Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، روابط صمیمی و نزدیک دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم پهلوی و رژیم صهیونیستی به ویژه از اواسط دهه سی شکل ویژه‌ای گرفت. تعاملات و تفاهمات ساواک و موساد نشان می‌دهد که یک پشتیبانی خاص اطلاعاتی به ویژه در حوزه آموزش و گسترش و بروزرسانی تجهیزات امنیتی وجود دارد که بخشی از آن‌ها در اسناد و خاطرات سران و عوامل رژیم پهلوی مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن نادری‌پور (معروف به تهرانی) از شکنجه‌گران مشهور ساواک بود که پس از دستگیری در اوائل پیروزی انقلاب اسلامی، در اعترافات خود به روابط ساواک و موساد اشاره کرده است.

تهرانی در بخشی از اعترافات خود درباره سفر مأموریتی و آموزشی به سرزمین‌های اشغالی  می‌گوید: «در مسافرت به اسرائیل که به اتفاق هدایت امین عشقی (سرپرست)، هوشنگ ازغندی (منوچهری)، فتاحی (کارمند اداره پنجم پشتیبانی عملیاتی،  بخش دکترین و آموزش،  که مترجم بود)، شهبازی (کارمند اداره کل هشتم)، سروان کمالی (فوت کرده و کارمند اداره کل هشتم) در اواخر سال ۵۴ انجام شد هدف شخصی وجود نداشته بلکه من با گذرنامه خدمت به اسم مستعار بهمن تهرانی به همراه افراد مذکور با هواپیمایی ال-عال به تل آویو رفتیم و جمع مدت مسافرت ۶ یا ۷ روز بوده است. همانطور که قبلا هم عرض کردم در این مدت در مورد چگونگی پوشانیدن یک منطقه به وسیله منابع و همچنین سازمان‌های فلسطین و تاریخچه فعالیت آن‌ها برای ما صحبت کردند.»

وی همچنین از مهمانی مشترک عوامل ساواک با ماموران موساد صحبت کرده و می‌گوید: «در آن زمان آقای زند نماینده ساواک در اسرائیل بود و یک شب هم میهمانی ترتیب داد که ما و استادان اسرائیلی که به ما درس می‌دادند و عضو موساد بودند من جمله مدیر کل امنیت داخلی سازمان اطلاعاتی اسرائیل نیز در آن میهمانی حضور داشت.» بنا به اعترافات این شکنجه‌گر ساواک، ساختمان نمایندگی ساواک در تل‌آویو واقع بود.

تهرانی در ادامه اعترافات خود درباره نحوه تعامل ساواک با موساد می‌گوید: ۱- وسائل شنود تلفنی به وسیله مأمورین اسرائیلی و با راهنمایی آن‌ها در ایران تکمیل و یا به کار افتاده و کارمندان این قسمت‌ها به وسیله استادان اسرائیلی تحت تعلیم قرار گرفته‌اند.

۲- مأمورین تیم‌های تعقیب و مراقبت به ویژه کارمندان مقام‌دار این تیم‌ها در مورد چگونگی مراقبت از یک سوژه و یا استفاده از وسائل مختلف برای تعقیب، مورد آموزش استادان اسرائیلی و امریکایی وابسته به موساد و سیا قرار گرفته‌اند.

۳- کانال ارتباط بین ساواک و موساد در تهران به نام «کمیته زیتون» معروف بود و کارمندان موساد بطور اعم با رئیس ساواک یا مدیران کل ادارات هفتم، دوم و سوم و پنجم و یا اداره کل آموزش و یا معاونین عملیاتی این ادارات کل ارتباط می‌گرفتند. ضمنا اداره پیمان‌ها نیز با کارمندان اسرائیلی باید ارتباط می‌داشت و من اسم شخصی به نام محیط را زیاد شنیده‌ام که با اکثر سازمان‌های اطلاعاتی که در ایران نمایندگی داشته به خصوص سیا و موساد ارتباط می‌گرفته است.

