Web Analytics Made Easy - Statcounter

دزفول - ایرنا - رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: دومین کنگره بین المللی جندی شاپور دزفول دهه نخست اسفند امسال در این شهرستان برگزار می شود.

به گزارش ایرنا محمدرضا عصاری روز سه شنبه در نشست هماهنگی کنگره بین المللی جندی شاپور در محل دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول افزود: تاکنون نمایندگان سه دانشگاه سوربن، بولونیا و آلمان برای حضور در این کنگره اعلام امادگی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی شهرستان دزفول برای برگزاری این کنگره بین المللی گفت: مسئولان برای برگزاری هرچه بهتر این کنگره همفکری کنند.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول که هفته گذشته با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان دبیر کنگره بین المللی جندی شاپور منصوب شد، افزود: دریافت 200 مقاله توسط دبیرخانه و چاپ آنها در قالب کتاب، رونمایی از هشت کتاب فاخر با موضوع جندی شاپور، دریافت 100 طرح پیشنهادی برای طراحی سردر دانشگاه همزمان با برگزاری کنگره و موافقت برای کاوش توسط کاوشگران ایرانی از جمله دستاوردهای نخستین کنگره در سال 95 است.
عصاری خواستار تشکیل کمیته های میراث، علمی و اجرایی کنگره بین المللی جندی شاپور دزفول شد و بیان کرد: رصد مستندات یکی از مباحث کمیته علمی است که در آن نقش جندی شاپور در تولید علم در دنیا مستندسازی می شود.
وی گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده در نظر داریم رییس جمهوری یا معاون وی در کنگره بین المللی جندی شاپور دزفول حضور یابد.
وی با بیان اینکه پارسال مجوز راه اندازی مرکز پژوهش جندی شاپور تصویب و ردیف اعتباری مستقلی برای آن در نظر گرفته شد، افزود: اخذ مجوز این مرکز توسط وزارت علوم در دست اقدام است که این مرکز می تواند بستری برای برگزاری این کنگره سالانه یا دوسالانه باشد.
عصاری بیان کرد: مقرر شده هر زمان اجلاسی با حضور دانشگاه های با قدمت بالای یکهزار سال در دنیا برگزار شود جندی شاپور دزفول نیز در صدر این دانشگاه ها باشد.

** احیای شهر جندی شاپور دزفول ضروری است
امام جمعه دزفول نیز در این نشست گفت: باید در دومین گام این کنگره نقش تمدنی و علمی جندی شاپور معرفی و آثار جندی شاپور دزفول در تولید علم مستندسازی شود.
حجت الاسلام سیدمحمدعلی قاضی دزفولی افزود:با توجه به اینکه دانشگاه تاریخی جندی شاپور دستاوردهای زیادی در زمینه های علوم اسلامی، نجوم، پزشکی و ریاضی داشته باید نگاه جامع نگرانه ای نسبت به این موضوع در برگزاری کنگره اعمال شود.
وی خواستار احیای شهر جندی شاپور به عنوان تاریخ تمدن و علم در منطقه شد و پیشنهاد داد جندی شاپور به عنوان خاستگاه تمدن اسلامی در دنیا معرفی شود.

** کنگره بین المللی دزفول نیازمند ردیف اعتباری ثابتی است
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دزفول یک سرمایه ملی و بین المللی از نظر میراث فرهنگی و تاریخی است که حفظ آن عزم ملی می طلبد.
عباس پاپی زاده با اشاره به مشکلات برگزاری نخستین کنگره جندی شاپور در دزفول افزود: برای احیای جندی شاپور نیازمند کمک و همکاری مسئولان هستیم و باید ردیف اعتباری ثابتی برای این کنگره در نظر گرفته شود.
وی بیان کرد: پارسال 10 میلیارد ریال برای برگزاری کنگره جندی شاپور دزفول اختصاص یافت که به دلیل پیگیری نکردن میراث فرهنگی با وجود ابلاغ صورت گرفته جذب نشد لذا میراث فرهنگی خوزستان باید به این موضوع ورود کند و با توجیه اقتصادی و فنی تلاش شود اعتبارات مورد نیاز آن تامین شوند.
وی افزود: تلاش می شود دوباره نشستی با سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار و اعتباراتی برای احیای شهر تاریخی جندی شاپور دزفول اختصاص یابد ضمن اینکه برای حفظ، نگهداری و یگان حفاظت از این عرصه تاریخی فرهنگی نیازمند بودجه هستیم.

