Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:00:18 GMT

جزئیات طرح حذف سطل زباله از سطح شهر تهران

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۵۷۰۹

جزئیات طرح حذف سطل زباله از سطح شهر تهران

تهران- ایرناپلاس- با وجود انتشار خبری مبنی‌ بر حذف سطل‌های زباله از سطح شهر، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران می‌گوید شورا به‌دنبال اتخاذ سیاستی است که هم از نظر سیما و منظر شهری و هم از نظر بهداشت و محیط زیست وضع فعلی را بهبود بخشد.

جمع‌آوری زباله‌های شهر تهران معضلی است که در همه ادوار شورای شهر و شهرداری تهران با آن مواجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تسهیل این موضوع و رفع نواقص مرتبط با جمع‌آوری زباله برنامه‌های متعددی در سطح شهر تهران تدوین شده است و در حال حاضر سطل‌های زباله در سطح شهر با خودروهای مخصوصی تخلیه می‌شوند. نواقص سیستم موجود و عدم تفکیک زباله در مبدأ، یکی از مسائلی است که شهرداری باید برای آن برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشد.

**طرحی برای جمع‌آوری سطل‌های زباله از سطح شهر تهران

ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران روز دوشنبه در گفت‌وگویی با ایسنا ضمن اشاره به این موضوع که مخازن زباله موجب می‌شوند شهروندان در هر ساعتی از شبانه‌روز زباله‌ها را بیرون بریزند، گفت: سال‌های زیادی را شهرداری صرف فرهنگ‌سازی شهروندان برای گذاشتن زباله‌ها در ساعت خاصی کرد، اما متأسفانه در سال‌های اخیر با آمدن مخازن زباله این فرهنگ‌سازی از بین رفت. برای آنکه بتوانیم از ظرفیت این طلای کثیف استفاده کرده و همچنین شاهد زباله‌گردی در پایتخت نباشیم، باید فکری به حال زباله‌های پایتخت کنیم.

وی با بیان اینکه طرحی در کمیسیون سلامت و خدمات شهری در حال پیگیری است که مخازن زباله شهر تهران جمع‌آوری شود گفت: این طرح در مرحله مطالعات قرار دارد و لازم است که در چند محله تهران به صورت پایلوت اجرا شود. در صورت موفقیت‌آمیز بودن طرح پایلوت، مخازن زباله‌های پایتخت جمع‌آوری خواهد شد.

**وجود سطل زباله موجب بی‌نظمی در ساعت بیرون گذاشتن زباله شده است

زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با ایرناپلاس درباره جمع‌آوری مخازن زباله از سطح شهر گفت: وجود مخازن زباله در سطح شهر، عاملی است برای اینکه شهروندان ترغیب شوند تا هر زمانی مایل بودند، زباله را به بیرون از محل کار و زندگی منتقل کنند.

وی افزود: در هیچ جایی از دنیا، به سبک و سیاقی که در حال حاضر در تهران زباله جمع‌آوری می‌شود، عمل نمی‌شود. یعنی به‌نوعی مردم آموزش دیدند و زباله‌ها را ضمن تفکیک در زمان‌های خاصی به بیرون از محل کار و منزل منتقل می‌کنند. در برخی از کشورها مردم عادت دارند هفته‌ای دو یا سه روز زباله را بیرون می‌گذارند و زباله‌های خشک را به صورت تفکیک شده با زمان طولانی‌تری (15 روز یا ماهی یک‌بار) به بیرون از محل زندگی منتقل می‌کنند.

**در برخی فضاها روزی دو یا سه بار سطل‌های زباله تخلیه می‌شوند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در مورد جمع‌آوری زباله در شهر تهران گفت: در شهر تهران در برخی مکان‌ها سه بار در شبانه‌روز زباله جمع‌آوری می‌شود. روش درستی نیست و به‌نوعی به شهروندان القا می‌شود که در هر لحظه‌ای که شما اراده کردید، می‌توانید زباله‌ها را به بیرون از محل زندگی و کار منتقل کنید.

وی افزود: این سطل‌های زباله عاملی برای زباله‌ربایی، به دنبال آن، ایجاد آلودگی و در حقیقت آسیب به محیط زیست است. این سطل‌ها شرایط را برای کسانی‌که با به‌کارگیری افرادی علی‌الخصوص کودکان برای جستجوی این سطل‌ها و جمع‌آوری زباله‌های خشک، زباله‌ربایی و سودجویی می‌کنند، مهیا می‌کند. این کار غلطی است که موجب انتقال آلودگی می‌شود.

**تعبیه سطل‌های زباله در زیر سطح زمین

صدراعظم نوری درباره تجربه سایر کشورها در جمع‌آوری زباله گفت: تجربه‌ای که در جاهای دیگر دنیا به کار می‌رود این است که سطل‌ها در زیر زمین و داخل کانال‌ها تأسیسات شهری تعبیه شده تا شهروند زباله‌ را به‌راحتی بریزد و در روی زمین چیزی مشخص نباشد. این سطل‌ها توسط ماشین‌ها از جای خود خارج می‌شود تا تخلیه شوند.

