Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی چند ماه گذشته افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ در بازار شتاب بیشتری گرفت و به رغم اینکه تولید این گونه محصولات در داخل کشور انجام می‌شود و مسئولان بارها گفته‌اند در تولید این دو محصول کشور خودکفا است اما قیمت‌ها روز به روز بالا رفت و مصرف‌کنندگان را در فشار و تنگنا قرار داد.

مخاطبان فارس من، گرانی بیش از حد این دو محصول را در سامانه فارس ثبت کردند و به همین دلیل خبرنگار فارس موضوع را پیگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی یوسف‌خانی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی تهران به خبرنگار فارس، گفت: قیمت مرغ در بازار کیلویی ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان و ران مرغ کیلویی ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان است که روزانه تقریباً ۲۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.

یوسف‌خانی دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار را بالا رفتن قیمت جوجه یک روزه، بالا رفتن قیمت نهاده‌ها و افزایش کرایه حمل و شیطنت واردکنندگان خوراک دام عنوان کرد.

رئیس اتحادیه صنف پرنده و ماهی تهران گفت: در حال حاضر ورودی مرغ به کشتارگاه‌ها ۳۰ درصد کم شده است و تهیه مرغ به سختی انجام می‌شود و تولیدکنندگان هر قیمتی که دوست داشته باشند به کشتارگاه‌ها می‌دهند. 

وی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش قیمت مرغ بالا رفتن قیمت جوجه یک روزه است، گفت: قیمت جوجه یک روزه از ۱۲۰۰ تومان به ۲۸۰۰ تومان رسیده و حدود ۲۵۰ درصد افزایش داشته است.

یوسف‌خانی دلیل بالا رفتن قیمت جوجه یک روزه را پایین بودن تولید عنوان کرد و گفت: طی ماه‌های گذشته مرغ‌های مادر به علت بیماری معدوم شدند و از سوی دیگر تخم‌مرغ‌های مادر و نطفه‌دار با افزایش ارز به خارج از کشور صادر شدند که در مجموع کاهش تولید جوجه یک روزه و افزایش قیمت آن را رقم زد.

وی با بیان اینکه بالا بودن قیمت نهاده‌ها هم تولید مرغ را کاهش داد، گفت: قیمت نهاده‌هایی مثل ذرت و سویا در روزهای گذشته افزایش داشته، هر کیلوگرم سویا از ۲۲۰۰ تومان به ۲۷۰۰ تومان و ذرت از ۱۲۰۰ به ۱۵۰۰ تومان رسیده است. با توجه به اینکه ۷۰ درصد قیمت تمام شده محصولات پروتئینی به خوراک آنها بستگی دارد بنابراین قیمت تمام شده تولید بسیار بالا رفت. 

رئیس اتحادیه صنف پرنده و ماهی تهران بالا بودن کرایه حمل را دلیل دیگری برای بالا رفتن قیمت مرغ در بازار عنوان کرد و گفت: هزینه کرایه حمل یک کامیون ۱۰ تنی از بندر به تهران از ۲ میلیون به ۶ میلیون تومان رسیده است.

یوسف‌خانی همچنین گفت: در دو ماه گذشته به دلیل مشکلاتی که در بارگیری کامیون‌ها از بندر وجود داشت مرغداران اقدام به جوجه‌ریزی نکردند چون آنها واقعاً نگران بودند که آیا می‌توانند خوراک آنها را تأمین کنند؟ و همین عاملی شد تا امروز تولید مرغ کاهش و قیمت در بازار افزایش یابد.

وی در پاسخ به اینکه آیا مشکلات کامیون‌داران رفع شده آنها اقدام به بارگیری می‌کنند؟ گفت:گرچه بارگیری انجام می‌شود اما قیمتی که آنها می‌خواهند تقریباً ۲.۵ تا ۳ برابر شده واین هزینه تولیدکنندگان را افزایش داده است.

رئیس اتحادیه صنف پرنده و ماهی تهران شیطنت واردکنندگان نهاده‌ها را هم از دیگر عوامل افزایش قیمت مرغ در بازار عنوان کرد و گفت: واردکنندگان نهاده اجازه نمی‌دهند تا خوراک دام به راحتی در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد و آنها با شیطنت می‌خواهند با قیمت بالاتری بفروشند.

