Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام موحدی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در اردستان اظهار داشت: یکی از مهمترین دغدغه های کشوری امنیت است که ابعاد مختلفی همچون امنیت روانی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و غذایی دارد، امروزه اهمیت امنیت غذایی کمتر از موارد دیگر نیست و اگر امنیت غذایی نباشد امنیت اجتماعی و روانی نیز دچار اخلال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سازمان دامپزشکی کشوریکی از ارکان اصلی در حوزه غذایی است بدین معنی که در جامعه یک فرد باید بتواند دسترسی آسان و سهل به مواد غذایی بهداشتی و سالم داشته باشد که در این حوزه نقش این سازمان خیلی مهم است.

 مدیر کل دام‍‍‍پزشکی استان اصفهان گفت: دامپزشکی سازمانی است که نزدیک به یک قرن از تاسیس آن می گذرد و در حوزه سلامت و بهداشت به معنی اهم فعالیت دارد.

موحدی با بیان اینکه مبارزه با بیماری های مشترک دام و انسان وجود دارد، تصریح داشت: نیمی از عوامل عفونت زا در انسان منشا دامی دارد و خط مقدم مقابله با اینگونه بیماری ها دامپزشکی است، اگر خدمات حوزه دامپزشکی نبود بیمار ناشی  از این بیماری ها تخت های بیمارستان را اشغال می کرد و مشکلات اجتماعی را بوجود می آورد.

وی بیان داشت: نظارت بر فرآورده های خام دامی همچون گوشت قرمز، گوشت طیور، عسل، از اهم فعالیت های دامپزشکی بوده و صادرات خام دامی در حوزه تجارت بین المللی انحصارا بر اساس گواهی های بهداشتی صادره از دامپزشکی اعتبار دارد.

 مدیر کل دام‍‍‍پزشکی استان اصفهان اعلام داشت: حوزه دامپزشکی با افتخار می تواند اعلام کند که اقدامات بسیاری در راستای کاهش وابستگی اقتصادی کشور به نفت را انجام داده و حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار ارزش صادرات فرآوره های خام دامی مربوط به استان اصفهان بوده است.

موحدی همچنین گفت: در سال  حدود ۱۳میلیون نوبت سر واکسیناسیون انجام می شود که در همین رابطه بیش از شش هزار واکسن هاری در استان اصفهان تزریق و در حوزه تب برفکی دام بزرگ بالای ۵۰۰ هزار رأس و در دام سبک بیش از یک میلیون تب برفکی واکسیناسیون انجام شده است.

اردستان رتبه اول تولید گوشت سفید در استان اصفهان را دارد

وی با اشاره به اینکه ۶۶ میلیون قطعه طیور در استان اصفهان کشتار می شود، افزود: از این مقدار که تحت نظارت های بهداشتی بوده حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه نیز که دارای علائم مریضی هستند و از کشتار آن جلوگیری می شود.

مدیر کل دام‍‍‍پزشکی استان اصفهان افزود: مجموع کانون های آنفولانزا در استان اصفهان ۲۷ مورد  اعلام شد که ۱۶ مورد آن مربوط به مرغ های تخم گذار، ۱۰ مورد بوقلمون و مابقی جوجه های گوشتی بوده اما در اردستان هیچگونه آنفولانزایی گزارش و ثبت نشده است.

موحدی همچنین بیان داشت: میزان معدومی های ناشی از آنفولانزای مرغی در استان اصفهان یک میلیون و ۴۹۱ هزار و ۷۷۵ قطعه بوده که همه در واحدهای صنعتی اتفاق افتاده است و میزان غرامت دامپزشکی استان به این کانون ها حدود یک میلیارد و ۴۴۴ میلیون تومان است که باید پرداخت شود.

وی  گفت: در استان اصفهان دو هزار و ۶۰۰ واحد طیور وجود دارد، در این میان اردستان مقام اول تولید گوشت سفید را داشته و یکی از قطب های تولید گوشت در استان اصفهان است.

مدیر کل دام‍‍‍پزشکی استان اصفهان در خصوص کشتارگاه های دام سبک و سنگین گفت: تجهیز، تاسیس، تکمیل و رفع معایب کشتارگاه ها با متولی آن است، اما ناظری که ایراد می گیرد دامپزشکی است،  برای ساخت یک کشتارگاه صنعتی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که باید به صورت منطقه ای در شهرستان ها ایجاد شود.

موحدی با اعلام این جمله که اصفهان در حوزه تولید کنندگان دامی افراد نخبه ای دارد، افزود: استان اصفهان در حال حاضر رتبه اول تولید شیر در کشور، رتبه اول تولید بوقلمون و ماهی های زینتی، رتبه دوم تولید تخم مرغ کشور  و رتبه اول بیشترین واحد پرورش طیورکشور را داراست.

کد خبر 4482687

منبع: مهر

کلیدواژه: دامپزشکی دامداری لبنیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۶۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران

سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی ، زراعی ، گلخانه ای ، لبنی و فرآورده های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر ، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش  همراه بوده است .

 وی افزود: سهم  محصولات کشاورزی و غذایی  از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد  ارزآوری برای کشور است.

لطیفی در ادامه گفت: از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ ،  گروه محصولات زراعی ، گلخانه ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در  ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن   ، گروه   محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن ، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار ، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه  محصولات فرآوری شده ، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش  کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل  شده است .

وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروههای صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹ درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته ، گروه کالایی محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده  نسبت به سال ۱۴۰۱ ، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است .

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالاهای صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالاها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند تر(۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها)  بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه های غذایی ، کشاورزی و دامی ) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود .

وی افزود : در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن  نسبت به متوسط صادرات کشور حدود چهار  برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالاهای صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است .

لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار،  ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار ، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار ، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار ، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشورهای همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار،  آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار ، قطر با ۷۰ میلیون دلار ، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار ، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان  با ۱۷ هزار دلار قرار دارند .

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • عراق اولین شریک تجاری گمرکات مازندران در صادرات کالا
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • بیش از ۷ هزار کیلوگرم فرآورده دامی در گیلان از چرخه مصرف خارج شد
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران
  • شهروندان از خرید گوشت کنار معابر و جاده پرهیز کنند
  • صادرات ۲۰ تن ماهی قزل آلای لرستان به خارج از کشور
  • امحای بیش از هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در شهرستان رشت