حضور ندارد، در گفتگو با روییترز مدعی شده است که حکم صادرشده توسط دادگاه چین می‌تواند اپل را تحت فشار قرار دهد تا نهایتا بتواند با کوالکام به‌ توافق برسد.

طبق ادعای روییترز، دادگاه چین به توقف فروش گوشی‌های آیفون ۶ اس، آیفون ۶ اس پلاس،آیفون ۷، آیفون ۷ پلاس، آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس و آیفون ۱۰ دستور داده است.

اپل قویاً ادعاهای کوالکام را تکذیب می‌کند

اریک رابینسون، وکیل ثبت‌اختراع شاغل در شهر پکن و یکی از وکلای قدیمی شرکت کوالکام، می‌گوید گرچه دادگاه‌های چین سعی کرده‌اند طی سال‌های اخیر احکام‌شان را اندکی منصفانه‌تر صادر کنند، اما گاهی اوقات ملی‌گرایی (ناسیونالیسم) می‌تواند فاکتور تعیین‌کننده‌ای در حکم نهایی باشد.

کوالکام شرکتی مهم برای سازنده‌های چینی گوشی‌های هوشمند که هنوز درحال رشد هستند به‌شمار می‌آید؛ شرکت‌هایی نظیر شیائومی، اوپو، ویوو و حتی وان‌پلاس. این در حالی است که اپل به‌طور مستقیم با شرکت بزرگ هواوی رقابت می‌کند، شرکتی که گوشی‌های گران‌قیمت و رده‌بالایی را در چین و اقصی نقاط جهان به‌فروش می‌رساند.

منگ وانژو، مدیر مالی هواوی که از قضا دختر مؤسس این شرکت نیز به‌حساب می‌آید، چند هفته پیش در کشور کانادا به‌اتهام نقض تحریم‌های ایالات متحده‌ی آمریکا علیه ایران، بازداشت شد. وانژو به‌احتمال زیاد به‌دلیل قوانین استرداد بین آمریکا و کانادا، به‌زودی به ایالات متحده تحویل داده خواهد شد، این در حالی است که دادگاه کانادا هنوز به آزادی وی در قبال وثیقه راضی نشده است. از طرفی، پکن در پی بروز این اتفاق، سریعا آزادی وی را از کانادا خواستار شد و این کشور را به پرداختن عواقب ناشی از تحویل وانژو به آمریکا، تهدید کرد.

رابینسون در این رابطه می‌گوید: «حکم صادرشده بیشتر شبیه به یک بازی سیاسی به‌نظر می‌رسد. اپل رقیب مستقیم بزرگ‌ترین شرکت چینی به‌شمار می‌آید، درحالی که کوالکام تنها یک تأمین‌کننده‌ی تراشه‌های موبایلی است.» از طرفی،‌ مقامات کوالکام مدعی شده‌اند که تنش‌های بین آمریکا و چین هیچ تأثیری در صدور حکم نهایی دادگاه نداشته است. 

همه‌ی این‌ها در حالی است که اپل قویا ادعاهای کوالکام را تکذیب می‌کند. باید دید سرانجام این حکم مهم به کجا ختم خواهد شد.

منبع: زومیت

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیفون X چین شرکت اپل واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۵۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری جدی کاربران آیفون را تهدید می‌کند؛ آی‌مسیج را غیرفعال کنید!

کیف پول تراست والت (Trust Wallet) ادعا می‌کند که یک آسیب‌پذیری روز صفر در آیفون می‌تواند دارایی‌های گوشی شما را به‌خطر بیندازد.

به گزارش دیجیاتو، سرویس کیف پول تراست والت (Trust Wallet) در پیامی در صفحه رسمی خود در ایکس به کاربران آیفون پیشنهاد کرد که سرویس iMessage را به‌دلیل خطرات امنیتی غیرفعال کنند. این کیف پول می‌گوید مدارکی به‌دست آورده است که نشان می‌دهد iMessage به یک آسیب‌پذیری روز صفر خطرناک دچار است که حتی بدون کلیک می‌تواند کنترل دستگاه شما را به مهاجم بدهد و دارایی‌هایتان را به‌خطر بیندازد.

ادعای Trust Wallet درباره آسیب‌پذیری خطرناک iMessage در آیفون

صفحه تراست والت در ایکس نوشت: «هشدار به کاربران iOS: اطلاعات موثقی درباره یک اکسپلویت روز صفر خطرناک برای iMessage در دارک وب به دست ما رسیده است. این [آسیب‌پذیری]می‌تواند بدون کلیک روی لینک به آیفون شما نفوذ کند.»

ازاین‌رو، تراست والت پیشنهاد کرده است که تا زمان رفع این مشکل توسط اپل، کاربران سرویس iMessage را غیرفعال کنند. برای انجام این کار می‌توانید از بخش تنظیمات به صفحه Messages مراجعه و سوئیچ iMessage را خاموش کنید. این سرویس ارائه‌دهنده کیف پول تأکید دارد که همه کیف پول‌های رمزارزی در آیفون با فعال‌بودن iMessage در معرض ریسک قرار دارند.

در ادامه «ائووین چن»، مدیرعامل Trust Wallet توضیح داد که این آسیب‌پذیری روز صفر در دارک وب برای فروش عرضه شده و قیمت آن ۲ میلیون دلار است. او همچنین اسکرین‌شاتی از صفحه مربوطه در دارک وب را که ظاهراً این اکسپلویت در آن به فروش گذاشته شده است، منتشر کرد.

شک و تردید‌ها درباره صحت ادعای تراست والت

بااین‌حال، برخی محققان امنیتی نسبت به این ادعا شک و تردید‌های زیادی دارند. یک محقق ناشناس بلاکچین در پاسخ به اسکرین‌شات چن نوشت: «اگر این [اسکرین‌شات]«اطلاعات موثق» شماست، این مسئله مایه شرمساری است. شما مدرکی از یک اکسپلویت iOS ندارید، اسکرین‌شات یک نفر را دارید که ادعا می‌کند دارای یک اکسپلویت است.»

اگرچه رعایت ایمنی قبل از وقوع حادثه، از پشیمانی احتمالی در آینده بهتر است، اما محققان می‌گویند چنین ادعای بزرگی می‌تواند موجی از ترس را در کاربران به‌دنبال داشته باشد و این اتفاق آسیب‌زننده است.

در مجموع، هنوز نمی‌توان به این ادعا با اطمینان نگاه کرد و تا زمانی که اطلاعات بیشتری دراین‌باره منتشر نشود یا اپل واکنشی نشان ندهد، باید منتظر بمانیم.

دیگر خبرها

  • هشدار به عرضه کنندگان آیفون قاچاق؛ برخورد‌ها تشدید خواهد شد
  • علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ | هشدار جدی به عرضه کنندگان آیفون قاچاق
  • چرا ورود آیفون ممنوع شد؟
  • چرا واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ به کشور ممنوع شد؟
  • چرا ورود آیفون ممنوع شد؟/شرط تشکیل پرونده‌ برای آیفون رفرش
  • آیفون ویژه طرفداران پدرخوانده و پیکی بلایندرز/ عکس
  • خطری جدی کاربران آیفون را تهدید می‌کند؛ آی‌مسیج را غیرفعال کنید!
  • تسلا کارگرانش را اخراج می کند
  • تسلا نیروهایش را اخراج می کند
  • باشگاه بارسلونا در دادگاه شکست خورد