یوسف‌خانی ابراز امیدواری کرد اگر جوجه‌ریزی مناسب انجام شود، نهاده‌ها به موقع تأمین و با قیمت مناسبی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد طی یک و نیم ماه آینده قیمت مرغ در بازار متعادل شود.

از یوسف‌خانی درباره دلیل افزایش قیمت تخم‌مرغ در بازار سؤال شد، گفت: کاهش تولید این محصول دلیل اصلی افزایش قیمت در بازار است، معدوم‌سازی فارم‌های تولیدی به دلیل شیوع آنفلوانزا باعث شد تولید این محصول کاهش یابد. 

وی در پاسخ به اینکه آیا تزریق تخم‌مرغ‌های وارداتی شرکت پشتیبانی امور دام قیمت را متعادل نکرد؟ گفت: ورود تخم‌مرغ‌های وارداتی به بازار به قیمت ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان تأثیر گذاشت و قیمت هر شانه تخم‌مرغ را تا ۲۰ هزار تومان پایین آورد اما زمانی که پشتیبانی امور دام دو روز توزیع را انجام نمی‌دهد قیمت بالا می‌رود.

یوسف‌خانی اضافه کرد: تزریق قطره‌چکانی تخم‌مرغ به بازار تأثیری در پایین آوردن قیمت ندارد و از هر ۱۰ نفر شاید یک نفر دسترسی به این تخم‌مرغ‌های با توزیع ارزان داشته باشند و به همین دلیل قیمت در بازار متعادل نمی‌شود. 

قیمت تخم‌مرغ در بازار به شانه‌ای ۲۵ هزار تومان رسیده است. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: گرانی پرنده خوراک ارز مشکلات آنفلوانزا ارز افزایش قیمت پرنده گرانی مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟

امیرحسن کاکایی اظهار داشت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودرو‌های داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخ‌ها را بالا بردند.

به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون اصلاح نشده در حالی که به طور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم؛ بنابراین افزایش قیمت خودرو‌هایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمت‌گذاری دستوری طی چهار پنج سال گذشته به گونه‌ای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصد نیز زیان را جبران نمی‌کند.

کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونه‌ای صبحت می‌شود که گویی خودروسازان ولخرجی می‌کنند و ما داریم پول این ولخرجی را می‌دهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته می‌شود، اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد، اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است؛ بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.

کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودرو‌های بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید می‌شود گفت: خودرو‌هایی مثل سورن استاندارد‌های بهتری در مقایسه با پارس دارند، اما می‌بینیم که خودرو پارس در بازار آزاد هم‌قیمت با آن‌ها است. معنی‌اش این است که پارس برای مردم و مصرف‌کننده نهایی ارزش دارد.

وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمت‌گذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته می‌شود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سال‌ها با نرخ‌گذاری به ایران خودرو و سایپا ضرر زده‌ایم.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهک‌های مختلف، تنش‌های اقتصادی و رشد قیمت کالا‌های خوراکی و ... به مردم فشار وارد می‌کند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل می‌شود، اما اینگونه نشد. چنین سیاست‌هایی خودروساز را ضعیف می‌کند.

وی بیان کرد: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد، اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمت‌ها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد، اما برای ایران‌خودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آن‌ها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.

این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر می‌گیرند گفت:، اما برای ایران‌خودرو و سایپا به بهانه کیفیت یک سری ضریب منفی در نظر می‌گیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود می‌دهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمت‌گذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار می‌برند.

کاکایی گفت: اگر کیفیت خودرو‌ها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا به شدت زیان ده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • نقش کانال های اماراتی در افزایش نرخ دلار | التهابات سیاسی بازیگر اصلی تغییر نرخ ارز است، نه اقتصاد
  • جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟
  • سکه در یک قدمی ۴۵ میلیون تومان
  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • افزایش قیمت سکه در بازار تهران
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • رسانه عبری: احساس ناامنی موجب گرانی در اسرائیل شده است