۴- همه ساله چند هیئت از ایران برای دیدن دوره به اسرائیل می‌رفت و متقابلاً نیز برخی از کارمندان موساد به ایران دعوت می‌شدند که از وجود آن‌ها برای تشکیل کلاس‌های یک یا دوره حداکثر چندروزه در باشگاه‌های ساواک استفاده می‌شد که در اینگونه مواقع اداره کل آموزش وظیفه برنامه‌ریزی و پذیرایی از آنان را به عهده داشت.

کد خبر 4482523 محمد مهدی ملکی

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران رژیم صهیونیستی صهیونیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۶۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا برای مشارکت ژنرال‌هایش در طراحی حمله به رفح

یک رسانه صهیونیستی از درخواست آمریکا برای مشارکت ژنرال‌هایش در تدوین طرح ورود به رفح پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره فاش کرد: آمریکا خواستار مشارکت ژنرال‌های آمریکایی در تدوین طرح ورود به رفح شده است.

این شبکه همچنین گزارش داد: ژنرال‌های آمریکایی به زودی وارد اسرائیل می‌شوند تا درباره طرح عملیات در رفح گفت‌وگو کنند.

این شبکه همچنین به نقل از یک مقام ارشد صهیونیست گزارش کرد: فرستادن افسران آمریکایی برای گفت‌وگو درباره عملیات رفح، نشانه بی‌اعتمادی است.

 اختلافات میان رژیم صهیونیستی و آمریکا اخیرا گسترش یافته و این امر سناریوهای متعددی را پیش روی این روابط قرار داده است. رسانه‌های غربی و عبری‌زبان نیز اخیرا به این مساله پرداختند که وخامت و تنش موجود در روابط میان تل‌آویو و واشنگتن به حدی رسیده که آمریکا با فاصله گرفتن ارزش‌ها و منافع دو طرف از یکدیگر، شروع به ارزیابی مجدد این روابط کرده است.

در همین زمینه، روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه نوشت: «سرخوردگی فزاینده از نخست‌وزیر اسرائیل، برخی از دستیاران جو بایدن را بر آن داشت تا از او بخواهند که به طور علنی از نتانیاهو در خصوص عملیات نظامی در غزه انتقاد کند.»

به نوشته این روزنامه، «بایدن و دستیاران ارشدش از زمان شروع جنگ غزه بیش از هر زمان دیگری به تحریم نتانیاهو نزدیک شده‌اند و دیگر او را شریک سازنده‌ای نمی‌دانند.»

با این‌حال، روزنامه وال استریت ژورنال روز چهارشنبه نوشت آمریکا در مذاکرات پشت‌پرده با تل‌آویو، مخالف حمله به رفح نیست بلکه می‌خواهد با برنامه مشخصی که به غیرنظامیان تلفات کمتری وارد شود، انجام شود. 

علی‌رغم این اختلافات اما دولت آمریکا از ابتدای جنگ غزه از هیچ کمک نظامی و لجستیکی به رژیم کودک‌کش دریغ نکرده است و به همین دلیل ملت فلسطین واشنگتن را شریک جنایات و نسل‌کشی در این باریکه می‌دانند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصاویر تکان دهنده از شهادت دو فلسطینی غیر مسلح بدست رژیم صهیونیستی
  • درخواست آمریکا برای مشارکت ژنرال‌هایش در طراحی حمله به رفح
  • اعتراف بزرگ اسرائیلی‌ها
  • کلمبیا، رژیم صهیونیستی را تهدید به قطع روابط سیاسی کرد
  • حمله موشکی سنگین حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل/زخمی شدن ۳ هزار سرباز اسرائیلی
  • زخمی شدن 31 نظامی اسرائیلی در 48 ساعت گذشته
  • کاخ سفید: لغو سفر هیات اسرائیلی به واشنگتن ناامید کننده است
  • لغو سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن با تصویب قطعنامه آتش‌بس در شورای امنیت
  • فعالیت‌های جاسوسی «موساد» در پایگاه‌های آمریکا در عراق
  • فعالیت‌های جاسوسی «موساد» در پایگاه‌های آمریکا در داخل عراق