Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-24@01:53:37 GMT

اجرای طرح الگوی کشت در قم در ۵ سال

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۸۵۳۱

اجرای طرح الگوی کشت در قم در ۵ سال


به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، محمد رضا طلایی ظهر امروز در جلسه کارگروه تخصصی اقتصادی استان قم در سالن جلسات امام جواد (ع) استانداری با اشاره به اهداف طرح الگوی کشت اظهار کرد: این طرح در سطح ملی به تصویب رسید و اهداف آن تامین محصولات راهبردی و ویژه و مدیریت منابع آب و زمین است تا به پایداری کشاورزی برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: براساس طرح الگوی کشت باید میزان مصرف آب در دشت شریف آباد از ۸۷ میلیون متر مکعب به ۶۹ میلیون مترمکعب برسد و در ۲۰ سال آینده این میزان باید ۶۰ میلیون مترمکعب باشد، البته در مقابل با اجرای طرح الگوی کشت پیشنهادی بهره وری از آب در این دشت به دو برابر می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: دشت ساوه بهترین دشت قم است و امروز ۲۲۵ میلیون مترمکب از منابع آب زیرزمینی این دشت برداشت می‌کنیم و تا پایان طرح الگوی کشت باید این میزان به ۱۷۵ میلیون متر مکعب برسد.

طلایی با اشاره به تغییر الگوی کشت در دشت‌های قم اظهار کرد: باید کشت برخی از گونه‌های کشاورزی را در استان را کاهش داده و حتی به صفر برسانیم و به دنبال کشت گونه‌های دیگر باشیم تا میزان برداشت آب از منابع آب زیرزمینی در دشت‌ها کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: استان قم ظرفیت دامی بالایی دارد و حدود دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ تن نهاده دامی وارد استان می‌شود و باید به دنبال تامین این نهاده‌ها از طریق کشت علوفه‌های حجیم باشیم، از کشت این علوفه‌ها در گذشته کمتر استقبال می‌شد و پرداختن به کشت علوفه‌های حجیم در شرایط تحریم ضرورت دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: کشت گیاهیان دارویی را در فصل پاییز در ۳۰۰ هکتار از اراضی استان داشتیم و همچنین کلنگ پروژه احداث نخستین کارخانه اسانس گیری قم طی روز‌های آینده به زمین زده خواهد شد، ۵۰ هکتار توسعه گلخانه‌ها را در سال جاری در استان در دستور کار داشتیم.

طلایی با اشاره به برگزاری همایش الگوی کشت در قم اظهار کرد: این همایش با حضور ۵۰۰ نفر از کشاورزان صورت گرفت که تاثیرگذار بود، طرح الگوی کشت کشاورزی در قم یک طرح پنج ساله است، اما امکان اجرای کامل این طرح در سه سال وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: طرح الگوی کشت کشاورزی یک طرح تحقیقاتی است تا مشخص شود که باید چه گونه‌های کشاورزی در استان کاشت شود، استقبال کشاورزان از طرح بسیار خوب بوده است و آن‌ها پیشنهادی در‌ای خصوص دادند، البته این طرح شاید مشکلاتی را هم ایجاد کند و در صورت ایراد خسارت به کشاورزان به آن‌ها اعتباری برای جبران خسارت خواهیم داد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۸۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: برق رسانی به ناحیه صنعتی وحدت کیار، توسعه فیدر شماره ۷ ناغان برای تأمین برق شهرک صنعتی کاج، فیدر‌های جدید برق رسانی در دشتک و بهینه سازی فیدر شماره ۵ در گندمان جهت پمپاژ آب کشاورزی از جمله این طرح‌ها می‌باشد.
مجید فرهزاد افزود: برای اجرای این طرح‌ها ۴۱ کیلومتر شبکه برق هوایی و ۴۴۰ متر شبکه زمینی احداث شده است.
به گفته وی، هدف از اجرای این طرح‌ها برق رسانی به نواحی صنعتی، ارتقاء ظرفیت و توسعه زیر ساخت‌ها، مدیریت بار مصرف، برق رسانی به پمپاژ‌های آب کشاورزی، مجتمع‌های گلخانه‌ای ودامداری و اشتغال زایی است.

دیگر خبرها

  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون ۳ به ایذه
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند
  • کاهش ناترازی در الگوی کشت برنامه راهبردی تات
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک از فردا
  • اصلاح الگوی تولید در زیربخش‌های شیلات و دامپرورری ضروری است
  • اصلاح الگوی کشت تکلیف قانونی وزرات جهاد کشاورزی