وی افزود: این کار در زمانی اتفاق می‌افتد که زیرساخت‌های لازم در زیر زمین و کانال‌ها و تونل‌های تأسیسات شهری مهیا شده باشد. امروز انجام این کار در تهران به علت این‌که در زیر سطح کابل‌های برق و مخابرات و لوله‌های آب و گاز وجود دارد، مشکلاتی به همراه دارد و عملی نیست، اما در آینده یکی از راه‌هایی که در سیاست‌های کلان جمع‌آوری پسماند در نظر گرفته می‌شود، جمع‌آوری سطل‌های زباله از معابر است تا با شیوه‌های دیگری زباله‌ها از سطح شهر جمع شود.

**روشی اتخاذ می‌شود که به سلامت و محیط زیست شهر آسیب نزند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در مورد شیوه مدنظر برای جمع‌آوری زباله که در آن به چهره شهر لطمه‌ای وارد نشود گفت: جمع‌آوری سطل‌ها در حال حاضر اتفاق نمی‌افتد و در زمانی که قرار باشد سطل‌ها جمع شود، بر اساس برنامه‌ریزی مشخصی کار انجام می‌شود و جایگزین آن روش دیگری اتخاذ خواهد شد که مشکل را افزایش ندهد.

وی افزود: از نظر سیما و منظر شهری و از نظر بهداشت و محیط زیست، سیاستی اتخاذ خواهد شد که وضع فعلی را بهبود دهد، نه اینکه باعث تنزل شود و مشکلات شهر را افزایش دهد.

گزارش از مهدی نجفی‌خواه

**اداره کل اخبار چندرسانه‌ای**ایرناپلاس**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ايرناپلاس شهر تهران خدمات شهري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت

ایسنا/اصفهان رئیس اداره محیط زیست شهرستان اردستان گفت: سال گذشته با مجموعه اقدامات انجام شده تعداد ۱۰ واحد از صنایع شهرستان اردستان در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته است.

حسین شواخی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع رهاسازی پسماندهای عادی و نخاله‌های ساختمانی یکی از معضلات شهرستان اردستان است که علاوه بر اینکه چهره حاشیه شهر و روستاها را نازیبا می‌کند ولی تاکنون برخورد مؤثری با متخلفان نشده است.

وی افزود: قانون متعددی از جمله احکام کیفری حبس، جریمه نقدی، توقیف وسایل نقلیه و... برای برخورد با متخلفان تخلیه نخاله‌های ساختمانی و دیگر پسماندهای زباله وجود دارد. از شهروندان می‌خواهیم در صورت مشاهده تخلیه غیرمجاز ضمن مستندسازی موضوع را به واحدهای مسئول در شهرداری‌ها، اداره محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان و حتی دادگستری اطلاع دهند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان اردستان با بیان اینکه برخورد با صنایع آلاینده در دستور کار قرار دارد، افزود: سال گذشته با مجموعه اقدامات انجام شده تعداد ۱۰ واحد از صنایع شهرستان اردستان در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته که توسط دارایی استان یک درصد از فروش آن‌ها را به‌صورت متمرکز و بر اساس سرانه جمعیت برای کل استان تخصیص می‌دهد که شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها از این عوارض بهره‌مند می‌شوند.

شواخی گفت: با بررسی‌های انجام شده حدود ۵۰ درصد صنایع شهرستان اردستان به دستگاه قضایی معرفی شدند و پرونده این واحدها در دست رسیدگی است. صنایع آلاینده یک اهرم بازدارنده برای دولت است، زیرا در صورت استمرار وضعیت آلایندگی باید یک درصد از درآمد خود را به عنوان جریمه پرداخت کند.

زباله‌های بیمارستانی را به تفکیک جمع‌آوری و دفن کنید

وی در خصوص وضعیت زباله‌های عفونی و بیمارستانی شهرستان، گفت: زباله‌های بیمارستانی حتی پس از آنکه توسط دستگاه، بی خطرسازی شدند زباله عادی محسوب نمی‌شوند و نباید با زباله‌های شهری جمع‌آوری و مخلوط شوند. باید زباله‌های بیمارستانی و مطب‌های خصوصی به‌صورت کاملاً مدیریت شده جمع‌آوری و سپس جداگانه دفن شوند.

شواخی با بیان اینکه روزانه به طور متوسط ۴۵ تن در کل شهرستان اردستان زباله جمع‌آوری می‌شود، گفت: مدیریت پسماند زباله‌ها در شهر زواره بهتر از شهرهای اردستان و مهاباد است و دفن و پسماند زباله‌ها در این دو شهر به صورت اصولی انجام نمی‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت
  • سلامت یک جامعه در گرو سلامت یک شهر
  • کاهش چشم گیر حضور زباله گردها در تهران | مدیرعامل پسماند: ۸۰ درصد فعالیت زباله گردها کم شده است
  • حل مشکل جمع آوری و حمل زباله از منطقه گردشگری امامزاده شیخان علی آباد کتول
  • جمع آوری زباله های ورودی شهر خواف به مناسبت روز زمین پاک
  • کشف ۸۰ خاور زباله از یک منزل مسکونی در این شهر/ عکس
  • ۸۰ خاور زباله از یک منزل کشف شد!
  • ۸۰ خاور زباله از یک منزل کشف شد
  • کشف ۸۰ خاور زباله از منزل مسکونی در بجنورد!
  • فاجعه بهداشتی در بجنورد؛ کشف ۸۰ خاور زباله از یک منزل