** اهداف کنگره بین المللی جندی شاپور دزفول مشخص شوند
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز گفت: نقاط ضعف و قوت نخستین کنگره جندی شاپور بررسی شوند تا ضمن بررسی نقاط ضعف، فرصت های آن نیز بیان شوند.
محمد حیدری افزود: دزفول از بعد هویت و سرمایه های تاریخی فقط متعلق به خوزستان نیست بلکه متعلق به کشور است وباید با دید ملی به مسایل آن توجه کرد.
وی گفت: این کنگره بهترین فرصت برای معرفی جندی شاپور است و باید اهداف چندگانه آن با محوریت معرفی میراث کهن دزفول و چشم اندازی روبه جلو مدنظر باشد.
حیدری با تاکید بر لزوم حرکت به سمت تحلیل محتوای فرهنگی و تاریخی شهرستان بیان کرد: آثار علمی گذشته باید در مجموعه کتاب هایی مستندسازی شوند و در اختیار شرکت کنندگان در کنگره و مرکز اسناد قرار گیرند.

** 20 میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت، مرمت و کاوش جندی شاپور اختصاص یافت
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان نیز گفت: ثبت ملی آثار تاریخی از سال 1309 آغاز شد که جندی شاپور دزفول به دلیل اهمیت تاریخی فراوان پس از ثبت ملی در سال 1310، عرصه و حریم آن در سال 85 مشخص شد.
سید حکمت اله موسوی با اشاره به اینکه در حوزه عرصه و حریم مناطق تاریخی نواقص زیادی در خوزستان وجود دارد، افزود: تشکیل پایگاه حفاظت و پژوهش محوطه تاریخی جندی شاپور یکی از اقدامات خوبی است که در دزفول انجام شد چرا که در خوزستان تنها 6 محوطه تاریخی از پایگاه برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه امسال 20 میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت، مرمت و کاوش جندی شاپور دزفول اختصاص یافته، گفت: علاوه بر اقدامات زیرساختی، برنامه های دیگری نیز مدنظر است که باید مجوزهای آنها از پژوهشکده کشور اخذ شوند.
وی اظهار امیدواری کرد با احیای این محوطه تاریخی زمینه گردشگری و استفاده از جاذبه های شهرستان دزفول فراهم شود زیرا وجود بافت آجری، پل ساسانی، سازه های آبی و جاذبه های طبیعی می تواند موجب جذب گردشگران زیادی شود.

** ثبت جهانی صنایع دستی دزفول در دست پیگیری است
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: دزفول در حوزه صنایع دستی چون کپوبافی، خراطی و دیگر صنایع دستی پیشرو است که تلاش برای ثبت جهانی این صنایع دستی در حال بررسی است.
موسوی درخصوص احیای محوطه تاریخی جندی شاپور دزفول نیز گفت: احیای این محوطه در قالب طرح های مرمتی انجام می شود.
نخستین کنگره بین المللی جندی شاپور دزفول سوم و چهارم اسفند 95 در دزفول برگزار شد.
دانشگاه جندی شاپور که اکنون تنها بقایایی از آن در اطراف شهر دزفول برجای مانده در عصر ساسانیان در هزار و 750 سال پیش، نخستین و معتبرترین مرکز علمی جهان بود که رشته های پزشکی، فلسفه و نجوم در آن تدریس می شد.
طبق مستندات تاریخی موجود در شهر باستانی جندی شاپور، نخستین نظام نامه آموزش عالی جهان در این دانشگاه شکل گرفته است.
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی در این شهر تاسیس شد.
شهر باستانی جندی شاپور با 800 هکتار وسعت در 12 کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است.
آثار برجای مانده این شهر در 24 شهریور سال 1310 به شماره 46 در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.
7278/3022/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي دانشگاه جندي شاپور كنگره بين المللي دزفول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۶۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند خبر کوتاه از شهرستان نیشابور

‍به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مجمع عمومی انتخابات انجمن خوشنویسان شهرستان نیشابور در محل نگارخانه کمال الملک این شهر برگزار شد.

در پایان برگزاری این مجمع و بارای اعضا علی دربهشتی ، احسان شورورزی ، مجید شایان، اعظم حمیدی ، رضا رحمانزاده و محمد سادات شرفی  به عنوان اعضای شورای انجمن خوشنویسان نیشابور انتخاب شدند.

همچنین  علی دربهشتی  و حسن نقیبی  بعنوان نمایندگان مجمع عمومی در کشور و علی نیرآبادی  بعنوان بازرس انتخاب شدند.

دستگیری سارقان لوازم و قطعات داخل خودرو در نیشابور

 فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور گفت:در پی وقوع چندین فقره سرقت محتویات و قطعات داخل خودرو در سطح شهر نیشابور ماموران دایره تجسس کلانتری ۱۱ طالقانی در تحقیقات و بررسی‌های میدانی متوجه شدند کلیه سرقت‌ها به صورت تیمی و با شیوه و شگرد یکسان می‌باشد.

سرهنگ حسبن احمدی افزود:ماموران در ادامه تحقیقات پلیسی و با اشراف اطلاعاتی هر ۳ متهم دارای سابقه سرقت را شناسایی کردند که پس از هماهنگی‌های قضایی، متهمان در عملیات‌های جداگانه‌ای دستگیر شدند.

کنگره منطقه‌ای شعر توس تا نیشابور همزمان با بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود.

 رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور گفت: کنگره شعر توس تا نیشابور به صورت منطقه‌ای ویژه شاعران خراسان بزرگ همزمان با بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در مشهد افتتاح و در نیشابور با بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری با معرفی برگزیدگان برگزار می‌شود.

علیرضا سیدابدی افزود: این کنگره در دو بخش آزاد و در همه قالب‌های شعری و نیز بخش ویژه با دو موضوع حماسی (قهرمانان ملی) و سلسلة الذهب (به مناسبت دهه کرامت) برگزار می‌شود.

وی گفت: آخرین مهلت ارسال اثر به کنگره شعر منطقه‌ای «توس تا نیشابور» ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ است و اولویت انتخاب برگزیده گان با آثاری خواهد بود که در جشنواره‌ها و مسابقات دیگر شرکت نکرده باشند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور افزود: هر شرکت‌کننده می‌تواند حداکثر ۱۰ اثر خود را در قالب ورد به همراه نام و نام خانوادگی، نشانی، شماره تماس به نشانی @Toos_neyshaboor در پیام‌رسان ایتا ارسال کند.

 تشکیل کارگروه‌های مختلف ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیشابور

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان نیشابور جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیشابور گفت: یکی از این کارگروه‌ها کارگروه عفاف و عجاب و با مسئولیت معاونت استاندار و فرماندار نیشابور است که به صورت ماهانه تشکیل جلسه می‌دهد و تصمیمات لازم اتخاذ و اجرایی می‌شود.

سید علی اکبر حسینی گفت: با تشکیل کارگرو‌ها اقدامات بسیاری در خصوص آسیب‌های اجتماعی و مقوله‌های عفاف وحجاب صورت گرفته که امید واریم با همکاری مردم ، فرهنگ دوست، ولایت مدار و شهید پرور نیشابور گام‌های ارزنده‌ای برداریم.

دیگر خبرها

  • برگزاری سالانه ۱۰ کنگره شهدا در کشور
  • اسفند گذشته سرقت کاهش یافت/ سارقان عید امسال مرخصی نرفتند
  • بافق، میزبان اولین کنگره بین المللی شتر در کشور
  • کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان برگزار می‌شود
  • استان یزد میزبان اولین کنگره بین المللی شتر در کشور می‌شود
  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می‌یابد
  • چند خبر کوتاه از شهرستان نیشابور
  • بررسی جدیدترین پیشرفت‌های درمان سرطان‌های دستگاه‌های ادراری